VIDEO: Leiding ministerie van Defensie gaat in op wapendiefstal bij Bouterse

19
Leiding ministerie van Defensie gaat in op wapendiefstal bij Bouterse
Minister Mathoera tijdens de persconferentie.

Minister Mathoera is donderdag tijdens een persconferentie van de leiding van het ministerie van Defensie in Suriname ingegaan op de wapendiefstal bij oud-president Bouterse. Mathoera zei dat ze niet wist dat er wapens waren opgeslagen in een speciaal depot thuis bij de ex-president.

De minister heeft geaccentueerd dat behalve het onafhankelijk onderzoek van het Surinaamse Openbaar Ministerie (OM) er intern heel veel werk is verzet. “Wij hadden een werkgroep geïnstalleerd die inmiddels een uitgebreid rapport heeft gepresenteerd met alle wettelijke regels en procedures met betrekking tot legerwapens en attributen,” aldus de bewindsvrouw.

De leiding van het departement is na een veelomvattende discussie tot de conclusie gekomen dat enkele aanpassingen noodzakelijk zijn binnen de huidige wetgeving. Er is een strenge inspectie geweest bij alle diensten en afdelingen waar er wapens zijn.

De persconferentie is hier terug te zien:

19 REACTIES

 1. De Teloorgang Van Desie Bouterse From Hero 2 Zero

  Beste Chauvinisten

  De Zogenaamde Grote Leider Van De Surinaamse Revolutie Heeft Onlangs Uit De Doeken Gedaan Dat Regering Santokie Met De Onder Wereld Aan Tafel Moet Gaan Zitten Want De Onderwereld Wil De Wapens Terug Geven..

  Heeft Desie Bouterse Nog Familieleden Vrienden Of Kennisen Die Om Hem Geven.. Ik Heb Een Hart Hoofd In. IK Denk Van Niet. Als Deze Man Naasten Had Die Van Hem Hield Hadden Ze Hem Afgeraden Om Die Persconferentie Te Geven..

  Bouterse Is Aan Het Lijden. Hij Is Het Spoor Bijster .
  Een Groot Schaande Voor Ons Land


  Maak melding

 2. De ex-president heeft als je het mij vraagt vergaande uitspraken indeze case gedaan.
  Hij heeft dus contact gehad met onderwereld figuren. Laat hij namen noemen zodat de justitie haar werk kan doen.
  Ala san’ di de na dungru sa kon na krin.


  Maak melding

 3. Deze persconferentie toont wederom aan dat er niemand is van de president vice president tot de ministers van verschillende ministeries zo “schijterig” zijn dat men niet in staat is naar behoren te functioneren.
  In iedere democratische staat zal Justitie terstond optreden om de wapens terug te halen en degenen (o.a. Bouterse die dit beweert) die weten waar deze wapens zich bevinden op te brengen en beschuldigen van het achterhouden van informatie die zouden kunnen leiden naar het vinden van de wapens en de personen die betrokken zijn bij de diefstal en in bewaring hebben.

  Niet een sop een perscoferentie iets durven zeggen in de trant van “De heer Bouterse hebben wij uitgenodigd om tekst en uitleg te geven en met die informatie kunnen wij verder.”
  Ik vraag mij af waarom het zo lang duurt om de wapens terug te halen indien men kennis heeft over de plaats van opslag en personen die het in hun bezit hebben.

  Ik blijf het vreemd vinden. Hoeveel bewijs moet men nog hebben.
  Er is wel bewijs dat de gehele coalitie inclusief de ministers zich gedragen zoals een schoothondje van Bouterse wat ze allemaal schreeuwen dat dit niet zo is


  Maak melding

 4. Voor Mathoera is het belangrijk dat zulke zaken nooit meer gebeuren. Er zal wetswijziging komen op het Nationaal Leger, opdat de bevoegdheden die de bevelhebber heeft om militaire wapens ter beschikking te stellen aan derden, wordt ingeperkt

  Mooi dat dit met de mond wordt gebezigd.
  De alerte vraag is dan “wie zal dit controleren en wat zijn de sancties bij niet naleving?”
  Dus m.a.w. een goed eprocedure die periodiek fysiek wordt gecontroleerd op naleving.
  Dus geen blablabla verhaal en achteraf zeggen “wit haben es niecht gewüst”


  Maak melding

 5. Minister Mathoera is het zwaargewicht geweest tijdens de verkiezingen. Ze heeft in Paramaribo de helft van de voorkeurstemmen gehad voor de VHP. Vervolgens wordt zij op defensie gezet wat uitsluitend een mannenbolwerk is. Een plek waar nogal wat mis gaat met de rechten van vrouwen. Onlangs heeft zij met medewerksters van o.a. het Militair Hospitaal hier over gesproken. Chan weet dat zij daar niets kan uitrichten.
  Een minister van defensie die niet weet waar de wapens zijn?
  Als Chan het werkelijk meende met zijn stemmenkanon dan had hij haar wellicht minister van binnenlandse zaken kunnen maken. Ze is gewoon op een zijspoor gezet door de boevenclub.


  Maak melding

 6. Stemmenkanon Mathoera (de helft van alle stemmen voor de VHP in Paramaribo!), weggezet op mannenbolwerk defensie, waar sexuele intimidatie nog aan de orde van de dag is. Onlangs heeft zij daar nog een gesprek over gehad met medewerksters van het militairhospitaal. Zo is zij monddood gemaakt. Blijkt wel doordat zij als minister van defensie niet eens weet waar de wapens zijn opgeslagen. Gelukkig hebben ze geen kernwapens hier anders zou ze het koffertje “kwijt” zijn.


  Maak melding

 7. Ook gelijk onderzoeken hoe Dino tijdens cocainedeals aan zware militairen wapens kwam. Incl de raketwerpers die hij gebruikte. Ze zullen ook serienummers hebben neem ik aan.


  Maak melding

 8. Ondermijnende criminaliteit, dat is misdaad die de burger bedreigt en de buurt besmet. Ondermijnende criminaliteit is misdaad die georganiseerd is en welbewust gewone mensen in hun degelijke bestaan omstrengelt. De onderwereld die de bovenwereld aantast. Die ondermijnende criminaliteit moet regering, PG, Korpspolitie en OM met nog meer kracht keihard aanpakken. Daarvoor moet de regering desnoods extra middelen ter beschikking stellen en indien nodig, internationale steun inschakelen van o.a. de VN.’


  Maak melding

 9. De wereld van criminaliteit en strafrecht (en dus ook criminologie) is sterk gericht geweest op commune criminaliteit, meer in het bijzonder wat sinds de eeuwwisseling high impact crime is gaan heten. Daarbij gaat het om delicten die burgers direct en serieus treffen, zoals inbraak, overvallen en geweldsdelicten. In de jaren negentig is er een tweede veiligheidslijn ontstaan rond het begrip georganiseerde misdaad. In een overzichtsartikel van Huisman en Kleemans (2017) wordt de opkomst van het discours rond georganiseerde misdaad beschreven vanuit de vraag wat het begrip ondermijning daaraan eigenlijk toevoegt.
  Ook in de jaren negentig is zwaar gebakkeleid over de vraag wat georganiseerde misdaad nu eigenlijk was. De term kwam overgewaaid uit de Verenigde Staten in relatie tot de maffia. Het pleit werd min of meer beslecht door de Parlementaire Enquêtecommissie Opsporingsmethoden (1996):

  ‘Er is sprake van georganiseerde criminaliteit indien groepen die primair gericht zijn op illegaal gewin systematisch misdaden plegen met ernstige gevolgen voor de samenleving, en in staat zijn deze misdaden op betrekkelijk effectieve wijze af te schermen, in het bijzonder door de bereidheid te tonen fysiek geweld te gebruiken of personen door middel van corruptie uit te schakelen.’

  Ondermijning is te definiëren als stelselmatige, doelbewuste en in vele gevallen heimelijke activiteiten die door de nagestreefde doelen, de gebruikte middelen of ressorterende effecten de democratische rechtstaat, de bijbehorende instituties en onderlinge samenhang tussen burgers verzwakken, destabiliseren, bedreigen ondergraven of saboteren. Te denken valt daarbij aan het stelselmatig en dwingend afwijzen of belemmeren van democratische processen (zoals raadsvergaderingen en verkiezingen) en het gezag van democratisch-rechtstatelijke instituties (zoals de rechterlijke macht en overheid). Dergelijke problematische gedragingen zijn, ook wanneer zij niet vallen binnen het strafrechtelijke kader, onacceptabel.’

  Burgerbescherming is zoek.

  De regering durft niet en heeft geen lef om in te grijpen, waardoor de democratie teniet wordt gedaan en burgers zich onveilig voelen en criminaliteit helaas de overhand neemt. Best wel jammer, in een “paradijs” als Suriname, die zeer waarschijnlijk niet meer terugkeert !


  Maak melding

 10. Regering, DNA, PG, OM en Minister JustPol: als jullie heel goed luisteren naar de persconferentie van de ex-president van Suriname, dan worden veel zaken daarin bevestigd o.a.:
  betrokkenheid
  verdwijning
  contacten met de onderwereld
  sleutel op geheime plek
  kennis van geheime plek
  vermoedelijkheid van betrokkenheid

  De vraag is:
  hoe heeft dit kunnen gebeuren, als er slechts twee personen (de ex-president en diens echtgenote) wisten van de geheime plek, waar de sleutel van de wapenruimte lag en onopgemerkt wapens en heel veel munitie is gestolen of is verdwenen ?


  Maak melding

 11. Mathoera kan niet veel praten. Zij en dr overleden man waren geen engeltjes.
  Waarom denk je dat er een band is tussen haar en Chan?? Zaken met een geur.
  Ze moeten Bouterse met rust laten en velen om hun heen.
  Mathoera ga dus mooi weer slapen


  Maak melding

 12. Een beetje vreemd dat Defensie-minister Krishna Hussainali Mathoera zegt dat haar niet bekend was dat er wapens bij Bouterse thuis waren opgeslagen.
  Nog vreemder is dat er blijkbaar geen registratie is van het aantal en soort wapens dat het NL in bezit heeft. Immers, a.d.h. van die registratie zou bij hertelling toch moeten blijken dat er wapens ontbreken en zou de ex-Defensie-minister Benschop verhoord moeten worden over de vermissing van deze wapens.


  Maak melding

 13. Zoals bij elk ander ministerie, in principe elk staatsorgaan, zitten nog steeds ndp family & friends.
  Deze personen zijn tot op heden destabiliserend bezig. Hetzij door bewust informatie achter te houden of door valse berichten op social media te verspreiden.

  Het is dus niet raar, dat de minister niet op de hoogte was. Het is een hele opgave en het vergt tijd, om alle neuzen in één richting te krijgen.
  Die mensen saboteren zichzelf.
  Hoe langer ze doorgaan, hoe langer herstel uitblijft.


  Maak melding

 14. Mar is ddb nog steeds in actieve dienst of is hij al afgezwaaid? Want als militair heeft hij in principe zich wapens behorende aan het Nationaal leger toegeeigend en ze zodanig opgeslagen dat ze zonder toezicht konden worden weggenomen uit zijn opslagplaats. Elke andere militair zo mi zwaar krijgen op staande voet.
  De huidige bevelhebber moet aangifte doen van ontvreemding.


  Maak melding

 15. debby , waarom moeten ze bouterse met rust laten , jij wilt zeker dat hij die wapens blijft houden he papzak , dat hij nog meer mensen kan vermoorden he zodat jij geil wordt he , neen verdorven paarse rat dat je bent , hij zou ook zo jou kunnen vermoorden met een van die wapens , jou afgod deinst nergens voor terug , hij vermoord zijn eigen familie een voorbeeld is er al he je weet wel wie het is he


  Maak melding

 16. Van Debby moeten ze Bouterse met rust laten opdat hij ongestoord een coup kan plannen en Debby weer terug kan naar Suriname om stelende neeighertjes met de zweep af te ranselen.


  Maak melding

 17. Ik vind die Mathora juist veel te lief. Ik zou het voorbeeld van Tigr Barba volgen, die ooit de zware jongens had uitgenodigd zich te melden anders zou hij ze komen halen

  Mathora had moeten zeggen: Desie, ik geef je 3 dagen de tijd om je te melden bij Santo Boma, anders komen we je halen.In het ergste geval zullen de gestolen wapens weer boven water komen.


  Maak melding

 18. Debby….ga jij ook maar lekker slapen, maar beloof dat je NOOIT meer wakker wordt. Er lopen nl. al genoeg hersenloze, laaggeschoolde, paranoide en geindoctrineerde paarse randdebielen en dorpsidioten, als jij, vrij rond.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.