24-jarige visser mishandelt 41-jarige bootskapitein

2
Gevangenis
Voorbeeldfoto

De politie van het bureau Waldeck heeft op woensdag 7 juli de 24-jarige visser B.J. aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de 41-jarige bootskapitein zwaar te hebben mishandeld meldt het Korps Politie Suriname.

Het slachtoffer deed van deze zware mishandeling aangifte op voormeld politiebureau. De verdachte B.J. werd opgespoord en aangehouden.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is de visser in verzekering gesteld, terwijl de aangever na verhoor is heengezonden.

2 REACTIES

 1. Ik zie vaak artikelen over diefstal, berovingen, inbraak, moord of poging daartoe, verkeersongevallen door asociaal weggedrag, aanranding en verkrachting, geweld specifiek tegen vrouwen gericht, drugshandel, verslaving en aanverwante zaken.
  De reacties die ik dan onder de berichten zie stellen meestal de meest afgrijselijke straffen voor, regelrecht uit de middeleeuwen of perioden nog lang daarvoor.
  Mensen, bedenk dat de daders kind van het land zijn. Ze maken allen deel uit van de Surinaamse bevolking. Ze zijn kinderen van Surinaamse Ouders en kleinkinderen van Surinaamse Grootouders.
  In plaats van allerlei barbaarse straffen te bedenken zouden wij ons met z’n allen kunnen afvragen wat er met een volk moet gebeuren dat zijn eigen kinderen niet kan opvoeden. Want dat is wel de realiteit.
  Ik wil niet overkomen als iemand die al de genoemde wandaden goed keurt en ik moet bekennen dat ik de oplossing ook niet zo even tevoorschijn kan toveren. Een ding is zeker; we kunnen met z’n allen bidden tot we een ons wegen, dat zal zeker NIET werken.
  We kunnen wel over nadenken wat er fout ging. Meer in de zin van wat heb ik zelf aan bijgedragen of verzuimd te doen, waardoor de situatie is zoals hij is.
  En NIET, ik herhaal, NIET ons afvragen wat iemand anders gedaan heeft of heeft nagelaten te doen met de huidige situatie tot gevolg.
  Wat heeft u er persoonlijk voor over om een verbetering te bewerkstelligen? Wat mag het kosten, uitgedrukt in geld, moeite of arbeid?
  Dat is niet eenvoudig of makkelijk. Mang, je ziet echt niets meer wanneer je bezig bent de balk uit je eigen oog te peuteren. Pas daarna wordt het zicht langzaam aan weer beter.
  Maar, willen we terug naar een mooi Suriname, dan lijkt dit mij een onvermijdelijke stap. Laten we geen tijd verliezen en begin nu.


  Maak melding

 2. Begin daarom aan een karakterverandering:

  Dus:
  Geen laten halen meer
  geen “no wang soemma e loekoe mi.
  Geen lenen en in feite geven bedoelen meer.
  Geen: als ik in Suriname ben moet ik niet alleen voor mijn vakantie maar ook voor jouw vakantie betalen. En als je in Nederland bent moet ik ook voor jouw vakantie betalen.
  Leer werken zoals ik mijn oorlellen gezweet heb.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.