Ministerie Regionale Ontwikkeling bespreekt samenwerking met KNVB

4
Ministerie Regionale Ontwikkeling bespreekt samenwerking met KNVB
Foto vlnr.: Gerrit Sahertos, Johan van Geijn, minister Gracia Emanuël, Gordon Touw Ngie Tjouw en Valentino Nasa.

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport in Suriname heeft de samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) besproken. Dit gebeurde tijdens een ontmoeting dinsdag op het hoofdkantoor van het ministerie. Daarbij zaten minister Gracia Emanuël, directeur Sportzaken Gordon Touw Ngie Tjouw, beleidsadviseur Valentino Nasa, KNVB-bouwkundige Gerrit Sahertos en specialist International CSR Partnership KNVB World Coaches Johan van Geijn, aan. 

Tijdens de ontmoeting is er onder andere gesproken over het afronden van het huidig contract tussen het Surinaamse directoraat Sport en KNVB. Binnen dat contract moeten er nog drie kunstgrasvelden geplaatst worden; onder andere op Livorno en twee in het binnenland.

Verder is er gesproken hoe het nieuwe contract eruit zal moeten zien en heeft het directoraat Sportzaken aangegeven welke punten zij graag wil opnemen in het contract met de organisatie. Behalve dat het ministerie haar doelen met de organisatie wil continueren, wil ze er ook voor zorgen dat er meer kunstgrasvelden komen in het binnenland. Daarnaast wil zij met behulp van KNVB meer atletiekbanen, multifunctionele velden, een wielrenbaan en zwembaden. Van Geijn zegt dat de KNVB bereid is enkele velden en banen in elkaar te zetten.

Verder wil het ministerie werken aan het identificeren en de verdere ontwikkelen van Surinaamse talenten, voornamelijk voetbaltalenten. Zo wil Nasa dat talenten een stage krijgen bij een Nederlandse club om zichzelf verder te ontwikkelen. Directeur Touw Ngie Tjouw gaf aan dat deze personen aan bepaalde voorwaarden zullen moeten voldoen. Deze talenten moeten meer gezocht worden in de diverse buurten en niet bij bestaande voetbalclubs. Van Geijn gaf aan dat dit een moeilijk proces kan worden echter moeten alle mogelijkheden goed bekeken worden, zodat alles in nationaal belang plaatsvindt. De KNVB vindt het daarom een goed idee dat buurtverenigingen goed geordend worden.

Minister Emanuël wil meer transparantie in de communicatie. Ook kijkt ze uit naar een goede en vruchtbare samenwerking in de toekomst. Ze hoopt dat het nieuwe contract, dat de zegen van de vicepresident en van haar heeft, op een realistische manier uitgevoerd wordt.

4 REACTIES

 1. Daarom willen ze Dean weg die hielenlikkers.
  Als ik die jongens was zou ik achter hem gaan staan en niet meer voor ze voetballen.
  Laten ze maar anderen inzetten


  Maak melding

 2. Wat bedoelt Gordon ?
  “De talenten moeten in diverse buurten gezocht worden en niet bij de bestaande voetbalclubs”
  Bij de clubs is het toch makkelijker scouten ?


  Maak melding

 3. mooi dat ze voor de jeugd bezig zijn
  maar als het land niet opgebouwd wordt heeft de jeugd er ook niets aan
  dit lijkt me meer sponsorgeld trekken van de knvb om materialen en velden te krijgen in suriname.
  voed de jeugd eerst maar eens goed op en leer ze wat verantwoordelijkheid en werken is


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.