Foto’s van ruim 400 kg cocaïne onderschept te Kaaimangrasi

19
Foto's van ruim 400 kg cocaïne onderschept te Kaaimangrasi

In Suriname is maandag ruim 400 kg cocaïne onderschept in het Kaaimangrasi gebied. Het gaat om 13 balen van vermoedelijk rond de 30 kg per baal.

Na gedegen nationale en internationale voorbereiding is maandag een actie uitgevoerd door een gemengde eenheid bestaande uit o.a. Surinaamse inlichtingen en veiligheidsdiensten in samenwerking met de politie. Deze actie heeft er in geresulteerd dat een grote hoeveelheid cocaïne in beslag is genomen. 

De eenheid stuitte na gedegen speurwerk ook op een afgebrand vliegtuig welke vermoedelijk in verband gebracht kan worden met de onderschepte drugs. De diensten werken aan de aanhouding van elementen betrokken bij deze drugstransport.

UPDATE: initieel was aangegeven dat het om 13 balen drugs zou gaan. Inmiddels is in de directe omgeving nog een baal aangetroffen. Het brutogewicht van de drugs is vastgesteld op 490 kg.

President Chandrikapersad Santokhi heeft bij zijn aantreden aangegeven dat hij harde klappen zou toebrengen aan de drugswereld. Hierbij wordt met nationale en internationale inspanningen getracht om Suriname tot een steeds minder aantrekkelijke plek te maken voor drugssmokkelaars en verkopers, meldt de Communicatiedienst Suriname.


19 REACTIES

 1. Alles beland zoals gewoonlijk in de wel bekende doofpot!!!!

  Zaak Kalidien ( Hoor je niks meer)
  Zaak Oedit ( Hoor je niks meer. Wie heeft hem het land helpen ontvluchten?)
  Zaak: Vliegtuig die begraven was en de piloot vermoord was in Saramacca ( Hoor je niks meer)
  Zaak: Oemrawsingh met een derde oog ( Hoor je niks meer)
  Zaak: Boefie ( Hoor je niks meer. Was bekend dat hij in “Cuba” zit.) (Opsporing bij Interpol??)
  Zaak: 40 containers hout ( Hoor je niks meer)
  De welbekende duikboot die verdwenen is. (Hoor je niks meer)

  En zo kan je een boek schrijven. Het lijkt net alsof de zelfde pot aan de macht is met een andere deksel.

  Er is geen een politieke partij die het meest met het volk. Ze zitten allemaal voor hun eigen belang. Land is 10 jaren lang leeg geplunderd. Men weet wie het zijn, en dan nog worden deze nog beschermd lijkt het.


  Maak melding

 2. AF LEIDINGS MANEUVER ….Sreeds wanneer er ( zogenaamd ) een grote partij wordt onderschept, gaat er misschien een Container met 8000 kilo weg 😉😎 wi sribi tog


  Maak melding

 3. JK 15 juni 2021 At 08:59
  Idd dat is dat ding toch
  Sranang people leven bij de dag en denken dus, nou ja de meeste, a song e kong a weer sa faja en bakana aleng sa fadong en deng stretie sa de ondro watra leki wang kleine liba.
  En het leven gaat verder en we huppelen en dansen en eten en drinken en vallen daarna in slaap.
  Velen weten wie de importeurs zijn, het is traceerbaar met de slogan Follow The Money, maar velen denken zal me aan mijn naatje roesten.
  Zelfs de inbrekers en de overvallers en de criminelen zullen deze importeurs niet beroven / overvallen wetende dat daar wat te halen valt. Maar gaan liever naar moesje om haar laatse SRD te pakken


  Maak melding

 4. JK 15 juni 2021 At 08:59

  Je slaat de spijker op de kop!
  Om er moedeloos van te worden. Je gaat je afvragen of er sprake is van een schijndemocratie of dat er toch hogere machten in het spel zitten en Justitie opdragen geen onderzoek of aanhoudingen te doen. Het laatste voorval van het vliegtuig vol coca van die militair zit ook in de doofpot. Idem voor aloe baba die staatseigendommen heeft laten vernietigen, waarbij er wel 3 loopjongens zijn veroordeeld, maar hij nog steeds vrij rondloopt. Het meest teleurstellend is dat er totaal geen moeite wordt gedaan om al het gestolen kapitaal terug te halen. Behalve dat Boefdraad nog altijd niet op de Interpol lijst staat, is er ook geen beslag gelegd op zijn bezittingen en buitenlandse rekeningen.
  Het spoor van Boefdraad en aloe baba leidt naar dezelfde persoon. Je gaat je toch afvragen of er tijdens het ons allen bekende gesprek geen deal is gemaakt om deze figuren niet te vervolgen.


  Maak melding

 5. Heel erg vreemd dat men deze actie goed heeft voorbereid maar dat er geen verdachten ter plekke op heterdaad zijn betrapt en zijn opgepakt. Mijn inziens is er hier duidelijk sprake van een afleidingsmanoeuvre waarbij sprake is van een kleine hoeveelheid van het verderfelijke spul. Wat dat betreft zijn ze heel goed met het misleiden van de bevolking.


  Maak melding

 6. Ik heb sterk het vermoeden dat die capo di tuto capi deze zending heeft opgeofferd en dat er ergens in de bush-bush een grotere bestelling met succes is afgeleverd. Dat is de ware afleidingsmanoeuvre!


  Maak melding

 7. @Robg,

  “Wat dat betreft zijn ze heel goed met het misleiden van de bevolking”

  Kan je dit nader toelichten Professor, Drs. Econoom Robg?


  Maak melding

 8. @boesskowtoe
  “Behalve dat Boefdraad nog altijd niet op de Interpol lijst staat, is er ook geen beslag gelegd op zijn bezittingen en buitenlandse rekeningen.
  Het spoor van Boefdraad en aloe baba leidt naar dezelfde persoon.”

  en als ik dat zeg, dan moet ik opeens vertrouwen hebben in de regering?
  je zeurt op mij en zegt gewoon hetzelfde

  titel van dit stuk is ook mooi…. alsof er foto’s onderschept zijn….lol
  triest nederlands weer van waterkant journalistjes


  Maak melding

 9. Een paar mensen kunnen straks weer een villa bouwen en rijden in een Porsche of zoiets…

  Blijft bloedgeld. Uiteindelijk rekent karma wel met ze af.


  Maak melding

 10. directeur zonder bedrijf 15 juni 2021 At 13:13
  Het is mij al lang duidelijk dat het beleid en gezag van deze regering word ondermijnd.
  Neemt niet weg dat ze toch alle moeite doen om Suriname uit de ellende te halen die door didibrie veroorzaakt is. Ik zou verder niet weten wie of welke regering het beter zou kunnen doen. Ik snap ook volkomen dat samenwerken met abop gelijk staat met heulen met de wolven in het bos, omdat die partij geen ontwikkeling kan brengen, weinig tot geen geschoold kader heeft om beleid te kunnen maken en destijds in de DNA ook voorstander was van het verhogen van het leenplafond. Laat vooral duidelijk zijn dat ik geen ja-knikker ben en het beleid van deze regering kritisch volg, want alles is beter dan didibrie.


  Maak melding

 11. Beste mannen en vrouwen, volgen jullie allen alleen het nieuws op Waterkant, om vervolgens een strijd in commentaar aan te gaan en elkaar voor vies en vuil uit te maken????. Ik zou zeggen volg ook de live Openbare vergadering van Su dan zal je zien dat iedere keer dat Chan antwoord geeft op vragen gesteld in deze kwesties, onze machtige Vp zeer ongeïnteresseerd erbij zit. Hij is dan bezig met zijn telefoon of loopt een paar keer naar buiten. Hem hoor je nooit over deze zaken.


  Maak melding

 12. Surined 15 juni 2021 At 14:20
  En zo komt didibrie alles te weten, want heeft hij daar een infiltrant op een belangrijke post.
  Ze worden weliswaar niet samen gezien, maar als je zijn telefoongesprekken zou afluisteren, komt de aap uit de mouw….
  Suriname zou niet alleen veel beter af zijn zonder deze 2 (want ze voegen niks toe) maar zou ook veel sneller tot ontwikkeling kunnen komen want hoe je het ook went of keert, hij is en blijft een veroordeelde drugscrimineel en werpt als vp een smet op het beleid en imago van Suriname.


  Maak melding

 13. maar zeg zelf boesskowtoe?
  je ziet bravo en bouta als 2 vernietigers van het land
  maar is santokhi dat dan ook niet als hij heult met deze 2 criminelen?
  want indirect laat hij veels teveel toe wat deze 2 opvreters doen
  tevens was chan minister van justitie… wat heeft hij gepresteerd toen??? ook niets
  ik zou graag zien hoe santokhi presteerd zonder dat gezeik van die 2 opvreters.
  maar hij laat het allemaal zelf toe.
  ook met het aanhouden van opvreters in hoge posities die uit het bouta tijdperk komen.
  net als deze cocaine vangst?? is gewoon een media spektakel voor de buitenwereld, zodat het lijkt alsof suriname er wat aan doet.
  waar gaat die cocaine heen?
  wat is er gebeurd met die 40 containers hout die gevonden zijn tijdens het exporteren?
  transparantie is erg ver te zoeken in deze regering ondanks dat dat wel beloofd is.
  santokhi moet eens realistisch worden, met bouta nog op vrije voeten en bravo als vp kom je totaal nergens.
  dus waarom kapt hij de hele bende niet gewoon af?
  de bevolking zal dat beter begrijpen dan dat maar rond blijven dobberen met die 2 criminelen in hetzelfde bootje.
  want dan laat hij echt zien een leider van het volk te zijn.
  niu is hij een marionet van die 2


  Maak melding

 14. directeur zonder bedrijf 15 juni 2021 At 16:48
  Nee, ook hiermee ben ik het niet met je eens…Laat wel duidelijk zijn dat het mij ook een doorn in het oog is, dat er zoveel in de doofpot verdwijnt.
  Santokhi was destijds als minister van JustPol een echte crimefighter, de naam Sheriff kreeg hij niet alleen om z’n hoed. Tijdens zijn ministerschap was Suriname een stuk veiliger geworden en kon je s’avonds nog gewoon op straat lopen. Dat is allang voorbij. In die periode ging ik 2x per jaar naar Suriname.
  Aangaande de samenwerking met abop, er was geen andere optie. Ik had veel liever een kabinet VHP-NPS gezien, maar we weten allemaal dat de NPS met Rusland niet uit de verf komt.Dat heeft de verkiezingsuitslag ook laten zien. Dus moet Chan gedacht hebben, if you can’t defeat your enemy, you must join him.
  De ndp komt nooit meer aan de macht, maar hetzelfde geldt over 4 jaar ook voor abop, want de achterban voelt zich behoorlijk in de steek gelaten door Lonny. Hij was immers de grote belofte, maar zit daar alleen voor eigen belang. Als het de regering lukt om nog binnen deze kabinetsperiode het kiesstelsel aan te passen, is het in 2025 gedaan met de abop.
  Het is te hopen dat Rusland het veld ruimt en plaats maakt voor iemand met kennis en visie.
  Want met bobo’s ga je geen oorlog winnen, ook geen verkiezing.


  Maak melding

 15. Internationale nieuws, laat weten dat veel drugs wordt onderschept.
  En dat er veel meer de bestemming bereikt. De narcoticabrigade, vindt slimme snufjes uit om deze smokkel een halt toe te roepen.
  De producten, slapen niet en zijn steeds een stapje verder.
  Zij slapen zijn dag en nacht bezig om methoden, uit te vinden om hun geld te bereiken.

  Het is een zwaar en gevaarlijk beroep, en over slaven-en kinderarbeid niet te spreken.


  Maak melding

 16. Terzijde. Minder dan een jaar terug is daar een uitgebrand vliegtuig gevonden.

  On Topic.
  De 490 kg die in beslag is genomen is hoe dan ook een heel gevoelige tik voor de drugscriminelen. De grote jongens vinden is altijd moeilijk want ook al pak je de piloot en handlangers, die praten niet. Liever zitten ze een lange, zware straf uit want wie fluit die weet zeker dat hij niet lang meer heeft.
  Nb.
  Het is opvallend wie er zo fanatiek reageren op dit topic.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.