‘Josilvio kreeg harde ‘baks’ omdat hij erg onbeschoft was’

29
'Josilvio kreeg harde 'baks' omdat hij erg onbeschoft was'
De agent 'bakst' Josilvio hard in z'n gezicht. Filmpje onder.

De Nederlandse rapper Josilvio, die we kennen als de slechterik Virgil uit de film ‘Suriname’ heeft op de luchthaven van Curaçao een harde ‘baks’ gekregen van een politieman, omdat hij erg onbeschoft werd tegen personeel op de luchthaven. Hij uitte bedreigingen en zorgde zo voor verstoring van de openbare orde schrijft het AD. 

Volgens de Curaçaose politie is Josylvio wegens belediging en het verstoren van de openbare orde aangehouden. Volgens zijn management zou de rapper staande gehouden zijn vanwege problemen met zijn paspoort.

In onderstaand filmpje, dat donderdag massaal werd gedeeld, is te zien dat een agent hem staande houdt door aan zijn schoudertasje te trekken. Josylvio lijkt zich te verweren, maar krijgt vervolgens een harde ‘baks’ van de man, waarna hij wankelt. Daarna wordt hij hardhandig in de boeien geslagen en heeft hij een nacht in de cel moest doorbrengen.

De rapper is inmiddels weer op vrije voeten op Curaçao en zijn papieren zijn volgens zijn management in orde. Die plaatste een verklaring op Instagram, welke onder het filmpje te lezen is.


29 REACTIES

 1. Klap met echo vroeger zei mn oma mi o pier joe wang faja klap fa see wanti gi joe dief toe. Nou nu weet ik wat een faja klap is


  Maak melding

 2. Ja zo leer je omhooggevallen idioten dat je alleen in Nederland de politie kan piepelen. Zodra je over de grens bent gedraag je je normaal anders krijg je op je sodemieter. Er is geen land ter wereld waar je zo brutaal tegen agenten tekeer kan gaan.


  Maak melding

 3. HongKongFree 18 juni 2021 At 00:58
  Dat was een harde baks…

  Wat heeft hij zo gezegd dat swa zo hopi hopi boos geworden is zo dan.
  ====================================

  Hoorde je hem niet schreeuwen en bijdehand doen dan.


  Maak melding

 4. Dit zal hij nooit vergeten misschien. Hij moet een rap-nummer erover maken. Zoals de oude Jamaicaanse zanger Toots met het lied “54-46 was my number”.


  Maak melding

 5. Waarschijnlijk is hij ” echte holland mang gaan spelen daar” die agent had in ieder vinger een adjoema pipri…want a bax bing faja! Waarschijnlijk gaat “echte rapper”nu toontje lager rappen. Hij gaat nu rappen over “faja adjoema pipri!” 😂😂😂🤣🤣


  Maak melding

 6. Sabaku waar is die man zijn”recht”.
  Die baks is zijn “recht-s” en als hij door ging kon hij ook nog een linkse baks krijgen.


  Maak melding

 7. Helemaal eens met Sabaku.
  Agenten krijgen training hoe om te gaan met “lastige” figuren. Vooral als die swa moet werken op een airport.

  Die swa eet zeker teveel peper…


  Maak melding

 8. Wanneer mag een agent, zonder dat hij bedreigt wordt, geweld gebruiken. Een agent is een beëdigde ambtenaar die proportioneel geweld mag gebruiken bij de uit oefening van zijn beroep. Zo’n ambtenaar is bij wet beschermd, dus die dient zuinig/ voorzichtig te zijn met machtsmisbruik. Een politieambtenaar mag niet zonder meer voor eigen rechter spelen en mensen straffen. Een agent vertegenwoordigt de staat, hij is beroepsmatig bezig, hij mag zijn persoonlijke ik niet laten prevaleren, hij staat daar niet als persoon x of y.
  Mensen denk eerst goed na voordat je commentaar geeft, wij leven nog steeds in een Rechtstaat.


  Maak melding

 9. Waar blijft het recht van de agent dan. De agent is meteen niet geschikt. De agent staat ten dienste van de samenleving, maar is geen voetenveeg ervan.
  Respectloos zijn mag en hé moet weten wanneer je miet dimmen.
  Degene die dat niet kunnen vinden, moeten maar naar HATO gaan en hun geluk beproeven met het bedreigen en beledigen van een politieman.
  Hij werd tot de orde geroepen en kreeg lik op stuk, ” PAAAAAAIE MET ECHO”
  Doet hij daar nooit meer.
  Now a sabi dati a Bing e krasie ing bakasee na wang maka bong.
  NA DE KLAP WAS Z,N GROTE BEK INGEKROMPEN.
  SRUK VRETEN DAT HIJ IS.

  RESPECT, RESPECT DAAR ZIJN WIJ ALLEMAAL VOL VAN.


  Maak melding

 10. Al die mensen die het onkan vinden. Prima. Blijf lekker in Nederland wonen waar hangjongeren ongestraft op politiewagens dansen. Hooligans agenten aanklagen als ze bij rellen klappen hebben gehad. Als dat de wereld is waarin je wilt leven be my guest. Lekker in dat overgereguleerde landje blijven hangen en de hele dag je rechten opeisen maar vergeten dat je ook plichten hebt. De plicht bijvoorbeeld om andere mensen dus ook landsdienaren met respect te behandelen. Ook als je vind dat ze ongelijk hebben. Als je als een debiel gaat staan schreeuwen en aan je tas gaat staat trekken en straattaal uit gaat slaan dan krijg je straat terug. Simpel. Al die moraalridders hier. Probeer dit in de VS. Lekker met je arrogante Hollandse bek een Amerikaanse agent afblaffen. Kijk wat er dan gebeurd. Of probeer dit in Spanje, Frankrijk of Turkije om maar wat landen te noemen. Als jullie norm is dat onderbetaalde agenten als honden behandeld mogen worden omdat iemand zogenaamd rechten heeft dan snappen jullie de wereld niet. Dit soort wannabe rappers snappen alleen een dreun voor hun kop. Als je die op z’n Hollands aan gaat pakken lachen ze je recht uit in je smoel. Herinneren jullie je Ismael Ilgun nog? Die vlogger met z’n groep randjongeren? Dat ging toen ook zo lekker toen met de Hollandse aanpak.

  Nee hoor. Dit was terecht. Je kunt best met een agent in discussie gaan als je het niet eens bent met de situatie. Dat doe je dan op een beschaafde manier. Ga je gangster doen dan krijg je gangster terug.


  Maak melding

 11. Beste famiri, sommigen hebben soms wat extra externe motivatie nodig om met beide benen op grond te staan. Misschien wilde hij poepie Jopie spelen? Dus famiri hier wordt vast een advocaat ingehuurd om de politie aan te pakken. Misschien een van de dure advocaten uit Ned, die de meest criminelen verdedigen.

  I can believe i can fly wang klap!

  Gado de wi fesi mang.


  Maak melding

 12. Je ziet meteen bij wie allemaal de fatsoensnormen zijn komen te vervagen en in sommige gevallen zelf helemaal zijn komen weg te vallen. 40 jaar “revo” gaat je niet in de koude kleren zitten. Het lijkt erop dat zelf Waterkant.net zo’n posting niet aankan. Waarom zou men het immers hebben verwijdert?
  Geloof me als ik zeg dat er daar geen hulp meer voor is.
  Je kan alleen maar hopen dat de jongere generatie nog iets meekrijgt van enkele ouderen die nog enkele normen en waarden in hun mars hebben.


  Maak melding

 13. Ari,
  @@‘Waar blijft het recht van de agent dan. De agent is meteen niet geschikt. De agent staat ten dienste van de samenleving, maar is geen voetenveeg ervan.
  Respectloos zijn mag en hé moet weten wanneer je miet dimmen’@@

  Ari, het recht van de agent ligt net als voor de burger in wetten vastgelegd.( BWB, strafrecht). Ik heb het al eerder uitgelegd, de agent is bij zijn uitoefening van zijn werk niet als juridisch persoon aanwezig. Agenten worden beschermd door de staat, niet door hun eigen collega’s. Zij mogen geen klap uitdelen. Al worden zij zoals in de video uitgescholden, het enige wat zij moeten doen is, de persoon in kwestie aanhouden, een klacht indienen, proces-verbaal opmaken en zo verder.
  Ari, het bevalt jouw niet, maar wij leven niet in het wilde westen, al lijkt het soms van wel.


  Maak melding

 14. ‘Nee hoor. Dit was terecht. Je kunt best met een agent in discussie gaan als je het niet eens bent met de situatie. Dat doe je dan op een beschaafde manier. Ga je gangster doen dan krijg je gangster terug’.

  Nee hoor Robles dit was niet terecht. Zo’n agent is een gevaar voor de burgers, klink misschien gek!! Maar stel dat deze agent zijn dienstwapen had gebruikt, wat dan….. stel dat er agenten zijn die hun eigen regels gaan opstellen enz. wat dan……Je haalt terecht USA aan, laat dat nou toevallig het land zijn waar willekeurig op zwarte mensen wordt geschoten, enkel omdat ………… mag je zelf invullen.
  Robles, elke overheidsdienst heeft een zekere ordening nodig, vooral de gewapende diensten die door de staat beschermd worden.
  De burgers moeten respect tonen voor de politie die haar werk doet, werk dat over het algemeen gericht is op de bescherming van de burgers en hun bezittingen. Er zijn veel mogelijkheden om de burgers op te voeden, dat zij respect moeten brengen voor elke overheidsambtenaar, in dit geval, de politie agenten. Als het veelvuldig uit de hand loopt tussen burgers en politie, dan zijn er instanties(instituten) die de taak hebben dit probleem te tackelen in de dan geëigende regels en wetgeving, maar niet in willekeur.
  Je kunt geen land inrichten met regels uit frustraties ontstaan. Denk maar aan de periode na 1980, om je denken een beetje te beïnvloeden.

  Dit akkefietje was maar een klein incident maar, als je als overheid geen regels opstelt hoe te handelen onder deze omstandigheden kan dit gedrag van de agent zomaar uitmonden in een grote onaangename “chaos”. Denken jullie daar maar aan “ stoere binken”.


  Maak melding

 15. Die idioten hebben teveel Charles Bronson en Dirty Harry gekeken vroeger. Een agent als handhaver van de wet staat niet onder en ook niet boven de wet. Ze krijgen training in hoe om te gaan met lastige gevallen, vooral op een internationaal airport. Net als pony aanhaalt die swa agent kon ook in een vlaag dat rappertje blasoe kabes(a) doen. Dan was het weer een ander verhaal.

  =====
  De politie mag alleen geweld gebruiken als er geen andere opties zijn om het gewenste doel te bereiken. En ook dan is geweldtoepassing aan regels en voorwaarden gebonden. Wanneer een politieagent zich genoodzaakt ziet geweld toe te toepassen, dient dat op professionele wijze te gebeuren.
  ======


  Maak melding

 16. Koos banti, gebruik eens je hersens op een goeie manier, het is een serieuze discussie, en je komt weer met laster, notabene een volwassen vent.🙈🙈🙈🙈🙈


  Maak melding

 17. Pony, het bevalt me prima, ik respecteer je mening, het mag niet, maar gebeurt wel.
  Men moet inderdaad weten, dat een grote muil hebben, mensen beledigen en bedreigen, niet hoort.
  De agent had hem niet moeten baksen.
  We zijn mensen en nooit perfect.
  Ma Pony, die baks zat echt goed of niet.Qqqqqqqq.


  Maak melding

 18. Pony 18 juni 2021 At 16:29
  Nee hoor Robles dit was niet terecht. Zo’n agent is een gevaar voor de burgers, klink misschien gek!! Maar stel dat deze agent zijn dienstwapen had gebruikt, wat dan….. stel dat er agenten zijn die hun eigen regels gaan opstellen enz. wat dan
  ==========================

  Ik snap niet waar je naartoe wil. Ik vind de Nederlandse handhaving al jaren te slap.


  Maak melding

 19. Robles,
  In ieder geval niet naar een politieorganisatie die verbaal geweld “moet” en mag beantwoorden met fysiek geweld.
  Je gaf het antwoord op jouw vraag zelf ook al aan, ‘ Ga je gangster doen dan krijg je gangster terug’. Dit is niet waar ik naar toe wil. Zie mijn eerdere reacties op de andere reacties waarmee ik als persoon niet mee eens ben.
  Natuurlijk heb je burgers die over de scheef gaan zoals politie agenten die over de scheef gaan, beide uitingen worden dan ook niet geaccepteerd.
  Van een politieambtenaar wordt verwacht dat hij zich ten alle tijde onder controle houdt (hier wordt ongetraind) hij is er immers om de burger te beschermen. Onder andere omstandigheden, zoals bij openbare verstoringen etc, dan kan het gebeuren dat de politie opdracht krijgt van hogerhand om adequaat op te treden.
  Ik mag veronderstellen dat je weet wat de bedoeling is van een politieorganisatie.
  Een burger mag een politieambtenaar in functie niet beledigen (“kan” volgens mij strafbaar zijn), maar dat de politieambtenaar eigenmachtig met fysiek moet optreden, in dit geval met het slaan van de burger, is onacceptabel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.