Douane Schiphol treft 2 kuikentjes aan in postpakket uit Suriname

10
Nederlandse douane treft 2 kuikentjes aan in postpakket uit Suriname
Beeld (c) Dierenambulance 020 - één van de kuikentjes kon gered worden.

De Nederlandse douane heeft deze week twee kuikentjes aangetroffen in een postpakket uit Suriname. De diertjes werden opgehaald door de Dierenambulance Amsterdam, die bekend maakte dat een van de kuikentjes dood is gegaan.

De douane die op Schiphol aan het controleren was, hoorde piepen uit het postpakket komen. Bij nader onderzoek bleken er twee uitgekomen eieren in het pakket te zitten en dus twee kuikentjes die aan het piepen waren.

De Dierenambulance werd ingeschakeld en kon eentje redden.

Volgens de Dierenambulance 020 zijn ze als bevrucht ei gestuurd. Uit de reacties op het Twitter bericht van de Dierenamabulance blijkt dat het vaker gebeurd en dat er veel markt hiervoor is in Nederland.

Het Twitter bericht van de Dierenamabulance:

10 REACTIES

 1. Henkes 20 augustus 2021 At 15:12
  Waarom? ‘Fu du wan fanodu noso wan bonu’.

  Van bigi sma horen zeggen dat zo een ei een vergiet eksie word genoemd en dat deze nodig is om iemand iets aan te doen of juist een bonu weg te krijgen. “wang vergiet eksie na fu mik a hebi kon njang befosi a sa doe ogrie noso wang bung” werd er gezegd.


  Maak melding

 2. Bigi Sma, dat wist ik allemaal niet hoor, zo zie je maar weer, ik ben al vele decennial geleden uit het ei gekropen, maar een mens is nooit te oud om iets te leren.


  Maak melding

 3. Een kuiken die miauwt!!😁
  Ik ben niet zo met bonoe sanie, dus vroeg ik me zelve af wat is er zo speciaal is aan om een gewone kuiken. Dankzij Bigi Sma weet ik het.


  Maak melding

 4. Jammer dat men op deze manier het risico neemt om ook virussen te importeren. Via welk bedrijf is deze zending gepost? Ik zou een flinke boete opleggen en de vergunning intrekken. Groenten en fruit ondergaan een fikse keuring en men verstuurd gewoon bebroede eieren. Barbaars gewoon een kuiken hoeft de eerste 3 dgn geen eten en drinken want die gebruikt zijn overschot uit het ei dus de verzender wist dat de eieren konden uitkomen tijdens de reis. Barbaars als dit met Bonanza te maken heeft.


  Maak melding

 5. Ik zag op de kinderboerderij zulke mooie kippen met kousenpootjes.
  En ik dacht toen, van maar hoe krijg ik die kippen naar Su.
  Zo dus! Ik moet bevruchte eieren zien te vinden en in Su laten uitbroeden. Ik hoop dat ze het daar wel overleven.
  Prachtige beestjes.


  Maak melding

 6. Als er obia in het spel is, dan wil het dus zeggen dat die douane ambtenaar nu de negatieve gevolgen gaat ondervinden vanwege zijn ingrijpen?
  Misschien hadden ze beter een bevruchte leguanen ei kunnen sturen.
  Was het pakket gericht aan Raj Oedit?


  Maak melding

 7. Ai boi @rowdie bevruchte ei van een leguaan zijn veel te vinden op de antillanen denk ik maar daar eten antillianen vette leguanen daar zijn ze dol op leguanen vlees- bah vindt ik het zeer vies hun hebben nooit van kippen gehoord. Ik hou van hanen ik heb eentje thuis lieve jongens die hanen maar dol op kraaien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.