Minister Kenneth Amoksi maakt kennis met nieuw bestuur Politiebond

12
Minister Kenneth Amoksi maakt kennis met nieuw bestuur Politiebond
Minister Amoksi (m) met secretaris Revelino Eijk (l) en voorzitter Mielando Atompai (r) van de SPB

Minister Kenneth Amoksi van het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) in Suriname, heeft kennis gemaakt met het nieuw bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB). De ontmoeting heeft afgelopen dinsdag plaatsgevonden.

De nieuwe voorzitter van de SPB, Mielando Atompai (foto rechts), heeft bij deze kennismaking te kennen gegeven dat de relatie tussen het ministerie en het vorige SPB-bestuur, allesbehalve goed was. Hij stelt dat er nu een nieuw bestuur is, en dat dit bestuur vanaf het begin een goede samenwerking wil hebben. Hij stelt dat de bond er geen baat bij heeft, als leden wegens ontevredenheid, gaan protesteren op straat.

Hij geeft verder aan dat vanaf dag één van het bestuur, de samenleving geïnformeerd te hebben, dat dit nieuw bestuur geen spanning wenst met de staat. Atompai haast zich daarbij ook te zeggen, dat hij dit steeds kenbaar heeft gemaakt. Verder zal de bond zich inzetten, om de staat te ondersteunen in het mooier maken van het Korps Politie Suriname (KPS). Hij zegt verder achterliggende zaken gauw op te pakken. Eén van deze zaken betreft, de recrutenopleiding, die sinds 1 juni jongstleden van start zou gaan.

Revelino Eijk, secretaris van de bond, vindt dat het prettig werken zal zijn, om regelmatig overleg te hebben met de werkgever. Dit zal bijdragen aan het hebben van gemotiveerde leden alsook het beter functioneren van de werkgever en de bond. Eijk haalde verder aan dat de bond sinds 2017 een wensenpakket heeft ingediend. In 2021 hebben zij niet daarover kunnen onderhandelen. Dit zijn ook zaken die volgens de secretaris opgepakt kunnen worden. Hij hekelt het feit dat bepaalde processen om zaken te voltooien, te lang duren waaronder bevorderingen, de start van opleidingen en de instroom. Tot slot gaf hij aan dat er beter gewerkt moet worden aan het halen van deadlines. Bondsecretaris Eijk gelooft dat in goed overleg en dat zaken opgelost kunnen worden.

Justitieminister, Kenneth Amoksi, gaf aan niets anders te willen, dan het beste voor de politie. Persoonlijk werkt hij eraan dat de rechtspositie van de politieambtenaren verbeterd wordt. Zo ziet hij graag dat alle zaken in place zijn, zodat het KPS haar werk op een prettige wijze kan doen. Hetzij werkvoorzieningen, -omgeving, professioneel opgeleid zijn om juist het werk te kunnen doen. Minister Amoksi meent dat de staat er ook baat bij heeft als zaken binnen het korps goed geregeld zijn. Voor afdelingen binnen het KPS, waarbij er financiën ingewonnen worden, ziet de bewindsman graag dat een deel, terugvloeit naar KPS. Zo kan er wat verlichting op financieel gebied komen voor KPS.

De minister is blij met de zaken die door het bestuur zijn aangehaald. Hij vertelt dat het niet altijd gemakkelijk is zaken gedaan te krijgen, vanwege bepaalde procedures. ‘Een land dat sociaal-economisch teruggevallen is, vooral voorzien moet zijn van goede veiligheid.’ Hij belooft daarom zijn uiterste best te zullen doen, om niet alleen het KPS tevreden te stellen, maar ook de BBS, KBS en alle andere diensten binnen het ministerie. De justitieminister voegt tot slot toe dat hij aan de harmonie op het ministerie werkt.

Naast de minister en de SPB-bestuursleden waren de directeur van Justitie, Sharman Lakisharan, de voorzitter van de Overlegcommissie JusPol, Patrick Campange en de overige leden van de commissie Brigitte Bhugwandas en Rachel Groenfelt aanwezig.

12 REACTIES

 1. ” …
  De justitieminister voegt tot slot toe dat hij aan de harmonie op het ministerie werkt.
  … ”

  En dit is inderdaad een groot probleem !
  Er is een groot gebrek aan discipline bij de politie !
  Het is een puinhoop bij de politie.

  Eijk en Atompai hebben teveel macht naar zich toegetrokken en kunnen zo de orde verstoren voor eigen gewin.
  Eijk en Atompai zullen zich moeten bewijzen, tot nu toe geven zij geen prioriteit aan een veilig Suriname !

  En hoe zit het met de declaratie-fraude bij JusPol die in de miljoenen US Dalla lopen ?

  Amoksie heeft de zware taak “mentaliteitsverandering bij JusPol”.
  Ik wens hem heel veel sterkte, wijsheid en vooral daadkracht toe.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 2. ” …
  Hij stelt dat de bond er geen baat bij heeft, als leden wegens ontevredenheid, gaan protesteren op straat.
  … ”

  Dit klinkt als Amoksie niet gehoorzaamt dan gaan de leden op straat protesteren !

  Atompai en Eijk lijken Amoksie in hun broekzakken te hebben.

  Een veilig Suriname is een keiharde tegenprestaties die Amoksie moet eisen van de bond en de leden !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 3. De namen alleen al is een garantie van achteruit gang.Antonmoi,abiamofo,abiagogo,abiaboto.Ze hebben nauwelijks nog een beetje licht gezien of willen bepalen.


  Maak melding

 4. Beste Leden

  Een Ider Met Een Beetje Mensen kennis Ziet Aan De Lichaamstaal Van Die Gasten Dat Ze Helemaal Niet Bestuurlijk Getalenteerd Zijn. Het Korps Moet Bestuurd Worden Daar Heb Je Top Bestuurders Voor Nodig. Mensen Met Kennis En Kunde

  De Hele Politie Korps Is Een Georganiseerde Chaos, Er Moet Meer Structuur Komen Binnen Het Korps. Een Goed Draaiende Olie Machine.

  Kennth Amoksie Is Absoluut Niet De Ideale Man Om Voor De Groep Te Staan
  Hij Is Een Zwakkeling.


  Maak melding

 5. Beste mensen,
  Kijk, ook naar de goede activiteiten van deze regering.
  U, geeft alleen commentaar.
  Doet iemand iets verkeerd, corrigeer die persoon. Doet iemand iets goeds, compliteer haar/zíjn werk.
  U, zult zien dat uw opgekropte spanning minder wordt.


  Maak melding

 6. De politie bond is nu project ontwikkelaar geworden. Neemt veel hypotheek op, laat huizen bouwen en verkopen aan zg.leden, en politie werk onderzoek komt op de 3e plaats .Amoksie doet voor de joker overal mee. Wanneer wordt deze man gereshuffeld?????


  Maak melding

 7. Die 3 Gasten Op Die Foto Wekken Bij Mij Niet Indruk Dat Ze Hoge Functie Bekleden

  Die Meneer Links Licht Getint.. Hij Lijkt Op Een Judoka. Voorzitter Van De Judo Bond
  Die Heer In Het Midden.. Hij Heeft De Uitstraling Van Voorzitter Van Stubula Te Latour.
  Die Heer Recht .. Hij Heeft De Uitstraling Van Een Taxi Chauffeur Te VCB paramaribo centrum


  Maak melding

 8. IVANOF LIMBURG
  27 augustus 2021 At 17:55
  Die 3 Gasten Op Die Foto Wekken Bij Mij Niet Indruk Dat Ze Hoge Functie Bekleden

  Die Meneer Links Licht Getint.. Hij Lijkt Op Een Judoka. Voorzitter Van De Judo Bond
  Die Heer In Het Midden.. Hij Heeft De Uitstraling Van Voorzitter Van Stubula Te Latour.
  Die Heer Recht .. Hij Heeft De Uitstraling Van Een Taxi Chauffeur Te VCB paramaribo centrum

  Ha ha ha maar dan zie je toch iets over het hoofd Ivanof. Al deze drie heren worden aandachtig in de gaten gehouden door president Santokhi! (Zie foto aan de muur)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.