Winston L. mishandelde ex-vriendin zondag, waarna ze aangifte deed

7
Winston L. mishandelde ex-vriendin zondag, waarna ze aangifte deed
De 49-jarige Winston L.

De 49-jarige Winston L. die zijn 42-jarige ex-vriendin Heliante W. woensdag neerschoot, heeft de vrouw op zondag 13 juni ook mishandeld. Hij haalde haar toen thuis op en reed met haar naar de omgeving van Santo Boma, waarna zij langs de weg werd mishandeld meldt het Korps Politie Suriname.

Hij liet haar daarachter, waarna zij de politie heeft ingeschakeld. Zij deed aangifte ter zake mishandeling op het politiebureau Santo Boma. Winston ging woensdagmiddag samen met zijn neefje Sheraldo S. naar de Frederikshoopweg. Hij stapte vervolgens uit, kennelijk om rekenschap te vragen, waarbij hij de vrouw neerschoot en het hazenpad koos.

Ze werd twee keren geraakt in haar rug en een keer in haar borststreek. Het slachtoffer zeeg neer en was op het moment toen de politie daar aankwam voor onderzoek niet aanspreekbaar. Heliante werd door een ingeschakelde ambulance afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp voor het verkrijgen van medische hulp. Er zal vermoedelijk operatief worden ingegrepen.

Informatie bereikte de politie daarna dat het neefje dat vergezeld was met de schutter, zich in de omgeving van de Van Hattemweg bevond. Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) koerste derwaarts en het gelukte hen dat neefje aan te houden, waarna hij werd overgedragen aan Kapitale Delicten die belast is met het verder onderzoek in deze zaak.

De schutter c.q. ex-partner is nog voortvluchtig. Er wordt aan de opsporing en aanhouding van hem gewerkt. Zijn neefje Sheraldo S. die geen melding na het gebeuren heeft gedaan bij de politie, is na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie achter slot en Grendel geplaatst. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.


7 REACTIES

 1. @Winston, poenta law ju. Nu moet je laten zien dat je een echte man bent en je gaan aanmelden. Klootzak dat je bent. Ju lagie. T liefst zou ik jou willen wurgen.


  Maak melding

 2. Heeft het wel zin dat een vrouw, die mishandeld wordt door haar partner, aangifte doet bij de Surinaamse politie? Het lijkt van niet, omdat ook nu weer de bruut haar ongestoord, ondanks aangifte bij de politie, kon neerschieten.


  Maak melding

 3. Het heeft geen zin aangifte te doen, spreek uit eigen ervaring.
  Ben naar politiepost Munder geweest om aangifte te doen van doodsbedreiging. Mijn zus werd bedreigt door haar echtgenoot, met wie ze niet meer woont.
  Inspecteur van politie S. weigerde de aangifte in behandeling te nemen en deed lacherig om de situatie.
  Wijlen agent Horb had een luisterend oor, maar kon niks doen aangezien hij dan tegen het gedrag van zijn meerdere moest ingaan. Als famiie hebben wij zelfs onze zus in veiligheid gebracht, ze is gelukkig van hem af.
  in het geval van vrouw zijn in Suriname, hoef je niet te rekenen op het politie korps.
  Triest maar waar, vrouwen zijn vogelvrij verklaart.


  Maak melding

 4. Ik dacht dat alleen hindoestaanse mannen hun vrouwen mishandelen, met de dood bedreigen, kappen, steken, schieten tot de dood erop volgt.
  Blijkt nu dat ik me heb vergist. Ook niet hindoestaanse mannen doen dit met vrouwen.

  Het is treurig dat de politie aangiften door vrouwen tegen mannen niet in behandeling neemt. Dat de politie tegen de vrouwen zegt dat ze zelf de oorzaak zijn van mishandeling enz.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.