Dit jaar 82,6% direct geslaagden VWO-eindexamen

11
leerlingen-middelbare-school-examen-suriname

De landelijke resultaten van het eindexamen van de VOS-scholen in Suriname zijn binnen. Op de VWO-scholen is het slagingspercentage dit jaar met 10% gestegen. Het vorig schooljaar slaagde 72,3% van de leerlingen meteen. Dit jaar behaalde 82,6% meteen de eindstreep. De Avond VWO, AMS, HHS, SGS en SGT hebben 100% geslaagden, meldt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

De Havo-scholen hebben een daling van 8% in hun resultaten. Het vorig schooljaar rondden 71,6% van de leerlingen de opleiding meteen af. Dit jaar is het 63,6% van de leerlingen gelukt meteen te slagen. Van Havo 3, Havo 4, SGK en SGM hebben alle kandidaten de eindstreep behaald.

De helft van de examenkandidaten op de Pedagogische Instituten zijn geslaagd. Het hoogste slagingspercentage, 54,5%, werd onder deze schooltype behaald door het Pedagogisch Instituut Nickerie.

11 REACTIES

 1. Gefelifiteerd geslaagden met jullie vervolg studie in Su en in het buitenland/ Nederland, USA, enz.

  Voor zij die her-examen hebben succes toegewenst en voor hen die het niet gehaald hebben, moeten het nogmaals proberen volgend schooljaar.

  Het kan voor anderen ook het einde van hun schoolleven zijn.


  Maak melding

 2. Hoeveel waarde moeten we aan deze diplom”s hechten???
  We krijgen over paar jaar een domme bevolking in su.
  Na bijna 2 jaar covid zou elk kind een tablet en internet moeten hebben voor onderwijs.
  Daar zien we hoe achterlijk Su is.
  Zet gratis wifi punten en geef de kinderen een tablet en eis dat online les gegeven wordt.


  Maak melding

 3. Goed gedaan!

  Sommigen eisen voorzieningen die je niet eens in het westen hebt.
  Haast elk kind in het westen bezit een device met toegang tot het internet, aangeschaft door hun ouders. Free wifi wordt aangeboden door bedrijven en niet door de Overheid.
  En dat is het verschil, die mindset!

  Ook héél goed is de nieuwe regelgeving voor kinderarbeid en een (leer)lokatie voor jonge delinquenten.
  Punten!


  Maak melding

 4. 82,6% is een hele hoge score, zeker voor een land als Suriname. Blijkt dat er dus nog genoeg jeugd is die boven het maaiveld uitsteekt.
  Daaronder zitten ongetwijfeld toekomstige leiders.
  @Debby, ken je echt geen ander liedje?? Telkens weer dezelfde klaagzang


  Maak melding

 5. Heel goed gedaan. Kennis is macht. De studenten hebben met dit resultaat aangegeven, dat ze hongerig zijn en verder willen om Suriname op te bouwen. Nu het beleid hierop nog… goed onderwijs is een must. Surinamers willen niet meer doorgaan voor dom en ongeschoold.


  Maak melding

 6. Houd he geest niet voor de gek. Welke werkstukken hebben ze ingediend?? Geen enkele. Geef die geslaagden pen en papier en laat ze iets schrijven. Slagen met een 7/8 vr nederlands en ze kennen ht verschil tussen de en het niet. Interview ze, geen behoorlijke nederlandse zin. Heb je ooit een vraaggesprek van Melissa gezien??
  En die hft titel gehad van chan. Interview Brunsie. Walden zelf praat super slecht.


  Maak melding

 7. Debby je hebt gelijk, maar je kunt ze ook niet wegsturen zonder een diploma of een jaartje laten overdoen. Zonder diploma is het lastig om ergens aansluiting te vinden als je verder wilt studeren. Aan de andere kant heb je te maken met het hele onderwijs veld, die is aangewezen op de natuurlijk aanwas voor hun functioneren.
  De achterstand komen zij misschien tegen en met een beetje meer ijver is die te overbruggen.
  De minister heeft voor dit scenario gekozen. Door Corona heeft zij geen andere keus, zij laat het over aan de samenleving. Iedereen kan gelijk hebben in de discussie, maar er moet gekozen worden en dit is volgens mij het minst kwade. Wij zullen meemaken hoe het uitpakt.


  Maak melding

 8. Debby 6 augustus 2021 At 18:12
  Houd he geest niet voor de gek. Welke werkstukken hebben ze ingediend?? Geen enkele. Geef die geslaagden pen en papier en laat ze iets schrijven. Slagen met een 7/8 vr nederlands en ze kennen ht verschil tussen de en het niet. Interview ze, geen behoorlijke nederlandse zin. Heb je ooit een vraaggesprek van Melissa gezien??
  En die hft titel gehad van chan. Interview Brunsie. Walden zelf praat super slecht.
  ==========================================

  Van welke epidemie heb jij tijdens je studie zelf last van gehad. Want je intellect en zeker je eigen Nederlands laat zelf veel te wensen over. Probeer in het vervolg even wat vaker in de spiegel te kijken alvorens je anderen de maat probeert te nemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.