Chitan terug bij Pertjaja Luhur; Installatie distriktsbestuur PL in Saramacca

19
Installatie distriktsbestuur Pertjaja Luhur in Saramacca

Pertjaja Luhur voorzitter, Paul Somohardjo heeft afgelopen donderdag ook in het district Saramacca, districts- en ressortbestuursleden geïnstalleerd. Het distriktsbestuur wordt voorgezeten door het prominent lid, Soerindath Poeran. Ook Deepakkoemar Chitan maakt deel uit van het distriktsbestuur.

Chitan begon zijn politieke loopbaan bij Pertjajah Luhur (PL), waarvoor hij in 2010 en 2015 in het district Saramacca werd gekozen als lid was van De Nationale Assemblée (DNA) in Suriname. Kort na zijn herverkiezing in 2015 stapte hij uit de PL. Chitan is inmiddels terug gekeerd naar zijn oud politiek huis.

De overige distriktsbestuursleden zijn: Marciano Amatbakri, Aminie Amatbasar, Biswanand Bhagwat, Henry Lumsden, Robert Tembong, Juliette Karijotaroeno, Ernest Djojodimedjo, Lientje Djodarmo en Kathlien Rodiwongso.

Met de installatie wordt alvast bouwstenen gelegd, voor een stevig fundament, voor de wederopbouw van de partij op weg naar de verkiezingen van 2025. Met deze herstructurering en wederopbouw van de PL, wil ze een serieuze gooi doen naar zetelwinst bij de aanstaande verkiezingen over 4 jaren. Eerder in de week werd in Nickerie, het startsein gegeven voor de installatie van de distrikts-  en ressortbestuursleden. Samen met de kernen moeten de distrikts- en ressortsbesturen zorgen voor de verdere ontwikkeling van het totaal district, vanuit de basisideologie van de partij met de sociale kracht. 

De Pertjaja Luhur probeert hiermee een inhaalslag te maken om de verloren zetels terug te winnen in de verschillende districten. Volgens Somohardjo is het verlies te wijten geweest aan de versplintering van de partij, waarbij prominente leden hun eigen politieke partij zijn gaan oprichten. Somohardjo is ingenomen met de terugkeer van leden die de PL hadden verlaten in de hoop op verbetering van hun situatie en dat van het land in het algemeen. Helaas zijn ze zichtbaar misleid en een illusie rijker gemaakt, om toch vanuit hun ‘ouderlijk huis’ wederom te werken aan de opbouw van Suriname.

Partijtopper,Uraiqit Ramsaran is de politieke coordinator van Saramacca en is ingenomen met de terugkeer van de oude leden. Hij is zich ervan bewust dat het distrikt vol potentie zit en middels samenwerking veel meer bereikt kan worden en dat de PL hierin een significante rol kan betekenen. Ramsaran die tevens ook de minister is van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), kent de noden van het volk en geeft aan dat hij altijd een luisterend oor heeft voor de samenleving en zal daarom dan ook alles in het werk stellen om daar waar mogelijk, in te komen met hulp.

Pertjaja Luhur ondervoorzitter Nasier Eskak, heeft een extra plek in zijn hart om de tot inkeer gekomen leden weer welkom te heten. Hierdoor kan de partij weder opgebouwd worden. “Het huis van de PL heeft altijd een plek voor een ieder, die zich kan vereenzelvigen met de ideologie en de doelstelling van de partij. En dat is niks anders dan het volk helpen.” Eskak doet een oproep aan alle PL’ers die thuis zijn gebleven om iedereen te accepteren en ze met respect te behandelen die Suriname willen helpen ontwikkelen vanuit de PL doelstellingen. 

Volgens de ondervoorzitter werkt de partij er steeds aan dat elk een in dit land sociale welvaart kan hebben. Dat probeert de PL te realiseren middels het opzetten van de volkswinkels in alle districten. Hiermee wordt een goedkoop alternatief aangeboden om spullen toch goedkoper in te kunnen kopen.

Ajoeb Moentari die uit het PL huis was gestapt en de weg was kwijt geraakt, heeft zijn les geleerd en is teruggekeerd om in eensgezindheid te werken aan de wederopbouw van de partij. Hij vraagt een ieder om het verleden achter zich te laten en gezamenlijk de schouders onder het werk te zetten, zodat de PL weer een bloeiende tijdperk tegemoet kan gaan en dienstbaar kan zijn aan de vooruitgang van Suriname. Hij heeft het tot zijn levensmissie gemaakt om iedereen die de partij de rug ooit had toegekeerd, weer te interesseren om zich weer aan te sluiten bij de PL

19 REACTIES

 1. Het gevoel bekruipt me dat men bij P.L. bezig is zich voor te bereiden wat er mogelijk gaat gaan gebeuren. Mogelijk komen verkiezingen eerder dan we denken. Het vertrouwen is men kwijt in Santokhi en zijn kabinet. Mensen worden openlijk belazerd. Je zou denken dat de mensen achter de prijsverhogingen van de regering staan maar dit klopt niet. Het gaat alleen maar erger worden en Jogie en vele toppers van VHP en ABOP zullen duizenden hectaren grond in hun bezit krijgen. Het draait om Friends & Familie en allemaal eigen belai.


  Maak melding

 2. Sopi sjorrie, jij als pseudonoom in ptata. Ga beter Nederlands schrijven, paarse djamoe ede ipv brallen. Jouw paarse antidemocratische sekte komt nóóit meer aandacht de macht in Suriname.


  Maak melding

 3. Goed dat somo dat doet. Hij weet tenminste hoe hij zijn Partij van binnen uit moet laten imploderen. Hij heeft vast niet eerder met dit bijltje gehakt. Maar bye bye pl. ete wan lesie, of de derde keer.


  Maak melding

 4. Gedane Zaken Nemen Geen Keer.

  Opper Surinamers

  Tijdens Santokie Verkiezing Campagne Toer Had Santokie Oa Beloofd Dat Er Een Onafhankelijke Autoriteit Geinstalleerd Zou Worden Die De Verkiezing 2025 Zou Gaan Organiseren. Wat Blijkt Nu. Die Fufur Jampanesie Somohardjo Maak Zich Klaar Om De Verkiezingen 2025 Te Gaan Organiseren.

  Leugens Heeft Er Voor Gezorgd Dat Santokie De Verkiezingen 2020 Gewonnen Heeft.. Leugens Gaat Er Voor Zorgen Dat Santokie De Komende Verkiezing 2025 Gaat Verliezen


  Maak melding

 5. Ik snap niet dat je weggaat en dan terug. Ik zou me schamen. Na zoveel gescheld op je?? Hij komt niet meer op DNA lijst. PL hft zn laatste stuiptrekking.
  Chan weet dat hij 2 jr niet uitzit


  Maak melding

 6. Is toch absurdt dat de propaganda machine sinds 2020 niet heefd stil gestaan,vooral de coalitie is constant in de weer met pripogandistische projecten, terwyl het landt weg kwylt.
  Wat is er met jullie aan de handt, wyze mannen die op waterkant ander op taal fouten lopen te coriceren,terwyl niemandt een werkgelegenheidt plant durft te ontwikkelen of kan ontplooien
  is men daarom voor vyf jaar gekozen om steenleggeingen en andere onzinnige dingen zoals een pinautomaat ergens in het binenland tegaan openen,terwyl nog geen tien bewoners een pinpas heeft. wie houdt wie voor de gek.


  Maak melding

 7. De ndp doet verwoede pogingen om de aanhang terug te krijgen. Bouterse is oud en kan de gevangenis ingaan. Slecht voorbeeld voor de aanhang.

  Als Ramsaran/ Somo hun werk goed doet kan de combinatie van jav/ hindu/ marrons een zetel pakken in Saramacca. Vooral wanneer Tokhi een sterkere pose aanneemt en zijn projecten de boeren van Saramaca welvaart en welzijn brengt.

  De volkswinkels kan meer effectiver werken wanneer productie groepen rechtstreeks aan consumenten groepen leveren onder PL. De biotiek food producerende
  boeren in de VS doen dat.


  Maak melding

 8. Het spreekwoord: Het paard van Troje is alom bekend.
  Somohardjo wil dit overtreffen door de paarden van Troje weer binnen te halen.
  Ik wens hem alle succes toe.


  Maak melding

 9. Somo laat zijn ware aard zien, hij is nu al bezig om al die overlopers weer binnen te halen voor de nieuwe politieke coup. Deze man was toch ook een corrupte NDPer. Zo zie je hoe ongeloofwaardig deze javaan is en hoe smerig de Surinaamse politiek . Ndp is de lachende derde en is bezig om de Pl en Abop te verwelkomen want Chan krijgt van deze partijen een dolksteek in de rug.


  Maak melding

 10. Allemaal leuk en aardig, zolang het volk maar niet vergeet wie allemaal samen met de Paarse NDP meute het land kapot heeft gemaakt. Deze mensen verdienen geen tweede of derde kans. Ze zijn alleen maar voor hun eigen genoegdoening en zullen eenmaal weer aan de macht het land weer volledig vernietigen.
  Laat Santokhi zijn werk afmaken en Suriname uit de chaos en ellende halen. Nooit meer NDP en nooit meer die lieden die de NDP hebben gesteund.
  Volk van Suriname let op uw zaak.


  Maak melding

 11. @Redskin, jij slaapt nog steeds in het droomhuis van Santokhi. Ben je soms gestoken door een tsee tsee vlieg die de slaapziekte overbrengt? Het is gebeurd met de regering Santokhi. Zij gaan zwaar afgestraft worden door de kiezers. Een groot deel van de kiezers die op de Orange Movement heeft hen na een jaar de rug toegekeerd. Alleen jij en de jouwen willen dat niet inzien. Dat Deepakkoemar Chitan terug is bij de club heeft zijn reden. Men zegt dat hij op de valreep voor eventuele vervroegde verkiezingen alsnog voordelen wil binnenhalen via de corrupte regering van VHP-Abop-NPS-PL.

  De mensen zijn bedrogen door Santokhi met zijn bloementuin ( Bromtjie Djarie ) politiek. Het is allemaal Friends & Family wat de klok slaat. Santokhi heeft de visserij op de Corantijn en de visserij bij Nickerie en Coronie weggegeven aan 150 Guyanese vissers. Dit aantal Guyanese vissers is meer dan het aantal Surinaamse vissers in Nickerie en Coronie samen. Suriname is in de uitverkoop. Hij doet dit om zijn Guyanese vrouw te pleasen. Men moet zich ernstig zorgen gaan maken over de mentale gesteldheid van Santokhi.


  Maak melding

 12. De doom scenario’s van Robg moet je met een korrel zout nemen. Tot nog toe is niks wat hij ooit voorspeld heeft, uitgekomen. Hij heeft dringend een psychiater nodig en lijdt een geheugenverlies. Hij is zijn verlies nog altijd niet te boven en zal het na vandaag nog moeilijker krijgen als zijn volks-plee-sident achter slot en grendel verdwijnt.
  Watch and see….


  Maak melding

 13. @Viyayarni,
  Er is altijd gezegd dat zij van origine een Guyanese is. Ook mensen die dicht bij de president vertoeven hebben dat beweerd. De indruk werd altijd gewekt dat zij afkomstig is uit het buurland van Suriname.

  @Boesskowtoe,
  Jouw commentaar is een natuurlijke afweerreactie om jouw angst voor de NDP te verbergen. Maar zelfs de grootste NDP haters zoals Ludwig van Mulier e.a. kunnen het proces van groei van de NDP niet meer stuiten. De massa voelt zich misleid door de politiek van dit kabinet. De NDP is gegroeid terwijl VHP, Abop,NPS en PL aan het decimeren zijn. Praatjes van de huidige coalities vullen geen gaatjes.


  Maak melding

 14. @RobG

  U gist maar wat. Santhoki kan ook met een minderheid regeren.
  Zoals ik al stelde hij kan meerderheden creëren naar behoefte.
  De kieswet is duidelijk de president en vice president worden voor 5 jaar gekozen.
  Als VHP en ABOP niet meer door een deur kunnen zal er gezocht moeten worden naar andere opties. De eerste schijnbewegingen zie je al.
  Belfort gaat zijn eigenweg. PL gaat de regering niet verlaten en BZK kwijtraken voor de volgende verkiezingen. De PL heeft als het de HVB neutraliseert ABOB niet meer nodig.
  Pokie kan terug naar de BEP en de BEP heeft nu de twee zetels die nodig zijn om afscheid te kunnen nemen van de ABOB die zonder PL en Belfort een heel stuk kleiner geworden is.

  Brunswijk wordt als het schulden akkoord er is en Santohki niet meer naar het buitenland hoeft volledig onbelangrijk en hij heeft ook geen ministeries die iets kunnen uitrichten. Grond is nu een chefsage geworden.
  Als er een Schulden akkoord is en de verpande middelen vrijvallen kan de regering gaan plannen en vertrouwen realiseren.
  De Koers gaat al de goede kant uit beste RobG. U begrijpt wel wat dat gaat betekenen met het oog op de schulden.


  Maak melding

 15. PL is een partij van overlopers. Somo zelf liep over naar Bouterse en ondersteunde de Amnestiewet. Sapoen en Chitan volgden zijn overloop-voorbeeld. Nu keert een overloper weer terug. Strak gaat weer een ander overlopen.
  De Pae Law partij loopt misschien wel op haar laatste benen.


  Maak melding

 16. RobG 30 augustus 2021 At 17:43
  @Boesskowtoe,
  Jouw commentaar is een natuurlijke afweerreactie om jouw angst voor de NDP te verbergen. Maar zelfs de grootste NDP haters zoals Ludwig van Mulier e.a. kunnen het proces van groei van de NDP niet meer stuiten. De massa voelt zich misleid door de politiek van dit kabinet. De NDP is gegroeid terwijl VHP, Abop,NPS en PL aan het decimeren zijn. Praatjes van de huidige coalities vullen geen gaatjes.
  =================================

  Whahahaha, laat me niet lachen, “kunnen het proces van groei van de NDP niet meer stuiten.” wat een aanfluiting of is dit een cynische bedoeling?

  Alle respect, ik wil niet lullig zijn over je dag besteding, maar volgens mij moet je nu echt van die pillen afblijven. Je maakt je met dit soort uitspraken alleen maar onsterfelijk belachelijk hier op waterkant.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.