EZ: Prijsberekening verhoogde pompprijzen gebaseerd op nieuw systeem

22
pompstation-servicestation-suriname-new

Vanaf vandaag is de maximale pompprijs voor een liter gasoline zonder additieven SRD 15.95 en een liter gasoline met additieven SRD 21.04. Voor een liter diesel is de maximale pompprijs vastgesteld op SRD 17.95. Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) meldt dat de prijsberekening gebaseerd is op het nieuw systeem dat vorige maand in werking is getreden.

Prijzen worden maandelijks aangepast en zijn voor alle oliebedrijven in Suriname hetzelfde. Pomphouders zijn vrij om een prijs aan te bieden onder de maximumprijs. In het nieuwe systeem wordt de kostprijs van brandstof bepaald door de internationale olieprijs (inclusief de transportkosten) en de toegestane bedrijfsmarge.

De gehanteerde internationale olieprijs is gebaseerd op het gemiddelde van de voorafgaande maand. Om te komen tot de uiteindelijke pompprijs, wordt de kostprijs hetzij verhoogd met een government take, hetzij verlaagd met een subsidie.

“Brandstof vormt een belangrijk deel van de huishoudelijke uitgaven. De meeste huishoudens gebruiken unleaded. Het beleid van de regering is er daarom op gericht om de prijs van unleaded zo laag als mogelijk te houden. Tegelijkertijd hebben veranderingen in de wereldmarktprijs voor olie hun weerslag op de pompprijs”, aldus EZ.

22 REACTIES

 1. Kan iemand het voor mij vertalen wat Devil eigelijk aan het kwebbelen is? Sorry .. ik word niet wijs van. Devil opnieuw proberen kerel, want ik zag het woord zwarte voorbij komen. Devil is blijkbaar van het blanke ras haha. Wat zijn velen kleurenblind zeg!!


  Maak melding

 2. Regering; Blanlablablabla, blablablabla, brandstof, blablabla en nog een keer blablabla. Om.een lang verhaal.kort te maken; jullie gaan VEEL MEER BETALEN voor brandstof.


  Maak melding

 3. Waardeloos, regering U had het moeten verhogen naar 50 SRD, dan wordt er minder gereden en het komt de natuur ten goede, en dat extra geld dat dan binnen komt gebruiken om iets aan het afwatering te doen, velen zullen erblij mee zijn.


  Maak melding

 4. Frans Timmermans, vice voorzitter van de Eurocommissie, heeft al voorgesteld dat voor 1 liter benzine € 5,— betaald moet worden. Ik zie dat in de toekomst ook gebeuren.


  Maak melding

 5. @Devil
  Sarcasme is jouw zwarte volk niet vreemd. Jaaa de miljarden die Nederland aan ontwikkelingshulp gaf aan de fascist Bouterse heeft hij goede sier mee kunnen maken terwijl het overgrote deel van dat geld in de zakken van deze rovers zijn verdwenen. Onder leiding van Santokhi is alles anders. Iedereen, bruin, zwart, geel, rood en wit is nodig om het land op te bouwen. Niet alleen de Aziaten moeten het land economisch opbouwen maar ook de Afro Surinamers wordt nu inzet verwacht en geeist. Het leven zoals zij onder de fascist Bouterse leidden, is over en uit.
  We setting … yes we can!


  Maak melding

 6. Met deze verhoging zullen Fernandes, MCP en andere producenten volgende week ook komen met een prijsverhoging.

  Een pak brood kost nu al tussen de 17 en 23 srd
  Een MCP melk is al 20 srd ofzoiets

  Als de ambtenaren weer om loonsverhoging gaan vragen dan weet je al wat er gaat gebeuren.
  Weer een daling in waarde van de SRD.

  Als de regering echt de staatskas wil spekken dan gaan ze serieus de grootgrondbezitters, de onroerend goed bezitters en grootvermogenden zwaarder belasten. Maar daar gaat niemand zijn vingers aan willen branden, tijdens de vorige regering kreeg de toenmalige directeur van belasting kogelbrieven en bedreigingen aan zijn adres.

  Suriname moet een belastingparadijs blijven voor de rijken, dat is duidelijk…


  Maak melding

 7. AD HOC BELEID. Kenmerkend voor dit beleid. Links lullen en rechts vullen. Elk moment worden de spelregels gewijzigd. Belofte v deze bestuurders is waardeloos. SCHAAMTELOOS. En maar roepen hoe transperant we zijn. ZUM KOTSE


  Maak melding

 8. Nog dit over transparantie: wapens v min v defensie worden verdeeld over VHP toppers. En nu komt t, Mathoera weet v niets. Mijn naam is Haas. Elke Min v defensie in n beschaafde staat zou consequenties aan moeten verbinden. Helaas geldt dat niet voor de regering Chan.


  Maak melding

 9. Oooh, hadden jullie maar een vooruitziende blik voor de verkiezingen. Nu is het te laat. Wat je zaait, zal je oogsten. We klage, maar daarbij blijft het.
  Voel je niet gen@#$%& (gemodereerd), want wie niet horen wil moet voelen. Asjeeee…..


  Maak melding

 10. =================
  Forza
  13 augustus 2021 At 17:18
  In Nederland betaal je bijna 2 euro de liter, dus het is hier
  nog goedkoop. Je kan ook fietsen of lopen, carpoolen etc.
  =================

  Jij snapt er echt niks van.
  Nederland valt helemaal niet te vergelijken met Suriname. Het gemiddeld DAGLOON in Suriname is nauwelijks 5 Euro en wordt met hogere koersen alsmaar minder.
  Het wettelijk minimum UURLOON (vanaf 21 jaar) in Nederland is tussen de 9 en 10 Euro en is WAARDEVAST…


  Maak melding

 11. Producten worden straks niet meer betaalbaar voor de gewone man. De prijzen van de levensmiddelen zijn nu al te hoog, dankzij de importeconomie, gesjoemel van handelaren en de hoge douane koers.

  Alleen de rijken zullen genieten van een “Switi Sranan”…


  Maak melding

 12. In nederland ontvangt men euro dus maak ons hoofd niet moe met wat benzine daar kost
  In nederland heb je actie’s in de winkels en supermarkten, in Su niet. In nederand zijn de wegen niet vol kuilen, je hoeft niet om de 6 maanden naar de monteur, in Su heeft Nurmohamed 100 ton asfalt gehad en dat is gesmolten.
  Walden mag dan een opleiding gevolgd hebben maar ze is dom en waardeloos, Der nederlands is ook niet om over naar huis te schrijven.
  Huishoudens gebruiken ongelode benzine, dus vandaar dat het laag is gehouden.
  DE LEVERANCIERS GEBRUIKEN DIESEL VOOR HUN WAGENS DUS WIJ GAAN DUURDERE PRODUKTEN BETALEN IN DE WINKELS.
  Ik hoop dat de acties maandag beginnen en dat alles plat gelegd wordt en als de politie bedreigd dan moeten ze instaan voor de consequenties.


  Maak melding

 13. Slapende volk,dit krijgen jullie elke maand.Zolang jullie niet op straat gaan blijft deze schurk regering jullie uitknijpen.Zij leven in luxe met hun friend and families en jullie moeten voor hun luxe betalen.


  Maak melding

 14. Lekker jammeren en klagen allemaal, maar dit is de rekening die jullie de komende decennia gaan betalen voor het misdadige, corrupte wanbeleid van de Bouta-maffia waar het volk tot 2x toe, gekozen heeft voor de rovers en dieven van de NDP. 200 miljoen kasreserves gejat (geld van het volk, 140 miljoen pensioengelden gestolen (geld van het volk), goudvoorraad verkwanseld (grondstoffen zijn van iedereen). Inmiddels is het gros van die paarse boevenbende veroordeeld, zitten reeds geruime tijd achter de tralies, staan in de verdachtenbank en/of op de vlucht geslagen, t.w. Desi Bouterse, Hoefdraad, Adhin, v. Trikt, Kromosoeto, Hausil. Wie zijn luie reet brand moet op de blaren zitten.


  Maak melding

 15. De tydt is aan gebroken om ons van deze juk te ontdoen, we weten nu wat men van plan is.
  Dit zal de minder draag krachtige slecht komen te staan sarom zeg ik nee tegen deze regering


  Maak melding

 16. Auto= de ouderwetse melkkoe. Wanneer gaat Santhoki de rijken aanpakken via de belasting. (Vermogensbelasting). Of gaat deze groep, ook genoemd Slim Suriname,alleen maar “vangen”.
  Wij rijken houden toch van Su zei meneer Sardjoe.


  Maak melding

 17. Latour Posse, ‘deze regering doet het zonder lening, de vorige leende als een idioot’, nu Latour, hier is het antwoord waarom deze regering geen leningen nodig heeft. De zoveelste “kunstje” wordt toegepast. Dit kan je ook slim noemen. Het volk laten opdraaien voor decennia politieke lamlendigheid door onze leiders. Anderen vinden dit gedrag politiek geoorloofd.

  Wacht maar af, wat de nieuwe regering in NL straks in petto heeft.


  Maak melding

 18. pony , wat heeft Nederland met deze verhoogde pompprijzen te maken hier in Suriname en wat de prijs in Nederland is dat is hun ding , we zeiden al de benzine prijs moet hier veel hoger worden maar browny is boos dat hij niet meer kan rijden in een autootje omdat hij last heeft van jukken he brouwny


  Maak melding

 19. Ik heb die link ook niet gemaakt, dat doe je zelf. Je moet beter lezen.

  ‘Wacht maar af, wat de nieuwe regering in NL straks in petto heeft’.@@
  Dit is voor de Surineds, heeft niets te maken met de benzineprijs. De NL regering moet straks flink gaan bezuinigen, waar gaan zij de pijn neerleggen. Ook d3 Sur8neds gaan het flink voelenden hun portemonnee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.