Prijsuitreiking aan Astrid Roemer gaat niet door

75
Astrid Roemer
Astrid Roemer - foto (c) Raúl Neijhorst

Het Comité van Ministers van de Nederlandse Taalunie heeft besloten de uitreiking van de Prijs der Nederlandse Letteren aan schrijfster Astrid Roemer niet door te laten gaan. Roemer krijgt de prijs wel, maar een uitreiking door de Belgische koning vindt het comité niet gepast meldt de NOS.

“Wij nemen stellig afstand van de standpunten en uitspraken van mevrouw Roemer”, zegt het comité tegen Nieuwsuur. “Daarom hebben wij gezamenlijk besloten, in samenspraak met Literatuur Vlaanderen en het Nederlands Letterenfonds, dat wij het niet passend vinden om de prijsuitreiking door te laten gaan.”

Roemer lag onder vuur na uitspraken over Bouterse. Ze sprak lof uit voor de veroordeelde oud-legerleider en ex-president Desi Bouterse. Ze schreef dat Suriname Bouterse, die in Nederland ook nog veroordeeld is voor drugshandel, hard nodig heeft gehad om ‘zelfbewuster’ te worden. 

In een toelichting aan de Volkskrant schrijft Roemer dat Bouterse volgens haar ooit een standbeeld zal krijgen. Ook weigert ze Bouterse een moordenaar te noemen omdat hij elke betrokkenheid bij de decembermoorden ontkent. Volgens Roemer is er geen bewijs van het feit dat hij daadwerkelijk een of meerdere moorden heeft gepleegd, noch dat hij zijn manschappen daartoe heeft aangezet.

Dit tot grote verbijstering van jurist Lilian Gonçalves-Ho Kang You, wiens man een van de slachtoffers van de Decembermoorden is.

Gonçalves-Ho Kang You, lid van het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname, zegt hierover: “Ik wist eigenlijk niet wat ik zag en hoorde. Ik kijk er vooral van op dat ze zegt dat er geen bewijs is voor de uitspraak dat Bouterse een moordenaar zou zijn. Er is een vonnis, uitvoerig gemotiveerd. Ik was bij die zitting. Het is evident dat hij is veroordeeld voor medeplichtigheid aan moord.”

Advocaat Spong is net als Gonçalves verbijsterd, zegt hij tegen Nieuwsuur. “Ze is niet goed snik, het is alsof je kort na de Tweede Wereldoorlog een literaire prijs uitreikt aan een NSB’er” zegt hij.

75 REACTIES

 1. Dit akkefietje heeft er toch voor gezorgd dat mevrouw Roemer voor de rest van haar leven onprettige herinneringen zal blijven hebben aan haar dommigheid om in de bres te springen voor een moordenaar.


  Maak melding

 2. Racisten moeten nooit een podium krijgen om hun gif te uiten. Deze dame is namelijk de afzender van vele racistische uitspraken over Hindoestanen en Moslims.


  Maak melding

 3. 👍👏 heel goed. Het Comité van Ministers van de Nederlandse Taalunie heeft besloten de uitreiking van de Prijs der Nederlandse Letteren aan schrijfster Astrid Roemer niet door te laten gaan. ☝ Kan mw. Roemer zich achter haar oren krabben, je bent echt mentaal gestoord als je de pijn en verdriet van alle nabestaanden zo wegwuift, alsof het er helemaal niet toe doet.
  En een moordenaar gaat lopen verheerlijken.🤦‍♂️


  Maak melding

 4. Sjene kokolene ze zal de prijs wel schaamteloos uitgeven zoals het hoort in haar politieke kringen. Met haar standpunten zou ze ook zo stoer moeten zijn om de prijs niet te accepteren.
  Maar ja… je hebt principes of niet.


  Maak melding

 5. iedereen heeft recht op vrijheids van eigen mening jong of oud en astrid roemer ook ze heeft niks verkeerds gedaan ze mag haar mening uiten wat ze zegt en de prijs wat ze krijgt wat ze gewonnen heeft ze heeft het verdient en ze is één van de grote schrijfster van werld formaat uit suriname en dat is voor de tweede keer dat ze een grote prijs krijgt en wij moeten trots zijn op deze zwarte vrouw wat ze bereikt heeft wat betreft haar schrijf talent en dat moeten wij waarderen en koesteren wij blaka srangmangs en niet afbreken iederkeer dat is echt niet goed dat is mij stand punt.


  Maak melding

 6. Alweer iemand die door toedoen van Bouterse beschadigd wordt. Alles wat met Bouterse te maken heeft of contact komt met Bouterse is verdoemd te mislukken.


  Maak melding

 7. Owow die djoembie en haar fans lijden nu aan slapeloze nachten.
  Serpent queen als je nog een beetje zelfrespect hbt neem dan die prijs vn 40000 euro niet in ontvangst.


  Maak melding

 8. Dit is een toffe vrouw. Kan je een worst wezen of ze met hoop judassen koppen om je heen komen. De prijs krijg je toch.
  Sta altijd achter wat je zegt. Beter dan G. Rusland


  Maak melding

 9. Ik denk niet dat mevrouw Roemer zich drukt maakt over de koning. In tegendeel, het komt haar misschien goed uit. Het koningshuis in België heeft geen goede naam, denk maar aan de wreedheden in Belgisch Congo onder de vroegere koning Leopold.
  Ik snap sowieso niet waarom zij überhaupt zo’n prijs gaat halen. Zij prijst Bouterse vanwege zijn bijdrage aan de bewustwording van de Surinamer, en nu gaat zij zelf een prijs ophalen bij de nazaten van de kolonialen. Ik ben mij van bewust dat wij in een andere tijd leven, maar toch, van iemand die zo kritisch is, verwacht je dit niet. Kennelijk is de 40.000 euro, verbonden aan prijs, toch niet te versmaden.
  Ik had meer ruggengraat verwacht van zo iemand met een nationalistische inborst.
  Mevrouw Roemer heeft zich in het verleden altijd al als een buitenbeentje gedragen.
  Spugen in dezelfde ruif waar je uit eet getuigt niet van karakter, soit, er zijn er ontiegelijk meer zoals zij. Allemaal schijnheiligen.

  Voorbeeldje:
  Moet je eens nagaan wie er allemaal op audiëntie gingen bij President Bouterse, de moordenaar, veroordeelde drugscrimineel, grootste plunderaar van overheidsgelden enz. Moet je eens navragen welke figuren zijn hulp inriepen, het waren niet de minsten, en nu doen dezelfde figuren alsof ze het over de duivel (als Bouterse een duivel is laat ik in het midden) hebben. Velen hebben gedanst en dansen nog mee, de duivelse dans.


  Maak melding

 10. Uitspraak Roemer :”Onze gemeenschap heeft Bouterse hard nodig gehad om zelfbewuster te worden”.

  Nou waarom merk ik niet veel van die zelfbewustheid bij het gros van DDB aanhangers, zowel in SU als in NL. En dat met name onder een bepaalde bevolkingsgroep, die liever alles gratis krijgen zowel in SU als in NL.
  Haat tegen moslims en hindoestanen. Waarom eigenlijk? Jaloers om dat ze slimmer zijn en ook harder werken?
  Het getuigt van kortzichtigheid bij mevrouw Roemer.
  Zeer verheugd dat de uitreiking geen feestje wordt maar meer een dede oso zonder singi neti.


  Maak melding

 11. Astrid roemloos heet je nu. Je hebt makkelijk praten vanuit ptata. Je hebt die ELLENDIGE EN DICTATORIALE PERIODE NIET meegemaakt in Suriname. Ik wel mevrouw roemloos. En vanuit een afstand is het makkelijk lullen over een , door jouw geadoreerde drugsdealer en moordenaar, verarmd Suriname. Bovendien ben je in jouw belevingswereld ACHTERGEBLEVEN met je racistische uitlatingen. Je bent GEEN voorbeeld voor de Surinaamse jeugd. Misschien voorbeeld de Nederlandse. Maar alle respect, die ik VROEGERE voor je had, heb je VERSPEELD door de grootste verkrachter en uitbuiter van Suriname op een voetstuk te plaatsen. Dekolonisatie? Me reet! Dus neem je geld in ontvangst en laat je “eren ” door de paarse djamoe edes..Want jouw mening zal opa D NIET redden van het vonnis. En btw, jouw land Nederland heeft jouw idool veroordeeld tot 11 jaar. Slik dat maar!


  Maak melding

 12. Henkes 10 augustus 2021 At 20:00
  Goed zo, verdedigers van massamoordenaars moet men niet belonen met een prestigieuze prijs, maar het lijkt me ook geen eer om de prijs uit handen van een nakomeling van een massamoordenaar te ontvangen.
  In opdracht van de voorganger van de huidige koning werden in Belgisch Congo niet 15 onschuldige mensen vermoord, maar meer dan de zes miljoen die door Adolf in Europa werden vermoord. En voor zover ik weet is die massamoordenaar nooit berecht en heeft zijn familie ook geen excuses aan Congo aangeboden. Waarom vond de Taalunie het wel goed dat een nakomeling van die massamoordenaar de prijs zou uitreiken?+++++++++++++++++++++++++++++
  @ Henkes: Het was niet de voorganger van de huidige koning want in België hebben ze momenteel 2 koningen nl Albert en Philippe en hun voorganger was Boudewijn. De meest humane uit de familie die kinderloos stierf.
  Wist je trouwens dat Het Belgische en het Britse koningshuis nauwe familiebanden hebben? Ja ja 2 koninkrijken waar de winnaares na haar mislukte politieke carriere in Nederland haar rust ook zocht buiten haar vrijages met ndp en palu toppers.


  Maak melding

 13. FRANCO 11
  10 augustus 2021 At 20:32
  Popo Jantje 10 augustus 2021 At 19:48
  Zo te zien zijn veel zwartjes die het racistisch gebral van hun zwarte zuster goedpraten. Was ze niet zwart en had ze geen kroesharen dan had je het krootjesvolk moeten horen over racisme en discriminatie.
  ——————————————————————————————–
  Jaloersheid en het niet gunnen van een pienter mens is een ziekte van deze hindostaanse baboeg aap.

  Allereerst ben ik niet jaloers maar veroordeel kwalijke uitlatingen van dit racistisch gedocht. Ziu jij toch ook doen als in de VS een blanke agent een zwarte doodschiet? Dan schreeuwt de zwarte aap Franco het hardst dat het racisme is.
  Ten tweede ben ik geen hindoestaan. Wie zegt dat?
  Ten derde als je een dictator respecteert dan ben je in mijn ogen een proleet zonder waarden en normen.


  Maak melding

 14. =Deze vrouw heeft het al verziekt voor haar zelf. Ze gedraagt zich NIET als een volwassene en verwijt anderen.
  Dit krijg jje van mensen die denken dat ze beter zijn dan anderen en komen ook arrogant over.

  Deze mevrouw is een zware RACIST en kan daarom ook GEEN goed voorbeeld zijn voor het Surinaamse volk. Triest!!!

  Ik ben blij dat anderen hun vingers niet gaan branden voor haar. Het zou niet goed overkomen.


  Maak melding

 15. =Verdedigers van Roemer en bouterse kun je niet kwalijk nemen, omdat ze NIET geleerd hebben wat inzicht betekent en kunnen het goede en kwade niet onderscheiden. Hun verstand staat op nul.

  Vaak genoeg zijn het deze mensen hun kinderen die verkeerde dingen in het leven doen of de verkeerde pad opgaan, omdat ze het ook zo geleerd hebben.


  Maak melding

 16. @Pakiratgri
  mevrouw Roemer heeft letterlijk en figuurlijk geen ballen. Haar verstandelijke vermogens hebben haar even in de steek gelaten. Even omdat zij duidelijk hersens heeft als zij door een vakjury een van de hoogste NL taalgebied literaire prijzen toegekend krijgt.
  Echter dat zij stelt dat Bouters van belang was met betrekking tot de dekolonialisatie is op zich volledig absurd en dat er geen bewijs was na jaren rechtspraak waarin Bouterse geen enkel inhoudelijk verweer gevoerd heeft en alleen maar prietpraat naar voren bracht is nog absurder.

  Dat Spong boos is neem ik voor kennisgeving aan maar dat een persoon als Lilian Concalves zich uitspreekt zegt genoeg Pakiratigri. Mevrouw Roemer is even verdwaalt. zeker na haar tweet waarin zij suggereert dat de uitreiking niet doorgaat vanwege bedreiging.


  Maak melding

 17. Bullshit Bouta heeft geen enkel bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Suriname en ook niet aan de bewustwording van Surinamers !

  Bullshit Bouta is door geweld aan de macht gekomen, heeft het volk geintimideerd en belazerd en telkens weer in de schulden gedompeld ! Alles voor zelfverrijking !

  De angst en de schrik voelt het volk nog steeds. Dit was duidelijk te merken bij de acties van Curtis Hofwijks !
  En vandaag de dag is er nog steeds een angst te merken en is men onzeker over de arrestatie van Bullshit Bouta !

  Het volk moet gewoon luidkeels roepen:
  Mek Bouta nyan mi mars !

  En Astrid Roemer is een schande voor Surinamers en voor Suriname. Een zogenaamde modern mens maar leeft en denkt in hokjes !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 18. Nousandra debieus, roemloos is dus volgens jouw theorie een gatlikker van de blanken. Ze woont in hun land en krijgt een prijs van de blanken. Chapeau paarse djamoe ede.


  Maak melding

 19. Het zal ook niet geaccepteerd worden als Astrid Roemer of wie dan ook zou zeggen dat Europa Hitler nodig had gehad.

  Vrije meningsuiting heeft morele grenzen !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 20. Astrid Roemer is de grootste stront die Suriname heeft voortgebracht. Ik ben blij dat ze nu door de mand is gevallen.
  Mensen die de holocaust ontkennen worden strafrechtelijk vervolgd. Ik wil nu niet de holocaust vergelijken met al die moorden die de verkrachter van Suriname heeft gepleegd, maar zouden wij tegen deze idioot, gek, dorpsgek, iemand die de Surinaamse geschiedenis niet waard is, tegen zo’n vieze racist geen aangifte kunnen doen???? Deze stront verdient geen plaats in de historie van Suriname.
  ik denk dat ze een hersenziekte heeft. Ze moet zich bij een specialist in hersenziekten melden. Of bij een psychiater.


  Maak melding

 21. Terecht stopgezet.

  Wat een zielig mens!
  Respectloos naar de krijgsraad die al jaren bezig is met die dec- rechtszaak.
  Respectloos naar de rechtsstaat in suri.
  Respectloos naar de nabestaanden.
  Respectloos naar de duizenden gevluchte surineds, ook de ndp vluchtelingen.

  Genoeg stof om over na te denken. Einde carrière. Dit was het laatste hoofdstuk.
  Niemand zit te wachten op je autobiografie, het was fictie toch.


  Maak melding

 22. @Debby
  Begin maar eens uit te zoeken wie Doedel gebroken heeft en heeft laten opbergen in een psychiatrische inrichting voor je begint te raaskallen.En over welke judassen heb je het eigenlijk?


  Maak melding

 23. Roemloos kiesie mooi bille plooi. Onbeschoft, fatsoenlose paarse rat, hulppiet van een moordenaar. Hoe durf je mensen op hun ziel te trappen en zout in oude wonden te strooien. Wan dei foe tjontjong, wan dei foe sabaku.


  Maak melding

 24. pakiratigri 10 augustus 2021 At 18:59
  Een moedige vrouw is Astrid. Zij zwicht niet. Dit is echt kenmerkend voor een vrouw met ballen. Dit soort vrouwen kom je zeer zelden tegen. De prijs kan haar gestolen worden. O belang? Ze heeft gebruikgemaakt van haar recht op vrije meningsuiting. Bij velen wordt dat verkeerd vertaald. Het gaat er niet om of ze nou fout is of niet. Wel, dat ze gebruik maakt van haar recht. Het is hard om met de waarheid te dealen als het niet overeenkomt met wat je zelf denkt. En toch moet je het een plaats geven.
  =========================================

  pakiratigri en anderen, “Ze heeft gebruikgemaakt van haar recht op vrije meningsuiting.” en precies dat doen anderen ook, maar dat kunnen jullie weer niet waarderen. Jullie zijn gewend met twee maten te meten en de balans moet altijd in het voordeel van jullie soort vallen. Als er vrouwen met ballen zijn dan zijn het o.a. de dames zoals Lilian Concalves en die vrouwelijke rechters die de ballen hebben getoond om tegen je criminele afgod in te gaan. Ik denk dat die waarheid voor het gemiddelde Surinaamse volk zwaarder telt dan een afvallige en verder niets zeggende Astrid Roemer.


  Maak melding

 25. ze moeten die debiele astrid roemer verbannen naar haar lover die op leonsberg zit hier in Suriname en laat ze die 40 000 Euro meenemen want als ze daar aankomt in leonsberg zal bouta die 40 000 Euro van haar jatten , en hij stuurt deze debiele dame de straat op als zwerfster , goed zo dan horen we nooit geen een letter meer van deze onkundige letter.


  Maak melding

 26. zelfs in 1990 had ze al iets geschreven over lust en gratie , nou mensen het geeft aan dat ze toen al bouterse op een voetstuk plaatste , 10 jaar na de coup en 8 jaar naar die moorden op 15 echte Surinamers , dus deze dame is de letterden niet waard.


  Maak melding

 27. Omdat deze Mw. gebruik maakt van haar recht op vrije meningsuiting, draagt zij haar prijs op aan de slachtoffers van de MOORDENAAR. Deze slachtoffers mochten dat blijkbaar niet.


  Maak melding

 28. Amnesty: Ethiopische troepen en milities verkrachten en ontvoeren vrouwen
  SCHOKKENDE INHOUDIn de Ethiopische regio Tigray zijn vrouwen en meisjes slachtoffer geworden van verkrachting en ander seksueel geweld door leden van troepen die banden hadden met de Ethiopische regering. Dit staat in een nieuw Amnesty-rapport over het aanhoudende conflict.

  Racist Roemer moet eens hierover een boek schrijven.
  Piet Heyn, Coen, De With, Afrikaanse stamoudsten en alle andere slavendrijvers .. merci man dat jullie onze voorouders uit de ghetto van Afrika weg hebben gehaald voor een betere toekomst.


  Maak melding

 29. Geen uitreiking, maar waarom dan toch de prijs?? Onbegrijpelijk!
  In de toekomst zullen alle boeken van deze narcistiche schrijfster op de boekplank blijven liggen. Slechts een handvol idioten zullen geneigd zijn het te kopen. Dan hou je nog de groep van laaggeletterden over die nooit verder zijn gekomen dan Loes en Mama.


  Maak melding

 30. Acteurs , schrijvers en gedichten makers weerspiegelen de gemeenschap waar in zij leven. Hoeveel mensen in de Surinaamse gemeenschap denken als haar? Een gevaarlijke situatie als het velen zijn!


  Maak melding

 31. Wat een opluchting. De racisten hier hebben reden om meteen gretig in de pen te klimmen, om hun hossana geluiden te delen.Het meest vervelende hieraan is dat men oordeeld over iemand, die veel intelligenter is dan jullie allemaal bij elkaar. De prijs heeft ze onmiskenbaar verdiend, dat stelt de Nederlandse Taalunie. Dat steekt blijkbaar bij een bepaalde bevolkingsgroep onder de Surinamers die ze ook bekritiseerd en de nabestaandenclub van 8 December. Zelf schrijven jullie bakba Nederlands en weet niemand precies, wat er word bedoeld. In sommige reacties word zelfs Afrika erbij gehaald, terwijl men vergeet wat er qua mensenrechten in hun land van herkomst gebeurd! Dus oordeel niet te snel. Dat Mevr. Roemer een mening heeft over Bouta is een gegeven die iedere Surinamer deelt. En dat is persoonlijk. Goed of fout …


  Maak melding

 32. Sammy the Queen, ik heb de Belgische koningen gegoogled en inderdaad hebben die domme Belgen niet één koning en koningin, maar soms wel twee en zelfs drie (hoe gek kan een volk zijn?). Maar beste Sammy, al die koningen zijn afkomstig uit dezelfde familie, het maakt dus niets uit of één van hen kinderloos gestorven is of dat één van hen humaan is, beide huidige koningen zijn afstammelingen van de massamoordenaar, die heeft laten moorden in Congo. Een koning erft niet alleen de titel, hij erft ook de ‘hebis’ van zijn voorvader, de huidige Belgische koningen zijn dus nog steeds verantwoordelijk voor wat er gebeurd is in Congo. En als ze weigeren hun excuses aan te bieden aan het Congolese volk, zijn ze geen haar beter dan de Slachter van Congo.


  Maak melding

 33. Boesskowtoe, 🤮‘laaggeletterden’, halleluja prijs de Heer, Boesskowtoe is verder gegaan met lezen dan alleen Loes en mama en de poes. Je misplaatste minachting voor deze groep is schrijnend.

  Er wordt hier gereageerd alsof men zelf pijn lijdt bij wat mevrouw Roemer heeft gezegd. Waar blijven de argumenten die het moeten doen, ik lees alleen maar onbeschofte scheldkanonnades. De felle reacties duiden op grote onverdraagzaamheid, is het de tijdgeest. En dit zijn dan de zogenaamde hoogopgeleiden, alsof hoogopgeleid zijn een standaard is.
  Goed of slecht bestaat niet, misschien alleen bij afwezigheid van de waarheid, en dan nog blijft de vraag: wat is waarheid.
  Dan na deng sma disie wan set a kondre, Gado jepi unu, omg.


  Maak melding

 34. @Pony 11 augustus 2021 At 13:22

  Je zit dat onmens alleen maar inhoudsloos goed te praten. Je moet eens lezen wat ze allemaal op FB en Twitter heeft geschreven en ook recent nog schreef. Geen enkel normaal mens met enige beschaving zou dergelijke ka plaatsen. Haar EQ en IQ zijn ver beneden elk niveau.
  Je ziet wel meer dat mensen met ernstige psychische problematiek ergens in uitblinken maar dat maakt ze geen rol model. Die mensen moet je in een beschermde omgeving zetten en alleen dat ene ding op maatschappelijk verantwoorde wijze laten doen. Die moet en mag je niet groter maken dan ze zijn.
  Misschien is de (on)bewuste erkenning dat ze ernstige psychische problematiek kent wel de reden dat ze steun zoekt bij de psychopaat. Een gevalletje van herkenning van jou problemen bij een ander verbroederd. Of moet ik in dit geval zeggen VERLOEDERD??


  Maak melding

 35. @Koos Banti.
  “Astrid Roemer lijdt aan het Stockholm syndroom”.

  Daar lijdt ze zeker aan. Voor degene die niet weten wat dat betekent:
  Het is een psychologisch verschijnsel dat soms optreedt tijdens een gijzeling. Het verschijnsel houdt in dat de gegijzelde sympathie voor de gijzelnemer krijgt.
  Roemer heeft zich jaren gegijzeld gevoeld in Nederland. Haar boek: “Neem mij terug, Suriname ” beschrijft het al: Een jonge Surinamer komt naar Nederland waar hij/zij zich blijvend wil vestigen, maar frustraties van vrienden en familie drijven haar/hem naar de zelfkant van de maatschappij.”‘
  Dit is een zeer ernstige psychologisch verschijnsel. Daarbij komt ook nog dat ze aan dementie lijdt. Zij heeft spoedig hulp nodig anders gaat ze net als velen die het niet meer zien zitten naar Bosje brug.


  Maak melding

 36. Ik zou haar tot persona non grata bestempelen. Deze zieke geest moet niet het Surinaamse volk gaan vergiftigen.
  Ze is geen meerwaarde voor de Surinaamse samenleving. Ze veroorzaakt en is de katalysator van disharmonie in de Surinaamse samenleving.Het Surinaamse volk kan alleen deze economische crisis overleven door onderlinge solidariteit, die haar grootste bewonderaar heeft veroorzaakt. Daarom moet ze tot ongewenst persoon worden bestempeld en het land uitzetten. Richting het westen. Ze was toch een moderne westerse vrouw.


  Maak melding

 37. Sing Sing
  11 augustus 2021 At 18:33
  Ik zou haar tot persona non grata bestempelen. Deze zieke geest moet niet het Surinaamse volk gaan vergiftigen.
  Ze is geen meerwaarde voor de Surinaamse samenleving. Ze veroorzaakt en is de katalysator van disharmonie in de Surinaamse samenleving

  Amen. Maar zoals je ziet zijn er veel sujetten die deze zwarte racist een geweldenaar vinden. Wellicht alleen omdat ze zwart is.


  Maak melding

 38. @jojo, volgens mij spoort u helemaal niet. Ik adviseer u een mental check bij uzelf te laten uitvoeren. Als er iemand met ballen mag zijn dan is het mevrouw Roemer die zich door niemand de les last leren. Ze is zelfs helemaal niet bang om de positie van haar jongere broer in gevaar te brengen. De hele prijsuitreiking kan haar gestolen worden. Ze vindt het zelfs prima dat de prijsuitreiking niet doorgaat omdat zij geen zin had om met demonstraties geconfronteerd te worden. Jojo u hebt hulp nodig.


  Maak melding

 39. Prijsuitreiking aan Astrid Roemer gaat niet door

  @RobG 11 augustus 2021 At 21:49.
  Ze is zelfs helemaal niet bang om de positie van haar jongere broer in gevaar te brengen.

  Ik zal @RobG even iets duidelijk maken.
  Maurice Roemer is helemaal geen (jongere broer) van deze Astrid Roemer.
  Wel een familielid.
  En dat weet ik persoonlijk.

  Dus het is helemaal niet relevant om Maurice Roemer in deze discussie te betrekken.

  Maar in ieder geval geen enkele feestelijke prijsuitreiking.


  Maak melding

 40. Klaas, ik praat niets goed, lees goed wat ik heb geschreven, ik ben alleen niet de persoon die haar de maat kan nemen. Jij doet dat wel, prima toch. Graag zonder scheldkanonnades.
  Ter info, ik ben geen fan van Roemer, ben het nooit eens met haar uitlatingen, als je dat niet uit mijn eerste posting’s kan distilleren.


  Maak melding

 41. Ik hoorde recent op radio de malloot en warhoofd Ludwig van Mulier een relaas houden over de standpuntbepaling van mevrouw Roemer. Deze idioot die naar aandacht snakt denkt dat een ieder verplicht is om de standpunten van de tegenstanders van de heer Bouterse te omhelzen. Mooi niet, never, nunca, njet….. Ludwig heeft last van het Napoleon Bonaparte complex. Het kleine verdrongen mannetje wilt overal de baas spelen en eist dat mevrouw Roemer ook de verwrongen standpunten van hem moet onderschrijven. Hij denkt dat zijn bemoeizucht in alles wat met de NDP en Bouterse te maken heeft hem faam zal opleveren.

  De tegenstanders hebben niet het gelijk aan hun kant en moeten het standpunt van mevrouw Roemer accepteren ook al zijn ze het niet eens met haar. Mevrouw Roemer is een kunstenaar. Zij moet de mensen kunnen shockeren door te breken met de traditionele opvattingen in deze kwestie. De mensen hebben een shock-therapie nodig om tot inzicht te komen.


  Maak melding

 42. Ik hoorde recent op radio de malloot en warhoofd Ludwig van Mulier een relaas houden over de standpuntbepaling van mevrouw Roemer. Deze idioot die naar aandacht snakt denkt dat een ieder verplicht is om de standpunten van de tegenstanders van de heer Bouterse te omhelzen. Mooi niet, never, nunca, njet….. Ludwig heeft last van het Napoleon Bonaparte complex. Het kleine verdrongen mannetje wilt overal de baas spelen en eist dat mevrouw Roemer ook de verwrongen standpunten van hem moet onderschrijven. Hij denkt dat zijn bemoeizucht in alles wat met de NDP en Bouterse te maken heeft hem faam zal opleveren. Zijn reikwijdte blijft tot zijn dood beperkt. Hij moet daarmee leren leven.

  De tegenstanders hebben niet het gelijk aan hun kant en moeten het standpunt van mevrouw Roemer accepteren ook al zijn ze het niet eens met haar. Mevrouw Roemer is een kunstenaar. Zij moet de mensen kunnen shockeren door te breken met de traditionele opvattingen in deze kwestie. De mensen hebben een shock-therapie nodig om tot inzicht te komen.


  Maak melding

 43. RobG…no wer i ede nanga oompie Ludwig! Hij was een vd eerste na de coup die de loftrompet uitstak voor Bouterse; zelfs nog jaren na de december incidenten.

  Het kan verkeren….


  Maak melding

 44. @Djaki, die Ludwig wil ik een spiegel voorhouden. Het is allemaal zo doorzichtig wat hij doet. Hij is gewoon gedumpt door de militairen en de andere strijders tegen het kolonialisme en imperialisme. Deze spion heeft men kunnen ontmaskeren .Hij werd bij het vuilnis gezet.


  Maak melding

 45. @RobG
  😎 Wie heeft er een groter Napoleon complex u of Bouterse.
  Bouterse doet net als of hij clausewitz van voor tot achter bestudeert heeft op de sergeanten academie in Weert.
  Bouterse bluft Militair te zijn. Nu een Militair kan strategieen uit zetten en die tot een einde brengen. Noemt u aub iets van Bouterse dat een succes geworden is behalve zelf rijk worden en zijn burgers arm achter laten.
  Heeft hij met succes de corruptie bestreden en heeft hij een enkele VHPer opgesloten zoals hij zijn kiezers beloofde. Nee. Wat hij wel gedaan heeft is een VHP minister die op Fraude betrapt was in zijn groep op nemen.

  Nu zijn veel mensen die niet zo veel gestudeerd hebben vaak Wijzer dan mensen die veel gestudeerd hebben. Echter in mijn ogen doet de mening van mevrouw Concalves er vele malen meer toe dat die van Bouterse, Roemer en U.

  Wie bent u om de anti koloniale trom te roeren. U schept genoeg op over uw prestaties dat u geen enkel probleem heeft met neo kolonialisme. erger u ondersteund het met u gedweep met China en de vernietigende werking die het heeft op arme landen. Denk even aan Zambia dat 1/3 van haar nationale schuld bij China heeft. China dat zich niet aansluit bij de hulp programma’s maar de natuurlijke hulpbronnen neemt.


  Maak melding

 46. RobG 12 augustus 2021 At 03:45
  “De tegenstanders hebben niet het gelijk aan hun kant en moeten het standpunt van mevrouw Roemer accepteren ook al zijn ze het niet eens met haar. Mevrouw Roemer is een kunstenaar.”
  ===================================================

  RobG is een vieze vuile paarse rioolrat die een moordenaar aanbid en samen met zijn soortgenoten helemaal de weg kwijt is.

  Ik ben ook kunstenaar en heb het gelijk aan mijn kant ook al zijn anderen het niet met mij eens. Boi RobG, kruip weer lekker onder die f@cking steen waar je vandaan komt. Die zogenaamde studie van je heeft zijn tol geëist en je zeker geen goed gedaan.


  Maak melding

 47. Ik kan haar geen uncle tom noemen maar aunt jemima helemaal van toepassing en ze heeft zich laten aaien door de krabita anoe van bouta. En zie de gevolgen voor deze tweede rangs bakra.


  Maak melding

 48. RobG 12 augustus 2021 At 03:47
  “….strijders tegen het kolonialisme en imperialisme.”
  ============================================

  Ik hoorde recent op een radiozender en ook van anderen dat die vieze vuile paarse rioolrat RobG een heleboel hersenspinsels heeft en over al iedereen bedriegt en leugens loopt te verkondigen.


  Maak melding

 49. Je heb ezels en paarse ezels
  Gaat de geschiedenis boeken in. Als iemand met een paarse blik en die gelooft in sprookjes .
  Maar de waarheid niet onder ogen wil of kan zien.


  Maak melding

 50. @robgay
  “De tegenstanders hebben niet het gelijk aan hun kant en moeten het standpunt van mevrouw Roemer accepteren ook al zijn ze het niet eens met haar.”

  die tegenstanders hebben dus wel het gelijk aan hun kant en dat is al bewezen ook
  het standpunt van die lelijke heks behoeft helemaal niet geaccepteerd te worden.
  dat jij zegt van wel zegt een heleboel over je eigen domme gedachtenwereldje
  de heks mag haar mening geven hoe dom het ook is…. dat is alles wat je uit dit verhaal kan opmaken.
  maar het vreemde is dat deze heks anderen verwijt er anders over te denken..
  hoe bedoel je narcistisch in je eigen gelijk.
  zelfs al heeft bouta niet zelf de hand of de opdracht gegeven…. dan nog was hij zoals hij zelf op beeld en geluid heeft gezegd… politiek verantwoordelijk.
  dus hoe dan ook….. zelfs bouta zegt zelf dat hij verantwoordelijk is….. wie is die heks dan om te zeggen dat bouta er niets mee te maken heeft terwijl bouta zelf zegt er wel mee te maken heeft?
  dus zo slim is die heks niet, als ze dat hele simpele niet eens begrijpt.


  Maak melding

 51. Sopi sjorrie heeft ludwig van mulier bekritiseerd? Is hijzelf ooit zelf als ludwig van mulier de 2e hier op WTK betiteld? Als verdediger van gotrofather opa D, toen die Suriname als president naar de bliksem hielp. Ben je dat vergeten Sopi sjorrie? Ik lees graag terug vanaf het begin van WTK en kwam dat tegen.


  Maak melding

 52. Natuurlijk heeft de moderator mijn comments niet geplaatst, want de waarheid over gasten als Romeo en Norali is pijnlijk en geeft een kijkje in de realiteit die dit medium uit alle macht zal proberen te verdoezelen.


  Maak melding

 53. Zij zijn samen met anderen waaronder Lisbeth de houseniggers van NL. Meer nog, die Romeo en consorten zullen nooit rust vinden door het bloed van de honderden Surinamers die ze aan hun vuile handen hebben door het organiseren en financieren van die smerige binnenlandse oorlog waarin zij hun moordlustige Brunswijk als Robinhood hebben gepresenteerd en op allerlei manieren hebben gesteund en voorzien van wapens en geld. Daarom is Romeo op gegeven moment door de Fransen het land uitgezet!! Het bloed van deze vele Surinamers zullen hem nooit rust gunnen!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.