Opening multipurpose kunstgrasveld te Domburg

19
Opening multipurpose kunstgrasveld te Domburg

“Sport heeft een bijzondere rol in het leven van elke burger. Op het sportveld leer je namelijk ook eigenschappen als discipline, eensgezindheid, teamgeest en volharding. Dit zijn karaktereigenschappen, die nodig zijn bij ons als Surinamers, als we grote stappen vooruit willen maken”, aldus de President van de Republiek Suriname Chandrikapersad Santokhi tijdens de opening van het multipurpose kunstgrasveld te Domburg op zaterdag 21 augustus 2021.

De opening van het kunstgrasveld werd gedaan door het staatshoofd, de vicepresident Ronnie Brunswijk en minister Gracia Emanuel van het ministerie Regionale Ontwikkeling en Sport. Verder waren aanwezig de minister van Grondbeleid en bosbeheer Dinotha Vorswijk, DNA-leden Asiskumar Gajadien en Miquella Soemar- Huur, districtscommissaris Wanica Zuid-Oost Mohamed Shafiek Goelaman en de directeur van Sportzaken Gordon Touw Ngie Tjouw.

Het beleid van regering Santhoki-Brunswijk is niet alleen gericht op het bevorderen van de sport in de kustvlakte, maar die ook te brengen naar de verre districten in ons land. Met de ingebruikname van het multipurpose kunstgrasveld in het district Wanica, ressort Domburg, is niet alleen de gelegenheid geboden aan jeugdigen om zich te kunnen vermaken, maar ook de mogelijkheid om topsporters te identificeren.

DNA-lid Miquella Soemar- Huur gaf in haar toespraak aan dat sporten een stijl moet worden van elk individu. Het moet daarom ingebed worden op elk niveau van het onderwijssysteem, de gezondheidszorg en in het jongerenbeleid. Het stimuleren van sportbeoefening eist dat landelijk voldoende faciliteiten zijn, waar gezinnen en personen van alle leeftijden, kinderen, jeugdigen gebruik van kunnen maken’

“Sport en technische assistentie zijn zaken die aan de orde zullen komen, tijdens het heel decentralisatieproces, waarbij de komende jaren het sportbeleid de gewenste vorm zal krijgen. Het is goed om te weten dat er door de overheid, landelijk reeds 27 van zulke sportvelden zijn aangelegd en opgeleverd. Deze regering heeft nieuwe beleidsinzichten m.b.t. het nationaal gericht sportbeleid, waarbij de decentralisatie van sport in ons land prioriteit zal genieten. Hierbij is het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport te weten het Directoraat sport, de opdrachtgever. De financiering geschied vanuit het Staatsolie Sportfonds en de uitvoering ligt bij de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB)”, aldus de president tijdens de opening van het multipurpose kunstgrasveld te Domburg.

Vanuit de KNVB werd symbolisch sportmateriaal overhandig aan de beheerder van het complex dhr. Dennis Wortel, maar ook certificaten werden overhandigd aan deelnemers van het “World Coach” programma.

19 REACTIES

 1. Chan moet toch ook wat doen, ja toch?

  Hij werk aan een van zijn Algemene Doelen voor de Surinamers en het land om
  dit op de wereldkaart te zetten.

  Nu weet men waar Suriname ligt en oa voor staat.


  Maak melding

 2. Wel zo prettig dat er geen partij kleuren meer bij openingen van staatsvoorzieningen op de voorgrond treden,
  Brunswijk zelfs in een soort van oranje.

  Dat was wel anders bij de vorige regering.


  Maak melding

 3. Ik raadt een ieder aan zich niet op deze kunststof velden tebegeven.
  In Europa worden ze vanwege gezondheidts problemen al jaren niet meer aangelegd.
  Met Lede ogen zie de opeenvolgende Surinaamse regeringen deze velden blyf aanleggen, ik vraag my af of het onwetenheidt is en wat men voor betaald? Voort vraag ik me ook af waarom wy niet voor de natuurlyke gras geldt kiezen, kunst gras is een natuur ramp voor jullie hele omgeving , laat jullie niet meer bedonderen en kies verstandig in alles wat je doet


  Maak melding

 4. Kunstgras eist minder zorg en onderhoud itt natuurlijk gras. Daarom heeft deze regering onder leiding van de geweldige Santokhi en Brunswijk, naar de toekomst gekeken. De aangelegde grasvelden gaan minimaal 30 jaar mee.
  Deze regering denkt aan het volk en aan het algemeen belang.
  De fascisten van de vorige regering olv Bouterse hadden alleen ook voor het eigen belang.


  Maak melding

 5. Ik weet niet waarom maar een sportveldt met natuurgras is op alle vlakten beter, dit kunstof ding gaat geen eens vyf jaar meen maar de schade aan de natuur is vooraltydt, het ruber vergaat niet het verspreidt zich, en voor de gezondheidt voor hen die daar sporten heefd het ook gevolgen,dit is in europa geconstateerd en worden ze niet meer aangelegd’ wie dat nu nog doet loopt achter . Wy moeten onze kinderen leren de natuur met respect tebehandelen
  dus ook hun sport acomodatie,s . en dan begrypen ze dat al die plastic flessen niet in hun mooie natuur thuis horen en dat ze een zyn met de natuur


  Maak melding

 6. Rbrown
  22 augustus 2021 At 16:25

  Niet waar! Een kunstgras gaat, zoals ik al eerder zei tussen de 15 en 25 jaar mee mits het goed wordt onderhouden. Kunstgras heeft ten opzichte van natuurlijk gras veel voordelen vooral wat onderhoud en sproeien betreft.
  Hoe lang gaat jouw kunstgebit mee Rbrown


  Maak melding

 7. WAT
  22 augustus 2021 At 20:53
  Popo Jantje, dat is een goeie , rbrowny met een kunstgebit gemaakt van kunstgras, o daarom klappert hij met woorden schrijven,

  Ach af en toe een grap of woordspeling kan geen kwaad hoor. Een serieus gesprek met luchtige opmerkingen tussendoor kan geen kwaad.


  Maak melding

 8. i.h. wie weet , zij weten er wel raad mee, zeker browny met zijn kunstgras ge……it , nou jeugd ga voetballen , bewegen blijf bewegen , denk dat een groene grasmat jullie vooruithelpt , en een paarse grasmat zal jullie dom houden


  Maak melding

 9. Ik weet niet waar jullie je informatie halen maar ik herhaal de bevindingen van sportwereld Nederland euro en van myne zelf
  De onderzoeken zyn wetenschappelijk gedaan
  Dus iedereen z’n eigenwysheidt
  Natuur schade ook mee gerekend.
  Alleen commercieel ,zal men dit weerspreken


  Maak melding

 10. Jojo, kant het wederom niet laten om met poep te gooien naar de vorige regering. Maar dit keer heeft hij mis. Ik hen foto’s van deze bijeenkomst gezien waarbij er mensen rondlopen in t-shirts van VHP en ABOP. Deze foto is afkomstig van de persdienst van de regering. Naar buiten toe willen zij een andere indruk wekken. Alles moet er volgens hen gelikt uitzien.


  Maak melding

 11. Jojo, kan het wederom niet laten om met poep te gooien naar de vorige regering. Maar dit keer heeft hij het helemaal mis. Ik heb foto’s van deze bijeenkomst gezien waarbij er mensen rondlopen in t-shirts van VHP en ABOP. Deze foto is afkomstig van de persdienst van de regering. Naar buiten toe willen zij een andere indruk wekken. Alles moet er volgens hen gelikt uitzien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.