Radeloze medewerkers Surpost getogen naar vicepresident

14
Radeloze medewerkers Surpost getogen naar vicepresident

Een vijftigtal radeloze medewerkers van het Surinaams Postbedrijf (Surpost) is maandag getogen naar het Kabinet van de vicepresident (vp), om hun misnoegen te uiten over de wantoestanden binnen het bedrijf. Daarbij hebben zij een petitie aan vp Ronnie Brunswijk aangeboden.

Het personeel is sedert 5 juli 2021 in beraad, maar niet in staking. De werknemers hebben de vp kenbaar gemaakt dat zij zijn bedreigd met de toepassing van “no work, no pay”, wat volgens hen ertoe zal zorgdragen dat zij nog meer ellende kunnen verwachten.

De misnoegde werknemers hebben een petitie aan Brunswijk overhandigd, waarin zij enkele pijnpunten hebben opgenomen. Eén van de belangrijke aandachtspunten die is opgenomen is de rechtspositie van de medewerkers. Sinds 2017 hebben zij ook de koopkrachtversterking, die is toegekend aan ambtenaren in Suriname, niet gekregen. Ook een salarisverhoging in 2020 en 2021 is uitgebleven.

“Hoe moeten wij dit overleven vp’’, vraagt de radeloze Tufelia Carr aan namens de werknemers. Het personeel eist een salarisverhoging van gemiddeld SRD 1.580 en een aanpassing van de secundaire voorwaarden met 470 procent op basis van de inflatiecorrectie.

De vp bedankte de werknemers voor het in hem gestelde vertrouwen. Hij nam de petitie in ontvangst en beloofde dan ook direct actie te zullen ondernemen, door het voorgaande met de president te bespreken en de aandacht van de minister van Financiën en Planning hiervoor te vragen.

14 REACTIES

 1. Suripost hmm bedrijf moet de overheid van de hand doen.
  Nieuwe eigenaar kan moderniseren / automatiseren en doorstart maken na overtollig personeel te ontslaan. Dan kan het goed worden. Nu is het een blok aan het been van de overheid


  Maak melding

 2. Zo vp u hebt beloofd werk van te maken, dan komt uw belofte na aub?
  Iedereen maakt fouten toen onder venetiaan en sardjoe het goed ging, wat bezielde de surinamers om een moordenaar de mandaat te geven om een land te regeren, die heeft goed misbruik gemaakt van de vertrouwen die surinamers bouta had gegeven, dom dom dom, surinamers leren jullie soms vooruit denken?want dat is toekomst toch, het resultaat is dat ndp en vrienden in 10 jaar rijker is geworden en de arme surinamers arm is geworden, we zullen wat santhoki brunswijk doen ,tot nu doen zij het goed, maar in deze moeilijke periode ivm alles is duur, me wakti oting a alla san e kong boeng?


  Maak melding

 3. We moeten gaan onderzoeken waar en wanneer het bij Surpost fout is gegaan. Ik stuur brieven en kaarten, die maanden later worden afgeleverd. Geld in enveloppe sturen naar Familieleden in Suriname komt nooit aan. Ik heb zelfs in de jaren 80 of 90 een cassettebandje met demoliedjes gestuurd naar een vriend van mij in Suriname die nooit is aangekomen. N.B. dit is een oud fenomeen omdat in de goede oude tijden, toen mijn grootmoeder nog postwissels uit Nederland kreeg, af en toe een postwissel achterover werd gedrukt met alle gevolgen van dien. Ik was in de jaren 70 geabonneerd op het seksblad Candy. Van de twaalf boekjes die ik moest krijgen heb ik slechts twee ontvangen Gevolg: abonnement indertijd opgezegd, Nu: ik stuur geld via Surigoud en brieven via de transportbedrijven naar Suriname. Kost wat maar de aflevering is gegarandeerd. Kijken wij naar de situatie in Nederland dan komen we tot de conclusie dat de postbedrijven van Nederland zijn geprivatiseerd.
  Vraag: Moet dat niet in Suriname gebeuren.


  Maak melding

 4. Kijk hem een staan…de op macht beluste vieze president van bananenrepubliek Suriname. Hij had ook ervoor kunnen kiezen om districtscommissaris van Marowijne te zijn. Dan kwam hij beter uit de verf en stond hij veel dichter bij zijn achterban.


  Maak melding

 5. “Het personeel eist een salarisverhoging”

  surinamers eisen teveel op basis van niets
  leer eerst eens een werkmentaliteit aan te nemen en verantwoordelijkheden te nemen voor je werk.
  want surpost is een lachertje van een bedrijf en zou in elk normaal land allang opgeheven zijn


  Maak melding

 6. Radeloosheid, heeft haar intrede op 25 november 1975 in het land gedaan.
  Nu deze regering, haar intrede heeft gedaan, merkt men de radeloosheid.
  Nu mag iedereen zijn/haar radeloosheid verkondigen.
  Oplossingen, zijn er genoeg, alleen het geld is al uitbesteed aan hebzuchtigen.


  Maak melding

 7. waarom hebben deze nietsnutters dan niet al in januari 2020 dit aangekaart, ze hadden toch al vanaf 2017 geen compensatie gehad, maar toen durfden deze nietsnutters niet naar de vp adhin te gaan want ze waren bang dat de vp hun zou bekogelen met aardappelen en uien, dus nietsnutters en lafbekken ga naar die ex vp admin en ga daar geldhalen of bij ocer
  Regering alle staatsbedrijven opdoeken, het kost alleen maar geld, en U geld is wel van het volk he , door die staatsbedrijven te blijven steunen helpt U het volk niet alleen maar de paarse ratten kolonie


  Maak melding

 8. “Sinds 2017 hebben zij ook de koopkrachtversterking, die is toegekend aan ambtenaren in Suriname, niet gekregen.”

  “Sinds 2017”, wie had het toen allemaal voor het zeggen ook alweer? Welnee het wordt gewoon weer eventjes op het bordje van deze regering neergelegd. Waar is die vieze vuile paarse rioolrat gebleven om hier opmerkingen over te maken? Of past deze niet in je straatje RobG? Ik zou zeggen brei er maar een verhaaltje aan vast, zodat we een beetje kunnen lachen weer.


  Maak melding

 9. Een stukje geschiedenis om de geheugens op te frissen.

  Corrupte managers Surinaams postbedrijf gevonnist
  6 november 2015

  PARAMARIBO, 6 nov – Twee corrupte managers van het Surinaamse Postbedrijf, Surpost, hebben voortaan een strafblad. Volgens de rechter is bewezen dat voormalig directeur Carlo Godliep zichzelf heeft bevoordeeld. Hij kreeg een jaar gevangenisstraf.

  Weliswaar zijn daar zes maanden voorwaardelijke straf. Die zes maanden zal Godliep moeten uitzitten als hij ooit weer een dergelijk delict pleegt. De periode van voorarrest mag worden afgetrokken. Het komt erop neer dat Godliep een vrij man is, zij het met een vonnis. Carlo Godliep was als directeur aangesteld tijdens de regering van Jules Wijdenbosch (NDP). Hij werd aangehouden op verdenking van corruptie.

  Dit gebeurde tijdens de eerste regering van Desi Bouterse. Godliep en de andere veroordeelde, Steve Ravenberg, hebben onder meer privé voertuigen aangeschaft op kosten van het bedrijf. Ook bedeelden zij zich met toelages waar geen toestemming voor gegeven was. Hoewel de straf niet zwaar lijkt, geeft ze wel aan dat corruptie ook nu afgestraft kan worden. Dit dan zonder een speciale ‘anti-corruptiewet’, die maar niet ingevoerd wordt.

  N.B. Geerlings , de echtgenoot van Jenny Simons was betrokken bij de Revo bedrijven. Pimba dooie, glasinsur etc.


  Maak melding

 10. Ze willen salaris verhoging met 1580srd en secondaire voorwaarden van 470%. Dat is meer dan een minister salaris. Mag ik ook daar gaan werken om postzegels te plakken en te stempelen


  Maak melding

 11. siekie mang ede ne wroko

  de ndp is aan alle kanten bezig om het voortvarend beleid van deze regering te frustreren.
  ze hebben niet door dat ze hiermee zichzelf in de vingers snijden. Aha, daar gaat het niet om noh, ze zijn bang dat boeterse moet gaan brommen net als hoefdraad boefdraad, boefdrama of whatever. vinden ze het gek dat niemand wil investeren politiek te onrustig
  dus ga zo door ga rustig door, laat je gerust belazeren ga rustig protesteren ga met spandoeken staan dag en nacht en de investeerders dan? je weet zelf het antwoord
  blijf voor dommie spelen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.