Cijfers blijven hoog: 9 coronadoden en 283 nieuwe gevallen

10
dood na COVID-19 besmetting
Archieffoto: coronadode in Suriname.

In Suriname zijn woensdag 16 juni weer 9 coronadoden geregistreerd. Het totaal aantal personen dat tot nu toe in het land is overleden aan de gevolgen van COVID-19 is hierdoor gestegen naar 427.

Dat blijkt woensdagavond uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering. Uit de cijfers blijkt ook dat er 283 nieuwe besmettingen in 24 uur zijn geregistreerd na 715 keer testen.

Momenteel liggen er 245 personen in ziekenhuizen en 34 op de intensive care. Ondanks alle maatregelen nu al meer dan twee weken, blijven de cijfers dus hoog.

In de strijd om de huidige situatie aan te pakken zijn er in totaal 152.546 vaccinaties gegeven. Het gaat om 125.149 mensen die een eerste prik hebben gekregen en 27.397 die volledig gevaccineerd zijn (twee prikken).

De cijfers van woensdag 16 juni 2021:


10 REACTIES

 1. Deze vierdaagse lockdown lykt meer Economisch dan voor het fenomeen, Cofid 19 efect tehebben , de bedenkers hebben grote inschattings fouten gemaakt, zie ook aan het aantal doden, dit door om de ene dag clusters te cre’eren, zal het aantal doden blyven stygen.
  Je kan dit als maaschapy niet volhouden, dat zal nu per militair dicreet moeten en dan zyn ze waar ze heen wilden NOODTOESTAND,


  Maak melding

 2. meneer y , je bent echt de domste van de klas geweest , hebben ze jou al gevaccineerd of zeg jij ook van dat is troep , of ben jij bang voor een prikje
  en meneer y jij begeeft je zeker ook telkens op straat tijdens lockdown he , door die gasten zullen er meer covid doden komen , dus let maar op meneer y


  Maak melding

 3. @wat
  Ik sta steeds versteld van jou opmerkingen,ik schat in dat jy een jongeman ben van in de 30 jr
  Ja ik ben gevacineerd ja ,ik behoor tot de ouderen,dus ik ken myn verantwoording.
  Om de ene dag zie de massa van jou leeftydt masaal de straten vullen waardoor ze geen meter van elkaar kunnen bewaren,en jy staat daar ergens tussen in


  Maak melding

 4. Hebben we nu nog niet door dat dit soort lockdowns niet werken. Drukte creëren bij de winkels. Zorg juist voor spreiding door dagelijks open te houden.


  Maak melding

 5. Aan alle malloten die zeggen dat een lockdown niet werkt de vraag, waarom werkt een lockdown wel in de rest van de wereld, maar in Suriname niet?
  Al die landen die een strakke lockdown hebben gehanteerd, zijn nu aan het versoepelen omdat er minder besmettingen en ziekenhuis opnames zijn. Reden; het volk heeft de noodzaak tot het instellen van een lockdown begrepen en heeft de ingestelde maatregelen opgevolgd.
  Dus dat een lockdown in Suriname zijn werking mist, heeft te maken met de Surinaamse mentaliteit, die van ingestelde maatregelen niet willen opvolgen. Getuige de vele lockdown overtreders en illegale feestjes.


  Maak melding

 6. Wat een trieste cijfers!! Hoop dat iedereen snel gevaccineerd zal worden. Ik hoopte dat ze ook pfizer zouden sturen naar Suriname, dat beschermt je namelijk tot 90% tegen de virus terwijl Astrazeneca je voor 60% beschermt. Liever iets dan niets!!!


  Maak melding

 7. Lockdown, lock up, mondkapje, 1,5 meter, ze helpen allemaal heel miniem, niet noemenswaardig.
  Het echte probleem wil men maar niet aanpakken: dat alleen de kwetsbaren last krijgen van de Corona griep.
  De gevaccineerden komen evengoed in het ziekenhuis terecht voor Coronaverschijnselen, dus vaccinatie werkt ook niet.
  Dat wat helpt, vitamines, mineralen, gezonde voeding e.d. voor het verhogen van de weerstand, daar wil niemand zich aan wagen. Heel erg vreemd. Lijkt haast een complot van de regeringen dat ze mensen daarop niet wijzen en daarmee niet helpen. Integendeel, ze maken biologische verse groenten en fruit juist duurder!! Noten, zaden e.d. worden almaar duurder. Wat goedkoop wordt is Fernandes in de aanbieding. Terwijl er niks waardevols zit in Fernandes. Suiker, een kunstmatig smaakje en zoetmiddel, kleurstof, water, kooldioxide. That’s it.


  Maak melding

 8. Lockdown helpt weldegelijk.
  Elk mensenslichaam, reageert anders op de vacintie.
  Met andere medicamenten, kunnen ook bijwerkingen vertonen.
  Hebt u een bijzondere reactie, laat uw huisarts weten.
  Op haar beurt kan gemeld worden aan de producent, voor verder onderzoek.


  Maak melding

 9. Lockdown heeft 0 % resultaat. De 3 dagen winkelen, leveren ongekende taferelen op. Resultaat massa spreading. Waar is de onderbouwing van deze minister dat de lockdown effectief is?? Na ruim 15 maanden in de lockdown modus te vertoeven, is er nog geen noemenswaardige vooruitgang geboekt in het beperken van de besmettingsgraad. Wat is de reden dat er dan oneindig word vastgehouden hieraan!? We zullen pas op het laatste moment weer te horen krijgen, hoe ons leven er na vrijdag uit gaat zien. Mi weri. We willen zo snel mogelijk verder met ons leven. Stop aub met deze onzin. Op deze manier is achteruitgang in letterlijk alles, het enige wat we zeker weten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.