Suriname ontvangt donatie van ruim 100.000 doses Pfizer vaccins

15
covid-19-vaccine-pfizer

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid ontvangen op vrijdag 20 augustus een donatie van meer dan 100.000 doses Pfizer vaccins uit de Verenigde Staten (VS).

De donatie komt voort uit gezamenlijke inspanningen eerder dit jaar tussen de toenmalige voorzitter van de CARICOM, premier Keith Rowley (Trinidad and Tobago) en de VSA President Joseph Biden. In deze technisch bijgestaan door de Caribbean Public Health Agency (CARPHA) en het CARICOM-secretariaat.

Als onderdeel van een wereldwijde distributie van 55 miljoen doses aan vaccins zegde President Biden toe ook een schenking te doen aan de Caraïbische gemeenschap. De vaccins zullen op de Johan Adolf Pengel Internationale luchthaven van Suriname worden overhandigd door de Ambassadeur van de VSA, Mw. Karen Williams, aan de ministers Albert Ramdin en Amar Ramadhin.

Hierna zal het Ministerie van Volksgezondheid de bestemming en distributie verder coördineren.  

15 REACTIES

 1. Een welkome geschenk uit de V.S. Maar ik krijg direct een bittere smaak in de mond als ik lees dat de minister van volksgezondheid Ramadhin wordt belast met de coördinatie. Het wordt s t r o n t aan de knikker, een chaos, verkeerde naalden,enz.enz. Nog nooit men in de geschiedenis van Suriname zo een slecht functionerende minister van volksgezondheid meegemaakt. De gezondheid van het Surinaamse volk is in zeer slechte handen. Een drama van ongekende omvang. Ik vrees het ergste voor het volk. Daarnaast moet deze minister het niet in zijn hoofd halen door te gaan denken dat de problemen hiermee zijn opgelost. In Israël en de VS overweegt men een derde dosis aan mensen te geven. Volgens diverse bronnen blijkt Pfeizer voor 35 procent effectief te zijn tegen de Indiase of Delta variant. Er zijn ook berichten die deze conclusies weerspreken.


  Maak melding

 2. Beste RobG
  Een minister koopt de naalden niet ofwel dat kunt Ramadin niet verwijten.
  Onder Pengel en Ellias is de gezondheidszorg geheel in het honderd gelopen beste RobG

  Een beroemt wapenfeit van Elias was dat hij een nichtje haar studie aan het HBO in Rotterdam door Ziekenhuizen in Suriname liet betalen incl. college geld/ boeken en salaris van Euro 5.000
  Voor de rest blonken de heren uit in lachen en duiken.

  Ziekenhuis in Albina is na 10 jaar nog niet af.
  Ziekenhuis Atjoni is al weer leeg gestolen
  Het eerste ziekenhuis Wanica (Sardjoe contract) is nooit afgebouwd.
  Het tweede ziekenhuis Wanica is als verkiezingstunt in gebruik genomen zonder personeel.
  De vernieuwing AZ is geheel mislukt.

  Beste RobG wijs naar een ander en er wijzen 3 vingers terug.

  Onder tussen heeft de minister van BUZA er wel voor kunnen zorgen dat Suriname heel weinig vaccinatie heeft hoeven te kopen. Heel wat giften uit NL, India, Frankrijk en de VS.
  Dat komt niet door bedelen maar door harmonisatie van de verhoudingen.


  Maak melding

 3. RobG 20 augustus 2021 At 16:26
  Een welkome geschenk uit de V.S. Maar ik krijg direct een bittere smaak in de mond
  ===========================================

  RobG, die bittere smaak in de mond komt niet door “dat de minister van volksgezondheid Ramadhin belast wordt met de coördinatie” het komt door al die rondzwemmende visjes van je holmaten….


  Maak melding

 4. Ik ken geen enkel land in Latina Americana die zoveel verschillende (vaccin) donaties heeft ontvangen. Wow!
  Ondertussen heeft de United States of America circa twee miljoen US dollar bijgedragen. Wat een top ambassadrice 👍.

  Dus…. je hoeft je geen zorgen te maken hoor robg. Oohh ja, het is niet een taak vd minister om elk vaccin persoonlijk goed te keuren. Daarvoor heeft hij experts in dienst.

  Waiting for the Chinese street-cameras.


  Maak melding

 5. RobGay….alleen maar zelfbedachte aannames. Nooit 1 goed onderbouwd verhaal of een reactie gebaseerd op feiten. Het is maar goed dat achterlijkheid en domheid geen pijn doen, anders zat jij de rest van je kansloze leventje in die Bijlmerkrochten, aan de pijnstillers. Zieke geest.


  Maak melding

 6. Sabaku 20 augustus 2021 At 16:49
  RobG 20 augustus 2021 At 16:26
  Een welkome geschenk uit de V.S. Maar ik krijg direct een bittere smaak in de mond
  ===========================================
  Sabaku 20 augustus 2021 At 16:49
  RobG, die bittere smaak in de mond komt niet door “dat de minister van volksgezondheid Ramadhin belast wordt met de coördinatie” het komt door al die rondzwemmende visjes van je holmaten….

  haha
  je zou denken dat hij het nu wel gewend moet zijn


  Maak melding

 7. @Esmerald, jij hebt niet door hoe incompetent de Surinaamse minister van Volksgezondheid is. Door een opeenstapeling van blunders begaan door deze minister gingen de alarmbellen rinkelen in Nederland, bij Unicef, bij de PAHO en de Amerikaanse overheid. Het aantal besmettingen en het aantal sterfgevallen in Suriname bleken tot de hoogsten te behoren in het Caribische gebied en Latijns Amerika. In Haïti met haar 10 miljoen inwoners was de aanpak beduidend beter dan in Suriname. Relatief bekeken ( naar bevolkingsomvang) overtrof Suriname het aantal besmettingen van Brazilië. Terwijl in veel financieel zwakke landen de regeringen acties ondernamen om de pandemie te beheersen sliepen de Surinaamse regering en de minister van Volksgezondheid.

  Ik las in een internationaal rapport dat de verantwoordelijken in Suriname niet de onderhandelings capaciteit bezaten om vaccins te verkrijgen. Met andere woorden het gemis aan kader en deskundigheid om te onderhandelen deden Suriname de das om voor het niet op tijd verkrijgen van vaccins. Wat verwacht je anders van een minister van volksgezondheid in Suriname die autist is. Dat Suriname op de valreep veel vaccins kreeg komt door de belabberde aanpak van dit vraagstuk door de Surinaamse overheid.

  @jojo, we zijn gewend geraakt aan de verzinsels die u makkelijk uit uw toverdoos weet te halen. De renovatie/modernisering van AZ heeft dit ziekenhuis tot een top ziekenhuis van het Caribische gebied gemaakt. De renovatie was een groot succes. Maar vanaf het moment dat Santokhi het roer overnam ging het bergafwaarts met veel ziekenhuizen in het land. Diverse Surinaamse artsen/specialisten hebben het land reeds verlaten. Zij wensen niet te werken onder deze regering.


  Maak melding

 8. RobG’
  U raaskalt Trumpiaans en vindt u feiten in uw grote duim. Op het internet zijn snelle tools om u cijfers te checken. Zo is er een kaart die het aantal besmettingen en doden over de laatste 14 dagen laat zien. Dan zult u zien dat qua besmettingen per 100.000 inwoners Brazilie en Suriname min of meer gelijk liggen op 200 en de VS op maarliefst 565/100.000 uit komt.
  Qua overlijden zijn Brazilie en Suriname ook ongeveer gelijk rondom 6 en de VS uitkomt op 3,5/100.000 in dat laatste zit verwerkt de betere gezondheidszorg maar nog niet de actuele explosie van besmettingen.

  RobG u verzint net als Trump en Bouterse en Boefdraad van alles en nog wat en verstopt zich achter niet te verifieren gegevens.
  Google Covid cijfers VS en er komt naast de cijfers per staat een kaart in beeld. Vergroot die en u vindt wereldwijd relatief actuele cijfers per land of delen van landen afhankelijk van vergroten of verkleinen.

  RobG in dat tob ziekenhuis is in de laatste dagen van Bouterse mijn echtgenote opgenomen geweest en er zijn de afgelopen 4 jaar 3 zwagers overleden. Vertel mij niet wat Bouterse van dat ziekenhuis gemaakt heeft.
  Een vriend heeft er nood gedwongen een hart operatie moeten ondergaan (hij kon niet meer naar Bogota). Het personeel is wel ok maar alles is afgebroken.

  wel verwonderlijk dat u het nu de door u zo verafschuwde rovende specialisten opvoert als bewijs voor het in uw ogen falen van Santohki en ko. Ellias heeft alles vernietigd en het is nu weer voorzichtig op bouwen.

  Ik zeg niet dat het super en perfect gaat maar men was rock bottom en vindt nu de weg om hoog.


  Maak melding

 9. Diep triest!

  Quote robg
  de alarmbellen rinkelen in Nederland, bij Unicef, bij de PAHO en de Amerikaanse overheid. Unquote
  Dit is een Pertinente leugen!
  Simpelweg het resultaat van een goede lobby door bekwame ministers.

  Quote robg
  Ik las in een internationaal rapport dat de verantwoordelijken in Suriname niet de onderhandelings capaciteit bezaten om vaccins te verkrijgen. Unquote

  Welk internationaal rapport?
  Wie op aarde neemt de moeite om deze onwaarheden te publiceren. Het antwoord is niemand, want je liegt dat je barst.

  Welke onderhandelings capaciteit?
  Whoehahaha, je bedoeld techniek. Capaciteit is tekort aan poppetjes.
  Je maakt jezelf onsterfelijk belachelijk.

  In het recente PAHO rapport wordt suri nergens genoemd. Bron:srHerald


  Maak melding

 10. @Esmerald / @jojo, het internet is een open informatiebron. Met de juiste zoektermen en juiste stuurtekens kom je achter zeer interessante informatie. Ik raadpleeg altijd de interessante media. De Nederlandse media is bagger. Ik laat mijn hersenen niet brainwashen. Ik vergaar objectieve nieuws en andere informatie. Het is belangrijk dat je ook tegen betaling lid bent van belangrijke internationale tijdschriften en dagbladen en toegang verkrijgt tot databanken van Instituten. Jullie mogen bijvoorbeeld ook betalende lid worden van The NewYork Times en The Washington Post. Dat de Surinaamse minister van volksgezondheid een politieke mislukkeling is moet je toe kunnen geven. Hij kan niet eens betrouwbare informatie aanleveren bij internationale organisaties. Het hele Surinaamse overheidsapparaat is zwak en niet herkend op haar taken. Gedetailleerde informatie over Covid-19 ontwikkelingen in Suriname ontbreekt op alle fronten.De Surinaamse overheid kan het probleem niet aan. Jojo, u verstrekt informatie uit minder serieuze bladen als Story en Privé.


  Maak melding

 11. Tuurlijk!
  Jij bent de uitverkorene, de enige specie in het universum die snapt wat internet is.

  robg 02:39
  Phoehoehoe, iemand heeft slapeloze nachten, of ben je bezig met voorbereidingen voor je leerlingen.

  Ndp slogan; “kom terug naar huis, want je bent niet pluis”


  Maak melding

 12. @RobG
  “Jojo, u verstrekt informatie uit minder serieuze bladen als Story en Privé.”

  de waarde vertrouwd zijn gasten zoals hij zelf is.😎🤣

  Beste RobG
  Covid informatie komt van John Hopkins.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.