DNA-lid Melvin Bouva (NDP) vindt ‘stront’ geen krachtterm

44
Scheldende NDP'er Melvin Bouva door politie uit DNA vergadering gezet
Bouva moet met de politie mee en de zaal verlaten.

Assembleelid Melvin Bouva (NDP) moest donderdagavond van Assembleevoorzitter Marinus Bee de DNA vergaderzaal onder politiebegeleiding verlaten. Dit omdat hij het woord ‘stront’ gebruikte. Volgens Bouva zei hij: “Het is ook een stront hier in ’t parlement”.

In een ingezonden brief zegt de politicus een dag later dat hij ten onrechte is weggestuurd en dat het woord stront volgens hem per definitie geen krachtterm is, maar gekenmerkt kan worden als een gebruikelijk Nederlands woord.

Opmerkelijk is dat hij in de brief toch zijn verontschuldigingen maakt, ondanks dat hij het gebruik van het woord ‘stront’ geen krachtterm vindt.

DNA-voorzitter Marinus Bee, zegt dat Bouva meerdere keren zijn aanmaningen heeft genegeerd. Toen Bouva krachttermen gebruikte was de maat vol. Bee hoopt dat bij de eerstvolgende vergadering Bouva de grootheid zal opbrengen om de Surinaamse samenleving zijn excuses aan te bieden:

44 REACTIES

 1. Boeva, zeg het in de buurt van je vader of moeder. Kijken of je geen smoelwerkklap gaat krijgen, als je dit soort woorden in hun buurt gebruikt. je bent je opvoeding niet waard. En trouwens, begin je 2e salaris in te leveren, als je het zo goed meent met het verarmd poti volk. En zeg aan die andere obstructieplegers, aloemang, parmessar en tsjang om hun 2e en 3e salaris ook in te leveren.


  Maak melding

 2. QQQ..

  Ik Weet In Gods Naam Niet Waarom Men De NDP Nog Een Bune Geeft.
  Niet Alleen De Partij Moet Verboden Worden.. Zelf De Naam NDP Mag Niet Meer Uit Gesproken Worden. Wie Dat Doet Moet Een Fixe Boete Krijgen.


  Maak melding

 3. Eerst het land compleet failliet maken en dan in de stront laten belanden om vervolgens in een dure kostuum verschijnen om een hardwerkende minister te beledigen. Bij de komende verkiezing zullen die paar stemmen die hij heeft gehad ook verdwijnen.


  Maak melding

 4. ==Gek genoeg neemt Bova nu het voorbeeld van Nederland dat het geen krachtterm is, dit terwijl Bova in Suriname is geboren waar deze woorden WEL als krachtterm gezien worden.

  Bova schuilt achter zijn falen, omdat zijn baas bouterse NOOIT iets met Nederland te maken wilde hebben.

  Bova, je bent gewoon een waardeloze schoft, omdat jij ook voorzitter bent geweest. Nu komt je ware aard naar buiten. Bah Bah


  Maak melding

 5. Natuurlijk vindt Bouva dat, hij is toch een NDPer, die alle stront dat uit Bouta’s anus komt maar al te graag voor zoete koek slikken., die beweerden toch ook dat massamoord op ongewapende mensen niet zo erg is en amnestie verdiende.


  Maak melding

 6. Wat een klein zielig mannetje die Boef-A.
  Het ging helemaal niet alleen maar over het woord stront maar over het feit dat hij al meerdere keren was aangemaand zich te gedragen. Wel als hij dat niet kan, nooit geleerd heeft moet hij de eer aan zichzelf houden en op sodemieteren. De tijd van hufters en huftergedrag is voorbij.


  Maak melding

 7. Bouva heeft stront in zijn hoofd net als de andere NPD parlementairen. Zo hebben de NDP,ers het land stront arm gemaakt. Door het stront gedrag van de NPD,ers zit land het in shit


  Maak melding

 8. QQQ.. Heren

  Soms Hebben De Vrouwen Die Deze Site Bezoeken Een Compliment Nodig.
  De Vrouwen Hebben Vaak Een Verfrissend Perspectief.

  Word Vervolgd


  Maak melding

 9. Bouvacherft mijn inziens groot gelijk. De reactie van parlementsvoorzitter Marinus Bee was overdreven. Heeft met de beperkte woordenschat van Marinus Bee te maken. Het woord stront kan in verschillende combinaties gebruikt worden. Maar de parlementsvoorzitter is door zijn beperkte woordenschat hiervan niet op de hoogte. Enkele voorbeelden. Het is één-en-al stront aan de knikker met de minister van volksgezondheid. De betekenis hiervan is dat de minister een grote puinhoop van maakt en gedonder veroorzaakt. Een ander voorbeeld. De minister van volksgezondheid zit in de stront. M.a.w. de minister van volksgezondheid zit in de problemen. President Santokhi is stronteigenwijs. Hij is koppig omdat hij de minister van Volksgezondheid niet wil reshuffelen of ontslaan terwijl het land hiermee gebaat is.


  Maak melding

 10. Als Bouva zich in het nou gedreven voelt dan komt zijn waare identiteit naar boven dat heb je ook met het woord Stront ook, Het komt altijd naar Boven drijven kan een ieder het zien en welke 3 delige of 7 delige Costuum hij ook mag aantrekken van Gucci tot aan Hilfinger en welke Parfum hij ook moge gebruiken van Loulou tot aan Old Spice hij gaat blijvend Stinken


  Maak melding

 11. Ik snap deze jongen wel hoor.
  hij is in dit milieu opgegroeid van jongs af aan en hierin blijven hangen.
  Dan is het niet meer dan logisch dat hij het normaal vind net als een ieder die hier zo over denkt.
  Opvoeding, …………………..slecht tot afwezig
  sociall skills…………………..afwezig
  ontwikkeling………………….geen

  Een beetje mens zegt dan; het spijt me, ik verkeerde in de veronderstelling dat dit woord een woord was dat als normaal mocht worden bestempeld. Dit blijkt niet het geval te zijn
  Nogmaals mijn excusus.
  Ook voor mijn verder walgelijk gedrag bied ik mijn oprechte excuses aan.


  Maak melding

 12. In een ingezonden brief zegt de politicus een dag later dat hij ten onrechte is weggestuurd en dat het woord stront volgens hem per definitie geen krachtterm is, maar gekenmerkt kan worden als een gebruikelijk Nederlands woord.

  Wat een lulverhaal van Bouva.
  Het is de context en het doel dat zoveel deining veroorzaakt met het woord stront.
  Indien ik zou zeggen Bouva je hebt KA in je hoofd of Bouva je vrouw heeft stront in haat ogen.
  Wat zou je hieruit opmaken Bouva?
  Er Bouva een hoop stront gegebracht door die KA van een senior Bouva.
  KA is in het Surinaams voor STRONT toch Bouva


  Maak melding

 13. RobG 31 juli 2021 At 16:40
  Bouvacherft mijn inziens groot gelijk.

  RobG ook jij hebt stront in je ogen en nog nadrukkelijk gezegd RobG je hebt KA in je ogen
  Nou dan.
  Zelfs op de lagere school leer je dat een woord een zware lading krijgt als:
  – het in een zinsopbouw beledigend is
  – als je intentie hebt om aan ander te beshadigen
  – als het woord op een moment van verstandverbijstering wordt gebruikt

  Jaja RobG dit heb je zeker niet meegekregen hé


  Maak melding

 14. Waarom iets wat krom is weer proberen recht te praten zonder enige overtuigende onderbouwing?

  Het maakt gewoon niet uit in welke combinatie of context het woord “stront” wordt gebruikt op het moment dat je in een officiele vergadering zit. Dan is het onfatsoenlijk en behoort men zich te bedienen van algemeen beschaafd nederlands (ABN).

  Gezegdes die het woord stront bevatten gebruik je maar aan de borreltafel of in de sportschool


  Maak melding

 15. Als hij weer het woord vraagt, mag de geachte heer Bee dus zeggen ik geef het woord aan stront(zak) bouva.
  zou hij tegen bouterse ook zeggen stront bouta
  zal hij straks in de rechtbank als hij terecht staat tegen de rechter zeggen strontrechter?
  ik hoop het


  Maak melding

 16. Er was inderdaad een stront in het parlement en de voorzitter heeft deze laten opruimen.
  Toen hij het woord moest bezigen tegen de vorige regering en hun dubieuze handel en wandel, hield hij zijn stront wel varen.
  Deze man en velen samen met hem, zijn een schande van het volk.
  Hij mag zijn stront gebruiken en het is zijn goed recht. Hoop dat hij het gebruikt tegen zijn kinderen en ouders.
  Het is per slot van rekening, een normale Nederlandse woord.
  Een varken rolt dagelijks in z,n stront al was je hem, het blijft een stukje stront.


  Maak melding

 17. Bouva is gewoon een lul. Hij heeft met opzet het woord stront gebruikt om aan te geven hoe hij zich op dat moment voelt. Hij wilde de Minister terugpakken omdat hij het niet eens was met de Minister. Hij wordt dan uit het parlement verwijdert, zeer terecht. Aanvaard de verwijdering en ga niet zielig lopen doen. Hij heeft bereikt wat hij wilde bereiken, hij heeft zijn misnoegen kenbaar gemaakt, klaar is Kees en nu opzouten.🙈🙈
  Het parlement is de laatste tijd steeds meer een aanfluiting. Zo lang er een afrekeningscultuur (revanche mentaliteit) heerst zal men blijven bekvechten, soms geinig om mee te maken.


  Maak melding

 18. RobGay…..naast jouw “luchtvaartkennis”, profileer jij je nu ook als faecalieen-specialist. Verbaasd mij niet, aangezien ik je reeds vele malen als een paars RIOOLratje heb beoordeeld. Je bewijst nu zelf je ware aard en afkomst. Strontvlieg.


  Maak melding

 19. Goed dat Bouta nooit officieel op staatsbezoek naar Nederland is gegaan. Stel je voor dat hij tegen koningin Beatrix of koning Alexander in Algemeen Beschaafd Nederlands (NDP stile) had gezegd op aanraden vsn Boiva; Majesteit, die stronterij die jullie reeds meer dan 400 jaar uithalen in Suriname, moet nu eindelijk ophouden. Het is toch een stront dat jullie je excuses niet willen aanbieden en al helemaal niet willen.praten.over herstelbetalingen?


  Maak melding

 20. Van iemand als Adhin zou je verwachten, dat hij goed kan optellen en aftrekken maar hij schijnt een slechte rekenmeester te zijn.

  Bouva
  Aftrekken is een Nederlands woord ja dat is het ook. Maar gebruik het is een bepaalde zincontructie dan heeft het een heel andere betekenins.
  Bouva, tot welke leeftijd heb je jezelf lopen aftrekken?


  Maak melding

 21. Ik blijf bij mijn standpunt dat het woord stront door een stelletje moraalridders in een ander verband wordt uitgelegd. Ergo…De wannabe fatsoenrakker Bigi Sma neemt niet eens de moeite om zijn hersenen aan het werk te zetten en brengt het woord direct in relatie met fecalien. De fatsoenrakker Bigi Sma geeft een enge interpretatie aan het woord stront terwijl men in de Dikke Van Dale de mensheid meer wijsheid wil aanleren door meer betekenis te geven aan het woord stront. Het woord shit heeft de dezelfde betekenis als het woord stront. Het wordt naar gelang de situatie ook in diverse betekenissen en omstandigheden gebruikt.


  Maak melding

 22. RobG 1 augustus 2021 At 01:37
  Ik blijf bij mijn standpunt dat het woord stront door een stelletje moraalridders in een ander verband wordt uitgelegd. Ergo…De wannabe fatsoenrakker Bigi Sma neemt niet eens de moeite om zijn hersenen aan het werk te zetten en brengt het woord direct in relatie met fecalien. De fatsoenrakker Bigi Sma geeft een enge interpretatie aan het woord stront terwijl men in de Dikke Van Dale de mensheid meer wijsheid wil aanleren door meer betekenis te geven aan het woord stront. Het woord shit heeft de dezelfde betekenis als het woord stront. Het wordt naar gelang de situatie ook in diverse betekenissen en omstandigheden gebruikt.
  ============================================

  Ik weet niet wat voor een opvoeding je van je ouders hebt meegekregen, waarschijnlijk heb wel de voeding tot je genomen en de op laten staan. Bij ons thuis was het woordje “stront” een no go. En buitens huis gebruik ik het weleens voor die vieze vuile paarse rioolratten zoals jezelf.
  Alleen strontvliegen proberen zo’n actie van Boefa goed te praten.


  Maak melding

 23. mensen dit waren de laatste woorden van robg , nu heeft hij/zij in de gaten dat het schaakmat is voor hem , de beerput wordt nu voor eens en altijd geleegd , en robg zal uitdrogen , opdrogen en verdampen


  Maak melding

 24. Zie geen meerwaarde in het ontleden van stront, want stront is gewoon stront, niets meer of minder. Bouva behoort tot die 66% onderontwikkelde Surinamers en heeft te kampen met zeer een beperkte vocabulaire. En ndp-lovers gaan door de stront om ndp-modderfiguren uit de stront te strekken. Ze zijn bij bronbere beter op hun plek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.