Vrouw (32) kapt buurman (63) na escalatie slepende ruzie

10
Archieffoto - Politie en ambulance in Suriname.

De 32-jarige Loainsa J. is in de morgen van maandag 16 augustus door de politie van het bureau Latour aangehouden. De vrouw bracht haar 63-jarige buurman Ivan G. kapverwondingen toe op het lichaam, meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

De wetsdienaren speelden omstreeks 08.30 uur van die dag in op een melding van een kappartij op een adres in hun werkressort. Daar aangekomen trof de politie partijen aan. Onderzoek wees uit dat het om een slepende ruzie ging tussen Loainsa en haar buurman Ivan.

Volgens verklaring van het slachtoffer Ivan hield de buurvrouw zich bezig met culturele praktijken en stuurde boze geesten op hem af. Ook gooide de vrouw steeds weer ontlasting op zijn erf. De verdachte Loainsa verklaarde het tegendeel en gaf de politie te kennen dat haar buurman al geruime tijd met urine op haar woning gooide. Ze betrapte de buurman in de vroege ochtend van 16 augustus weer, toen hij bezig was urine op haar woning te gooien.

Vanwege het vroege uur wendde de buurvrouw zich pas later op de dag tot Ivan en vroeg hem om rekenschap. Dit mondde uit in een woordenwisseling, waarbij de buurman een scherp voorwerp en een koevoet op Loainsa gooide. De vrouw bewapende zich met een scherp voorwerp en bewerkte de buurman daarmee.

Ivan liep daarbij ernstige kapverwondingen op aan zijn elle boog en buikstreek. Aan zijn beide benen heeft hij ook snijwonden opgelopen. Per ontboden ambulance werd de gewonde buurman afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medisch te zijn behandeld is hij heengezonden.

Beide scherpe voorwerpen en de koevoet werden aangetroffen en in beslag genomen. De overige buurtbewoners gaven de politie te kennen dat Ivan het probleem is van de buurt, aangezien niemand voorbij zijn woning mag lopen.

De verdachte Loainsa werd in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau. Zij werd voorgeleid en na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is de buurvrouw in verzekering gesteld, meldt de politie.

10 REACTIES

 1. Ik weet wat een elleboog en.een.ellepijp zijn. De man werd echter door de vrouw gekapt aan zijn elle boog, en gelukkig niet aan zijn elle pijp. En alhoewel ik ook geen flauw idee heb waar ik.een elle pijp moet zoeken, lijkt het me niet zo prettig voor welke man.dan.ook, om een pijp kwijt te raken..


  Maak melding

 2. Mensen in het land zijn gestresst om de dure prijzen in de winkels, elektriciteit, medische zorg,openbaar vervoer,enz. Hun opgekropte agressie moeten zij niet tegen elkaar richten maar tegen de regering van Suriname.


  Maak melding

 3. Veel geesteszieken die verwaarloosd worden in Suriname! Veel gehandicapte bedelaars bij de stoplichten! Veel daklozen met zware trauma! De stresseffecten van de pandemie. De lijst is lang. Ivan had zo te horen, reeds lang in een opvang gemoeten. Er zijn veel problemen die niet worden belicht. Maar zoals dit verhaal verteld, zijn de gevolgen desastreus. Deze zaken en de desbetreffende individuen hebben hulp en aandacht nodig. Het verziekt de eenheid die het land nodig heeft. En maakt van onze samenleving een grote grap.


  Maak melding

 4. welke eenheid?
  je hebt de haves and have nots….. dat komt nooit bij elkaar omdat de haves niemand wat gunt

  dus iemand gooit urine op je huis en dat heeft dan met de regering te maken???
  robgay maakt er een leuk verhaaltje van totaal offtopic en robbruinwerkertje steunt hem daarin.
  volgens mij boelvriendjes van elkaar


  Maak melding

 5. Robg@@. Sommige Surinamers zijn gewoon opgefokt en dat is het probleem. Hij heeft niks met de regering te maken. Niet voor alles naar de regering wijzen. Blijft de regering op een eerlijk manier beoordelen. Surinamers moeten gewoon stoppen met hun korte lontjes.


  Maak melding

 6. Robg
  Je je laat je altijd negatief uit over de huidige regering.
  Waar haal je die brutale lef vandaan. Als je niet gestemd hebt, heb je geen recht van spreken. Je bent gevlucht uit Sur naar een land waar je niet hoeft te werken. Genieten van de uitkering en alle toeslagen. Er gaat heel wat mis in Ned en met de regeringsleiders. Waarom bekritiseer je de Ned regering niet. Je zit lekker tussen de mensen die jullie vroeger heeft gebruikt en misbruikt en dat vind je prettig. Onderkruipsel en lafbek die je bent. Je had in Sur kunnen blijven om te laten zien hoe het moet en hoe niet, brutale lafbek. Ik ben benieuwd of je kinderen hebt en hoe jij ze opvoedt. Ben je wel thuis voor ze of ga je ergens anders zwart neuken. werken jullie allemaal of zitten jullie allemaal bij de sociale dienst en ook nog bij de voedselbank.
  als je niet op de interpol lijst staat, kom terug, word president en laat ziet hoe het moet succes!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.