VIDEO: Neergeschoten man onschuldig zeggen buurtbewoners, willen vp spreken

20
VIDEO: Neergeschoten man onschuldig zeggen buurtbewoners

De buurtbewoners, die sedert vanmorgen de weg gebarricadeerd hebben te Paranam, zijn boos omdat de politie volgens hen een onschuldige man in de vroege ochtend zou hebben neergeschoten. Dat zeggen ze in onderstaande live video.

De mannen beweren dat twee agenten kwamen aanrijden en op de hoek uit de auto stapte. Een man die daar zat, zag de agenten op hem afkomen en stond op. Toen hij weg wilde lopen werd er op hem geschoten, aldus de mannen.

Ze zeggen dat ze het slachtoffer niet als crimineel kennen en er zeker van te zijn dat hij niets heeft gedaan. De beschoten man werd direct door de politie afgevoerd. Of hij daadwerkelijk onschuldig is zoals beweerd wordt, moet onderzoek uitwijzen.

Buurtbewoners raakten daarna verhit en hebben de Martin Luther Kingweg ter hoogte van het dorp Jamaica gebarricadeerd. Inmiddels is de dc langs geweest maar het is haar niet gelukt om de gemoederen te bedaren.

De mannen zeggen dat ze met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk willen praten en de weg te zullen blijven barricaderen, totdat hij met hen komt praten.

Het gesprek met de mannen:

20 REACTIES

 1. Ik vertrouw dit voor geen meter.
  Laat ze maar barricaderen. Lijkt op een boobytrap om de politie uit de stad daar naar toe te lokken.

  En waarom brunswijk? Kon de journalist dit niet vragen? Staan deze mensen en brunswijk boven de wet of zo.

  Doorzichtige rommel.


  Maak melding

 2. Gedane Zaken nemen Geen Keer

  QQQ..

  Als de Gemeenschap Vindt Dat Ze De Vp Willen Spreken Om De Gemoederen Te Doen Zussen Is Hun Democratisch Recht. It Ligt Aan De Vp Als Die Hun Verzoek Wil Inwilligen Of Niet.

  De Situatie Daar Is Verhit Mensen Zijn Geemotioneerd.


  Maak melding

 3. “Een man die daar zat, zag de agenten op hem afkomen en stond op. Toen hij weg wilde lopen werd er op hem geschoten, aldus de mannen.”

  waarom werd er geschoten toen de man weg wilde lopen?
  zo te zien was er totaal geen dreiging om een vuurwapen te gebruiken

  “Politie loopt naar je toe en je rent hahaha … als je onschuldig bent , ren je niet voor de politie.
  sinds wanneer ben je verplicht te blijven staan/zitten als de politie eraan komt?
  tevens verander je het lopen in rennen om je eigen domme verhaaltje te onderbouwen.
  als de man niets gedaan heeft en niets met de politie heeft? waarom zou hij moeten blijven dan? vooral als je uitgaat dat de naam van de politie nu ook weer niet al te best is


  Maak melding

 4. Waarom heeft de politie geen waarschuwingsschot gelost en pas daarna gericht geschoten als de onschuldige aanstalten naakte om weg te rennen. Trouwens gezien de fysieke gesteldheid van de Hermandad zou het een gelopen koers zijn voor de onschuldige man.


  Maak melding

 5. Welk democratisch recht?
  Dit gebeurt alleen in een bananen republiek. Die mensen bemoeilijken het politieonderzoek en zij verstoren de openbare orde.

  Als de politie fout is dan moet dit worden uitgezocht. Hoezo ga je een weg barricaderen. Dit is gangstergedrag of een opdracht om chaos te creëren.

  Brunswijk kan ook zijn broer van stichting A kompas in 50 auto’s met loeiende sirenes en geblindeerde ramen sturen. Die schijnt een “hele voet” in de pap te hebben. Dit kan er ook nog bij.


  Maak melding

 6. Alleen maar chaos in Suriname met dit volk. Ze denken dat het binnenland van hun is. Ik zie een paar maar werken op hun kostgrondje en de rest zijn hangjongeren.


  Maak melding

 7. Wat een grote bek heeft die gozer. Hebben ze niks beters te doen? Werken die mensen niet? hele dorp op straat? moeten ze niet een gezin onderhouden?
  Of gaan ze in de avond- en nachtelijke uren weer op dievenpad
  Je moet maar even turven hoeveel bedreigingen deze figuur uit tegen het gezag.
  Laat onderzoek uitwijzen als degene onschuldig is. In plaats dat hij daarvan alle soorten bedreigingen zit te uiten, laat hij zijn organisatietalent gebruiken om het gezin te ondersteunen. Dan is hij van toegevoegde- en maatschappelijke waarde voor het gezin.


  Maak melding

 8. Wat een ongelooflijk brutale man op 3:31 om zijn broek zo voor de camera te laten zakken. Ja heel de wereld heeft kunnen zien dat blauwe onderbroeken jou niet staan.


  Maak melding

 9. VP spreken ????? dat is zelf een veroordeelde misdadiger en crimineel die bovenaan alle internationale opsporingslijsten prijkt. Dit is een zaak voor politie en justitie. Maar ja…..Suriname he, een wetteloos land zonder normen en waarden.


  Maak melding

 10. @ rasta
  dat snappen de meeste dus niet blijkbaar
  zelfs een bewezen crimineel zonder vuurwapen schiet je niet zo maar neer als die wegrent
  je wapen gebruik je alleen maar in noodzaak en zelfverdediging en nooit anders

  wat dat stekelvarken in het filmpje allemaal zegt is totaal niet belangrijk


  Maak melding

 11. Enfin… geen mondkapjes en geen afstand terwijl de cijfers weer oplopen. Zelfs die reporter van Apintie loopt onbeschermd terwijl de studio dagelijks wordt ontsmet en 1 van hun top presentatoren na een zware besmetting door het oog van een naald is gekropen, Het station dat steeds oproept om MOHANA in acht te nemen en jezelf en je omgeving te beschermen.
  Waar rook is is er ook vuur. Ik wil wel op de hoogte blijven hoe dit afloopt want de wetteloosheid en het gangstergedrag moet ophouden


  Maak melding

 12. Drinker zonder fles is weer op dreef. Al loopt iemand weg dan schiet je nog iemand zonder wapen niet neer. De begrafenisstoet doorbreken was volgens velen ook niet waar van de week.


  Maak melding

 13. Regelmatig worden inbraken in Paramaribo gepleegd, waarna de criminelen naar het binnenland vluchten en daar bescherming krijgen van de dorpsgenoten. Of dat ook nu het geval is moet onderzoek uitwijzen. Wel zullen de burgers van het binnenland opgevoed moeten worden om de politie niet te dwars bomen. Het getoonde gedrag is totaal onacceptabel en hiertegen moet keihard worden opgetreden.


  Maak melding

 14. Een lastige situatie een lastige gemeenschap?als je niks gedaan heb waarom weg rennen?dan vraag om een kogel?trouwens de politie is moe met deze mensen?altijd heibel nooit rust, N als konijnen ,produceren lik wang boes agoe, opvoeden ho maar?
  De politie is ook moe met deze mensen?
  Dus politie mensen ik snap het dat het een broeya geval is, ach ja politie doe wat je vindt het beste voor jullie?


  Maak melding

 15. Apartheidt is nu een bewezen feit, de politie staats is ook een feit, binenlandse bewoners die worden nu van hun rechten berooft, wat moet nu gebeuren, hoe denkt men dat deze mensen gaan reageren? er wordt ge generaliseerd en racistisch gereageert over het algeneen.
  de reactie,s liegen er niet om en zyn rondt uit schaamteloos racistisch.


  Maak melding

 16. Quote
  bewoners die worden nu van hun rechten berooft, unquote

  Welke rechten?
  Het recht om chaos te creëren zodat een crimineel makkelijk kan ontsnappen?
  Jij spoort duidelijk niet brown


  Maak melding

 17. Dit is niet de 1 ste keer dat de politie zinloos geweld gebruikt.
  Al deze misdadigers moeten worden ontslagen en in de gevangenis.

  Waar is die chinees die enige tijd geleden in de wilde weg schoot en onschuldige jongeman vermoord.
  Hoeveel straf heeft hij gekregen , of loopt hij gewoon vrij rond.
  Er lopen zoveel moordenaars rond , die afro surinamers de dood in jagen, te triest voor woorden.
  Afro su vraag je voorouders spirit om je te helpen voor gerechtigheid .


  Maak melding

 18. @Sip

  Weet je hoeveel Afro Surinaamse moordenaars vrij rondlopen? Zij hebben onschuldige hindoestanen en chinezen vermoord, nadat ze eerst waren beroofd. Ben je wel op de hoogte hoeveel vrouwen en jonge meisjes door deze afro Surinamers zijn verkracht?
  Deze moordenaars, rovers en verkrachters mogen aan hun voorouders ook om spirit vragen om zich niet meer crimineel te gedragen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.