Maandag protestactie op Onafhankelijkheidsplein tegen beleid regering

40
protestactie-suriname
Archieffoto protestactie in Suriname

Maandag 16 augustus zal er geprotesteerd worden op het Onafhankelijkheidsplein in Suriname tegen het beleid van de regering. De voornaamste reden van de actie is de zoveelste verhoging van de brandstofprijzen. Trekker van de actie is activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet.

De activist zegt dat mensen moeten stoppen met klagen op Facebook en hun stem moeten laten horen.

Vanaf vandaag is de maximale pompprijs voor een liter gasoline zonder additieven SRD 15.95 en een liter gasoline met additieven SRD 21.04. Voor een liter diesel is de maximale pompprijs vastgesteld op SRD 17.95.

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie heeft laten weten dat de prijsberekening van de verhoogde pompprijzen gebaseerd is op het nieuw systeem dat vorige maand in werking is getreden.

40 REACTIES

 1. Nu mogen ze wel massaal het gras bij het plein verrot trappen. Maar tijdens de terreurperiode van de NDP MISDADIGERS moesten er bergen zand gestort worden om demonstraties tegen de paarse maffia te verhinderen.


  Maak melding

 2. Aktie voeren is goed !

  Maar kom dan ook met betere oplossingen en betere alternatieven !

  Zonder betere oplossingen aandragen is aktie voeren dom !

  Dus kom met oplossingen of houd je koest !

  Als Pakkitow ballen heeft trekt hij de veroorzakers op straat ! Doewet !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 3. Haha wat een helden op sokken. Toen Bouterse aan de macht was durfde
  men niet. Stonden er 4 mensen op het plein met een vlag te zwaaien. En nu zal het gebeuren pffffffffffff.


  Maak melding

 4. ☝Heel goed die verhoging, laten ze maar gaan lopen is goed voor al die dikke pensen😂🤣🤣
  Geen hoge bloedruk, diabetisch, hoge cholesterol, nierklachten, obesitas, doden op de weg, en omgereden lantaarnpalen, stoplichten, en medeweggebruikers.
  ☝Dan kan het geld die aan zorg voor deze cliënten besteed wordt, nuttiger in andere projecten gestopt worden.🤔
  Wat een verademing als niemand meer gaat rijden, eindelijk weer schone luchten zonder al die bagger van uitlaatgassen die zich aan je lichaam vastplakken.😏


  Maak melding

 5. Tijdens vorige regering was de groep protestanten te groot voor het onafhankelijkheidsplein, ze liepen daarom door de hele binnenstad. Ben je de beelden vergeten of heeft je geheugen je in de steek gelaten…

  Dat de vorige regering een hoop stront heeft uitgehaald dat weet iedereen, daarom zijn ze ook weggestemd door de meerderheid.

  Het is de taak aan deze regering om te zorgen voor rust in het land. Dezelfde verhogingen waar ze tegen protesteerden bij de vorige regering, die voeren ze nu gewoon door. Kijk maar naar de oude beelden in de media van de protesten. De beelden liegen niet.

  Feit is dat de rijken alsmaar rijker zijn geworden en de gewone man gewoon dood mag bloeden of van de Bosjebrug moet springen uit wanhoop…


  Maak melding

 6. Op zondag wordt pakkettouwtje staatsadviseur van abob einde probleem. In plaats van protesteren moeten ze boefdraad gaan zoeken. De man die verantwoordelijk is voor de financiele problemen van suriname door leningen en nog meer leningen te nemen en niet kunnen aflossen.


  Maak melding

 7. Mee eens. Maar zorg ervoor dat ndp niet mee proefwerk. Die moeten hun mondje dichthouden. Want nu zij zelf niet aan de trog zitten, weten ze precies hoe de verdeelsleutel werkt. Wat : laat pakketje dan zelf gaan regeren: iemand, santhokie, heeft het volk behoorlijk bestuur beloofd, benzineprijs zou omhoog gaan voor zes maanden, daarna ging die prijs weer terug: de benzine prijs blijft maar stijgen straks is hij 30 gulden. Santhokie heeft geklaagd ver family and friends en nu heeft hij de smaak te pakken. Nou ik zou zeggen: was je mond, raak die smaak kwijt, keer het tij. Avondklok eraf Humane Corona maatregelen. Je hebt met mensen te maken. Structuur, beleid, en stop met die presidentiële commissies. Strijders strijden.


  Maak melding

 8. Benzine prijs is wereldwijd omhoog gegaan. In Nederland betaald men 2 euro( 50 sdr) bij tanken langs de snelweg. Pakitow je ben te dom om te realiseren dat olieprijs een wereld probleem is. In Suriname moet men gezin de economische reden alleen auto met 2 cilinder rijden( zuinige auto) dan is de benzine probleem opgelost. Pakiton wij moeten meer gaan fietsen dan de auto pakken. Surinamers zijn te lui en dik aan het worden, wij moeten meer bewegen, bijna alle marrons en hindoestaanse vrouwen hebben last van overgewicht. Van mij kant mag de benzine 50 srd worden zodat men de auto,s thuis laten


  Maak melding

 9. protestere fu du sang?????? s ooit iemand dood gegan van e verhoging,NOOITT!!!!!! aleen corona dood iedereen.chanwa lacht zich krom.vandag s t super druk op straat,dus neks no fout,verhoginge moge door gan.benzine wordt zelfs 50srd en tog gat alles lekker door.buite de stad oorden tjock vol,dus monie lai.2025 go chanwa for pres.


  Maak melding

 10. In plaats dat deze Biervliet zijn klauwen uit de mouwen steekt en bijdraagt om het land op te bouwen komt hij aan met zijn rommel.
  Ik hoop dat de politie hem nu eens keihard aanpakt, deze onruststoker.
  In Afrika had de regering deze Biervliet allang laten opruimen.
  Als ik aan Biervliet denk, zie ik een publieke vrouw voor mij. Een die voor (weinig) geld het bed met iedereen deelt.


  Maak melding

 11. Er zijn van die “slimmerikken” die telkens pleiten voor een hogere brandstofprijs omwille van de natuur en minder autogebruik.

  Deze “slimmerikken” denken niet verder na dat alle producten, import en lokaal geproduceert, ook vervoerd moeten worden.

  Dus als je als “slimmerik” loopt of fietst om je boodschappen te gaan doen, dan ga je toch duurder betalen voor producten in de winkel en op de markt. Als je denkt nog “slimmer” te zijn om je boodschappen te laten bezorgen dan ga je door de hogere brandstof ook meer bezorgkosten moeten betalen.

  De taxi’s, het openbaar vervoer en transporteurs die gaan ook sowieso hun prijzen verhogen.

  Kortom, de brandstofverhoging heeft effect op de gehele samenleving. Het maakt niet uit of je autobezitter bent of niet. Zie je de ernst van de kwestie nu wel in “slimmerik”?…


  Maak melding

 12. @Robles: je hebt het over febr.2020. Toen pad na 20 jasr durfden een handjevol Surinamers te gaan demonstreren. In die tijd werden mensen geïntimideerd, Suriname was een verkapte vorm van dictatuur. Als je in die tijd kritiek had, kwamen ndp ratten voor je huis in de auto zitten en wel zo opvallend dat je ze kon zien om je te intimideren.Dus bespaar ons je onzinverhalen.
  Jij en al je zgn revo-maten, zijn van een koude kermis thuisgekomen. Suriname is bevrijdt van dictator Bouta, mensen durven meer, dat is goed!


  Maak melding

 13. Wat waren die gasten die dagelijks op het plein stonden?? Andere met badslippers en nu houtskool verkopen. Waar zijn ze?? Waar is Neus?? Doen deze het goed??? 1 jaar en armoede ol armoede. Einde school vr velen. Diefstal en roof ten top


  Maak melding

 14. @HongKongFree 13 augustus 2021 At 19:42
  Er zijn van die “slimmerikken” die telkens pleiten voor een hogere brandstofprijs omwille van de natuur en minder autogebruik.

  Ik moet lachen om je domme opmerking. Je probeert na te denken maar het lukt niet echt.
  Ja het is goed voor het milieu als de benzineprijs hoger wordt en ja dan gaan ook de transportkosten van goederen stijgen. Tot zover klopt je verhaal maar je vergeet dat die hogere transportkosten juist ook goed zijn voor het milieu want dan gaan mensen slimmer verpakken en vervoeren, dan gaan de mensen meer lokale producten kopen en minder import goederen, dan gaan mensen minder vaak met het plane, etc. Ook maken bedrijven hun productie proces efficiënter, etc.
  Dus hogere prijzen zijn juist heel goed voor het milieu omdat in de geheel economie, van productie tot consumptie minder brandstof gebruikt gaat worden.


  Maak melding

 15. Laat maar demonstreren . Het meest trieste van dit alles is, dat in het kielzog van pakkitow, de paarse ondemocratische partij zich als huilende jakhalzen zich onder het verarmd surinaams volk zullen mengen.
  Er wordt gedaan alsof de regering van Suriname de Benzine prijs bepaalt. De prijs van ruwe olie wordt internationaal bepaald .Helaas worden de prijzen van goederen ook medebepaald doorgeven de Benzine prijs.
  Aan de andere kant zijn er teveel auto’s in ons land (mede door het witwassen van drugsgelden) en voor ieder wisje wasje stapt men in de auto; te lui om te lopen.
  Ga maar demonstreren terwijl anderen moeten werken. En als je echt wilt demonstreren, ga naar ocer en leonsberg en vraag tralalaa opa D:PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE. Dan hoeven we niet zo te pinaren.


  Maak melding

 16. En sopi sjorrie, je gotrofather opa D heeft Suriname vernietigd en pas op wat je wenst: karma.
  En natuurlijk lacht covid. Want maandag zijn er zoveel potentiële klanten op het plein.


  Maak melding

 17. @Klaas

  Over de hele wereld creëren multinationals juist markten om vervuilende plastic producten aan mensen te verkopen. Het milieu interresseert ze niet.
  In heel veel delen van de wereld eigenen ze zich goede waterbronnen zodat mensen hun gebotteld water moeten kopen.
  Als de multinationals werkelijk om het milieu gaven dan hadden ze dat 50 jaar terug al gedaan, want ze hebben het geld en de kennis.
  Gezondheid en het milieu is ondergeschikt aan het maken van winst voor een multinational.

  =====
  “Dus hogere prijzen zijn juist heel goed voor het milieu omdat in de geheel economie, van productie tot consumptie minder brandstof gebruikt gaat worden.”
  =======

  Wat voor kolder leg je hier uit… Heel veel bedrijven outsourcen juist naar landen als China en India vanwege de goedkope arbeid en productiekosten zodat mensen voornamelijk in het Westen goedkope kleding en producten kunnen aanschaffen. En zo milieuvriendelijk gaat het er echt niet aan toe…
  Als alles duur word gaat niemand consumeren en zo komt er geen geld in de zakken van de bedrijven en aandeelhouders, dus dat is een DOMME strategie. De economie moet juist draaiende worden gehouden met productie en consumptie en niet stagneren met om de haverklap verhogingen. Zo kan men niet op lang termijn plannen.
  Die hele covid crisis heeft wereldwijd al heel veel business kapot gemaakt.
  Met al deze nieuwe maatregelen gaan er nog meer moet stoppen.

  Jij hebt echt geen kaas gegeten van hoe kapitalisme in de praktijk werkt.
  Zelfs iemand met Downsyndroom snapt er nog meer van…


  Maak melding

 18. Die idioten weten niet dat de delta op de loer ligt.
  Verarming van het Surinaamse volk is ingegeven door die smerige dieven van de NDP.
  Die idioot van Pakitow moet in Leonsberg gaan demonstreren.
  Wat een zak.
  Hij mag blij zijn dat door regering Chan de koers nu niet 1 op 50 is die idioot. Het wordt tijd dat deze mensen een stukje rudimentaire macro economie worden bijgebracht.
  Deze garnalen. Idioten van de hoogste orde.


  Maak melding

 19. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Maandag protestactie op Onafhankelijkheidsplein tegen beleid regering.

  Veel heb ik niet toe te voegen aan bovengenoemd artikel.
  Wel ben ik een artikel tegengekomen en gelezen over een vergelijking tussen Suriname en Guyana.

  Ik zal het in deze kort houden en kan een ieder het volledig artikel zelf verder lezen via de
  vermelde site.
  Bron: (americasmi.com/insights/key-lessons-suriname-learn-guyanas-oil-boom)
  Door Arthur Deakin Geplaatst op 16 juli 2021 in energie.

  American Market Intelligence Co-Director, Arthur Deakin.
  3 BELANGRIJKE LESSEN DIE SURINAME MOET LEREN VAN GUYANA’S OLIEBOOM.

  Lezen jullie het volledig artikel zelf. Stof tot nadenken.


  Maak melding

 20. robles , jij had toch de handdoek in de ring gegooid om hier nooit meer onzin uit te zitten kramen , maar jij bent weer actief , wat een lafaard ben jij of heeft faya pepre je soms geld aangeboden , nou dan heb je pech , je valt meteen weer in de paarse beerput


  Maak melding

 21. robg weet je het verschil wel tussen afmaken of vernietigen
  jou lover die bouta heeft 15 eerlijke Surinaamse burgers in december 1982 afgemaakt

  en wij zullen alle paarse ratten ( ongedierte ) met rattengif vernietigen


  Maak melding

 22. robles, je had toch de handdoek in de ring gegooid , want jij vond het maar niks hier op WTK , zoals wij en velen anti paarse met hun reacties , maar nu hebt ja alweer je tweede reactie geplaatst , ben je weer terug bij die paarse leugenaars , dieven , verkrachters , moordenaars , nou dan weet je al wat van reacties jij straks kunt verwachten


  Maak melding

 23. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Maandag protestactie op Onafhankelijkheidsplein tegen beleid regering.

  Nog een aanvulling op mijn vorige reactie.
  Daarom blijf ik ook de situatie in onze buurland Guyana volgen.
  Dezelfde American Market Intelligence Co-Director, Arthur Deakin kwam op 13-8-2021 via (stabroeknews.com) met zijn vervolg verhaal.

  Culture of bribes, patronage, nepotism could strangle Guyana, Suriname oil wealth dream
  -American Market Intelligence Co-Director, Arthur Deakin.

  Het artikel is verder te lezen via de vermelde site. Bron: (stabroeknews.com)


  Maak melding

 24. Na een langer winterslaap, is onze pakito wakker … de enigste manier om zijn behoeften te bevredigen is door aandacht te zoeken ipv met oplossingen te komen. Maar goed, laten we kijken wat onze goldenboi doet…. Iedereen op plein .. inclusief Delta …


  Maak melding

 25. als die pakittow een vent met ballen is dan moet hij tijdens zijn protestactie maandag niet alleen deze regering aanvallen , maar hij moet ook de vorige regering aanvallen dat Suriname door hun toedoen de laatste 10 jaren is uitgemolken en torenhoge schulden achterlieten , de staatskas hebben leeggeroofd , maar dat zal deze nietsnutter wel niet durven , hij zal toen in februari 2020 al wel gewaarschuwd zijn door de paarse kliek


  Maak melding

 26. Beste HongKongFree,
  Ook ik heb de beelden gezien, op de beelden herkende ik mijzelf.
  Er begaven politiemensen in burger, onder ons.

  Tientallen, van ons werden opgepakt en overgedragen aan de M.P.

  De militaire politie voerde charges uit tegen ons. Militairen schoten in de lucht toen de jeep waarin zij zaten, werd benaderd door ons.
  Wij hadden alleen spandoeken.

  De protesten, gingen o.a. tegen de honger ( versta wat u wilt ).
  De mensen die werden opgepakt, heb ik nooit meer zien demonstreren .

  Misschien, maandag?
  Bekijk de beelden heel goed en zie wat er echt gebeurd is.
  Ik heb nog beelden genoeg.


  Maak melding

 27. De Surinamers willen niet vaccineren en nu gaan ze protesteren. De Delta variant rukt op in Suriname. Zo weinig mensen. Straks gaan ze zeggen dat de Nederlanders die hebben
  gebracht terwijl er zoveel mensen uit andere landen daar komen. Ze Zeggen niet dat er van de week weer een bezending hulp goederen daar is gekomen. Mensen ga vaccineren en
  pas dan gaat de economie weer draaien in het land.


  Maak melding

 28. Dat er een fake protestoproep wordt gedaan en de naam van de Nationale Democratische Partij (NDP) wordt gebruikt, ziet de woordvoerder van de paarse partij, Ricardo Panka, als een strategie om de NDP in een kwaad daglicht te plaatsen.

  Ik wil de heer Ricardo Panka erop attenderen dat het mogelijk is / waarschijnlijk is dat de NDP zelf zo een fake bericht plaatst om zodoende gebruik maakt van de gelegenheid om anderen de schuld te geven van zo een fake bericht.
  Ricardo Panka kijk maar naar Donald Trumpo die zich ook bediende van zogenaamde fake berichten.

  Ik ben niet pro of contra NDP of welke politieke organisatie dan ook maar steeds trachten een ander de loef af te steken of in een slecht daglicht te plaatsen door fake berichten is helemaal geen nieuwtje.
  Je gelooft het alleen als je grijze massa het toelaat


  Maak melding

 29. Veel Surinamers zijn gewoon oliedom, hebben geen eigen mening en lopen als hongerige ratten achter anderen aan. Daarom heeft Pakketman van Hamelen een stelletje ratten achter zich aanlopen die hem blindelings als idioten volgen. Komt bij dat heel veel Srananmangs ongemotiveerd en lui zijn, er bestaat niet zoiets als een gezamenlijk doel om dit land vooruit te brengen. Door de zogenaamde revolutie zijn zij in een soort coma beland en hebben als dagelijks tijdverdrijf doelloos rondrijden in hun auto en kijken waar er een slag valt te slaan. Dat heet chillen. Velen weten niet eens wat het woord produceren betekent, ze kunnen alleen maar consumeren, verteren en schijten. De handen uit de mouwen steken is taboe. Een groot deel van wat maandag op straat gaat schreeuwen hoort daarbij.


  Maak melding

 30. Resida van Pro praat dom op Apintie! Hij zegt dat de overheid de Delta variant misbruikt om de mensen voor de gek te houden het is demonstreren of dood gaan aan het beleid.
  Resida kan die uitspraken doen want wij Nederlanders blijven doneren terwijl de Surinamers anno 2021 vooruit willen zonder opofferingen na 10 jaren uitgeknepen te zijn.


  Maak melding

 31. Mensen die klagen en staken moeten heel goed de geschiedenis van Suriname leren.

  Elke regering die na een “NDP regeerperiode” aantreedt moet noodzakelijke maatregelen nemen om Suriname te redden !

  De geschiedenis laat zien en bewijst dat een NDP regering altijd een puinhoop maakt en ellende achter laat !
  En ondanks dat dit bewezen feiten zijn hadden domme Surinamers in 2010 en 2015 toch op de Nationale Dagu Partij gestemd !
  Dus bewust tegen beter weten in !
  Deze domme ezels wilden Bullshit Bouta, dan tek dja ! Ze hebben weer die zogenaamde charismatische Bullshit leider gehad en wel 10 jaar aaneensluiten.
  Maar nu moeten die paarse puinhopen opgeruimd worden !

  De regering Santo. / B. heeft behalve kennis ook ballen en daadkracht.
  Er worden nu nieuwe standaarden ingevoerd, dit betekend dus verandering van het oude !
  Pakkitow e.a. blijken te dom, te kortzichtig en te eenkennig om verder en breder te kunnen kijken. Want wat gebeurt er aan de andere kant ?
  Waar is de regering nog meer mee bezig om het leven leefbaar te maken ?
  Klaagbaak Pakkitow hoor je niet over de verhogingen die de regering heeft toegekend ten gunste van het volk!
  De besparingen die deze regering maakt doordat zij de administratieve paarse puinhopen heeft opgeruimd worden weer terug gegeven aan het volk !

  Nu ook subsidies worden aangepakt en opnieuw worden geordend houdt dus in dat de overheid die uitgaves anders gaat inzetten.
  Het oude achterhaalde systeem is nadelig voor land en volk ! Dit systeem wordt nu aangepakt !

  De vraag die gesteld moet worden aan de regering Santo. / B. is:
  Wat gaat de regering doen met de inkomsten die voortvloeien uit het beperken van de subsidies ?
  Op welke manier zal dit ten gunste komen van het volk ?

  Suriname moet dus blij zijn met de invoering van een nieuw, duurzaam en beter systeem !

  Wij werken aan een beter Suriname !
  Jij werkt toch ook mee.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 32. @para
  “De regering Santo. / B. heeft behalve kennis ook ballen en daadkracht.
  Er worden nu nieuwe standaarden ingevoerd, dit betekend dus verandering van het oude !”

  en de standaarden die veel geld kunnen besparen worden gehandhaafd elke keer maar weer
  elke keer nieuwe auto’s, elke keer familie en vrienden eerst met dubbele baantjes.
  veel te hoge salarissen, veel te veel ambtenaren,veel teveel nutteloze commissies.
  doe daar eens wat aan en je gaat 10tallen miljoenen per maand overhouden om anders te besteden.
  maar net als de vorige regeringen? willen zij die het land willen besturen, zelf totaal niets inleveren.
  daarom zal het nooit wat worden met suriname omdat regeringen altijd graaiers zullen blijven.
  iemand in de regering die een nieuwe auto accepteerd, meerdere baantjes, veels te hoger salaris…. is op voorhand al nooit te vertrouwen want die persoon is voor zichzelf bezig en niet voor het land.
  in de huidige tijd zou je toch mogen verwachten dat regeringsleiders het mes in eigen vlees steken om het land weer op de rails te krijgen.
  het enige wat je in suriname ziet?? dom uitgave gedrag van die nutteloze regeringsleiders.
  chan is een paard van troje geweest om het land nog verder de afgrond in te trappen
  noem mij eens wat goeds wat chan gepresteerd heeft in dat jaar?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.