8 minderjarige kinderen verliezen moeder; help met bouw nieuwe woning

21
8 minderjarige kinderen verliezen moeder; help met bouw nieuwe woning
Voorzitter Vismale van Stichting 1 voor 12 met 7 van de 8 kinderen.

Op vrijdag 14 mei 2021 is het leven van het gezin van mw. Marion Macnack totaal ontwricht. Op die dag kwam zij door een autobestuurder, die onder invloed was van alcohol, op tragische wijze om het leven in het verkeer. Haar man heeft door het ongeval voor de rest van zijn leven een blijvend letsel opgelopen. De kinderen werden eensklaps geconfronteerd met de pijnlijke realiteit dat zij het zonder hun geliefde, zorgzame moeder moesten doen.

Gezien het opgelopen letsel van de vader is hij nu niet in staat om te voorzien voor zijn gezin, daar hij geen arbeid kan verrichten. De huidige economische situatie heeft boven het leed er een schep bovenop gedaan en de kinderen verkeren in ernstige nood.

De stichting 1 voor 12 heeft voor dit gezin een inzamelingsactie op touw gezet om te helpen voorzien in de dagelijkse levensbehoeften want de zorg voor de 8 minderjarige kinderen waaronder een dreumes, is voor de familie Macnack bijna onmogelijk geworden. (tekst loopt door onder filmpje)

Na een succesvolle inzameling kon voorzitter Vismale heel wat proviand aanreiken aan de familie die zichtbaar zeer verrukt was met de geste. Bij het zien van de woon en leefomstandigheden waaronder de kinderen en de familie Macnack wonen heeft Vismale wederom een beroep gedaan op de samenleving om gelden in te zamelen om voor het gezin een 4 kamer woning neer te zetten op hun terrein.

Deze vier kamer woning zal met toestemming van de grootvader, die de rechtmatige eigenaar is van het terrein, volledig ter beschikking komen van de 8 kinderen van mw. Marion Macnack. De juridische werkarm van de Stichting 1 voor 12 zal via een notariële akte bewerkstelligen dat de kinderen gedurende hun leven vruchtgebruik hebben van het stuk grond waar het woonhuis op komt te staan. De totale kosten voor de bouw van dit woonhuis zijn geraamd op SRD. 350.000, – 

De Stichting 1 voor 12 doet een beroep op de gehele Surinaamse samenleving en daarbuiten, in deze voor ons aller moeilijke tijd fu langa wan anu gi den pikin fu mw. Marion Macnack. Zij zijn ook de toekomst van Suriname en misschien is onze toekomstige president ertussen. Deze kinderen verkeren in nood, ze missen hun moeder en verdienen een troost van u en de uwen in de vorm van een financiële bijdrage. Elke bijdrage hoe klein dan ook is welkom. 

U kunt de bijdrage persoonlijk brengen naar het kantoor van de Stichting 1 voor 12 aan de Van Sprangweg 6 of u kunt het ook storten op de bank. 

Help familie Maknack met de bouw van de woning.

DONEREN, JA DAT KAN!

 • De Surinaamsche Bank: SRD 9857923 |USD 2635208 | EUR 2538989
 • Surinaamse Postspaarbank: SRD 315.214.010 | EUR 315.214.040 | USD 315.214.041
 • Finabank: SRD 197.90.53
 • ING Bank Nederland: NL88 INGB 0006 9834 06

21 REACTIES

 1. Ik vind dat de regering hierin zeker de helft moet bijdragen. De koersen en de winkelprijzen zijn verdriedubbeld terwijl je inkomen hetzelfde blijft. Hoe graag je ook wilt helpen, mensen komen niet uit met hun geld. Ik vraag me ook af, wie maakt tegenwoordig nog 8 kinderen??


  Maak melding

 2. De veroorzaker van deze ellende, 1 of andere sopi beest die moet schadevergoeding betalen.
  Hij heeft in 1 klap met zijn daroe ede een gezin permanent onwricht.

  De overheid moet wetten wijzigen of in het leven roepen waarbij zulke verkeerscriminelen wel ter verantwoording worden geroepen. Een celstraf en boete is echt niet voldoende in zulke gevallen.


  Maak melding

 3. Op Mijn Steun Kan Men altijd Rekenen.. Al Is Het Een 50 Euro Ik Doel Altijd Mee Als Het Om Kinderen Gaat.

  Als Jij Ook wat Zou Kunnen Missen.. Een 5 Euro Of 10 of 20 Euro Super Leuk


  Maak melding

 4. Op Mijn Steun Kan Men altijd Rekenen.. Al Is Het Een 50 Euro Ik Doel Altijd Mee Als Het Om Kinderen Gaat.

  Als Jij Ook Wat Zou Kunnen Missen.. Een 5 Euro Of 10 of 20 Euro Super Leuk. Toch


  Maak melding

 5. Palulu

  Het doet er niet toe hoeveel kinderen iemand heeft, het is het recht van iedere vrouw zelf te bepalen hoeveel kinderen zij neemt. Voor zover ik weet heeft zij toen ze nog in leven was
  jou nooit om een vergoeding gevraagd.
  Als je wilt helpen dan help je zonder te oordelen , of je helpt niet!!!!


  Maak melding

 6. Indien blijkt dat de autobestuurder schuldig is aan de dood van deze jonge moeder en de vader voor de rest van zijn leven blijvend letsel heeft opgelopen en daardoor niet meer kan werken dan mag hij voor de rest van zijn leven dit gezin voorzien in hun levensonderhoud.
  Mensen met alcohol op die dodelijke ongelukken veroorzaken, moeten harder aangepakt worden.


  Maak melding

 7. De veroorzaker had de mensen helemaal op hun helft aangereden. De man hft zn been ook kwijt. Die moet betalen.
  Dit bedoel ik met leed van nabestaanden.
  Heel triest. Nu moet opa opnieuw beginnen met de kids en zo een dure tijd. Ik ga regelmatig die kant op en ben van plan het 1 en ander vr ze te droppen. Triest. Dan wilt Ramdhin $1 miljoen vr gaan rotzooien in Dubai?? Schaam je


  Maak melding

 8. Als we als Surinamers beleidsmakers met een crimineel verleden eren en op schouders dragen, moet je niet ervan schrikken dat het de normaalste gewoonte wordt in de maatschappij dat wet overtreders zoals dronkaards(achter het stuur)goedkoop ervan komen. We kweken het gedrag zelf aan. Hoe vaak geven we in een heel lange verkeersfile, verkeersovertreders die gewoon op de voet- of rijwielpaden rijden een ‘break’ om in te schuiven. Surinamers zijn van nature niet een volk die ‘corrigerend’ optreedt, we doen liever mee met de rest. Het is niet de eerste keer dat het gebeurt is en zal ook niet de laatste zijn. We blijven maar een oog dichthouden en doen als struisvogels. Het is jammer voor deze 8 kinderen en petje af voor meneer Vismale.


  Maak melding

 9. IVANOF LIMBURG
  20 augustus 2021 At 13:42
  Op Mijn Steun Kan Men altijd Rekenen.. Al Is Het Een 50 Euro Ik Doel Altijd Mee Als Het Om Kinderen Gaat.

  Als Jij Ook Wat Zou Kunnen Missen.. Een 5 Euro Of 10 of 20 Euro Super Leuk. Toch

  Deze “ Taliban” doet ook mee. Nooit mag een kind de dupe worden van de waanzin en crimineel gedrag ( drank op) van volwassenen.


  Maak melding

 10. Laten we helpen, hoe klein dan ook.
  Want de veroorzaker van de aanrijding, zal niet opdraaien voor de woonsituatie van de kinderen. Hooguit voor de kosten voor de vader en een schadevergoeding voor het overlijden van de moeder.

  Mek wan ogri tja wan boen. Dat deze kinderen niet dubbel hoeven te lijden.

  De hand die anderen helpt, zal zelf gezegend worden.


  Maak melding

 11. Mensen aub ik stort een beetje/ niet klagen we kunnen allemaal een beetje missen/ niet regering dit regering dat het wordt aan de gemeenschap gevraagd ok
  Yepi makandra wie na sranang mang/ hoe het ook zijt/ surinamers helpen elkaar ja Mensen tang boeng!!


  Maak melding

 12. Natuurlijk goed dat we deze kinderen steunen, maar zou de dronkaard die de moeder heeft doodgereden en de Vader arbeidsongeschikt heeft gemaakt, niet voor de kosten moeten opdraaien? Begin maar met zijn auto en eventueel zijn huis en perceel te verkopen en laat hem, tegen betaling, arbeiden en geld verdienen in de gevangenis, waardoor hij kan bijdragen aan de verzorging van de kinderen tot ze op eigen benen kunnen staan.


  Maak melding

 13. Hartstikke Blij Ben Ik Dat Men Toch Positief Gereageerd Heeft.

  Ik Ben Er Stellig Van Overtuigt Dat Velen Op Deze Site Niet Gereageerd Hebben Maar Die Gaan Ook Een Donatie Doen. Is Toch Leuk Als je Een Kind Blij Kan Maken.

  Blessy. One Love


  Maak melding

 14. Het is zielig voor die kinderen, ☝🏽maar hoezo moet er ineens zoveel geld op tafel komen om een huis neer te zetten voor die familie.☝🏽 gaat hij een groot huis kunnen onderhouden, of moet de gemeenschap de rest van zijn vruchtbare leven voor deze man en zijn kinderen gaan zorgen. Hij heeft ze alle acht op de wereld gezet zonder zich druk te maken dat ze een goede dak en voedsel en kleding kleding hadden. Dat de vrouw ineens is weggevallen is dikke pech, maar misschien kan de veroorzaker ook financieel aansprakelijk worden gesteld. Ik vind het echt zielig voor de kinderen, maar er zijn zoveel gezinnen in Suriname die ondanks hun slecht economische situatie , toch maar kinderen blijven krijgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.