Slecht weggedeelte Carolina baart zorgen

5
Slecht weggedeelte Carolina baart zorgen

Door het slechte weggedeelte tussen de brug bij Carolina en de afslag naar Redi Doti kunnen bewoners van de omliggende dorpen met hun voertuigen de wegstrekking moeizaam passeren. Dit meldt de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS).

Dorpshoofd Muriel Fernandes van Casipora, die dagelijks te maken krijgt met deze bizarre situatie, trekt aan de bel. “Er zat maandag een truck vast en dat belemmert onze personenauto’s om verder te rijden. Want als we stoppen, kunnen we vastzitten in de modder”, zegt Fernandes.

Hoewel de weg van Carolina voor verkeer boven de vier ton is afgesloten, wordt hieraan geen gehoor gegeven. Door de zware trucks en de aanhoudende regens raakt de weg verder verslechterd. “We zien toch vrachtwagens met houtblokken en trucks met zware machines op de weg”, zegt Fernandes.

Slechts twee ondernemers van het gebied zetten zich in om de weg te onderhouden, maar kunnen aan de huidige situatie niet veel doen. Bewoners van de dorpen die dagelijks voor werk naar Paramaribo reizen, begeven zich in onzekerheid over de weg.

Fernandes had drie weken terug samen met dorpshoofden van de nabij gelegen dorpen, namelijk Marciano Stuger (Redi Doti) en Lloyd Read (Pierre Kondre Kumbasi), een gesprek met districtscommissaris Marlene Joden van Para over de slechte staat van de weg. Er zouden nieuwe aanwijzingsborden geplaatst worden, waarbij het toegestane gewicht zou worden aangeduid. “De oude borden zijn aangereden door houttrucks”, zegt Fernandes. De nieuwe borden zijn nog niet geplaatst.


5 REACTIES

 1. Dan klets men over brug naar Guyana??? Belachelijk dat we niets doen aan onze eigen wegen.
  gemodereerd

 2. Pfff hoe moeilijk is het om een weg te maken die van zand of stenen / afsfalt is die het verkeer wat eroverheen en het weer van Su aankan.
  Of Toll gaan heffen op de weg voor gewoon en extra zwaar verkeer extra laten betalen en die inkomsten gebruiken om de weg te onderhouden


  Maak melding

 3. @dubbroe

  Tol heffing zou fantastisch zijn, echter hebben we geen beleidsmakers in Suriname. Wat we wel hebben zijn mini-sterren die op kosten vd belastingbetaler met volgauto’s en al over die belabberde wegen scheuren.

  Dus ja, jij en ik zien oplossingen maar die mini-sterren zien dat niet.


  Maak melding

 4. @Dubbro

  Er was een brug in aanbouw naar Carollna een Boot van Sardjoe ruïneert die brug. Naar die brug liep een weg. Front was niet sterk genoeg om Sardjoe de schade te laten betalen en de aannemer gaat failliet.

  De helden van Bouterse nemen over en bluffen dat ze bruggen kunnen bouwen. Zij dealen met Ballast Nedam maar moeten de deal terug nemen alleen doen dat niet op tijd. Ballast Nedam kan schade claimen omdat ze even sliepen. Dan moet het goedkoper dus zoeken ze het smalste stukje rivier op en maken een deal die per meter brug veel duurder is maar totaal aardig goedkoper. Alleen was men vergeten dat er wel 10 km nieuwe weg aangelegd moest worden.

  Tja daar was geen geld voor dus gebruikt men het verkeerde materiaal voor de fundatie en maakt men geen goede afwatering waardoor lateriet na regen steeds omvormt in modder en modder poelen.

  Om een goede weg te maken zal alles over nieuw aan gelegd moeten worden.

  Het begint met water afvoer en een droge fundatie met drainage.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.