President Santokhi: “Vaccinatie noodzakelijk voor voortbestaan Surinamers”

15
President Santokhi:

De Surinaamse president Santokhi heeft tijdens de ‘Rij go tek a spoiti’ vaccinatiecampagne benadrukt dat vaccineren noodzakelijk is voor het voortbestaan van Surinamers. Om de COVID-19-crisis te overbruggen is niet alleen beleid van de overheid nodig. Daarvoor is ook de samenwerking van de burgers, bedrijven en gemeenschapsorganisaties in Suriname noodzakelijk. “Hiervoor heb ik jullie hulp ook nodig, als wij als samenleving nog willen voortbestaan.”

Het staatshoofd waarschuwt ervoor dat indien de samenleving ervoor kiest zich niet aan de geldende maatregelen te houden, de situatie nijpender zal worden. Zeker als wij geconfronteerd raken met nieuwe varianten, die besmettelijker of dodelijker kunnen zijn. “Als wij ons niet massaal laten vaccineren, dan zal de samenleving halveren. Dan is elk gezin en elke familie gehalveerd. Dan zijn alle bedrijven gehalveerd met medewerkers. Dat willen wij niet, want wie gaat dan het land draaiende houden?” Wat gaat de productie zijn van het land? Het gaat om het voortbestaan van de natie en alle Surinamers. Wij moeten er alles om onszelf te beschermen.”

President Santokhi gaf verder aan dat het partijcentrum code oranje symboliseert. “Dat wil zeggen iedereen wil zo snel mogelijk naar code oranje, waar er weer vrijheden zullen zijn.” Hij wijst erop dat het COVID-19-virus een ernstig issue is, die een dreiging vormt voor de gezondheidszorg.

“Wij bevinden ons nog steeds in code paars. De ziekenhuizen zijn nog overvol. Wij moeten daarmee rekening houden. Het vaccin is geen medicijn, maar het biedt in zekere mate bescherming. Als je besmet raakt, dan zorgt het ervoor dat je minder ziek wordt en dus geen ziekenhuiszorg nodig hebt. Wanneer minder mensen ziekenhuiszorg nodig hebben, wordt de druk op de ziekenhuizen minder. Het risico dat je dood gaat aan het virus wordt minder. Al die mensen die dood zijn gegaan waren niet gevaccineerd”, benadrukt het staatshoofd op basis van wetenschappelijke cijfers.

15 REACTIES

 1. Suriname heeft een kleine bevolking.En als iedere maand meer dan honderd mensen dood gaan aan covid en vooral de jongeren dan heb je een groot probleem op den duur.Covid maakt geen onderscheid en de varianten worden steeds virulenter.


  Maak melding

 2. meneer de president ,heftig woorden over voort bestaan van su ,wat heeft u gedaan ,alleen hand opgehouden in buitenland toch,als ze niet hadden geholpen met gratis vaccin ect ,hadden we nu tafrelen wat je in brazilie ziet met zoveel doden ,waar is voorlichting ik zie dat niet ,daar ontvangen jullie ook voor toch!,wij zijn een bedel land met nog geeneens 600000 mensen geworden is toch triest!zo een rijk land met grondstoffen ect.waar ligt dit aan ,jullie denken aan eigen ,dat is het meer niet yo sit you srefi en fam de rest kan gras eten ,……….dat is altijd geweest,


  Maak melding

 3. nou roy sheombar dat zijn heftige woorden van jou tegen president Santokhi , gaf jij ook zulke heftige woorden tegen de vorige plesident bouterse , of deed je al in je broek om er aan de denken.


  Maak melding

 4. debby hebt jij al een spuitje gehad , zal wel niet als je dat verkeerde ( de korte naald ) ziet valt je al flouw , maar zie je de lange naald wat zal er dan met jou gebeuren , misschien zeg je wel wang snee wang.


  Maak melding

 5. Een opruiming volgens de darwin methode kan het algemeen nivo wat opkrikken in Suriname. Dus surinamers als je twijfels hebt over covid, niet in de vaccin geloofd snel even je testament maken al je mooie dingen weggeven, een walk in discount bij de uitvaart ondernemers afdingen terwijl je nog leeft en veel plezier in het hiernamaals.


  Maak melding

 6. We zijn het niet helemaal eens met president Santokhi als vaccinatie tegen covid 19 de noodzaak is van voortbestaan van Suriname , natuurlijk kan het een rol spelen , maar de grootste virus plaag dat ons land bedreigt met ondergang is het paarse virus en daar is geen vaccin voor , is soms de regering Santokhi al besmet met het paarse virus , dit paarse virus moet je grondig bestrijden , aanpakken bij de wortel die zich in zijn wapenarsenaal verbergt , dus meneer de president Santokhi toch direct die besmette dictator opsluiten en de rest van het paarse virus verdelgen,


  Maak melding

 7. Het mortualiteitscijfer van covid 19 is 0,35%.
  Santoki spreekt over het halveren van de Surinaamse bevolking als je geen vaccinatie neemt. Dus deze man beweert dat 50 % van de Surinaamse bevolking zal sterven aan Covid zonder vaccinatie, terwijl slechts 0,35 % het risico loopt te overlijden. Hoeveel mensen zijn er in SU ook alweer besmet geraakt, en hoeveel zijn er genezen? Dat zijn er veeeeel en veeel meer dan 50 %cdoden volgens meneer Santokie.
  Een ernstige uitglijder van meneer de president.
  Nee ik ben geen NDP-er, ik wijs alleen op de onwaarheden die onze president verkondigd.


  Maak melding

 8. De president heeft met zijn oproep zijn plicht gedaan om mensen die zich weigeren te vaccineren te wijzen op hun plicht in de samenleving en hun verantwoordelijkheid binnen het gezin. Er sterven wereldwijd dagelijks meer mensen aan Covid-19 dan aan de gevolgen van het vaccin. Randdebielen verwijten de regering dat zij te weinig voorlichting geeft maar zijn te lui om de info te raadplegen op het internet. Anderen doen verwijten dat Suriname een bedelland is geworden en zijn vergeten wat de oorzaak daarvan is. Welnu, wees blij dat er in Suriname op dit moment meerdere vaccins zijn, waar je een keuze uit kunt maken. Als Bouta nog aan de macht was, oe bo ka foe tek ing, want dan was er alleen het Chinees vaccin en zat Suriname nog altijd in een isolement. En als je besmet raakte en in het zknhuis belandde, ie bo ka foe troe, want dan waren er geen beademingsapparaten. Sranang lai dong kaw….


  Maak melding

 9. Soso Ka.. @Boesskowtoe e leg uit. Indien DDB nog aan het bewind was, zouden we het slechts met het Chinese Sinopharm doen. Dit is pertinent onwaar. Covid is een mondiaal probleem , nog Santhoki, nog Achaibersingh, nog Ramadhin heeft 1 vaccin gekocht! Organisaties als het Who houden de regie en zorgen ervoor dat ontwikkelingslanden zoals Suriname niet vergeten worden.


  Maak melding

 10. Konsensi 11 augustus 2021 At 09:58
  joe ede lai soso koeng-koeng…
  Afrika staat nog steeds in de rij bij de WHO. Er zijn nu al meer dan 27000 Zuid-Afrikanen gestorven aan Covid. Suriname zou moeten aansluiten in deze lange rij van ontwikkelingslanden en wachten op haar beurt. Dus, Kobiko,…Covid-19 wacht op niemand!


  Maak melding

 11. WHO beveelt aan, maar kan geen enkel land dwingen om vaccins te leveren aan een ander. Stap uit je box en kijk om je heen. De situatie in de landen als Brazilië, Venezuela, Cuba en Columbia en Argentinië is schrijnend. Zeer weinig gevaccineerden en grote armoe.

  De regering heeft wel degelijk impact. Die Fransen, Hollanders en Amerikanen zouden nooit onder de moordenaar steunen met miljoenen geld aan goederen. Die zuurstoftanks, bedden, Ppe materiaal etc komen niet uit de lucht vallen.

  Knoop dat in je oor konsensie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.