vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVIDEO: Ook Surinaams eerbetoon aan Peter R. de Vries

VIDEO: Ook Surinaams eerbetoon aan Peter R. de Vries

-

Does Travel - naar Suriname

In Amsterdam hebben honderden mensen donderdag de laatste eer bewezen aan misdaadverslaggever Peter R. de Vries, bij de plek waar hij vorige week werd neergeschoten. In de middag werd bekend dat hij op 64-jarige leeftijd is overleden.

Er was ook een speciaal Surinaams eerbetoon, een soort ‘singi neti‘ met bazuinmuziek onder leiding van Clide Esseboom, waarbij het bekende ‘Nanga palm wi de go’ ten gehore werd gebracht in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam.

Het gaat om een spontaan initiatief van Heleen Bustamente en anderen uit Amsterdam, die even daarvoor een korte oproep op haar Facebook pagina plaatste: “Idee zojuist..21.30u lange leidsedwarsstraat met oom Brian Martens korte zang voor Peter R.. Wie doet mee.. Be there“.

En zo kwam ook vanuit de Surinaamse gemeenschap een traditioneel eerbetoon aan de markante misdaadjournalist. De beelden werden ook in de speciale live uitzending van SBS 6 getoond (screenshot).

Enkele filmpjes van dit eerbetoon:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

37 REACTIES
 1. Hij was eerlijk en loyaal naar iedereen?vindt het heel erg, behalve de criminelen oplichters die moesten deze man doden, waarom, is niet nodig geweest, hij was bovendien een vader en had kinderen, dit is echt triest, niet te geloven?rip peter!


  Maak melding
 2. Ik voel mij hierdoor getroost. Ik ben dankbaar met dit mooie eerbetoon en Peter zijn uitgeleide.
  Zeer mooi initiatief en hopelijk doen we dit op de aight dey weer met zo een mooie grote groep tezamen.


  gemodereerd
 3. Zelfs onder een bericht als deze zijn er mensen die respectloos reageren en niet snappen dat je soms beter je mond beter kan houden.
  De moord op Peter R De Vries heeft menigeen flink beroerd. Ook mij. Misschien is dit een mooi moment om afscheid te nemen van de domheid die op deze website overheerst.

  R.I.P. Peter

  En voor de forumleden. Aju paraplu.


  Maak melding
 4. we nemen graag afscheid van je robles
  kan het gemiddelde IQ gelijk weer stijgen met je vertrek

  voor de rest?
  als je met stront werkt blijf je niet schoon
  dit was niet of het ging gebeuren… maar wanneer
  dat dit gebeurd is vind ik erg….. niet dat hij het is
  blijkbaar kennen veel mensen hem niet goed genoeg dat ze hem zo ophemelen
  maar goed…. iedereen zijn mening


  gemodereerd
 5. In elk geval is hy als een vent gestorven niet als een lafbek, een voorbeeld voor velen. Deze man stondt op tegen onrecht,en was eerlyk, niet erom heen praten maar recht toe recht aan.
  Hy is op een voorafgesproken en laffe manier afgemaakt,R I P Peter


  Maak melding
 6. Als je zo bedreigd werd en desondanks nooit enig angst kende dan ben je voor velen een held. Het is ook kenmerkend voor de Nederlander dat er niet met de vinger naar de zoveelste zwarte laffe dader wordt gewezen. Zo een beschaafd land en volk.


  gemodereerd
 7. RIP Peter R de Vries.
  Gecondoleerd familie en vrienden. Veel sterkte om de moeilijke tijden na zijn overlijden te doorstaan.

  Vanaf het moment dat ik via de media vernam dat PRdV was neergeschoten en met zware verwondingen aan het hoofd was opgenomen, had ik het gevoel dat hij het niet zou halen. Tegen beter weten in heb ik samen met velen gehoopt dat hij het toch zou redden. Toen ik kort na 13.00 uur gistermiddag vernam dat hij toch was overleden, kwam dat heel hard aan.
  PRdV is strijdend tegen de misdaad en criminaliteit door misdadigers en criminelen doodgeschoten. Zijn overlijden heeft velen diep geraakt.


  Maak melding
 8. @Hardenberg

  Wil jij zeggen dat de politie de aanzet is van de moord op Peter R de Vries?
  Je weet wel te vertellen dat een Pool met nog iemand anders PRdV heeft neergeschoten. Die ander persoon is een Antilliaan. Typisch dat je dat niet weet.
  Trouwens het moet nog bewezen worden dat de Pool en de Antilliaan de daders zijn, tot dan zijn ze verdachten.
  Wees voorzichtig met wat je schrijft!


  Maak melding
 9. Peter had een zwakte voor Suriname.
  Goed dat Surinamese gemeenschap laat zien dat ze er voor hem zijn en hem niet zullen vergeten. Deze man heeft zo ene groot hart voor Suriname dat je dank waar komt het vandaan. Rust zacht. En Sterkte aan de nabestaanden


  Maak melding
 10. Surinamers, ik ben trots op jullie!!! Kijk, dat het zo ook kan, dat waardeer ik ontzettend. Mijn hart wordt hier echt blij van. Laten we voor elkaar zijn, we kunnen het. Sterkte aan de fam de vries


  gemodereerd
 11. Gecondoleerd en heel veel sterkte aan de kinderen, naaste familieleden, geliefden vrienden en het gehele volk die Peter de Vries in hun hart met respect en liefde heeft gedragen. Het heeft mij goed geraakt de woorden en bazuinkoor muziek en de nummers. Rust zacht Peter❤️❤️ . 🙏😢❤️✝️😇


  Maak melding
 12. Ze moeten de hele ka familie van die laffe daders uitroeien zoals in China met dit soort kakkerlakken gebeurt.


  gemodereerd
 13. Rust zacht,lieve Peter.Mijn hart schreit van verdriet.Dat zo een goede man dit moest overkomen.
  Heel veel sterkte aan de nabestaanden.


  gemodereerd
 14. Directeur zonder bedrijf@@ Moet iedereen zijn bek soms houden tegen de oprukkende criminelen die geen grenzen meer kennen?. Hij heeft tegen de misdaad gevochten, maar helaas is hij doodgeschoten door een lafbekje voor paar euro’s die hij nooit gaat krijgen. Nederland is te lief voor zulke gasten . Ik zeg alle rechten ontnemen en alle menselijke waarden overboord gooien bij deze soort lafbekken. Ik ken landen waar ze zulke gasten graag willen hebben. In die landen hebben ze geen namen en eer. Maar ja… in Nederland mag alles, want deze gewetenloze monsters hebben zogenaamd ook rechten.


  Maak melding
 15. Of je Peter R nou persoonlijk kende of niet, medeleven tonen is wat ons menselijk maakt. Als we dat niet hadden dan was de mensheid allang uitgeroeid.

  Een donkere dag voor Nederland en alle journalisten over de hele wereld die hetzelfde lot ondergaan door te strijden tegen onrecht.


  Maak melding
 16. Peter R De Vries, goede vriendelijke man die op kwam voor gerechtigheid heeft ht niet gehaald.
  Nederland huilt van verdriet. We zullen je nóóit vergeten. Je bent een held.
  R.l.P 🙏🏾❤️🙏🏾😂


  gemodereerd
 17. @Glenn,
  Ik ben het met je eens en echt ik hoop zo van harte dat beide gezwellen keihard in de gevangenis aangepakt gaan worden en van kijn part mogen ze die Taghi iedere dag varkensvlees voeren want dat is hij. Laagste van het allerlaagste soort.


  gemodereerd
 18. Ik heb de programma’s van de heer Peter R de Vries, sedert 1982 gevolgd, hetzij op videoband, diskette cd of live.
  Mijn waardering en respect is heel groot.
  Waar anderen staakten, ging hij door voor de mens.
  Hij heeft voor velen erg veel betekend en antwoorden gegeven.
  Een man met niet alleen woorden, maar ook daden.
  Hij had ook kunnen stoppen met zijn werk, maar hij het leed van anderen.
  Ik ken de oceaan, rustig, kalm, troebelig en woest, ik herken de heer Peter R de Vries, in aldeze.
  Wat een man met, volume in zijn hart.
  Ik heb vaak gehoord dat mannen niet huilen, daar geloof ik niet in.

  U, bent de beste. Rust zacht Peter.
  U, bent een een goede vader en een voorbeeld.
  Samen met uw kinderen, ben ik heel trots op u.
  Uw, lunchezakje heeft mij heel veel vertelt.


  Maak melding
 19. Ik heb gehuild van verdriet en van boosheid. Ik kende Peter niet persoonlijk maar ik hield van zijn persoonlijkheid.
  Wat ben ik boos op de duivels die voor God spelen. Ik hoop dat ze zullen boeten voor hun daden.
  Den saka saka dagoe.
  Peter, je hebt zoveel mensen geholpen. Je kwam op voor moslims en alle onder drukten.
  Ga je echt missen. Me sari echt!


  Maak melding
 20. r.i.p. heer Peter R. de Vries. U was een held voor velen en ik had u hoog zitten.
  Respect voor u dat u in het harnas hebt gestreden tegen misdaad en onrecht en dat u opkwam voor de zwakkeren en voor de vergeten mensen. Ben ook trots op mijn Surinaamse medemensen die u op respectvolle en waardige wijze hun laatste eer hebben getoond. Respect voor u meneer De Vries. r.i.p.


  gemodereerd
 21. Arlet
  16 juli 2021 At 17:35
  Ik heb gehuild van verdriet en van boosheid. Ik kende Peter niet persoonlijk maar ik hield van zijn persoonlijkheid.
  Wat ben ik boos op de duivels die voor God spelen. Ik hoop dat ze zullen boeten voor hun daden.
  Den saka saka dagoe.
  Peter, je hebt zoveel mensen geholpen. Je kwam op voor moslims en alle onder drukten.
  Ga je echt missen. Me sari echt!

  Met alle respect voor jouw bijdrage maar kom ons niet voorhouden dat de moslims in Nederland onderdrukt worden! Dat huilie huilie van moslims is zo zielig en slaat werkelijk nergens op. Waarom kunnen Hindoestaanse en Indonesische moslims zich wel gedragen wat hun geloof voorschrijft maar de moslims uit landen als Marokko, Syrie en Irak altijd zich boven de wet plaatsen? Moslims uit die landen mogen hun Allah dankbaar zijn dat ze in zo ern land als Nederland wonen. Marokkanen doen een moord om aan een verblijfsvergunning voor Nederland te komen om van alle vrijheden en voorzieningen te profiteren. Dus onzin om te schrijven dat De Vries opkwam voor onderdrukte moslims


  gemodereerd
 22. Tja nederland klein land maar zeer groot in drugshandel sinds tientallen jaren en daaruit vloeiende criminaliteit. Heel triest voor deze P. Vries. Drugshandel zit zeer diep in nederland en in de samenleving en veel dingen gebeuren 1000 keer erger dan suriname. Politie is zeer slap im nederland drugscriminelen worden vertroeteld in gevangenis met televisie en mobile telefoon en nog meer luxe. Echt erg.


  Maak melding
 23. Het is zonder meer waar dat Nedrland een drugsland geworden is, De doorvoer is zeer hoog. het wordt tijd dat dit soort zaken en lieden worden aangepakt.
  PETER R DE VRIES deed dit. Hij boog voor niemand.
  Rust zacht Peter en sterkte aan alle vrienden, familie en een ieder die hem een warm hart toedroeg


  Maak melding
 24. Peter de Vries was de grootste held van Nederland.
  Geen enkele politicus heeft zoveel goede dingen gedaan
  voor de hele gemeenschap .Hij had doorzettingsvermogen
  en hij kwam op voor iedereen daarom is het zo verdrietig
  dat hij is doodgeschoten. Rust zacht Peter wij zullen jouw nooit
  vergeten.


  Maak melding
 25. Ja Apoe waar blijft de collectieve veroordeling ? Waar is Sylvana om deze laffe moord te veroordelen of doet Sylvana haar smoelwerk alleen open als de dader blank en slachtoffer zwart is ?


  gemodereerd
 26. @Zieke rat Wat is weer bezig zomaar mij vegelijken met sylvana zij kan zich niet verdedigen arme sylvana en ratelslang als @wat zoals altijd bezig op WkN .


  Maak melding
 27. Kroto oso, je hebt helemaal gelijk, wat je schrijft?als in de wereld alle rijkdom gelijk was aan iedereen en elk bewoners in de wereld waar dan ook ,ongeacht land en bevolking, had je nooit geen ellende, zo dus de vraag is, hoe komt het zoveel criminaliteit in deze wereld, america Suriname india Europa nergens dan ook nergens ben je veilig, omdat de mens eenmaal hebzucht is naar mijn mening, ze moeten meer hebben, alle landen in de wereld kennen ook witte boord criminelen?
  Het wordt van kwaad tot erger, omdat het systeem waarin wij leven, heeft geen terug weg, en zal de criminaliteit verhard worden?de media doet nog een schepje bovenop, ga eens een weekje of geen krant internet niks dus, dan kom je zelf tot rust, alles heeft een samenhangend, we zijn in systeem beland,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES