[UPDATE] President Santokhi ontmoet leden Nederlandse parlement

52
President Santokhi houdt unieke toespraak in Nederlandse parlement

De Surinaamse president Santokhi brengt op 8 september een bezoek aan Nederland en zal daarbij leden van het parlement spreken. Dat laat een woordvoerder van de Tweede Kamer weten. Het gaat niet om een toespraak in het parlement, zoals Trouw en de NOS aanvankelijk meldde.

Op 10 september houdt Santokhi ook de Anton de Kom-lezing, georganiseerd door Trouw in samenwerking met het Verzetsmuseum.

Het is Santokhi’s eerste reis naar Nederland als president. Demissionair premier Rutte nodigde hem vorig jaar al uit. Dat bezoek, dat in februari zou plaatsvinden, kon toen uiteindelijk niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

Het bezoek werd vervolgens uitgesteld tot na de Tweede Kamerverkiezingen. De president brengt dus volgende maand met een deel van zijn regering een bezoek aan Den Haag.

Lees ook het onjuiste bericht hier: Nederland haalt de banden met Suriname verder aan en laat president unieke toespraak houden (Trouw).

52 REACTIES

 1. Het probleem in Suriname is dat je zoveel kunt opbouwen zweten en hardwerken als je wil. Als een paar ratten komen dan is alles weer vernietigd. Je wordt er hopeloos en moedeloos van.

  Een kwart van Suriname is liefhebber van ratten daarom zal het nooit goed komen.

  Nederland is niet gek om in een bodemloze ratten beerput te investeren.,


  Maak melding

 2. SUPER GOED GEDAAN MR. CHAN SANTHOKI, WE ZIJN TROTS OP U!!!!!!!!!!!!

  Een oude rat, die ook eens president was mocht nog niet eens de grens over op schiphol, laatstan spreken in het parlement!!!!!!!!!!!! hahahahahaahahahahahah, wat een schande was dat voor het land!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 3. Stapje voor stapje. Dit zijn signalen de goede kant uit.
  Lazard zal nu haar best moeten doen met de Schuld eisers.
  De 2de kamer kan een beroep doen op de regering.
  Op de 30ste hoort DDB wat er gaat gebeuren en hij weet nu al dat als hij moeilijk doet het Vreemdelingen Legioen + Mariniers en Commando’s wel ergens op Jungle training zullen zijn en snel een handje kunnen helpen.

  Het is nog niet om te juichen maar stapje voor stapje gaat men de goede kant uit.


  Maak melding

 4. Ha,ha,ha, wat een emotionele reacties bij een symbolisch gebaar als dit optreden op de bühne. Een kinderhand is snel gevuld. Achteraf zal blijken dat men zichzelf gefopt heeft. De hoge verwachtingen die men bij zichzelf oproept zullen straks verstommen. Sommigen krijgen hallucinaties en hopen dat de armlastige vertoning gigantische voordelen oplevert. Hebben we wel vaker in het verleden meegemaakt. Ik bekijk het realistisch. Achteraf gaan ze klagen.Nederland bekijkt het zakelijk.


  Maak melding

 5. RobGay…..

  jij hebt nog nooit iets realistisch kunnen bekijken. Jij doet aan luchtfietserij en bouwt luchtkastelen met je infantiele interesse voor niet bestaande SLM vliegtuigjes op flightradar. Flikker toch op met je schoolplein geleuter. Paarse droeftoeter.


  Maak melding

 6. Reallist, ik zal het verwoorden, wat je bedoelt, kijk eerst moet deze president 10 jaar de kans krijgen?om te regeren?ik ben een creoro, maar zins de onafhankelijkheid van Suriname, soso mie volk heeft de kans gehad om te regeren, die hebben een puinhoop van gemaakt, alleen meneer venetiaan en sardjoe had het dan tot die tijd goed gedaan?
  Laaste 10 jaar ndp aan de macht, hij heeft Suriname naar afgrond gebracht, samen met de hindostanen, geen discriminatie bedoelt sorry, maar moet een land dat te boek staat 17e rijkste land in deze wereld, moeten een kleine 600.000 mensen pinaren,
  President santhoki brunswijk doen het goed, alles wat zij doen volgens de wet wordt alles openbaar gemaakt?
  Bouta had zelf geen interesse, het enige wat hem interesseerde boefdraad boefie op pad sturen om geld te lenen, om vervolgens ergens op buitenlandse banken te stallen, terwijl surinamers pinaren,
  Sommige mensen hebben geen verstand van hoe het komt dat alles duur is, dat komt tijdens regering venetiaan sardjoe de Surinaamse dollar waarde had, omdat er meer dan een miljard dollar in de staatkas was, na het lenen van de 4 miljard dollar is Surinaamse munt begonnen in waarde te zaken, omdat er meer is geleend dan afbetaald, alles is duur ja want alles wordt in dollar gehandeld,
  Omdat srd geen waarde meer heeft, gaat alles duur, worden, santhoki heeft een zware taak op zich genomen, het is niet makkelijk om een Suriname te regeren, want Suriname is tot de bot toe geroofd door bouta adhin simons bouva parmesser?
  Ik hoop dat santhoki brunswijk Suriname de hoogte in brengt, Suriname heeft nu de juiste mensen, in de regering zitten, ndp is gewoon dieven partij, nps en vhp abop zijn de beste voor Suriname, no bari mie blaka mang, of mie koeli of jampanesi
  Oe na alla mala sranang mang, want als santhoki het gaat doen, dan doet hij het voor de Surinaamse volk, en niet alleen voor de hindostanen of creoolse mensen, eendracht maakt macht, horing so, me wakti sa ep sa ien 5 jari, tang boeng?


  Maak melding

 7. We zijn eindelijk uit het isolement en weer op de goede weg. Dit is een eerste stap naar meer samenwerking. Nederland heeft immers een kenniseconomie en kan d.m.v. het opzetten van ontwikkelingsprogramma’s Suriname op allerlei gebieden helpen (Landbouw- en Veeteelt, ICT, Gezondheidszorg, Weg- en Waterbouw, Klimaatverandering, enz)
  Jamoe ede’s en paarse ratten zullen ongetwijfeld weer gaan steigeren, maar die snappen er natuurlijk helemaal geen snars van!


  Maak melding

 8. Het staat buiten kijf dat het volk een mooie toekomst tegemoet gaat. De volgende verkiezingen op geen enkel crimineel meer stemmen.

  RobG 3 augustus 2021 At 12:01
  Achteraf zal blijken dat men zichzelf gefopt heeft.
  ========================================

  Liever gefopt, kost het volk alleen een beetje ontbering en verder niets, dan genaaid worden en al je spaargeld verdwenen is.

  Debby 3 augustus 2021 At 12:17
  Unieke toespraak???
  ==============================

  Jij moet verder je lelijke muil houden, je zoekt gewoon een podium om je verderfelijke gif en leugens te spugen en bent verder totaal niet in staat e.e.a. te onderbouwen


  Maak melding

 9. ..CHANNIE..ZIJN..UNIEKE..TOE..SPRAAK..IN..HET..
  NEDER..LANDSE..PARLEMENT..ZAL..ZIJN..
  IK..HEB..GEFAALD..ALS..PRESIDENT..VAN..SURINAME..
  IK..HEB..HET..ZEER..ONDER..SCHAT..


  Maak melding

 10. robg en schipper, zullen naar Schiphol gaan als president Santokhi daar arriveert, en gekleed in paars , paarse vlaggetjes, een ndp pet op en een ndp paraplu, en luidkeels schreeuwen: we want bouta, we want bouta ,enz.
  maar we weten het al , deze paarse lafbekken durven dat niet he robg en zijn holmaatje schipper


  Maak melding

 11. Bouterse kwam niet verder dan een paar schurken staten. Tot op de dag vandaag betekenen die landen niets voor Suriname.
  Nederland heeft in 12 mnd meer betekent. In nood leer je je vrienden pas echt kennen.


  Maak melding

 12. ..CHANNIE..GAAT..POLITIEK..ASIEL..AAN..
  VRAGEN..TIJDENS..ZIJN..UNIEKE..TOE..SPRAAK..
  IN..HET..NEDER..LANDSE..PARLEMENT..ZOUDEN..WIJ..IN..SURINAME..
  ZEER..OP..PRIJS..STELLEN..


  Maak melding

 13. @Roman

  Verontschuldig je niet voor de hindoestanen die samen met Bouterse Suriname in de afgrond hebben gestort.
  Hindoestanen die fouten maken of hebben gemaakt gewoon benoemen. Dat is geen racisme, maar de waarheid. Dat schrijf ik als hindoestaanse. Voor mij gaan waarheid en eerlijkheid boven alles. Ook tijdens andere regeringen hebben hindoestaanse politici gestolen van het Surinaamse volk. Ook dat mag gezegd worden. Balesar, minister van OW heeft tijdens Venetiaan II een gevangenisstraf uitgezeten. Had hij maar niet moeten frauderen. Balesar was VHP’er, maar is later overgestapt naar de NDP, omdat hij zijn zin niet kreeg van de VHP.
  O.a. Parmessar, Adhin, Dilip Sardjoe (geen politicus) Doekhi zijn mede schuldig aan het leegroven van Suriname.


  Maak melding

 14. Z. E. Santokhi voert naast een wederopbouwplan ook een
  Suriname Rehabilitatie Plan uit.

  Ik hoop dat hij ook uitleveringsverdragen zal tekenen. Suriname mag geen vrije opvangparadijs voor criminelen meer zijn.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 15. Paarse djamoe edes, jullie worden uitgenodigd om de president van Suriname te gaan verwelkomen op Schiphol. De laatste keer dat jullie in ptata een president uit Suriname mochten verwelkomen, was venetiaan. Want jullie afgod gotrofather opa D, de voormalige pornoboekenverkoper, kan en zal nóóit kunnen tippen aan deze democratische presidenten. Suriname wordt uit haar isolement gehaald, waarin opa D en zijn criminele boevenbende ons gebracht hadden. Dus paarse djamoe edes, tap oeng smoel en leer; vooral sopi sjorrie, debieus en schiploos.


  Maak melding

 16. Parmisser praat in een reactie op Apintie ivm de te verwachten belasting verhoging oa over de auto’s en volgauto’s met zwaailichten en sirenes en het grote aantal bewaking van de top van het land. Nou ik zag vvorige week na de zitting zijn partijleider omringt door bewakers en hij had 4 volgauto’s vergeet hij soms dat zijn werkeloze partijleider ook flink op het budget drukt met zn hoogmoetswaanzin met zijn gezin? Ik begrijp de domheid van de ndp fractie niet.


  Maak melding

 17. @Roman, de strekking van jouw betoog is duidelijk. Jouw president heeft alle ruimte om president van het land te zijn, desnoods voor tien jaren. Maar men moet ook tegen kritiek kunnen. Toen de vorige president het ambt aanvaarde begon men vanaf dag één persoonlijke aanvallen op hem uit te voeren.Door velen werd er geen onderscheid gemaakt tussen aanvallen op zijn persoon en op zijn sociaal-economisch beleid. Thans hebben de aanhangers van de huidige president grote moeite men de kritieken op het beleid van hun favoriete regering.

  Maar voor mij en vele anderen is duidelijk dat het volk beslist wie het tot president kiest. Het ligt mijn inziens ook aan het volk om deze president en zijn regering weg te sturen. Maar alle verhalen over gestolen gelden en leningen past bij het politiek spel. De regering Santokhi kan niet waarmaken wat men het volk heeft voorgehouden en nu is het een kwestie om te overleven door continu in te zoomen op verdachtmakingen,enz. Maar ook het geduld van het volk raakt op vooral als men ziet dat het om eigen belang en belangen van vrienden en familie gaat. Dit gedrag kan men niet rechtvaardigen. In Nederland kan de aanhang dit gerechtvaardigd vinden maar het volk in Suriname bekijkt het anders. Het volk zag de koers van SRD7,45 naar SRD21,50. Het volk ziet de prijzen omhoog schieten. Dit had men het volk niet beloofd. Men gaat ervan uit, en dat is mijn inziens terecht dat deze regering het heeft gedaan.


  Maak melding

 18. Kan 1 persoon zeggen wat deze regering al gedaan heeft??? Ik praat niet over afronding projekten NDP.
  Geen malle moer behalve het volk uitknijpen. Men hoeft niets te verwachten van nederland. Of men gast praten over onze gas en olie. Nederland hft gas nodig. Groningen mogen ze geen gas meer winnen. Aardbevingen


  Maak melding

 19. Wij wensen U alle succses President Santokhi.
  Verzoek Nederland alle hulp dat ons land Suriname nodig heeft.
  Vraag Nederland te investeren in projekten waarbij de gehele bevolking profijt van zal hebben.
  Suriname heeft geen cash nodig,dit is niet de corrupte,criminele ndp regering op bedeltoer.Dit is regering Santokhi met als doel de banden met Nederland te herstellen die door crimineel bouta en bende vernietigd was eerder.


  Maak melding

 20. @@@RobG, ben je echt een econoom?????? Je schrijft dit op:::::Het volk zag de koers van SRD7,45 naar SRD21,50. Het volk ziet de prijzen omhoog schieten. Dit had men het volk niet beloofd. Men gaat ervan uit, en dat is mijn inziens terecht dat deze regering het heeft gedaan.

  ==Waarom heeft het volk Venetiaan weggestemd, dit terwijl de koers net nog geen 4 was???
  Bouterse heeft monetair gefinancierd terwijl de koers al op 14 was en heeft het volk voor de gek gehouden.

  Wees een keer eerlijk naar je zelf en praat geen dingen recht die er niet waren of zijn. Die situatie die Suriname vandaag meemaakt heeft echt met bouterse en schoonzoon boefdraad te maken. Teveel lenigingen gedaan maar liefst 126 keer!!!


  Maak melding

 21. @Debby
  Loop naar je moer!
  Het surinaams volk heeft is zo goed als dood en alleen in je fantasie zie je regering Santokhi de arme surinamers roven die niets te bieden heeft! Wat Santokhi heeft overgenomen is een kapotte land met een lege staatskas en plus minus 500000 aan verwende inwoners die net als jou denken dat Santokhi naast president ook nog tovenaar is!Gelukkig dat niet alle nederlanders dom van begrip zijn.
  Jij bent een uitzondering en je hoeft helemaal niet trots op jezelf te zijn.


  Maak melding

 22. Goed gezegd”het is lekker belangrijk”.
  Armoede, bestaat. President Chan Santokhi, legt de sociale ladder om de armoede voor iedereen te ontstijgen.
  De tijd is inzicht dat ook u op deze ladder kan klimmen. Of u, hebt een eigen ladder met maar één trede.

  De genieën, zoal Robg en Debby, voelen plotseling in hun plannen gedwardboomd, zij ondervinden
  ineens tegenwerking.

  Alle moeilijkheden van deze personen, zijn te wijten aan deze regering. Deze mensen, zijn op zoek naar politici, waar ze zich voor “alles” kan wenden .

  De vorige leider, stak zijn hoofd erg negatief boven het maaiveld.
  De leider, doet het positief.

  Kort na de onafhankelijkheid van Suriname, zou weinigen gedacht hebben dat het met zoveel grondstoffen in de ondergang zou belanden. Het is niet de schuld van deze regering.

  Boven genoemde namen zijn sedert
  25 mei 2020, erachter gekomen om deze regering die veel doet, tegen te werken.
  Keer op keer, wordt deze regering belemmert iets te volvoeren.
  M.a.w. Gedwarsboomd bij haar plannen.

  Deze groepen, laten regelmatig zien en horen dat ze blind zijn voor hun capaciteiten, de onzerkerheid, straalt uit hun gedrag. Regelmatig laat het stemmetje in hun hoofden horen:
  wanneer ontdekt iedereen dat ik eigenlijk helemaal niets kan?


  Maak melding

 23. In vergelijking met zijne excellentie is dit natuurlijk een heel verbetering. Maar voordat ik president Santokhi ga complimenteren, wil ik eerst gehoord hebben wat hij te vertellen had. Stel je voor dat hij een heleboel ABN, dat Bouva geen scheldwoord vindt, gaat vertellen in het Nederlandse parlement? Kleine kans daartoe, maar je weet maar nooit


  Maak melding

 24. Het moet een hele verademing zijn voor het volk van Suriname om heden een President te hebben die niet steelt uit hun spaargelden en nu is uitgenodigd om in het hoogste college van de Nederlandse Staat zijn zegje te doen.
  Een begrip dat moeilijk te bevatten is door rioolratten.


  Maak melding

 25. Staatskas is leeg maar deze regering gft maar uit. Wat heeft het gekost om een ATM te openen in Guyaba??
  Verhaal over staatskas allang achterhaald. Oeps het stuk van Nita Ramcharan gelezen op Starnieuws.
  Cijfer van VES vr 1 jaar regering?? 3,5.
  Gaat gele delegatie naar nederland op kosten van de staat. Het volk moet betalen. Ik hoop dat Abop xn ministers meestuurt.
  Vertrouw dd VHP awaries niet


  Maak melding

 26. Weer blijkt bij de vaste trollen hier het chronisch gebrek aan realiteitszin! Weer komen jullie massaal klaar omdat ons weer een worst voorgehouden wordt door Nederland. Chan gaat naar Nederland en ontmoet daar dan mogelijk een handjevol 2e-kamerleden die hun verhaal op elkaar zullen hebben afgestemd en geen enkele toezegging zullen doen aan de bedelende president van Suriname. Let wel, ik zeg mogelijk, want de regering in NL moet nog gevormd worden, dus wat Rutte toezegt is soso k’ka en daar krijgt Chan al een orgasme van. Gaan jullie maar bij Vene vragen wat het woord van Nederland betekent. Die gasten zijn bedriegers….o ja, soort zoekt soort dus Chan past in hun straatje. Na dit debacle zal hij, zoals hij gewend is ons met een strak gezicht, zijn eigen leugens gelovend of omdat hij gewoon te dom is om te begrijpen dat hij genaaid is, een of ander succesverhaal op komen opdissen….ach ja, het weet niets anders dan liegen! Laten we maar eerst eens afwachten hoe de formatie in NL verloopt. Het lijkt mij duidelijk dat de NLer Rutte spuug zat is!


  Maak melding

 27. Nee hoor, wie leest nou die revokranten.
  Ik heb wel een uitstekend stuk gelezen van
  DBduriname: “Ashwin Adhin de super misleider”.
  In het artikel wordt haarfijn uitgelegd hoe het echt zit met de financiën.

  Is wel een beetje ‘hoge school’ voor de gemiddelde ndp’er, dus voor jou moeilijk te begrijpen.
  Tsja!


  Maak melding

 28. Het heeft geen zin om de ndp trollen uit te leggen, wat er het afgelopen jaar is gepresteerd. Hun mindset bestaat helaas alleen maar uit blingbling en ‘ete en drinke’.

  Een start van min 4 miljard, een pandemie, overstromingen en criminele rommel opruimen in 1 jr, je moet het maar kunnen.
  Het bewijs zit in de bajes. De rest volgt nog. Alles moet secuur en tot in de puntjes worden uitgewerkt.

  By the way, OW heeft 75 vuilcontainers in de stad geplaatst. Dus wanneer je gaat wandelen met de auto en klaar bent met je KFC, gooi de troep aub in een vuilcontainer.
  Alvast bedankt.


  Maak melding

 29. @Ira, in mei 2020 was de koers nog altijd SRD 7,45. De straatkoers van de cambio’s schommelde rond de SRD 8,00. Het leven toen nog draaglijk voor de mensen. Het was de regering Santokhi die na 4 a 5 maanden de koers vervolgens ging vastleggen op SRD 14,-. omdat men de situatie niet meer onder controle kreeg. Men liet de vrije markt haar gang gaan.
  Overal in de wereld doet men aan monetaire financiering om begrotingstekorten te dekken met kortlopende leningen bij de banken. Ook de Nederlandse regering doet dat. Er is dus niets nieuw onder de zon.Alleen in Suriname werd om politieke motieven moord en brand geschreeuwd. Men kan of kon m.b.v. de sociale media het volk van alles wijsmaken. De regering Santokhi is haar begrotingstekorten aan het afwentelen op de bevolking in de vorm van het afbouwen van subsidies en een verhoging van accijnzen/belastingen. Het volk wordt dubbel gepakt omdat men meer moet betalen voor (nuts)voorzieningen en energie. De ondernemers berekenen deze verhogingen door aan de consument. Uiteindelijk gaat de kruik barsten.

  Maar je ziet ook dat de regering Santokhi ook niet weet te profiteren van de hoge koers van de SRD t.o.v. de US dollar en Euro. In feite zou de export moeten toenemen.


  Maak melding

 30. Beste Henkes,
  Wees gerust, in het parlement zal alleen over nuttige onderwerpen gediscussieerd worden. De heer Chan Santokhi, kan veel beter toespraken houden dan meningen in Suriname.

  Hij zal zeker voorzien, welke richting de Nederlandse regering neigt.
  U mag mij geloven dat Chan Santokhi, het Nederlandse parlement, in zijn richting zal bewegen. ( Lees, het volk van Suriname ). Onze president, regeert op wereldniveau.

  Deze regering, heeft ook haar troef en die zal hij u niet laten weten.
  Volg, ook de wereldjournaals, dan bent u op de hoogte van het wel en wee op deze AARDE.
  Het woord ” stront” in het Nederlandse parlement, wordt niet gebruikt.

  Volg de debatten van deze parlement.
  Het gaat hard aan toe.
  Het kost de belastingbetalers geld.
  De regering, werkt immers voor hen.

  Misschien, werkt u zonder honorarium????


  Maak melding

 31. @RobG
  Kunt u nog in de spiegelkijken. De koers bij de Gambio in mei 2020 rond 8 SRD. U heeft een klap van een molenwiek gehad als u dat durft te beweren,
  De koers werd met Chotallal Dollars nog een beetje over eind gehouden. De realiteit is weer eens heel anders dan u predikt,


  Maak melding

 32. Sopi sjorrie en debieus, jullie paarse afgod opa D is de grootste verkrachter en drugsdealer van Suriname vanaf 1980. Feit of fictie? En btw nogmaals steeds:PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE, paarse djamoe edes?


  Maak melding

 33. ” …
  Het volk zag de koers van SRD7,45 naar SRD21,50. Het volk ziet de prijzen omhoog schieten. Dit had men het volk niet beloofd. Men gaat ervan uit, en dat is mijn inziens terecht dat deze regering het heeft gedaan.
  … ”

  Die zogenaamde koers van 7.45 is dmv een Bullshit wet in de holst van de nacht tot stand gekomen ! Dit weet elke basisschool leerling.

  De regering Santo. / B. heeft het volk ontwaakt en houdt het volk de realiteit voor. Dat beeld dat de NDP had voorgespiegeld blijkt een Fata Morgana te zijn, sterker nog een nachtmerrie !

  De NDP is nu weer op tour om zieltjes te winnen maar ze verkopen nog steeds leugens en halve verdraaide waarheden. En als je kijkt welke paarse profeten voorop lopen en wie hun nog volgen dan zie je alleen nog het uitschot van Suriname.

  Btw, wordt het geen tijd dat de NDP vermeld hoe de nieuwe leiding er uit ziet ? Over transparantie gesproken. Bullshit Bouta zit op de exit bank !
  Het NDP-volk wordt door hun eigen leiders nu openlijk aan het lijntje gehouden. Hopeloos !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 34. @Jojo, u moet straks naar uzelf in de spiegel gaan staren omdat u zoals vele anderen ongeloofwaardig bent. Er zijn op dit ogenblik in Suriname nu al heel veel mensen die anderen niet meer onder ogen durven te zien omdat zij de mensen misleid hebben. Huis aan huis werden huishoudens bezocht en kregen de mensen prachtige verhalen te horen hoe mooi het zou worden in het paradijs van VHP/NPS/Abop/PL.

  De mensen voelen zich zwaar bedrogen. Ik heb eerder de indruk dat u een onzichtbare klap tegen het hoofd van wieken heb moeten incasseren. U verplaatst zich in een wereld van wanen en u wilt niet inzien dat het volk boos is en nog bozer gaat worden. Het lijkt alsof de realiteit aan u en de uwen voorbijgaat terwijl de ellende door het beleid van Santokhi alleen maar erger wordt.

  Ik luisterde vanmiddag naar de Surinaamse radio. Mensen in Suriname vonden dat de ontvangst van Santokhi in de Tweede Kamer hen niets zegt.”Hij kan liever in Nederland blijven en nooit meer terugkomen “, was de overheersende mening. Mensen zijn boos, heel boos. Zij moeten thans bloed prikken voor medisch onderzoek. Het kost hen uit eigen zak SRD 450,-. Ook de Granman van het Saramaccaanse dorp Goejaba is woest. Santokhi heeft een geldautomaat in het dorp in gebruik genomen en de granman van het dorp werd totaal genegeerd. Achteraf zegt men dat er sprake is van een communicatie fout terwijl een ieder weet dat het met Diana Pokie te maken heeft. Wordt vervolgd. Mensen beginnen toe te geven dat de NDP toch niet zo slecht is geweest. Dit toch een mooie opsteker……..


  Maak melding

 35. Hahaha……sommigen hier hebben een blinde bril op en sommigen een jaloerse.

  Anyways, als zijne excellentie op de bedel toer gaat dan is het voor jou en voor mij.
  Het is al heel wat dat ons president wordt uitgenodigd in een Europees land.

  Waar was jullie president ook al weer uitgenodigd?
  Wat had die daarmee bereikt?
  Had die daarvoor letterlijk een volle SLM vlucht mee? Gratis!!!
  Hadden ze toen de verzameling drank allemaal opgezopen?

  Nogmaals me mars vo jullie! Lieb a mang eh doe ing wroko, ga jij ook werken.
  Vraag niet meer wat jou land voor jou kan doen, wat doe jij voor je land.

  Bye the way, meeste opmerkingen hier komen uit Holland, dus, ook die van robgay.


  Maak melding

 36. robg , is toch zo jaloers dat president Santokhi naar Nederland komt , en hij begint te huilen dat zijn afgod bouta niet mee wilt komen , het was nu de kans dat hij zijn seniel , massamoordenaar , drugsdealer, een grote dief , en de grootste leugenaar dan eindelijk in zijn ogen kan kijken , maar robje g als jij dat wil zal je snel naar Suriname moet komen , want jou lover zakt al bijna door zijn enkels en zijn ogen worden al donker paars en dat houdt in , zijn ogen rollen uit zijn oogkas en rollen als blinde knikkers in het rond


  Maak melding

 37. Het volk is boos op haar President en wordt met de dag bozer.
  En toch zal dit volk nog meer op Santokhi gaan stemmen over vijf jaar, omdat het volk inmiddels ziet welke vooruitgang er mogelijk is met deze President.
  Het volk wil die pina niet nog een keer ondergaan over tien jaar.
  Alleen stommelingen blijven hangen in die “revo” retoriek die ervoor heeft gezorgd dat het land in de huidige ellende terecht is gekomen. Literatuur genoeg op social media, je hoeft alleen maar te google ‘n.
  De enige die er beter van zijn geworden zijn DDB en “family & friends”.


  Maak melding

 38. Jullie zijn collectief blind of gewoon te dom om de realiteit waar het Nederland betreft, te onderkennen! Een ding hebben Rutte en Chan gemeen….ze liegen alsof het gedrukt staat, alleen is Rutte een stuk intelligenter dan Chan en kan hem dus moeiteloos een rad voor ogen draaien! Wat een loser is die Chan, net als zijn geilende aanbidders hier!


  Maak melding

 39. @RobG
  Huis aan huis werden huishoudens bezocht en kregen de mensen prachtige verhalen te horen hoe mooi het zou worden in het paradijs van VHP/NPS/Abop/PL.
  == = ==

  Jij beweert dat tijdens de huis aan huis campagne Santokhi al wist dat zijn partij de VHP een coalitie zou vormen met de ABOP, de PL en de NPS.

  In je blinde haat jegens Santokhi schrijf je onwaarheden op die jij niet kan onderbouwen mocht je ter verantwoording worden geroepen.


  Maak melding

 40. Het is na zeer lange tijd weer even wennen aan de politici uit Suriname die om de haverklap op bedeltoer zullen afreizen naar Nederland. Ik ben daarom helemaal niet jaloers op zijne excellentie als hij in de Tweede Kamer komt bedelen om voedselpakketten. Het is juist om te schamen voor dit armlastig gedrag. Maar ik vermoed dat hij ook om bijstand komt vragen voor de grote aantallen inwoners van Suriname die met zichzelf in de knoop zijn geraakt door zijn beleid.


  Maak melding

 41. RobG 4 augustus 2021 At 13:36
  Het is na zeer lange tijd weer even wennen aan de politici uit Suriname die om de haverklap op bedeltoer zullen afreizen naar Nederland. Ik ben daarom helemaal niet jaloers op zijne excellentie als hij in de Tweede Kamer komt bedelen om voedselpakketten. Het is juist om te schamen voor dit armlastig gedrag. Maar ik vermoed dat hij ook om bijstand komt vragen voor de grote aantallen inwoners van Suriname die met zichzelf in de knoop zijn geraakt door zijn beleid.
  =============================================

  HEEL BELANGRIJK, ZOLANG HIJ MAAR NIET STEELT VAN DE STAAT OF GAAT GRAAIEN IN DE SPAARCENTJES VAN HET VOLK EN HET LAND IN CHAOS EN ELLENDE ACHTERLAAT…


  Maak melding

 42. @RobG
  Die ellende die u nu ziet zag ik eind 2019 toen mijn partner even gast was in het AZP, zich zelf ontsloeg en euro 75 moest betalen om haar papieren mee te kunnen krijgen zodat zich in NL echt kon laten checken.
  3 dagen geen eten etc en een badkamer waar je niets durfde aan te raken on te voorkomen dat men niet zieker werd.

  Beste RobG er wordt weer iets gedaan en de sanering van 10 jaar Bouterse ellende leidt tot pijn, heel veel pijn en gaat nog steeds levenskosten.
  Iedereen die droomt dat er in een jaar 10 jaar roofbouw hersteld kan worden heeft geen goed inzicht en waait helaas met elke opportunist mee in de Waan van de dag. Er is niet belooft dat het beter zou gaan na x maanden of een jaar beste RobG.


  Maak melding

 43. NEEEE IK BEN NIET JALOERS!!! Schreeuwen ze in hun ontkenningsfase. Duurt wel lang jullie ontkenningsfase mang. Moeilijk hé, om eruit te komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.