Hoofdstembureauleden Sipaliwini beëdigd door Biza-minister

3
Hoofdstembureauleden Sipaliwini beëdigd door Biza-minister

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft op vrijdag 6 augustus districtscommissaris Ose Jabini beëdigd tot voorzitter van het hoofdstembureau van het district Sipaliwini. De beëdiging vond plaats op het hoofdkantoor van Biza aan de Wilhelminastraat te Paramaribo.

Behalve Biza-directeur Mohamad Eskak, was ook directeur Maverick Boejoekoe van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport aanwezig. Voorafgaand aan de beëdiging werd de eedformule voorgelezen door de Biza-directeur. Op basis van artikel 28 van de Kiesregeling in Suriname zijn ook beëdigd Erwin Linga als waarnemend voorzitter, Frits Ndepe, Josta Lewis en Henk Deel, als leden en Walter Bonjaski, Monique Sapa en Michel Bimboe als plaatsvervangende leden.

Minister Somohardjo gaf aan dat wij nu in de post-electorale fase zijn van de verkiezingen en dat er binnenkort trainingen verzorgd zullen worden aan de dc’s over de organisatie van de verkiezingen van 2025. “De deuren van het ministerie staan altijd open, dus als er wat is hoor ik dat graag”, aldus de bewindsman.

Eerder werden de leden van het hoofdstembureau Brokopondo medio februari dit jaar beëdigd. Inmiddels worden de voorbereidingen reeds getroffen om ook de overige hoofdstembureaus van de andere districten in de komende periode te doen beëdigen.

3 REACTIES

  1. de verkiezingen zijn over 3 jaar en 9 maanden , dus ze zijn erop tijd bij dat er niet meer dat gedonder is met de jongsleden verkiezingen , en de ndp zal zich dan aan de regels moeten houden.


    Maak melding

  2. @WAT: Natuurlijk weet jij ook wel dat Suriname internationaal onder de NDP bekend stond als een land met de eerlijkste en best georganiseerde verkiezingen, dus je lult vweer maar eens uit je nek. Dat de leden nu al in place worden gesteld heeft te maken met de voorgenomen fraude die plaats zal moeten hebben, wil de ABOP de zetels in Sipaliwini behouden, want geen hond gaat meer op deze rovers stemmen….en dat weet jij zelf ook, maar door je rotte inborst kan je het niet laten om uit je stinkende nek te kletsen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.