ELTO bestaat 40 jaar en beplant middenbermen dr. Sophie Redmondstraat

6
middenbermen aan de dr. Sophie Redmondstraat beplant

In verband met het 40-jarig bestaan van Electro-Lampen en Technische Onderneming ELTO op 1 augustus j.l. zijn er 3 middenbermen aan de dr. Sophie Redmondstraat beplant met fraaie planten.

Minister Riad Nurmohamed heeft bedrijven opgeroepen mee te werken aan de groenvoorziening in Paramaribo. ELTO heeft daarop ingespeeld vooral voor de veiligheid van de schoolkinderen van de Vrije school, die in het verleden zijn aangereden door wild rijders.

ELTO heeft enkele jaren terug vele kleuren Flamboyant plantjes geimporteerd uit de Antillen, Bonaire, St. Maarten en Saba. De kleuren geel, geel oranje en geel rood werden al na un eerste bloei gerost voor stekken. Ook de zwervers van de begraafplaatsen gaan steeds er vandoor met de planten om die voor een appel en een ei te verkopen voor een stikkie.

De ministers van Openbare Werken Riad Nurmohamed, Defensie Mw. Krishna Mathoera alsook de directeur van de SLM, Paul de Haan spraken hun waardering uit voor het initiatief. Ze mochten elk samen met Mw. Prema Gangaram Panday een Ashoka boom planten die bescherming, veiligheid en gezondheid symboliseert.

Vooraf werden enkele medewerkers geëerd voor vele trouwe dienstjaren en zijn er enkele donaties gedaan aan kinder-, wees en bejaardentehuizen. Met een covid style walk-thru happy hour werd het kort uurtje veilig afgesloten.

6 REACTIES

 1. Surinamers in Suriname is het tijdens zonnige dagen, heel warm en heet, jullie moeten ook bomen planten, wacht niet op een ander, ELTO heeft het voorbeeld gedaan voor Suriname, want als de temperatuur van de aarde een beetje stijgt dan is het te warm, bomen planten ok,


  Maak melding

 2. Wegeninfrastructuur is wat anders dan beplanten. Het ministerie van Ow moet maar nagaan of als dit gedeelte vd tussenberm niet beter geschikt is om twee rijbanen aan te leggen. Een voor richting verkeer naar het centrum vd stad en de andere een rijbaan voor verkeer dat uit het centrum vd stad gaat.

  Stof tot nadenken. Gebruik liever de toegangswegen naar Paramaribo voor planten van bloemen, en stuiken en bomen.

  Voor doorstroming van het verkeer kan iedere ruimte vd weg dichtbij het centrum gebruikt worden voor het verbreden vd weg of aanleg voor nog een rijbaan/rijbanen.


  Maak melding

 3. Passant , er is geen geld om wat jij graag zou willen , we zijn het wel met je eens hoor , en ook op vele andere wegen zou dit een oplossing zijn , maar wij geloven , er wel in , dat er weer geld is zeker dit allemaal gerealiseerd kan worden .
  Passant , robg en franco 13 en al die ndp lovers zullen nu al zeggen waardeloze doelstellingen van deze regering , maar ja dat zijn uitspraken van ongeschoolde paarse ratten.


  Maak melding

 4. Wat!
  Ik ben never nooit ndp/ddb lover geweest. Zoek de artikelen over ddb, npd op deze website en zie mijn postings.

  Jij bent zeker nieuw op deze website, anders had je dat nooit gezegd, dat ik ddb/ndp-lover ben. Ik zou als ik in een dictatuur leven, niet lang in leven zijn, want ik zou er alles aan doen om het tegen te gaan, dood gemaakt worden of ik zou politiek asiel aanvragen op een ambassade. Ik hou van rechten en plichten in een grondwet v/e land en internationale verdragen van de VN of andere organisaties. Ik hou van grondrechten.

  Leve.

  Grondrechten,
  Grondwet van een land, aangesloten bij VN en andere organisaties,
  Trias Politica, Wetgevende Macht, Uitvoerende macht, Rechterlijke Macht.
  Internationale verdragen, oa Mensenrechten.

  Ik ben een voorstander van de democratische rechtsstaat. Ik ken geen betere systeem dan de democratische rechtsstaat, waarin ik (zou) wil/len leven. Wat de democratische rechtsstaat betreft ben ik een extreme voorstander ervan, de grondwet ve land, Trias Politica, Internationale verdragen.

  Momenteel is er geen geld/kapitaal, maar er zijn goede perspectieven dat er geld/kapitaal binnen gaat komen. Goed beleid en bestuur is daarvoor nodig. Goede plannen die hiervoor zijn uitgewerkt. Korte termijnplanning, middellange termijn en lange termijn. Wat moet nu gebeuren en is noodzakelijk. Welke zaken moeten nu gebeuren en welke in een volgtijd. Waar liggen de prioriteiten.

  Er zullen wel de juiste mensen op de juiste posten moeten zitten.

  Een socialist is geen econoom en moet daarom zo ver mogelijk van zaken afblijven, maar niet op de stoel van de econoom gaan zitten.

  De juiste man/vrouw met kennis en ervaring, goede reputatie moet op die stoel zitten en beleid maken, dat daarvoor nodig is.

  Met criminelen, domme mensen in de leiding ve land gaan het niets worden, ook niet in Suriname. Het moet niet gaan om het individueel belang, maar om het algemeen belang dat het land tot bloei kan brengen en gelukkige en tevreden mensen gaat maken waar het goed toeven is.

  Dat gebeurt niet op dit moment, triest dat Z.E. Chan Santokhi dat niet inziet. Hij kan 3/4 van zijn kabinet vervangen. Desnoods komen er nieuwe verkiezingen daarvoor op korte termijn. De kiezers hebben hem de kans geboden, maar hij heeft anderen laten bepalen wat er moet gebeuren. Triest!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.