‘Overgeslagen’ gezinnen ontvangen alsnog noodhulppakketten

13
Overgeslagen” gezinnen ontvangen alsnog noodhulppakketten

Bureau Eenheid van het Kabinet van de President in Suriname, heeft meer dan 150 bewoners van de wijken Flora, Weg naar Zee en Goede Verwachting in Paramaribo, Tout Lui Faut en Hanna’s Lust in het district Wanica alsnog voorzien van noodhulppakketten.

Een groot deel van de mensen is eerder tijdens de distributie in hun ressort niet in aanmerking gekomen, omdat zij niet thuis waren of zich niet hadden geregistreerd. Zij hebben zich achteraf opgegeven via de fb-pagina van de organisatie. 

Op zondag 18 juli 2021 kregen ook de kindertehuizen Elim van de Heer en Nos Kasita en Huize Ashiana een partij noodhulppakketten aangeboden.Shaquille van Throo, projectcoördinator van Bureau Eenheid, zegt dat er gedurende het traject in de verschillende wijken heel wat mensen om verschillende redenen zijn overgeslagen.

“Anderen waren niet thuis op het moment van de distributie of wisten niet dat het distributieteam in hun ressort aanwezig was. Ook kwamen we veel mensen tegen die niet geregistreerd waren, maar wel heel graag een pakket wilden”, zegt Van Throo. De organisatie heeft een missers-lijst samengesteld met daarop de huishoudens die nog aanmerking wensen te komen. 

De coördinator legt uit dat er op de fb-pagina van Bureau Eenheid veel mensen een verzoek hebben gedaan om in aanmerking te komen voor een pakket. “We hebben een selectie daarvan gemaakt en we hebben die gezamenlijk met de mensen van de missers-lijst opgenomen in ons data bestand. De registratie is nu officieel afgesloten, omdat wij niet oneindig kunnen doorgaan”, vertelt Van Throo.

De organisatie wil Paramaribo afronden. De meeste ressorten zijn reeds afgewerkt. Er resten nog drie ressorten, te weten Tammenga, Munder en Pontbuiten. De komende week hoopt de organisatie deze drie ressorten helemaal af te hebben. Samen met manschappen van het Nationaal Leger hebben de leden van Bureau Eenheid zondag meer dan 150 adressen in Paramaribo en Wanica aangedaan.

13 REACTIES

 1. Het zal me niet verwonderen als deze overgeslagen personen een of andere insigne van de NDP bij hun huis hebben. Er wordt namelijk politiek bedreven met de distributie van de pakketten.Ook het gunningen beleid m.b.t. de aankoop van deze voedselpakketten is niet transparant geweest. Friends and family wat de klok slaat. De regering Santokhi heeft met deze pakketten aktie ook het record van de afgelopen 15 jaar gebroken. Nog nooit zijn de afgelopen 15 jaar zoveel pakketten uitgedeeld.


  Maak melding

 2. De prijzen moeten omhoog. Zoveel te kletsen over de pakketten van NDP, die ook nog pak bouten hadden en deze geven rotzooi.
  Prijzen moeten omlaag, de koers moet omlaag.
  Maar valutawet moest niet komen omdat zelf Ramadhin nog steeds $$$ krijgt voor een keuring.
  Maar het ziekenhuis heeft geen medicijnen maar tijd voor dit soort zaken.
  De meest waardeloze kloot


  Maak melding

 3. Urologen van het AZP luiden de noodklok.Er moet een nieuw apparaat aangeschaft worden van $50.000,-. Bepaalde operaties kunnen niet meer uitgevoerd worden omdat het apparaat stuk is. Patiënten die het kunnen veroorloven vertrekken naar het buitenland. Dr Dead, de minister van Volksgezondheid zegt dat er geen geld. Er is wel geld voor nieuwe auto’s en diverse buitenlandse uitstapjes van ministers. Binnenkort gaat minister Bronto naar Egypte voor een congres over vrouwen. Deze rare gast zullen de vrouwen op het congres zeer zeker met scheve ogen aankijken. Na deze voedselpakketten zullen nog meer volgen. Santokhi en zijn incompetente ministers moeten het veld ruimen. De schade die zij aanrichten is desastreus.


  Maak melding

 4. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat tijdens de NDP regering hindoestanen en javanen ook geen pakketten kregen. De NDP ‘vergat’ ze steeds.


  Maak melding

 5. RobG 19 juli 2021 At 20:56
  Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat tijdens de NDP regering hindoestanen en javanen ook geen pakketten kregen. De NDP ‘vergat’ ze steeds.
  ========================================

  De werkelijkheid is iets weerbarstiger dan je aangeeft. Onder de NDP werden de noodhulp pakketten zelf gestolen door de NDP’ers en doorverkocht aan anderen.


  Maak melding

 6. De paarse crimineel Adhin liet 200 miljoen aan kasreserves jatten om er aardappelen en uien voor te kopen. Waar zijn die gebleven????……Hoefdraad laat een schuldenlast van 3,3 miljard achter en slaat op de vlucht. De rest van de criminele Bouta-clan heeft schaamteloos de staatskas tot op de bodem leeggeplunderd en de koers van 2.8>20.0 gebracht. En dat alles gedurende een periode van 10 jaar. Die chaos is niet binnen 1 jaar opgelost. Het volk heeft tot 2x toe de paarse maffia-bende mandaat gegeven. Dus nu niet klagen en janken. You get what you want and what you voted for.


  Maak melding

 7. # Flyer

  De NATIONALE DESTRUCTIEVE PARTIJ had zogenaamd een koers vastgesteld bij de Centrale Bank van Suriname van 7,52 srd voor de USD

  DEZE Chotelal koers was een making money voor de NDP kapitaalkrachtigen die goedkope USD kochten bij de Bank om deze tegen de hogere koers op straat te verkopen.

  Het gewone volk was afhankelijk van de straatkoers die rond ongeveer 17 srd voor een USD was toen.


  Maak melding

 8. Ha,ha,ha,een paranoïde VHP racist wil mijn gebruikersnaam aanwenden om het onderstaande aan mij toe te schrijven. Dit soort figuren krijgt een nachtmerrie als zij een creoolse man een relatie zien hebben met een Hindoestaanse vrouw.

  RobG
  19 juli 2021 At 20:56
  Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat tijdens de NDP regering hindoestanen en javanen ook geen pakketten kregen. De NDP ‘vergat’ ze steeds.


  Maak melding

 9. De NDP is de enige politieke partij waar alle groepen binnen de Surinaamse samenleving onderdak vinden. De NDP maakt geen onderscheid tussen mensen. Het volk wil de VHP racisten niet meer. Het volk is moe. Er is een jaar VHP regering voorbij. Deze regering heeft veel dingen van het volk afgepakt. De slachtoffers van dit beleid zijn Hindoestanen, Creolen, Javanen, Indianen, ,Marrons, Chinezen, Genoeg is genoeg. De situatie wordt alleen maar erger worden. De voedselpakketten van deze regering bestaan voor het merendeel uit producten die zijn blijven liggen in de magazijnen.Producten die tegen de houdbaarheidsdatum aan liggen of de houdbaarheidsdatum heeft men onzichtbaar gemaakt. De NDP pakketten waren beter.


  Maak melding

 10. robg , klojo , al die mensen( ratten) die bij de ndp onderdak zitten , zijn geen Surinamers maar landverraders , allemaal dumpen die gasten , of robg haal die klojo’s op met je vliegtuigje van papier en er is toch nog plek genoeg daar bij jou in het riool bij de bijlmer
  maar jij durft niet te komen he paarse druiloor
  heb je vanmiddag je baasje bouta gehoord op de radio , oh die heeft het zo moeilijk, en vooral met het heen gaan van zijn wb , en hij kon zich dan ook best voorstellen dat anderen die ook een geliefde kwijt raken het ook moeilijk hebben , , nou mongool robg , kijk jou baasje speelt toneel, en aan zijn stem te horen had hij zeker sopie gedronken en stikkies zitten te roken , maar ja het is jou afgod he robje g , , maar hij repte niet over de decembermoorden en hoe de nabestaanden zich toen voelden
  en wat die ndp pakket betreft , je hebt het toch al gelezen hier dat ndp ratten de pakketten stalen en aan hun eigen soortgenoten gaven maar ze moesten wel betalen , en ook robje g deze pakketten waren alleen maar voor ndp-ers en alles betaald van het gestolen geld van het echte Surinaamse volk
  robg je moet toch echt komen om je baasje je afgod bouta te troosten , en kom snel want die is zo weg wb achterna


  Maak melding

 11. @henry, leugen, bedrog, misleiding zullen de as VHP – Abop – NPS – VHP geen succes brengen. Alleen jullie willen dit nog niet inzien. Het beleid van jouw president Santokhi is gedoemd te mislukken. De situatie in het land zal alleen maar erger worden. Politiek bedrijven en een land besturen wil niet zeggen dat je een tunnelvisie moet hanteren om de door jouw gewenste doelen te bereiken. Er is geen draagvlak onder de meerderheid van de bevolking voor dit beleid.


  Maak melding

 12. RobG 19 juli 2021 At 23:44
  De NDP is de enige politieke partij waar alle groepen binnen de Surinaamse samenleving onderdak vinden. De NDP maakt geen onderscheid tussen mensen.
  ========================================

  Dat snap ik en het volk van Suriname inmiddels ook.
  Het volk is letterlijk en figuurlijk genaaid door die multiculturele partij van je. Dat is ook de reden waarom zij zich multicultureel profileren om zoveel mogelijk stemmen te vergaren en ze daarna langzaam maar zeker in ellende te brengen. Mistanden teveel om hier even te benoemen. Maar dat zal jou niet weerhouden om zaken te blijven verdraaien en door liegen en bedriegen steeds weer te proberen om de schuld van deze klucht in handen van anderen, die er niets mee te maken hebben, te leggen.
  Je bent en blijft helaas een vieze vuile paarse rioolrat.
  En het volk zal misschien op dit moment niet tevreden zijn met alle beslissingen die nu genomen worden om hun toekomst veilig te stellen, maar dat zie je wel weer in 2025.
  Het volk zal tegen die tijd al geproefd hebben van de geneugten van de bevrijding van onderdrukking van de NDP. En misschien zal inderdaad een groot deel niet op de VHP stemmen, wie zal het zeggen. Maar er zijn nog altijd heel veel andere alternatieven dan de beruchte criminele partij van je. Helaas voor je, jou geliefde partij heeft geen kans van slagen meer. Die zal tegen die tijd gereduceerd zijn tot nul komma nul, zerro, cero, nol, shoony, midén, nulla….


  Maak melding

 13. toch wel lachwekkend dat robgay de bijlmerboeler elke keer maar weer zeurt over anderen
  maar die paarse ratten die hetzelfde of nog erger hebben gedaan altijd buiten schot laat
  waar zit jij dan om wat te doen voor suriname dan boelertje????
  je hebt een grote bek maar hebt totaal geen verstand van welke zaken dan ook
  het bouta slaafje dat totaal niets kan en alleen in leven kan blijven op kosten van anderen.

  mensen zoals jij zorgen ervoor dat het land de afgrond in gaat met die achterlijke infantiele denkwijzes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.