Kabinet vp biedt verontschuldigingen aan bewoners Bernharddorp

21
Kabinet vp biedt verontschuldigingen aan bewoners Bernharddorp
Screenshots uit het filmpje dat rond ging.

Het kabinet van de vicepresident (vp) van Suriname heeft haar verontschuldigingen aangeboden aan de bewoners van Bernharddorp. Dit naar aanleiding van een incident dat zich vorige week vrijdag heeft voorgedaan op de weg, met een colonne bestaande uit politie, veiligheidsmannen en hoogwaardigheidsbekleders waaronder vp Ronnie Brunswijk en een rouwstoet.

De colonne kwam vanuit Zanderij en ging richting Paramaribo. Ter hoogte van Bernharddorp vond er een uitvaart plaats, waarbij de colonne niet zou zijn gestopt voor een rouwstoet. Dorpsbewoners en familie van de overledene waren woest. Ze vonden het niet beleefd en vonden dat er geen respect werd getoond door de colonne.

Er ontstond een behoorlijke commotie waarbij flink gescholden werd op de vp en zijn auto werd bekogeld. Een filmpje hiervan ging al snel rond via social media, waarin ten onrechte werd gesteld dat de Surinaamse president ook in een van de auto’s zat.

Een woordvoerder van het kabinet van de vp heeft namens de regering de verontschuldigingen aangeboden aan de betrokkenen. Hij geeft met klem aan dat het geen bewuste actie is geweest om dwars door alles en iedereen heen te rijden. De vp zelf heeft nooit aangegeven dat hij perse dwars door alles heen moest rijden.

De colonne bestaat uit politie en veiligheidsmensen die de vp en zijn gevolg begeleiden en derhalve de route bepalen, waarbij er gewerkt wordt met protocollen. “Het is niet de stijl van de vp, die zelf cultuur respecteert en doden met respect behandeld”, aldus de woordvoerder.

Het kabinet van de vp is bezig in contact te komen met de familie, om zaken recht te trekken. Daarbij is een bezoek aan de familie en het dorp niet uitgesloten.

21 REACTIES

 1. enige wat die lul boeit is dat het in het nieuws gekomen is.
  het hele volk boeit hem geen reet, zolang hij zijn roverspraktijken maar kan voortzetten
  protocollen me reet
  waarom moet zo’n idioot zoveel volgauto’s hebben?
  tuurlijk heeft hij die bescherming nodig voor het meehelpen om het land naar de klote te helpen, net als vetnek chan met zijn entourage
  zelfs koningen en presidenten hebben niet zoveel begeleiding als deze opvreters van het land.
  strax ga je zien dat die engnek opeens de uitvaart gaat betalen…. zou me niets verbazen


  Maak melding

 2. directeur zonder bedrijf
  27 augustus 2021 At 04:43
  enige wat die lul boeit is dat het in het nieuws gekomen is.
  het hele volk boeit hem geen reet, zolang hij zijn roverspraktijken maar kan voortzetten
  protocollen me reet
  waarom moet zo’n idioot zoveel volgauto’s hebben?
  tuurlijk heeft hij die bescherming nodig voor het meehelpen om het land naar de klote te helpen, net als vetnek chan met zijn entourage
  zelfs koningen en presidenten hebben niet zoveel begeleiding als deze opvreters van het land.
  strax ga je zien dat die engnek opeens de uitvaart gaat betalen…. zou me niets verbazen

  Waarom stel je al deze vragen in gelijke bewoordingen niet persoonlijk aan de VP? In ieder geval is deze regering benaderbaar voor het volk. Toe toon eens dat je over ballen beschikt of zijn die uitgedroogd?


  Maak melding

 3. Hoogste tijd om de veiligheidsregels te bekijken en waar nodig aan te passen. Ik vraag mij wel af of het niet overdreven is om zoveel auto’s en mensen in te zetten om een minister van A naar B te begeleiden. De volgauto’s zijn zwaar en slurpen erg veel brandstof. Ook de motoragenten kunnen hun tijd beter benutten. Er is gelukkig nooit een aanslag geweest op een minister en daarom zie ik de meerwaarde niet in van een dergelijke vertoning. Suriname zou als voormalige kolonie op dit punt het voorbeeld van Nederland kunnen volgen waar een minister vaak gebruik maakt van de fiets.


  Maak melding

 4. @Denise,

  Dit gedrag zijn show projecten van de Surinamers met geld of macht. Brunsi zijn dochter werd ook een tijdje geleden met regeringsvoertuigen vervoerd met een hele show erom heen. Het zelfde gedrag was toen ze werd aangehouden en niet haar rijbewijs wilde tonen.

  “Suriname zou als voormalige kolonie op dit punt het voorbeeld van Nederland kunnen volgen waar een minister vaak gebruik maakt van de fiets”

  Dit gaat nooit en nimmer hier in Suriname gebeuren. Daar zijn ze te lui voor!!!
  En bovendien zijn binnen een week de meeste doodgereden.

  Corruptie, macht en geld was, is, en blijft de dagelijkse show project van Suriname. Kijk maar het goud die meestal bij sommige om hun nek en armen hangen

  Jammer genoeg zijn een bepaalde groep die rol graag vervullen.
  Suriname heeft gewoon een grondige schoonmaak beurt nodig. Met nadruk op grondig.


  Maak melding

 5. Hadden we het laatst niet over het wagenpark van de veroordeelde ex pres? Volgens mij waren het er 4 officiele inclusief zwaailichten en geluid. Daar mocht niets over gezegd worden want de regerend President rijdt ook in colonne met toeters en bellen was het verweer van aanhangers van de veroordeelde ex pres.
  De huidige President kan niets goed doen. Soms lijkt het wel dat hij geen rechten heeft maar steeds ongegrond beschimpt mag worden. Ook nu in dit geval werd hem deelname aan de colonne verweten hetgeen niet zo blijkt te zijn.
  Hij lijkt Nepotisme in deze regering uitgevonden te hebben. Maar over de vorige pres hoor je niemand ivm Nepotisme en machtsmisbruik.
  Niemand durft de VP aan te vallen ivm zijn gevoerd Nepotisties gedrag alles is Chan hier en Chan daar en vooral Weg met Chan. Wat velen niet willen inzien is dat Chan alleen in naam de President is maar in werkelijkheid is dat Ronnie Brunswijk die door zijn veroordeling en plek op de interpol lijst genoegen moest nemen met de rol van VP maar in feite voert hij uit wat Ronnie niet kan. En Ronnie… die voert uit wat de ndp hem opdraagt! Ronnie zijn macht is aan het afnemen . Belly rebelleert als coalitielid en Bordo gaat rusten tot na de volgende verkiezingen.
  In Marowijne zo deze ophef niet zijn voorgekomen omdat het daar als een eer gezien zou worden als de koning van Marowijne een rouwstoet zou doorkruizen.
  Bernarddorp is geen Alfonsdorp!
  Het zou mij niets verwonderen als ten gevolge van dit gebeuren officieel bekend wordt gemaakt dat de colonne geen blaam treft omdat Chan de regels heeft aangepast en dat de VP en colonne voorrang hadden en daarom gewoon de rouwstoet mocht doorkruizen bij Presidentieel besluit getekend Chan.


  Maak melding

 6. Ha,ha, weer een streepje minder voor dit kabinet. Met de dag wordt het erger met de arrogantie van deze regering. Ze hebben totaal geen medeleven met het volk dat pienaart. Thans tonen zij geen respect voor de overledenen en zijn /haar familie en vrienden. Aan achteraf excuses aanbieden hebben de mensen niets.


  Maak melding

 7. Sopi sjorrie, heeft jouw gotrofather opa D ooit eens respect getoond voor de families van de 8 decembermoorden? Integendeel heeft hij vaak de spot gedreven met hen.Dus lul niet slap, paarse idioot. Je durft mijn al een hele tijd géén antwoord te geven.
  Alles wordt aangepakt om de regering in een zwart daglicht te brengen. Tegenwoordig is er nergens meer respect voor. Alleen maar egoïsme . Gestart in februari 1980 het moreel verval van Suriname.


  Maak melding

 8. @Robg,

  Jij zou de laatste Rat moeten zijn die zijn gore bek open trekt.
  Jou Godfather had zeker medelijden met het volk??
  Daarom heeft hij het land en volk naar de kloten geholpen. Jij durft nog hier de macho uit te hangen. Begin maar eerst na te denken (wat bij jou moeilijk is) wat jou Godfather heeft aangericht.


  Maak melding

 9. Hij weet tenminste hoe het hoort. Die agenten die voor de Pres rijden zouden moeten weten wat te dien in zo een situatie.
  Dit is een teken van grootheid. Goed zo Brunsie.


  Maak melding

 10. Gedachtengoed van Bouta: A no mi. Nu geven ze de protocollen de schuld. De koe die deze protocollen heeft opgesteld heeft duidelijk de waarden en normen van Suriname overboord gegooid. Bernhardsdorp: vergeet en vergeef deze blunder niet. Niet meer op Abop stemmen. Die VP moet een lesje krijgen.


  Maak melding

 11. Thans tonen zij geen respect voor de overledenen en zijn /haar familie en vrienden. Aan achteraf excuses aanbieden hebben de mensen niets.
  ————————————————
  Aldus Rob G
  ————————————————
  Over respect ….voor de overledenen en zijn/haar familie en vrienden….
  ddb heeft nooit respect getoond voor diegenen die hij heeft vermoord noch voor hun families en vrienden
  Nog erger zelfs zijn kleinzoon is post mortum nog besmet en wel na een soort bedroefde afscheidsshow en droevige uitingen. Het lijk is verbrand want ddb weet als geen ander dat begraven lijken de waarheid onthullen. Geen enkele ndper of boutist moet het lef hebben om te praten over respect voor een overledene en de nabestaanden.
  Post mortum beticht hij zijn kleinzoon van een zware diefstal die hoogstwaarschijnlijk is ontdekt nadat de kleinzoon dood in bed werd aangetroffen met een schiettuig binnen handbereik op zijn doodsbed.
  Harteloze ouwe bok! Wat is erger of wie is erger bouta of Brunsie met gevolg?
  Ok sorry het antwoord anno 2021 is Chan.


  Maak melding

 12. V.P. of een andere collone, wel of geen zwaailicht.
  Gewoon, respect tonen voor deze familie. Ze zijn in rouw en willen met respect afscheid nemen van de dierbare.


  Maak melding

 13. ==Wat staat er in de WET:::::nu zijn er twee colonne, wie mag er eerst gaan!!!!!
  De WET moet nu aangepast worden.

  Als de dode op een manier geeft geleefd dat hij of zij NOOIT rekening met anderen heeft gehouden, dan doet KARMA zijn werk wel


  Maak melding

 14. @popo jantje
  heeft het enig zin om met zo’n droplul te praten?
  enig logica blijft toch niet hangen bij hem, alleen geld tories interesseren hem net als de rest van deze schijt regering

  benaderbaar voor het volk?
  lekker veel nut als ze gewoon schijt aan het volk hebben


  Maak melding

 15. De perschef van VP lult gewoon uit zijn nek. Nu er terecht ophef is gemaakt, gaat men excuses aanbieden. Het is gewoon de trend van deze omhoog geschoten idioten.
  Het kan gebeuren en dan stop je meteen en verontschuldigd je.
  Deze lelekoe,s hebben ka aan alles en iedereen.
  Wanneer men het ter sprake brengt, dan is het in de ogen van ongeschoolde stukjes vreten meteen racistisch en allerlei shit.
  Dit gelul is gewoon machtsmisbruik. CHAN, je bent in zee gegaan met enkele ongeschoolde criminelen en dat weet je al te goed.
  Achteraf gaan lullen en zaken recht lullen is ka.
  Normen en waarden alsook andere zaken die belangrijk zijn in het leven krijg je als mens aangeleerd door ouders en ouderen.
  Een varken kan je kleden, maar de viezigheid kan je nooit eruit halen.
  Stelletje simpele zielen dat ze zijn.
  Dit zijn figuren die denken dat ze heel belangrijk zijn en dat alles voor hen moet kruipen en wijken.
  A NAI WOKO SO BIA. Stelletje akoedo,s.


  Maak melding

 16. robg is ook een zoon van die duivel bouta , dus robg pas maar op , hij weet je te vinden in de bijlmer en hij is gekleed als dracula , want deze houdt van het bloed van zijn familie


  Maak melding

 17. Bouterse tourde er ook lustig op los met volgauto’s, motorfietsen en al. Maar dit wordt door de Veiligheidsdiensten bepaald, niet door de minister of door de president.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.