Eigenaren car center krijgen geld van klanten maar leveren geen auto’s

8
Autohandelaar nam voorschotten in ontvangst maar leverde auto's niet

De afdeling Fraude van de Surinaamse politie heeft de 20-jarige verdachte Racho K. alias ‘Shiva’ maandag aangehouden op verdenking van oplichting en verduistering. Racho exploiteerde samen met de voortvluchtige verdachte Soenieldath P. een car center aan de Derde Rijweg, waarbij diverse mensen zijn opgelicht, meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

Het tweetal heeft daarbij geldbedragen van verschillende klanten in ontvangst genomen en tot heden de gekochte auto’s nooit afgestaan aan de kopers. Enkele benadeelden deden toen aangifte bij de politie, waarna dit duo werd opgespoord. Racho is op maandag 30 augustus aangehouden.

Hangende het onderzoek is Racho na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Aan de opsporing van zijn kompaan Soenieldath wordt gewerkt.

Het vermoeden bestaat dat dit tweetal meerdere klanten op deze manier heeft benadeeld. Deze personen worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de afdeling Fraude voor het doen van aangifte. Bedoelde afdeling is gevestigd in het politie bureau Geyersvlijt en is te bereiken op de telefoonnummers 455830 en 451313.

8 REACTIES

 1. Hoe dom kun je zijn , je wilt een auto kopen dan wil je toch ook die auto zien en een proefrit maken , maar als die mogelijkheid er niet is moet je nooit met die gasten in zee gaan , je bent je geld kwijt en zal je met de benenwagen je moeten verplaatsen.


  Maak melding

 2. Eigenaren car center krijgen geld van klanten maar leveren geen auto’s.

  Indien deze SCHURKEN eigenaars zijn van deze CAR-CENTER aan de Derde Rijweg, dienen de benadeelden onmiddellijk met een advocaat beslag laten leggen op alle auto’s op het terrein.
  Deze kunnen dan niet verder worden verkocht.

  Maar in Suriname is het bekend met die lange juridische procedures.


  Maak melding

 3. Wat lange juidische procedures? Als de oplichters de politie beloven de benadeelden hun geld terug tegeven, lopen ze morgen weer vrij rond en de benadeelden mogen fluiten naar hun geld en het verder vergeten. Na ‘so Sranan skowtu e wroko’, dat heb ik zelf ervaren.


  Maak melding

 4. WAT 2 september 2021 At 22:23
  Hoe dom kun je zijn , je wilt een auto kopen dan wil je toch ook die auto zien en een proefrit maken , maar als die mogelijkheid er niet is moet je nooit met die gasten in zee gaan , je bent je geld kwijt en zal je met de benenwagen je moeten verplaatsen.
  —————————————————————————————–
  GROTE ORANGE RATTEN`die gepakt en financieel uitgekleed moeten worden. Oplichting zit gebakken bij dit soort RATTEN. Mooie praatjes…mensen trap er nooit meer in.


  Maak melding

 5. Gelukkig zijn bij de diefstal geen onschuldige mensen mishandeld of gedood. Dat is ook een eigenschap die alleen aan zwarte criminelen toekomt.

  @ Franco
  Stel de vraag aan de labiele fascistische dictator Bouterse waarom in de top van zijn fascistische beweging geen zwarte ondernemers zijn te vinden. Het antwoord is bijna racistisch te noemen. Volgens fascist Bouterse hebben zwarten geen ondernemersgeest en zijn ze ook nog eens ziekelijk afgunstig en onbetrouwbaar!
  Vraag je baasje maar en misschien beloont hij jou met een kluif.


  Maak melding

 6. @Franco 11,

  Je bent anders niet zo vies van een mooie orange rattin, hahaha. In fact, ze komen zo vaak voor in je dromen, dat je de paarse ratinnen als very ugly bent gaan beschouwen. En ook nog jaloers op de orange ratten. Je zieke geest vertroebelt je verstand.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.