Vonnis in zaak Decembermoorden op 30 augustus 2021

29
Hoofdverdachte Decembermoorden voor de Krijgsraad van Suriname
Aankomst hoofdverdachte Bouterse bij de zitting op vrijdag 30 juli 2021.

De rechtszaak tegen oud-legerleider Desi Bouterse, inzake de Decembermoorden in Suriname, is verdaagd naar maandag 30 augustus 2021. Op die dag zal de rechter vonnis wijzen in deze zaak. Dat is vanmorgen duidelijk geworden na de zitting in Paramaribo.

De eerdere 20 jaar cel voor hoofdverdachte Bouterse, zoals geëist door auditeur-militair Manro Danning, is in stand gebleven na vandaag.

Bouterse kwam vanmorgen aan het woord waarbij hij zijn gebruikelijk verhaal over de rol van kolonisator Nederland, naar voren bracht. Volgens hem is het oppakken, martelen en doodschieten van onschuldige en ongewapende mannen allemaal de schuld van Holland.

29 REACTIES

 1. Het was, is en blijft 20 JAAR BAJES uitzitten voor massamoord.

  Bungelend aan het touw spartelt deze paranoïde Holland hater. Wetend dat er geen enkele witte man aanwezig was op het Fort op 8 Dec. ’82.

  Als het vonnis uitgesproken is, onmiddellijk deze gevaarlijke idioot opsluiten, voordat hij vlucht langs het pad wat Hoefdraad inmiddels voor hem geëffend heeft.


  Maak melding

 2. Volgens de geweldige jurist Edward Belfort kon de veroordeelde Drugscrimineel tevens meervoudige MOORDENAAR niet meer in Hoger beroep. De advocaten Gerard Spong en Hugo Essed hebben meermalen aangegeven dat de dat KUMAKOISI AKA CEO VAN DE FIRMA LIST EN BEDROG wel degelijk in Hoger Beroep kan.

  De geweldige jurist Edward Belfort blijft erbij dat dit niet meer mogelijk is. Laatst nog heeft hij dat bevestigd bij In de Branding op radio Apintie.

  Ik begin de geweldige jurist Edward Belfort echt zielig te vinden: Hij had ook geroepen dat het vaccin AstraZenica is afgekeurd.


  Maak melding

 3. Voorlopig zie ik alleen NRC met een berichtje, verder nergens. Wat dacht hij dat hij wereldnieuws zou zijn, pfffff.

  Humberto, ik verwacht vanavond een stevig team aan tafel om te reageren op de lachwekkende beschuldiging. Stop je kop niet in het zand.

  20 jaar blijft zonder aftrek.
  Punt!


  Maak melding

 4. Bouterse Lacht van Links naar Rechts hij weet datgene wat menigen nog niet weten en dat is dat hij Nimmer en Nooit inde Gevangenis zal belanden
  Hopelijk heeft hij Ongelijk of toch NIET.


  Maak melding

 5. Meneer krijgt 1 maand de tijd van het CH om zijn koffers te pakken en te verkassen naar Haïti. Daar mag hij de vermoorde Haïtiaanse president opvolgen.

  Dan rijst de vraag wie de nieuwe minnaar van Ingrid wordt als Delano toch naar de tralies mag turen.

  Wordt het:
  a. Santokhi
  b. Brunswijk (Leo)
  c. Rusland (NPS)
  d. RobG


  Maak melding

 6. Bouterse heeft er 40 jaar over kunnen nadenken en het enige wat hij ter verdediging van zichzelf over te zeggen had, was: “A NO MI”, het zijn de Hollanders, ik heb ze zien vliegen, Vliegende Hollander is mijn getuige.


  Maak melding

 7. Op de vraag of Bullshit Bouta bereid is om vragen te beantwoorden n.a.v. zijn laatste woord greep deze paarse psychoot naar zijn zwijgrecht. Tralala.

  Armoede is de vijand van Suriname durft deze klojo te zeggen terwijl hij en zijn family en friends Suriname structureel hebben leeggeroofd. Waar is Hoefdraad met al die miljoenen US Dalla ? Golddigger Ingrid W. – B. profiteerd van giften dat bestemd waren voor het volk.
  De laatste dagen en minuten van de regering Bouta liet zien hoe er gestolen werd.

  Bullshit Bouta heeft verder niks nieuws verteld of onthuld en kon ook geen boekjes meer vinden om open te maken. Hetgeen aangeeft dat die hele Dekolonisatie verhaal een spookverhaal was. Bouterse heeft trouwens heel veel Nederlandse zakenpartners in de criminele circuit. Alleen het justitiele gedeelte van Holland zit hem dwars. M.a.w. Holland is slecht behalve de Hollandse criminelen.

  Maar Bullshit Bouta heeft niet niks gezegd integendeel heeft hij zijn draaiboek opengemaakt !
  De regering Santo. / B. zal er goed aan doen om zijn woorden goed te begrijpen.
  Bullshit Bouta geeft ook aan dat hij invloed heeft in de toegenomen criminaliteit. Bouterse gebruikt criminelen om het volk te intimideren en om de huidige regering er verantwoordelijk voor te stellen !

  De komende weken en voor zijn arrestatie moeten alle illegale depots en zijn heethoofden ontmanteld worden.
  Zijn arrestatie zal niet zonder gevolgen blijven !
  Het zal veiliger zijn voor Suriname als Bullshit Bouta en de Bouta boys zo snel mogelijk uitgeleverd zouden kunnen worden.
  De Surinaamse gevangenissen zijn niet bestand tegen een langdurig verblijf van deze topcriminelen !
  Bullshit Bouta is een begrip in de onderwereld, hij heeft in ruim 40 jaar een behoorlijk netwerk opgebouwd dat niet onderschat moet worden. Het zou daarom zelfs heel goed mogelijk zijn dat deze criminele organisatie bijval zal krijgen van een ander criminele organisatie buiten Suriname !

  Zijn aanhang lijkt in ieder geval in vergelijking tot de opkomst van zijn retourtje China behoorlijk geslonken. Bullshit Bouta hoeft niet meer te rekenen op het volk.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 8. Toranga, geen van allen, ze zijn toch niet gek of blind? Het wordt bisschop Stevie Wonder, die is namelijk verblind door zijn afgod DiDiBri en maar al te graag bereid de onbestorven weduwe van zijn idool te zegenen met zijn bischoppelijke staf.


  Maak melding

 9. ddb stond in de jaren van de 70 vd vorige eeuw ook met zijn jockey voor cafe Talk of de Town aan de West Kruiskade in Rotterdam, toen zijn huurwoning in een vd zijstraten vd Kruiskade in de fik stond. Ja daar stond hij dan in zijn jockey/herenslip.


  Maak melding

 10. Dan moet de krijgsraad ook de ballen hebben na uitspraak de man in hechtenis te nemen. Verdere procedures etc moet men afwachten in de cel.


  Maak melding

 11. Gezien de eerdere veroordeling van 20 jaar, het grote vlucht gevaar en de onwaarschijnlijke kans dat er, als er al een HB komt, de straf lager zal uitvallen moet op 30 Augustus gewoon de woorden bij voorraad uitvoerbaar: uitgesproken worden.
  Laat 30 Augustus een nationale feestdag van gerechtigheid en verlossing zijn!!


  Maak melding

 12. Landgenoten het zou goedt geweest zyn deze dosier ook voor zestig jaar gesloten tehouden
  daar zyn meerdere redenen voor tebenoemen, dit bengt een enorme druk met zich mee en zal ons als volk voorgordt verdelen, wat niet gewenst is natuurlyk, tweede punt is dat om een degelyk oordeel tevellen de gesloten dosiers in nederland ook rondt die tydt wordt vrygegeven daardoor kan men een eerlyker inzicht krygen. wat zich nu afspeelt is Politiek en het is gevaarlyk voor landt en volk , denk na en stel je voor, dat je voor de keuze sta,
  of 20 doden door een vacine of 5oooo door een virus wat zal de keuze zyn?
  en een ieder heefd het recht zich teverdedigen,by deze stondt de man in diestbaarheidt van de staat dan is de keus snel gemaakt,dus ik zou deze zitting verdagen en voor zestig jaar stop zetten, om land en volk te behoeden van africaanse taferelen


  Maak melding

 13. rbruinwerkertje slaat weer helemaal door
  wil de grootste crimineel en rover uit de surinaamse geschiedenis gewoon vrij laten en de dossiers sluiten?
  en dan nog beginnen te dreigen met vaccin en virus.
  zegt al geneog over de idioot die totaal niet begrijpt wat er aan de hand is.
  het hoofdstuk bouterse moet voorgoed gesloten worden met een passend einde
  zodat suriname met een goed gevoel verder kan, dat criminelen niet het land besturen


  Maak melding

 14. Alle reacties hier zijn blind van achterlijkheid. Holland hosanna.. die hebben nooit iets fout gedaan. Ze hadden zeker ook geen belangen in Suriname. 400 jaar slavernij en toch durven jullie te roepen dat, Nederland geen vieze spelletjes speelt. Dossier voor 60 jaar achter slot en grendel. Dat is normaal?? Of Bouta heeft gemoord, is en blijft een Welles nietes gelul. En het boeit na 40 jaar niet meer.


  Maak melding

 15. Rbrouwn heeft gelijk want Deci Bouterse is niet de eerste op aarde geweest die een coup heeft gepleegd en zal ook niet de laatste zijn op aarde Wat is de bijdrage van Tata want die heeft hij ook benoemd
  Moet alleen Deci de bak in of zijn er meerdere die ook weten hoe het is gegaan en deel aan hebben
  Ken je het lied van Piet Hein hij heeft ook gehandeld en is populair hoewel hij stof is geworden Dus van Deci Bouterse in niets nieuws


  Maak melding

 16. Bullshit Bouta en zijn raadsman Irwin K. doen hun uiterste best om de feiten te verdraaien en te verdoezelen. Maar maken hier een grote fout door de Krijgsraad te kleineren. De krijgsraad, de Militaire Rechtbank, is juist gespecialiseerd in militaire operaties. Zij zullen het vast wel beter weten en beter onderzocht hebben dan een groepje niet gestudeerde soldaten van lagere rang die geforceerd de macht hadden overgenomen. Bullshit B. was geen afgestudeerde officier of commandant die kennis had van militaire operaties op hoog niveau waar hij naar toe probeert te verwijzen. Bullshit B. had met zijn kameraden een misdrijf gepleegd dat bekend staat als de Sergeantencoup en de Decembermoorden !

  Raadsman Irwin K. en zijn client Bullshit B. stellen dat “met voorbedachte rade” niet is bewezen.
  De feiten op een rij spreken voor zich, er is een opbouw van handelingen:
  het ophalen (lees ontvoeren) van de slachtoffers,
  de zware fysieke disproportionele mishandelingen met zwaar lichaamlijk letsel tot gevolg (in deze fase zou moord discutabel kunnen zijn, dood door schuld / mishandeling met de dood tot gevolg hoeft geen moord te zijn),
  de opdracht geven tot vuurwapen geweld (in deze fase kan men bewust zijn en beseffen wat de gevolgen kunnen zijn),
  zelf de trekker overhalen en gericht vuren op nogwel slachtoffers die al zwaar mishandeld waren (hier wordt bewust gekozen).

  In diverse arresten is te lezen dat indien een verdachte voldoende tijd had om te beseffen wat de gevolgen kunnen zijn van zijn handelen / keuze er al sprake is van “handelen met voorbedachte rade”.

  Verdachte Bullshit B. was bevelhebber / leider / opdrachtgever, hij heeft bewust opdrachten gegeven. Bewust opdrachten geven en om berekend en strategisch te werk te gaan met een bepaald doel voor ogen. Is dus handelen met voorbedachte rade en valt ook in de context van een “draaiboek” hebben

  Raadsman Irwin K. en zijn client Bullshit B. proberen de krijgsraad en de gemeenschap wijs te maken dat de gruweldaden zijn gepleegd door een groepje labiele randdebielen die impulsief te werk waren gegaan en eigenlijk ontoerekeningsvatbaar waren. En hierin kan ik ze dan niet helemaal ongelijk geven. Maar de toedrachten spreken voor zich.

  Moge het recht zegevieren !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 17. DUIVELS GEBROED, ALSJEBLIEFT ALSJEBLIEFT ZIJNE EXCELENTIE CHAN SANTHOKI LOCK HIM UP OR HANG HIM HIGH PLEASE PLEASE PLEASE

  kowlo moordenaar


  Maak melding

 18. Deze couppleger moordenaar wapendief en handelaar moet eigenlijk alvast achter slot en grendel voor 30 augustus want hij heeft in bedekte bewoordingen onrust aangekondigd na 30 augustus. Eeen feit dat hij zijn 8december slachtoffers in de schoenen probeert te schuiven sinds december 1980. Zogenaamd moest hij ze wel onschadelijk maken. Wel maak hem onschadelijk en doorzoek alle aan deze kille moordenaar te linken woningen en opslagplaatsen opzoek naar ontvreemde wapens die hij evt kan inzetten bij zijn volgende coup.
  Ik ben ervan overtuigd dat WB niet dood hoefde.


  Maak melding

 19. Hij moet gewoon, naast de 20 jaar, een verbod krijgen om ooit nog zijn gestoorde onzin en leugens te verkondigen & een verbod om welke functie dan ook uit te voeren, groepen toe te spreken, etc.
  De man zou eigenlijk in strikte afzondering geplaatst moeten worden. Zwaar gestoord.


  Maak melding

 20. Ow is Hollands schuld, maar al die jaren terug toen hij op de buis kwam heeft hij zelfs met zijn smoel gezegd dat die mannen probeerde te vluchten met hun penisen in hun hand en kogels in hun borst en niet in hun rug.
  Leugenaar van de hoogste rang orde.
  Deze man en zijn hele achterban is al zo lang een vloek geweest, dat ik me geen tijd meer kan herinneren dat hij ons niet heeft genaaid.
  Hoop dat hij eraan gaat als zijn super buddies, Ghadafi en Escobar, door zeefd met kogels.


  Maak melding

 21. Sinds jaar en dag hoor ik dat deze man moet zitten, wanneer gebeurt het dan? Elke keer weer een rechtszaak. Ik ben er van overtuigd dat het nooit zal gebeuren. Iedereen om hem heen weet waarom. Heb te doen met de nabestaanden.


  Maak melding

 22. Zoek op Google: Argos de Surinaamse decembermoorden (het is een herhaling). Op 11:40 min/sec begint het relaas. Geen voorbedachte rade?! Maak dat RobG(oebbels) maar wijs.


  Maak melding

 23. Luister vanaf het begin.

  Zoek op Google: Argos de Surinaamse decembermoorden (het is een herhaling). Op 11:40 min/sec begint het relaas. Geen voorbedachte rade?! Maak dat RobG(oebbels) maar wijs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.