5-jarige Arush Lachan uit Suriname wordt vandaag geopereerd in Nederland

18
5 jarige Arush Lachan uit Suriname wordt vandaag geopereerd in Nederland
Het gezin bij aankomst op Schiphol, Arush in blauw.

De zieke 5-jarige Arush Lachan uit Suriname, voor wie vorige maand deze doneeractie werd gestart zodat hij in Nederland medisch kan worden geholpen, wordt vandaag geopereerd. Het gezin kwam vorige week aan in Nederland (foto).

Sinds zijn geboorte heeft Arush een afwijking waarvoor er een drain is geplaatst in zijn hoofd. De afgelopen jaren is Arush veelvuldig geopereerd in Paramaribo. Recent is er echter weer een ontsteking ontstaan en hebben de ouders het vertrouwen in de huidige specialist in Suriname opgezegd. 

Het was de wens van de ouders dat hun zoontje gezien en geopereerd zou worden in Nederland, op een goede professionele manier. Hiervoor is de handtekening van de huidige arts nodig, die niet hieraan wil meewerken. Hierdoor komt er ook geen vergoeding vanuit de staatsverzekering/armulof regeling en dit betekent dat de ouders opdraaien voor de gehele rekening.

Er werd daarom een donderactie opgestart die al meer dan 12.000 euro heeft opgebracht, waardoor Arush naar Nederland kon komen. Dat gebeurde vorige week en vandaag is de operatie in het Isala ziekenhuis te Zwolle.

Doneren kan nog steeds hier en wel tot en met 31 juli, omdat het nog onbekend is wat het uiteindelijke kostenplaatje voor de operatie zal worden.

18 REACTIES

 1. Gelukkig zijn er mensen, die verder gaan dan hun eigen belangen.
  In Nederland hebbenze betere mogelijkheden en kennis.

  Jongeman Arush Lachan, een voorspoedige genezing.
  Familie, sterkte bijdeze.


  Maak melding

 2. Ziek zijn is niet leuk en wat een ellende moeten de ouders en het kind ondergaan door de houding van de medische specialist. Het lijkt erop dat in dit concreet geval de belangen van de patiënt ondergeschikt zijn aan het imago van de medische specialist. Ik wil ook niet ontkennen dat het voor een medische specialist zeer pijnlijk is als een patient hem / haar verlaat vanwege een vermeende wanprestatie. Imagoschade is immers een groot taboe in een groot aantal professies. Artsen moeten daarom hun werk goed doen en bovenal goed communiceren met de patiënten en de naasten van de patiënt. Ik wens de familie veel sterkte toe en een spoedig en blijvende herstel Arush.


  Maak melding

 3. Halloooo Robg wat is er met jouw aan de hand. Je komt echt niet geloofwaardig over,ik heb nergens in jouw verhaal gelezen dat het de heer Santokhi zijn schuld is . Het moet niet gekker worden yere Robg.dat je “Chanwa ”niet beschuldigd. Voor van alles en nog wat.


  Maak melding

 4. Waarom betaald de regering niet de kosten voor de medische behandeling van die jongen , nadat de nep artsen hier wijgerden om die jongen naar Nederland te sturen, en zo geen geld kreeg van het ziekenfonds.
  Regering deze jongen heeft nog een heel lang leven voor zich , maar een oud plesident (bosje) die nog weinig te leven heeft, mag van U gaan voor medische behandeling in Nederland , en U betaald alle kosten.
  Foei regering wat is krommer dan krommer .


  Maak melding

 5. @Koos Banti. Ik heb nog veel meer kwaliteiten in huis dan alleen maar kritiek leveren op ‘ Chanwa ‘. Ik zou voor hem na een veldonderzoek en/of desktop research ook heel interessante beleidsplannen kunnen schrijven. Maar het liefst zie ik graag dat Bigi Sma dat voor hem gaat doen. Immers de beste stuurlui zoals Bigi Sma staan altijd aan wal.

  @Henry,
  Die Santokhi van jou denkt alleen aan zijn vrouw, de familie van zijn vrouw, zijn politieke vrienden,enz. Aan jou en aan het volk denkt hij niet. Kijk maar naar zijn hardvochtige plannen. Die man veroorzaakt alleen maar ellende in het land. Maar het volk heeft na een massale misleidingscampagne voor de regering Santokhi gekozen. De mensen kunnen altijd nog terug naar de vertrouwde NDP, de politieke partij die voor het volk opkomt.


  Maak melding

 6. Voor bepaalde beroepen worden mensen echt overgewaardeerd. Ze studeren dan niet voor het vak omdat ze het leuk vinden, maar meer om het geld en de status.

  Als je veel geld hebt dan wordt je zo geholpen en krijg je de beste behandelingen. Wie geen geld heeft, die moet het maar bekijken.

  Dat is de wereld waar we eenmaal in leven.


  Maak melding

 7. Waarom wil de Surinaamse arts niet tekenen, wat voor belang heeft hij/zij om niet te willen tekenen? Hij/zij hoeft zich niet op de pik (indien aanwezig) getrapt te voelen, het is namelijk geen schande om te erkennen dat Nederland meer mogelijkheden heeft om zo’n kind beter te helpen.


  Maak melding

 8. robg , in feite geeft je de president toch de schuld, dus landverrader hou je waffel en ga je mede paarse ratten maar opvreten daar in het riool van de bijlmer, kannibaal


  Maak melding

 9. RobG 20 juli 2021 At 13:41
  @Koos Banti. Ik heb nog veel meer kwaliteiten…
  ========================================

  Je bent een verwarde man. Je verwart hier kwaliteiten met een ander onderscheidend kenmerk van je nl., je opeenvolgende disfunctionele drammerige mislukkingen.


  Maak melding

 10. WAT, heb je weleens nagedacht over een carrière in het circus? Het wordt wel steeds diervriendelijker…daarom, als aap zou je het publiek fantastisch vermaken. Kleding tip: paars
  Ja mang..
  Ik steun je met een ticket op de eerste rij.


  Maak melding

 11. Het was de wens van de ouders dat hun zoontje gezien en geopereerd zou worden in Nederland, op een goede professionele manier. Hiervoor is de handtekening van de huidige arts nodig, die niet hieraan wil meewerken. Hierdoor komt er ook geen vergoeding vanuit de staatsverzekering/armulof regeling en dit betekent dat de ouders opdraaien voor de gehele rekening.

  Ik zeg al heel lang dat de duivel regeert in Suriname. Hoe zit het met de eed afgelegd door deze ‘arts’? Hopelijk denkt hij hieraan wanneer hij zich zal moeten verantwoorden voor de Grote God…


  Maak melding

 12. Niemand van jullie kent het hele verhaal, ook in Suriname heb je professionele artsen.
  Ik neem aan, en dit is een aanname, dat de arts een weloverwogen beslissing heeft genomen om verschillende redenen. Waarschijnlijk, hopelijk ook overleg gepleegd met zijn collega’s en waarschijnlijk tot de conclusie is gekomen dat zo’n operatie veilig genoeg in Suriname kan plaatsvinden. Als de familie de kosten zelf voor hun eigen rekening kunnen nemen voor een behandeling in het buitenland, waarom zou je dan de staat voor de kosten laten opdraaien.
  Ik zeg al heel lang dat de verraders van Suriname uit heel weinig informatie, elk keer weer duivelse conclusies weten te trekken.


  Maak melding

 13. zie je wel dat robg en glennrrrrrrrrr bij elkaar horen , deze twee paarse ratten zijn hofnarren van bouta , en als die een feestje geeft en jullie treden dan op zal hij nog meer tranen verschieten dan als er een geliefde weg valt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.