Medewerkers SWM kloppen weer aan bij vp Brunswijk

9
Medewerkers Swm kloppen wederom aan bij VP

Medewerkers van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) begaven zich donderdag wederom naar het kabinet van de vicepresident (vp) van Suriname. Middels het indienen van een petitie vroegen ze dit keer de aandacht van vp Ronnie Brunswijk. Eerder, op vrijdag 20 augustus, brachten zij een spontaan bezoek aan de vp. De groep vroeg naar zijn interventie in de gerezen problemen tussen hen en de bond. 

Brunswijk hield ze voor dat het een intern probleem betrof. Desalniettemin beloofde hij de directeur van de SWM, Marlon Oosterling, te benaderen om te vragen dat voor de stakingsdagen het ‘no work no pay’ principe, niet op de stakende medewerker werd toegepast.

Ook zou hij aan de SWM-directeur de kwestie van de nieuwe en oude bond voorleggen. Als deze kwestie in orde komt kunnen de CAO-onderhandelingen starten. De SWM-medewerkers vervatte dit keer hun grieven in een petitie die voorgelezen werd door Olf Gracielle.

De Surinaamse vp hield hen voor dat door het ontbreken van een contactnummer hij niet met hen heeft kunnen terugkoppelen over het door hem gevoerd gesprek met de SWM-directeur. Bij het vorig gesprek met de werknemers was duidelijk overeengekomen dat de staking zou worden opgeschort. Echter is er weer gestaakt en als je niet werkt krijg je geen betaling, waren de woorden van de vp. 

Ter plekke belde de bewindsman met directeur Oosterling. Besloten werd het gesprek met de SWM directeur binnen een uur voort te zetten in het DNA-gebouw. Telefonisch kwam de vp ook overeen met de directeur dat de groep stakenden over de dagen waarop ze gestaakt hebben worden uitbetaald. De contactpersoon zal op de hoogte gesteld worden van de uitkomst van dit gesprek.

9 REACTIES

 1. WEGWEZEN LUIE POP die jullie zijn. Als jullie net zo hard zouden werken als met de kwebbel onrust te stoken, dan was dit land al land uit de crisis geraakt.
  Let op mijn voorspelling. Binnen 20 jaar is de volgende president een Haïtiaan. Mensen zullen mij nu voor de gek verklaren maar zo is het wel.


  Maak melding

 2. P.J, ik zal niet meteen zeggen dat je gek bent, maar er is wel iets mis met jou, als je denkt dat onze volgende president een Haitiaan zal zijn, (waarschijnlijk omdat jij met je laag IQ vind dat Haitianen harde werkers zijn).
  Ten eerste hebben in Suriname alleen Sutinamers passief en actief kiesrecht.
  Ten tweede: Surinamers kiezen hun leiders niet op de eerste plaats omdat ze hard werken, maar omdat ze een grote bek hebben en een heleboel.beloven voor de verkiezingen.
  Ten derde; Surinamers stemmen vooral op mensen die qua uiterlijk en cultuur op henzelf lijken en vooral jij P.J., met je zeer ver doorgevoerd hokjesdenken zou dat moeten weten. Een Surinamer met Haitiaanse roots heeft in de eerstkomende 100 jaar geen kans om president van Suriname te worden.


  Maak melding

 3. Mohammed Ali, legend !, voorspelde in 1964 dat hij Sonny Charles Liston in de 8 ste ronde zou verslaan. Iedereen verklaarde hem voor gek. Hij overwon overtuigend van Liston. In 1974 tegen George Foreman gaf ook niemand 1 koperen cent voor zijn kansen. Mohammed Ali versloeg, zoals voorspeld, Foreman ko in de 8ste ronde.
  Niet ik ben de gek maar degene die de ander voor gek uitmaakt is zelf gek.
  Met dit soort doemdenkers komt dit land nooit vooruit; altijd maar negatief en altijd maar afkraken. Weet je wat jij moet doen. Pak de boot en ga terug!


  Maak melding

 4. Popo jantje kijk china heeft al een mandarijn gestuurd voor de overname die mislukte vliegtuigbouwer stanga. Dus kijk uit voor hem want binnenkort gaat sandopie ook naar china met zijn collecte zak voor spiegels kralen en kammen voor melissa. Dus haitianen moeten zeker eerst 500 jaren wachten op hun beurt. Ze maken een betere kans om staatshoofd in haiti te worden dus beter maar terug met hun messiah saija.


  Maak melding

 5. Een gek blijft een gek, met of zonder schuimbek.
  Die doet zich voor als een man, maar ballen heeft die niet.
  Bezigt zich met stoere taal maar is in werkelijkheid een dol dwaze gekke griet…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.