Overeenstemming OW met aannemers over grote infrastructurele projecten

6
Overeenstemming OW met aannemers over grote infrastructurele projecten
Archieffoto

Het Surinaamse ministerie van Openbare Werken heeft met vier aannemingsbedrijven die bezig zijn met de uitvoering van grote infrastructurele projecten overeenstemming bereikt om de werkzaamheden weer te starten. In de conferentiezaal van het ministerie vond er op vrijdag 27 augustus 2021 een nieuwe contractondertekening plaats.

Het gaat om Baitali N.V, Kuldipsing N.V, Tjongalanga N.V en APS NV. Directeur Civiel Technische Werken (CTW) van het ministerie van Openbare Werken in Suriname, Santosh Soman, spreekt van een nieuw begin om projecten weer op te pakken.

Tijdens de persconferentie zei hij dat het eindelijk zover is dat er na een poos van onderhandelingen met het ministerie van Financiën en Planning partijen zijn gekomen tot een schuldherschikking. “We hebben overeenstemming bereikt met de aannemers en dit wordt geformaliseerd middels het contracteren van de aangepaste scope van de werken. Het is een moment waarbij wij naar uit hebben gekeken om de werkzaamheden verder op te pakken”, zei Soman.

Volgens de directeur gaat het om een landelijke en structurele aanpak met gezamenlijk een spoedherstelprogramma zodat de wegen, opgenomen in de aangepaste scope, in goed begaanbare condities komen.

In een presentatie gedaan door het Hoofd van de afdeling Wegen van OW is er aangegeven welke asfalteringsprojecten en waterwerken in deze aangepaste fase dringend aangepakt zullen worden. Directeur Soman ging ook kort in op de projecten. Hij sprak onder andere over het weggedeelte op de Oost-west Verbinding tussen Jenny en Henar (weg naar Nickerie), die jaren in een slechte staat verkeert en waarover bedrijven en de burgerij veel klachten hebben gedeponeerd, wordt hersteld.

Maar niet alleen die weg wordt opgepakt, ook in Commewijne zal de Pandit Tilakdharieweg aangepakt worden. Verder zal de asfalteringswerkzaamheden op de weg naar Ricanaumofo in het district Marowijne weer de nodige aandacht krijgen en de ontwateringsprojecten rond het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Minister Riad Nurmohamed van OW, gaf aan dat hij opgelucht is dat de werkzaamheden weer worden opgepakt door de aannemers. “De meeste van hen konden niet verder gaan omdat ze geen betaling meer kregen. Het is een kunst geweest om dit opgelost te krijgen, maar vandaag is het met medewerking van het ministerie van Financiën en Planning en BIBIS opgelost. We moesten de schulden herschikken en als gevolg daarvan de projecten verminderen. De aannemers hebben met deze nieuwe regeling voor de komende twee jaar 100 % werk”, zei de bewindsman.

De oude contracten van 2019 liepen in honderden miljoenen. Hierdoor moesten er nieuwe financieringsovereenkomsten bepaald worden onder nieuwe voorwaarden en omstandigheden. De bedragen zijn binnen de nieuwe regeling tot 50% gereduceerd. Met deze nieuwe contractondertekening wil de regering garanderen dat projecten continu doorgaan.

Er wordt verder nagedacht over andere financieringsmodellen om ook andere cruciale infrastructurele werken weer op te starten.

6 REACTIES

 1. Als jullie aan de kwaliteit van het werk gaan sleutelen mogen we over 2 jaar opnieuw beginnen. Wegen waar zware truck over rijden moet je rekening houden met de asdruk. Afobakkaweg is er ook geknoeid. Maak de weg gelijk behoorlijk met trottoir en looppad. En behoorlijke onderlaag. Kijk ringweg. Hoop verzakkingen.


  Maak melding

 2. Beste Lezers

  Ik Snap Niet Waarom Ze Nog Met Kuldipsing In Zee Gaan.
  Zie Maar De Coesewijne str Kuldipsing Heeft Er Een Puinhoop Van Gemaakt
  Van Kwaad Tot Erger


  Maak melding

 3. Als men een weg op een nieuwe plaats, kreek, brug, een flonder, dijk enz aan legt zal men met talrijke zaken rekening moeten houden en dit onderzoeken.

  Als men zich alleen focus op cq de weg en alle andere zaken als flora, fauna, de bodemgesteldheid, kreken in het gebied, mensen in het gebied, hoe de afwatering is, regenseizoenen, waterstanden in het gebied, ligging, lage kustvlakte, milieuaspecten, enz geen aandacht aan besteed, zal men vroeg of laat de rekeningen hiervan gepresenteerd krijgen. Dit zal heel veel gevolgen hebben voor de mens, de economie, enz.

  Eerst onderzoeken en dan doen. Dat is de enige juiste methode om het plan te maken en dan uit te gaan voeren. Men zal met alle onderdelen in dit plan rekening moeten houden.

  De hoogste tijd dat Surinamers deze methode gaan toepassen en dat de regering de aannemers hiervoor op wijst en als ze dat niet doen, zij voor de geleden schade gaan betalen in de toekomst. De Overheid moet op al deze gebieden deskundige mensen hebben, die toezicht kunnen houden over deze zaken en de aannemer hier over/op aanspreken als zaken niet correct zijn, dat ze onverantwoordelijk bezig zijn.


  Maak melding

 4. Als Ik Iemand Inhuurt Om Een Schutting Voor Mij Te Maken Als die Persoon Klaar is Ga Ik Eerst Checken Als die schutting Goed gemaakt Is Voor Ik Die Persoon Betaald, Als Ik Niet Tevreden Ben Betaal Ik die Persoon Niet.

  Bij O.W Denk En Werk Men Niet Zo.. Ze Gaan Niet Of Nooit Checken Ze Betalen Maar Raak.
  Achteraf.. Rotzooi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.