Vechtpartij tussen jongeren Peto-ondro en Santen in Marowijne; bemiddeling dc brengt vrede

11
Vechtpartij tussen jongeren Peto-ondro en Santen in Marowijne

“De eerste opvoeding begint thuis”, aldus districtscommissaris (dc) Olivia Dominie die als bemiddelaar optrad in het conflict tussen de twee partijen in Suriname. De burgermoeder benadrukte dat het de verantwoordelijkheid is van de ouders om binnen het gezin goed te communiceren met de kinderen, anders kunnen zaken verkeerd aflopen en zelfs doden vallen.

Moeder Gisla zei dat haar zoon als eerst werd aangevallen. Tegelijkertijd gaf ze ook te kennen dat haar zonen agressief zijn, maar dat zij nimmer zal ondersteunen om anderen kwaad te doen, meldt het Burger Informatie Centrum van Marowijne-Zuidwest.

De politie zegt dat het zelden voorkomt dat ooggetuigen de politie te woord willen staan. De enige manier hoe de politie aan informatie komt is, wanneer er foto’s en video’s verspreid zijn. Vaak genoeg wordt er ook geen aangifte gedaan, waardoor bepaalde zaken onbekend zijn bij de politie. Het gaat om een heel grote groep jongeren die zichzelf ‘gangs’ noemen.

De regering moet hieromtrent met een adequaat beleid komen voor de jongeren. Het geheel werd vredevol afgesloten, waarbij de twee moeders hun verontschuldiging aan elkaar hebben aangeboden. Bekijk hier meer foto’s.

11 REACTIES

 1. Opvoeding begint inderdaad thuis. Moeders zijn vaak niet opgewassen tegen kinderen en als de vaders nooit thuis zijn, behalve om weer een ander kind te verwekken, dan krijg je ontspoorde kinderen. Voorbeeld: ROBG is gevlucht uit Sur alles achterlatend.
  Hij is een onopgevoede lage hond die als maar kritiek heeft op de regering vanuit Ned en niet van plan is om in Sur te laten zien hoe het moet. Ik ben benieuwd wie hij deze keer de schuld gaat geven.


  Maak melding

 2. De situatie in Suriname is hopeloos aan het verergeren. De problemen verergeren. Voor de jongeren ziet de toekomst uitzichtloos uit. De rellen van jongeren bij de Hermitage mall zijn nog vers in het geheugen. De overheid is de kluts kwijt. Onder de vorige regering had je dit soort excessen niet. Chandrika en Ronnie hebben er een puinhoop van gemaakt. Onder deze regering komt het niet meer goed met Suriname


  Maak melding

 3. Dat bende/gang gedonder is alleen maar rommel en gevaarlijk. Heel Latijns-Amerika en delen van Zuid-Amerika lijden onder bende terreur van gangs zoals MS-13.
  In USA hebben ze de RICO wet. Allemaal begonnen toen de mafia vroeger te veel macht kreeg.
  Als je in USA zelfs verdacht bent van deelname aan een gang/criminele organisatie houden ze je al in de gaten.

  Misschien ook een idee voor Su. Zero tolerance beleid voor bende vorming. Brengt niks goeds.


  Maak melding

 4. RobG 25 augustus 2021 At 15:14
  De situatie in Suriname is hopeloos aan het verergeren. De problemen verergeren. Voor de jongeren ziet de toekomst uitzichtloos uit. De rellen van jongeren bij de Hermitage mall zijn nog vers in het geheugen. De overheid is de kluts kwijt. Onder de vorige regering had je dit soort excessen niet. Chandrika en Ronnie hebben er een puinhoop van gemaakt. Onder deze regering komt het niet meer goed met Suriname
  ===================================

  Nog steeds aan het hallucineren zie ik…


  Maak melding

 5. RobG: “dit soort excessen kwamen onder de vorige regering niet voor”.
  Ze kwamen wel voor, alleen vielen ze tijdens de vorige regering in het niet in vergelijking met de criminele handelingen door de gezagdragers zelf gepleegd. Weet je b.v. hoeveel tassen er geroofd moeten.worden om het geroofde bedrag door Boefdraad, de Triky Zoon en Brampie te evenaren?


  Maak melding

 6. Pony
  25 augustus 2021 At 16:59
  Roman, je heb een Popo Jantje gemaakt🙈 ‘ding soera disie’🤮🤮🤮

  Kijk, zwarte racist, jouw soort kan nooit een land opbouwen. Jouw soort, luie zwartjes, houdt liever de handjes op.. bij Marokko en bij de Islamitische Bank. Waarom houden jullie zwartjes de handen niet op in Afrika ? Als ik jou was zou ik me niet zo negatief over een partij uitlaten die jouw mondje voedt, zwarte kakkerlak


  Maak melding

 7. Ach niets helpt bij dit soort primaten, beste is beide partijen goed bewapenen met houwers en dan wachten dat ze elkaar als tutsies en hoetoes gaan behandelen. En dan de schuld aan Santhokhi te geven.


  Maak melding

 8. robg en pony zijn twee handen op een buik , nooit goed opgevoed en al snel holmaatjes zijn geworden daar in de bijlmer , en daar stoken ze ook de jeugd op , om de wapens te hand te nemen , maar die twee nemen de woorden over van hun afgod bouta die een tijd geleden in ocer zei , jeugd grijpt de wapens en breng deze regering ten val , dus robg en die pony zijn naapers


  Maak melding

 9. Popo Jantje, ik bedoel natuurlijk poepejantje, jij bent degene die steeds afgeeft op mensen die jij als zwartjes aanduidt. Psychologen schrijven dit toe aan bang zijn voor mensen die niet op jou lijken. De fatsoenlijke mpensen hier op WKT weten wel beter.

  In jouw wereldbeeld zijn het alleen de ‘zwartjes’ (ik gebruik dit ordinaire woord, anders begrijp je het niet) die lui zijn en hun handjes ophouden. Ben ik deels met je eens, alleen is mijn wereldbeeld anders, ook in andere volken heb je luie mensen die liever hun handjes ophouden. Het verschil met jou is dat ik deze mensen niets verwijt, terwijl jij te pas en onpas met deze verwijten komt, omdat jij een racist bent of gewoon een miezerig ventje die altijd al jaloers is geweest op het gedrag van Afro Surinamers, de Creolen. Je geniet ervan, anders had je het bij één keer gelaten.

  Btw, ik wil je toch een vraag stellen.
  Waarom denk je dat jouw ‘Hindoestanen’ beter zijn dan de Afro Surinamers, de Creolen, en waarom denk je dat Afro Surinamers, de Creolen, minder zijn dan jouw ‘Hindoestanen’. En poepejantje wees een kerel, no go dok.

  Poepejantje, ik schrijf bewust jouw Hindoestanen omdat ik de Surinaamse mensen met Indiase roots, mijn broeders en zusters, de racisten daargelaten, niet tot discrimineren in staat acht. Mijn afkeer is zuiver op jouw select gezelschap gericht.
  Popo Jantje staat voor racisme. Er zijn meerdere gasten die een popojantje doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.