Justitie doet onderzoek naar in de lucht schietende BBS’ers bij uitvaart

29
Justitie niet te spreken over in de lucht schietende BBS'ers
Beelden van in de lucht schietende BBS'er uit een filmpje.

Het Surinaamse ministerie van Justitie en Politie is niet te spreken over het gedrag van enkele leden van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS). Die hebben afgelopen zaterdag bij een uitvaart van een overleden lid van de BBS, in de lucht geschoten met hun wapens. Dat blijkt uit videobeelden die via social media in Suriname worden verspreidt en hieronder te zien zijn.

Het ministerie noemt het wangedrag van de BBS leden, welk niet geaccepteerd zal worden. De schoten zijn gelost met het dienstwapen, buiten de normale procedures en gebruikelijke eerbewijzen zoals vastgelegd in dienstorders. Ook zijn ze ongecontroleerd, onverantwoord, zonder opdracht, en buiten alle protocollen, dienstvoorschriften en commando’s gelost.

Daarbij is er geen rekening gehouden met de veiligheid van omstanders. Deze leden hebben zich op een dusdanige manier gedragen dat vastgesteld kan worden dat hier sprake is van indisciplinair handelen, ontoelaatbaar handelen en gevaarlijk handelen.

Het ministerie heeft een diepgaand onderzoek gelast en verwacht binnen 48 uur rapportage over de medewerkers die zich aan dit ernstig plichtsverzuim hebben schuldig gemaakt. Tegen hen stelt het ministerie strenge disciplinaire maatregelen in het vooruitzicht.

De beelden:

29 REACTIES

 1. Hoogmoed en geweldigheid stoerdoen op de eerste plaats in Suriname en niet weten wat de regels zijn binnen je functie. En zo gaat het blijven er zal nooit veranderingen komen. Men loopt toch altijd naast zijn schoenen.


  Maak melding

 2. Zijn een stelletje domme en onverantwoordelijke BBSers,. Zodra deze idoten macht en wapen krijgen, kunnen ze zich niet gedragen en beginnen ze inderdaad naast hun schoenen te lopen. Ik vraag me af wat voor testen ze afleggen voordat ze geselecteerd worden voor deze functies. Deze schietgraage klootzakken mogen niet in het bezit van een vuurwapen zijn


  Maak melding

 3. Hier behoeft geen enkele onderzoek worden gedaan Op staande voet ontslaan aan een ieder die in de lucht heeft geschoten Kortweg levensgevaarlijk situatie


  Maak melding

 4. Lijkt mij meer op een macho gevoel te hebben en niet zo zeer een laatste eer.Ik denk dat het meer figuren zijn die totaal geen opleiding gevolgd hebben ,maar meer om nepotische mensen.Als deze figuren een overvaller moeten aanhouden ,dan weten ze niet hoe die pistool werkt,Suriname heeft geen geld, is toch verspilling van kogels.Na so sranang o ka fesie.


  Maak melding

 5. QQQ..

  Is Een Manier Van Afscheid Nemen Nix Mis Mee
  Ik Denk Dat Er Nog Belangrijke Dossiers Op Tafel Liggen Die Opgelost Moeten Worden.

  Pleuriszooi


  Maak melding

 6. nou je kunt wel zien wie die gasten zijn , iemand schreef hier al een stelletje ongeschoolden , het zijn ook zeker bouta lovers he limbo , wat een zootje , deze bbsers zijn toen al aangenomen door de ndp regering om nu onrust te zaaien , gelukkig was de dode al dood , mafkezen.


  Maak melding

 7. Welke Slimme Persoon( nen) zijn tot deze Idiote en Onverantwoordelijke gedrag overgegaan.
  Hoe kun je op eigen houtje beslissen en je Meerdere niet op de hoogte stellen om Saluut schoten af te vuren voor jou of jullie Collega
  Is dit een Emotionele handel g als dat idd het geval is of dat ze zelfstandig geopereerd hebben met deze uitvoering dan zou een Ontslag op zijn plaats zijn.
  Deze betrokken zijn hun boekje te ver gegaan


  Maak melding

 8. Bandeloosheid weer van wetsdienaren die beter zouden moeten weten, puur machtsvertoon en aapachtig gedrag. Snappen niet eens dat er een gedragscode is. Ze mogen met staande voet worden ontslagen, zijn het helemaal niet waard🤡🙄


  Maak melding

 9. limbo lees de reactie van Mel eens goed , maar dan zal je nog die nep wetsdienaars blijven steunen , jij houdt van je soortgenoten , zelfs als ze moordenaars , verkrachters , dieven , drugsdealers , leugenaars zijn , hebt jij ook een wapen gekregen die bij je baasje zijn gestolen , en morgen de dag van de Inheemsen ook in de lucht zal schieten.


  Maak melding

 10. Belfort heeft vorig jaar heel veel ruzie gemaakt toen de regering ongeschikte personen niet wilde toelaten in het politiekorps. Het is geen geheim dat veel politiemensen niet de vereiste vooropleiding hebben en dat sommigen zelfs een crimineel verleden hebben. De heer Belfort heeft kritiek op alles en ik hoop dat hij hierop terug komt in zijn programma’s. Ik heb hem overigens niet horen praten over de nep amnestiewet van 2012 die nu naar de prullenmand is verwezen. Hij was toen minister van Justitie en politie en heeft meegewerkt aan de nep amnestie wet van Bouterse.


  Maak melding

 11. Er word een diepgaand onderzoek ingesteld. Ik heb er alle vertrouwen in
  Tip. Als je op zoek bent naar een mannelijke rover richt je geweer dan niet op een vrouw.


  Maak melding

 12. Het is net zoiets als “geef een aap een scheermes en bezie wat er dan voor catastrofe zal plaatsvinden”.
  De BBS’ers hebben gehoord van saluutschoten en dachten aldus “dat moeten wij ook uitbrengen”.
  Ongeregeld zooitje het word hoe langer hoe erger. Ik blijf het voorspellen dat er anarchie zal losbarsten. Bouterse zijn wapenkamer is leeghaald. bedenk wat een AK 47 asan schade teweeg kan brengen. Deze wapens worden nooit teruggevonden tenzij ze op het slagveld tegen worden gekomen.
  Deze wapens zullen gebruikt worden bij het opbrengen van Bouerse om 20 jaar uit te zitten.


  Maak melding

 13. Dit doet mij denken aan de beelden in oorlogsgebieden waar rebellen de overwinning vieren. Het gebruikmaken van het vuurwapen is indeze nooit geoorloofd en staat in geen enkele instruktie gebruik vuurwapen, zover ik weet, nergens op deze aardkloot.
  De ceremonie met geweerschoten gebeurt geordend door een detachement onder leiding van een hogere in rang en allemal in uniform.
  Hier is het een zootje in burger en uniform, die een schandelijke vertoning opvoeren en zo te zien vooraf afgesproken.
  Deze mensen moet men ontwapenen en ontslaan. Man en muis. Dit is Suriname, een land waar alles mag en kan.
  Dit doet mij weer denken aan een begrafenis, waarbij enkele mannen ook schoten losten.
  Je hoorde nooit meer iets van. Zal mij niet verwonderen als het ook broers zijn, stelletje uilskuikens.
  Het is nu afwachten en kijken wat juspol doet.
  Ik wach het wel af .


  Maak melding

 14. Wat Justitie doet staat in het artikel; onderzoek met resultaat binnen 48 uur geeist. Plus moet hoofd bbs verantwoording afleggen.

  Dit zijn boko haram praktijken en dit valt onder geen enkele traditionele uitvaart in suri. Reeds eerder gezien, maar nu is het afgelopen en terecht!

  Na de drugsvangst op de haven mbt de containers zijn diverse top-douane en andere disciplines bedreigd door de onderwereld. Teruggeven of anders… Deze mensen worden nu beveiligd.

  Dit staat in verschillende media.
  Alert!


  Maak melding

 15. Typisch gedrag van ongeciviliseerd figuren, die graag laten zien dat ze een wapen hebben.
  Heb grote twijfels of deze figuren wel een politieopleiding hebben gevolgd. Wat een idioten bij het korps.
  Kogels die (schuins) worden afgevuurd, vallen terug in een boog naar de aarde. Bij vreugdeschoten in het Midden Oosten (bijvoorbeeld bij bruiloften) vallen ieder jaar tientallen doden.
  Kogels die terugvallen bereiken vaak een snelheid van meer dan 100 kilometer per uur. Genoeg om een gat in je schedeldak te maken.


  Maak melding

 16. Ongeleide projectielen , die stoer en interessant willen doen. Trap ze er uit, want ze kennen GEEN discipline. Wat is hun volgende actie? Een mens? D,uidelijk is dat ze niet weten hoe t hoort, wanneer een dienstwapen wel of niet te gebruiken . With a weapon they find themselves ” all that”


  Maak melding

 17. Meestal wordt commissie ingesteld door president, met andere woorden doofpot case.sinds nieuwe regering zijn aantreden heeft gedaan zijn talloze commissie in leven geroepen nog geen enkel aanbeveling.


  Maak melding

 18. Bdw, hoe verantwoord je het afschieten van de patronen? Kennelijk hebben ze een eigen munitiebunker waar ze uit kunnen putten. Wie zal het zeggen.
  @Idmerald, lig in een deuk over je BOKO HARAM opmerking.
  We zullen zien wat juspol doet.


  Maak melding

 19. Vegunning van security bedrijf in trekken. Degenen die op dat moment schoten aflosten gaan met ontslag. Maar het is een friends n family ding in Su zo…..


  Maak melding

 20. Even opgevallen dat bellie meer kritiek op deze regering heeft dan op de vorige? Zijn vertoningen tegen de vorige regering was gewoon toneel want abob is gewoon de binnenlandse ndp.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.