Herdenking gesneuvelde militairen binnenlands conflict Suriname

8

Het Surinaamse ministerie van Defensie heeft in samenwerking met het Nationaal Leger (NL) en de Stichting Re-integratie Ex-Militairen (SREM), voor de vijfde keer een herdenkingsceremonie gehouden ter nagedachtenis van de 72 gesneuvelde militairen van het binnenlands conflict 1986-1992.

Dit vond plaats op zondag 8 augustus 2021 bij het monument aan de Gravenberchstraat.

De oorlog werd gevoerd tussen de toenmalige legerleider Desi Bouterse en zijn voormalige lijfwacht Ronnie Brunswijk. Tijdens de oorlog nam het Surinaamse Nationaal Leger van Bouterse het op tegen het uit enkele honderden strijders bestaande guerrillaleger van Brunswijk, het Junglecommando genoemd.

De Surinaamse minister van defensie tussen alle hooggeplaatste militairen:

8 REACTIES

 1. Wat een flauwekul, het nationaal leger van Siriname. Dit zyn nou net die politieke streken die men uithaalt .jullie willen de indrukwekken als of het leger van hem was
  Brunssi was in oorlog met het nationaal leger niet met Bouterse
  Hy moest om zyn daden door het staats leger worden opgepakt want er was een arrestatie bevel , waar inspecteur van politie Santoki mee belast was . Hier is door de politiek wel Amnesty verleend, hoe mooi is de Surinaamse politieke landschap,


  Maak melding

 2. browny je moet de letteren eens goed lezen over het binnenlandse conflict , jou baasje bouta durfde zelf niet naar het binnenland te gaan , en Koos Banti zegt waar het op staat , dus brouwny praat geen onzin en onwaarheden , is die debby jou vriendin die zat ook een stel onwaarheden te plaatsen , maar die hebben ze weggehaald , natuurlijk mag ieder een mening hebben en ook vrijheid van meningsuiting maar wel op basis van waarheden en geen mensen erbij betrekken die er niets mee te maken hadden.


  Maak melding

 3. Rbr,
  Wat was het begin dan volgens jou? Was het niet, omdat bhagwandas Brunswijk uit het leger wegjoeg, toen die om salarisverhoging vroeg? Brunswijk zag, als lijfwacht van opa D, hoe de legerleiding zich verrijkte . Hij kreeg als antwoord wat hij moest doen:” go foefoer, jo dong djoeka ” En dat heeft Brunswijk alias khadaffi gedaan in Moengo .De bevrijdingsraad van Suriname kreeg vat op Brunswijk, nadat hetmeest legerleiding hem zocht wegens desertie. De rest is geschiedenis.


  Maak melding

 4. En waar was Lonnie?? Het zou hem sieren als hij de moeite had genomen om een krans te leggen in Moiwana waar onschuldige burgers om het leven zijn gebracht.


  Maak melding

 5. Idd boesskowtoe, het zou hem en opa D sieren om de schuld van deze privé oorlog op zich te nemen en dat ze uit hun, door corruptie, vergaard vermogen de onschuldige slachtoffers, zowel burgers als militairen, althans hun nabestaanden vergoeden.


  Maak melding

 6. Eentje was aan het poseren voor zijn standbeeld
  De ander was aan het oefenen hoe je in je eentje een standbeeld omver kan trekken. het saddam hoezijn syndroom


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.