Launch schoolpakkettenproject SOZAVO te Abadoekondre

4
Launch schoolpakkettenproject SOZAVO te Abadoekondre

Het Surinaamse ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) heeft op zaterdag 21 augustus 2021 het schoolpakkettenproject officieel gelanceerd bij het Maria Internaat te Abadoekondre in het district Marowijne. Hierbij waren onder meer aanwezig Vicepresident van de Republiek Suriname Ronny Brunswijk, minister Uraiqit Ramsaran van Sozavo, de Districtscommissaris van Marowijne Zuid-West Olivia Dominie en de directeur van Sociale Zaken (SoZaVo) Melitia Sentelia.

Dit schoolpakkettenproject is een beleidsmaatregel uit het Sociaal vangnet en wel de achtste die wordt uitgevoerd. Het schoolpakkettenproject is bedoeld om de kinderen op verschillende niveaus uit zwakke huishoudens en residentiële opvanginstellingen, de nodige ondersteuning en motivatie te geven om hun uiterste best te doen op school.

Vicepresident Brunswijk benadrukt dat wonen in het internaat niet vreemd voor hem is, daar hij ook in één heeft gewoond in zijn jongere jaren. “Maar door hard te werken en doorzettingsvermogen is alles mogelijk, want jullie zijn de toekomst van morgen!” gaf hij in zijn toespraak aan Minister Ramsaran te kennen.

Zijn departement is belast met het uitvoeren van de 16 maatregelen uit het Sociaal vangnet. Het kan weleens een tijd duren voordat de hulp aankomt bij delen van de samenleving maar, hij verzekert de samenleving dat het wel goed komt.

Directeur Sentelia van SoZaVo onderkent de situatie waarin gezinnen zich bevinden, vooral met het oog op het nieuw schooljaar is het ministerie zich ervan bewust die hulp meer dan ooit aan te bieden.

Ook het kindertehuis Leliëndaal te Commewijne, heeft schoolpakketten gehad van minister Ramsaran. In een later stadium zullen ook andere gebieden en organisaties worden voorzien van deze schoolpakketten.

4 REACTIES

 1. Mooi dat kinderen worden gestimuleerd om naar school te gaan?
  Dit is wat men bedoeld roko en koop spullen voor je kinderen?
  Een land kan niet draaien op voedsel pakket en school spullen/ sommige mensen maken kinderen als konijnen?hebben zij 8 kinderen en geen fatsoenlijke inkomen?vooral ding joeka is master in?
  Dus dang je hoort vaak moni no deh?
  Tuurlijk niet?maar anderzijds zeggen joeka zolanga gado e dji me tiking/ hahahaha
  Ma te ye pina a srif gado nr kong yepi/ daarom je ziet veel criminaliteit in dit soort gemeenschap/ niet discriminatie bedoeld?
  Maar misschien een stree long of crazie zonder bij na te denken?


  Maak melding

 2. Zolang de staat de dingen niet op orde heefd ,en er werklozen zyn ,en er geen produtie is , maar gewoon ordinaire zelfverryking zal deze ontwikkeling zich blyven voordoen.
  er moeten wezenlyke veranderingen plaats vinden in Suriname.
  in elk geval moeten wy met elkaar afspreken dat armoede verbannen moet worden, dit moet in een manifest vast gelegd worden,ik wil hier niet verderop ingaan, maar er zullen mensen zyn die my begryppen.


  Maak melding

 3. kali madjoe , was dat al niet de laatste 10 jaren , dus jij vind paars de goede oplossing , maar die paarsen gaven geen gratis condoom , want ze wilden meer paarsen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.