Grote mobiele pompen ingezet om overtollig water af te voeren

21
Mobiele waterpomp in actie om het overtollige water af te voeren in Wageningen.

Grote delen van Wageningen in het district Nickerie staan al weken onder water. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) bracht samen met zijn collega-ministers Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) een bezoek aan dit getroffen gebied.

De percelen in de woonwijken te Wageningen liggen enorm laag, waardoor deze onderwater lopen bij zware regenval. Enkele bewoners hebben getracht een ringdijk te bouwen om het overtollige water weg te pompen uit hun percelen, maar zitten nog steeds met een aantal centimeters water op hun terreinen. De hoofdlozing kan het overtollige hoeveelheid water niet meer aan vanwege de hevige regenbuien van de afgelopen weken. Hier en daar zijn er grote mobiele pompen ingezet om de omgeving te ontdoen van het overtollige water. Enkele pompen zijn reeds geruime tijd buiten functie, waardoor de waterstand in de kanalen hetzelfde blijft.

Vervolgens zijn er ook pompgemalen in Wageningen die niet optimaal functioneren, die worden door het ministerie van LVV gerehabiliteerd. Plannen om de dijken op te hogen zijn er ook. Voor dit moment worden de duikers doorgestoken zodat het water afgevoerd kan worden. Dit alles kan helpen om het waterpeil te beheersen. Aan de bewoners die lang onder water hebben gezeten is er hulp aangeboden door de regering in de vorm van levensmiddelen. De getroffen bewoners en landbouwers die schade hebben opgelopen als gevolg van wateroverlast, mogen rekenen op steun van de regering. Er wordt met man en macht gewerkt aan het probleem van wateroverlast dat Wageningen al enkele weken teistert, gaven de bewindslieden aan.


21 REACTIES

 1. Moster na de maaltijd. Maak trenzen en lozingen op tijd schoon dan hoef je geen voedselpakketten uit te delen. NALATIGHEID VAN DE OVERHEID..!!
  Denk een beetje na MINI-STER van OW. De werkzaamheden dienen in de droge tijd aangepakt te worden. Kijk naar je taakomschrijving en handel daarna.


  Maak melding

 2. Plant beter mangroven voor de kust. Dat is een duurzame betrouwbare en natuurlijke oplossing tegen de stijging van de zeespiegel.

  Die dammen en dijken ga je telkens moeten verhogen. Kost veels te veel geld.


  Maak melding

 3. Dit heeft veel van een incidentele aanpak dan een duurzame oplossing.

  Als het een duurzame oplossing zou zijn, zou er eerst een studie op gedaan moeten worden en zou men daarna de plan van aanpak toepassen.

  De hoogste tijd dat er buitenlandse deskundigen samen met die deskundigen in Suriname van oa het ministerie van OW, Technische Universiteit van Suriname, weer en klimaat, enz hier een aanvang mee maken.

  Er is geen structuur in Suriname hoe men zaken moet oplossen voor zo’n kleine bevolking.

  Dit komt ook door wat er sinds 25 feb 1980 in Suriname is gebeurd door de staatsgreep van ddb en 15 andere coupplegers.

  Wat ook gezegd mag worden dat ook bij de onafhankelijkheidsbespreking en tot stand komen ervan op 25 november 1975 vele zaken onderschat zijn geworden. Dit komt ervan als Henk Aron vond dat Suriname op 25 november 1975 onafhankelijk moest zijn.

  Als hij echt een leider was had hij meer tijd genomen om de onafhankelijkheid goed voor te bereiden, zorgen voor goede productie en exportbedrijven in de landbouw, Buynzeel in stand bleef, goed onderwijs en wetenschappen, mijnbouwsector, zeevisserij, eco-toerisme en niet blijven steken in dat ene plan van West- Suriname, terwijl er veel uitdagingen waren die aandacht nodig hadden, oa het leger, Suriname die in de regentijd altijd onder water loopt in de woongebieden, sociale voorzieningen, infrastructuur, wegen, rivieren, lucht, geen goede diepzee eilandhaven, geen goede luchthaven met allerlei voorzieningen, enz.

  Suriname moeten nu gaan leren met plannen te werken om zaken structureel en op korte middellang en lange termijn op te lossen.

  De hoogste tijd dat er in Suriname deskundigen komen die het weer gaan bestuderen, omdat deze deskundigen nodig zijn, naast mensen van watermanagement, enz.

  Dat miki njan door familie en friends die vaak halfwas zijn moet afgelopen zijn.

  Sari Tori dat alles in Suriname zo incidenteel wordt aangepakt in een land met zo een kleine bevolking, zo veel natuurlijke rijkdommen, heel veel laaggeletterden die voor een bordje linzensoep kwamen juichen voor een moordenaar en uitverkoop hield met de natuurlijke hulpbronnen, Suriname/rs in heel grote schulden met hoge renten bij buitenlandse banken te recht bracht.

  Waar Suriname een klein Zwitserland in Latijns-Amerika kon worden is het een broko pernasie, waarin Surinamers in heel grote armoede leven en de lijders/criminelen, moordenaar in rijkdom en weelde leeft.

  Suriname is echt verloren, Surinamers kunnen niet met plannen zaken gestructureerd aanpakken.


  Maak melding

 4. Franco, deze minister weet al jaren van dit wateroverlast probleem, hij is in Suriname geboren, zijn jeugd doorgebracht, naar het buitenland vertrokken, is afgestudeerd ir., woont en werkt in Suriname na zijn studie, zit in de politiek omdat hij hart heeft voor de “zaak”, zit voor de VHP, sinds 2015 in de DNA, wordt minister van OW. En dan wil hij ons doen geloven dat hij nooit eerder over de jaarlijkse terugkerende wateroverlast heeft gehoord of gelezen, dit is toch lulkoek, welke geboren Surinamer in Suriname weet niks over de wateroverlast. Al zijn voorgangers hebben gefaald, hij zou het beter gaan doen.

  Franco, en anderen, kunnen jullie de bliksem start van deze minister nog herinneren, ik citeer, ‘ Minister Riad Nurmohamed van OW heeft in het kader van de “algemene quick scan” heel wat zaken geconstateerd die nader onderzocht dienen te worden’. Waarschijnlijk zat verwaarlozing en achterstallig onderhoud (dwz niet, te weinig of verkeerd uitgevoerd) van sluizen, waterwegen en openbare weg er niet bij.
  Hij ging als popi Jopie te keer tegen zgn overtollig personeel (lees ndp’ers), tegen zgn diefstal van dienstvoertuigen, verduistering van overheidseigendommen enz.
  Hij liet als dé popi Jopie, de leuningen van een brug in Par’bo van de paarse kleur terug schilderen naar de oorspronkelijk kleur. Kreeg de handen op elkaar.
  Weer zo’n stunt, de loopbrug op de abdoelrahmanweg, in één dag gebouwd, ja man in één dag, zonder leuning, wow wat een Minister, eentje met zeven mijl laarzen aan.

  Verkeerde prioriteiten lijst opgesteld?? Waarom heeft hij toen niet direct een commissie samengesteld om dit probleem in 2021 re tackelen.

  Een jaar later zitten wij weer in het water, nu een graatje erger, lees dieper, en bij navraag waarom er weinig gedaan is, zegt de goede man dood leuk, ik heb bewust weinig aan het probleem gedaan, want ik wilde de Surinamers straffen voor hun stem op Bouterse. Woorden van gelijke strekking.

  Franco, en deze minister gaat het probleem minimaliseren. Deze minister gaat de grote achterstallige onderhoudter hand nemen. Ik heb mijn twijfels. Moet het zien.


  Maak melding

 5. Passant voor jouw info. het Verenigd Koninkrijk en Australië hebben een handelsovereenkomst getekend. Passant, het zijn twee leden van de Britse Gemenebest, weet je nog, er zullen nog andere deals volgen, waarschijnlijk is dit een begin van een nieuwe wereldorde!!!!


  Maak melding

 6. Zie:
  China, India als je over toekomstige wereldorde wil praten. Deze landen gaan de toon zetten en niemand die ze gaat kunnen tegen houden. Ook deze overeenkomst niet tussen Australië en UK.

  Ik beperk mij tot Suriname, omdat die met goede leiders en algemene doelen binnen het westen (Nederland, België, Frankrijk, USA) ook haar plaats kan vinden tussen de sterke westerse landen, gesteund door China en India, Brazilië, Indonesië en Afrika

  We moeten alleen ons huiswerk goed maken en de algemene doelen voor land en volk duidelijk voor ogen hebben en in orde maken. Het algemeen belang voor land en volk en internationaal. We zijn een klein land/zeer kleine bevolking met natuurlijke hulpbronnen, waar als als goed verloopt het leven goed kan zijn.

  En als er een nieuwe wereldorde komt zoals jij aangeeft, kan Suriname hierin ook al haar rol als nu vinden. UK en Australië zijn bezig met zichzelf te willen handhaven als er veranderingen op komst zijn en zich staande te willen houden. China volgt haar eigen lijn en India idem, die zich heel rustig houdt. Deze twee landen luisteren naar geen enkele land, waarom zouden ze dat moeten doen? Wat het westen kan kunnen ze ook.

  USA en UK zijn twee handen op een buik, ondanks hun verschillen.

  Wat voor wereldorde er komt Suriname kan als ze haar algemene doelen gaat uitvoeren voor land en volk, gelet op de koloniale band met Nederland/westen, haar ligging in Latijns-Amerika, dit de achtertuin vd USA is, banden met China, India, Indonesie, Afrika, grenzen aan Brazilië, Frans- Guyana/Frankrijk, Guyana/UK, Gemenebest/Aardolie, maar een kant kiezen.

  Suriname kan het One China standpunt los laten en ook kiezen voor Taiwan. Haal de Taiwanezen, Indiërs ook massaal naar Suriname, als concurrent vd Chinezen, USA, Canada, enz. Alleen de Algemene doelen van de Surinamers moeten duidelijk zijn en geen uitverkoop van Suriname.

  Landen als Haïti moeten geen toegang tot Suriname krijgen. Suriname heeft weinig of niets aan deze armoedzaaiers. Suriname moet kiezen voor de knikkers en het spel met sterke landen, Andere keus is er niet.


  Maak melding

 7. Het afval van ongeveer 40 jaar moet deze regering opruimen. En vergeet niet dat de samenleving ook, moet eten.
  De èèn leeft op kosten van de andere. Weer is er iemand die de gewoonte heeft gemaakt, te leven door met of zonder geweld aan zijn/haar dagelijkse brood en meer te komen.

  En ja, weer anderen, die meerdere banen hebben om zijn/haar verplichtingen na te komen, maar toch blijkt dat er hulp nodig is.

  Kennis van Hollandse meesters is in 1980, kapotgeschoten.
  Velen dromen van vier beroepen: topcrimineel, topklager, topdwarszitter en toppessimist.

  Met de vorige regering, werd het een crisis, met deze regering is het een strijd.


  Maak melding

 8. algemeen bekend dat surinamers goed zijn in het bespreken van problemen
  alleen aan oplossen komen ze nooit toe
  ze kunnen, willen of hebben gewoon de kennis of materiaal er niet voor.
  zoalng er geen hulp en advies uit het buitenland gehaald wordt? zal het niets worden


  Maak melding

 9. @FRANCO 11

  Helemaal gelijk nalatigheid van de overheid.

  met drie verzachtende omstandigheden:
  1>> Alles was heftig verwaarloost en deze regering is wel begonnen voor de regentijd de trenchen op halen.
  2>> Het is exeptioneel nat want ik heb nog nooit gehoord dat de spilways bij brokopondo open moesten omdat er te veel water is.
  3>> Deze regering helpt met dweilen en waar het helpen kan.


  Maak melding

 10. In Guyana is de noodtoestand afgeroepen.

  Overstromingen en natuurrampen zijn altijd moeilijk te overzien zelfs voor de geweldige rijke landen. Het mooie van de natuur is dat het onvoorspelbaar is in tegenstelling tot de mens.

  Klimaatverandering is een globaal probleem waar we allemaal steeds meer mee te maken krijgen. Het wordt niet beter, het wordt alleen maar erger. De vervuiling van de afgelopen 100 jaar is bijna onomkeerbaar. Industriële en technologische vooruitgang komt altijd met een prijskaart. De mens heeft het zelf verpest.


  Maak melding

 11. Ondertussen kunnen we al sinds gisteren overal lezen dat Oppenheimer schuldeisers niet akkoord zijn gegaan. En de regering heeft daar inmiddels vandaag ook op gereageerd. Zit de redactie te slapen?


  Maak melding

 12. voor deze regering hebben de vorige
  niets van gebakken!het infrastructuur –
  onderwijs medicinaal enz enz allen gebakken lucht
  Suriname is altijd een rommeltje geweest ieder voor zich God voor ons allen!so so jang-patoe.
  jammer voor het land!!
  het land vernietigen en voor schut zetten


  Maak melding

 13. @Pony en andere zwartkijkers: De mensen in Wageningen zeiden dat ze dit nog nooit eerder zo hebben meegemaakt.
  Volgens kenners is zoveel water iets van elke 20 jrn


  Maak melding

 14. Pony is een nsb’er, Gevaarlijke secreten. Heulen met de vijand, wat het ook moge koste
  Haar reacties zijn zoooooooooooooooo voorspelbaar.
  Praten over koetjes en kalfjes en tussendoor als een slang te werk gaan.
  NSB’er op en top


  Maak melding

 15. Suriname heeft een lange weg te gaan
  Want zelf de beleidsmakers hebben geen kaas nog pindakaas van gegeten hoe ze het land moeten aanpakken everybody is looking for centen ja allemaal jokers


  Maak melding

 16. Het probleem van Sme is dat er nooit kapitaal was om diverse grote projecten zelfstandig uit te voeren in belang van land en volk. Bij projecten waar dat wel in geld in Sme werd gestopt, wijdennoschbruggen, zag je de criminelen smeerkapitaal in hun zakken stoppen. Geld om af te lossen bij Balast Nedsm was er niet. Het geld moest komen uit de verdragsmiddelen vd onafhankelijkheid en van geld van de bauxiet van Suralco/Alcoa.

  Su is een roversbende,
  zie:
  – schoolboeken die Jozefzoon kocht in Nederland,
  – schoolmaaltijden,
  – Carifesta
  – domeingronden waar bomen wordennomgehakt,
  – winning van goud in domeingrbieden, rivieren, het stuwmeer met skalien van ndp-rs,
  – Wakapasie, die werd bekostigd met een schenking uit India en ddb-waldring ea ndp-ers geld mee gingen verdienen,
  – zwarte diamanten, die verkocht worden in Dubai,
  – goud dat bij Japi – Zanderij naar Dubai gaat,
  – rondhout aan China verkocht voor een appel en een ei,
  – boevie, ddb

  et cetera

  Sme is een roversnest


  Maak melding

 17. Sammy, dat klopt, dat hoef je mij niet te vertellen, tegen natuurgeweld kun je weinig uitrichten. Maar de schade kun je misschien wel binnen de perken houden als je regelmatig het nodige onderhoud laat uitvoeren. Is dit niet voldoende dan kun je ook andere maatregelen nemen zoals dijken-versterken en aanleggen of werken met grotere waterpompen enz.

  Ben ik een pessimist omdat ik een kritische volger ben!!!!

  Surinamers hebben een zeer slechte gewoonte, ze kunnen geen onderscheid maken tussen kritiek leveren op het beleid of het beleid kritisch volgen. Wanneer je kritisch bent (opbouwend of niet) dan ben je tegen, een zwartkijker of je bent een dwarsligger. Vandaag de dag ben je een NDPer. Je bent negatief.
  Kritisch volgen gebeurt overal, je kunt niks overlaten het toeval. Trouwens, als belastingbetaler mag je toch kritisch tegen een overheid zijn, die beleid laat uitvoeren met gemeenschapsgeld of bestaat dat recht niet.

  Ik kan niet helpen dat sommige gasten hier op WKT het niet in zich hebben om dat te snappen. Ieder heeft zijn eigen stijl. Geen wonder dat wij als land geen stappen kunnen maken. Surinamers vatten alles persoonlijk op en worden dan boos en gaan dan schelden (ook tegen de windmolens van Don Quichot). Zo bevorder je geen samenwerking, wij zijn geen vriendenclub.
  Waarom kunnen Hollanders wel samen werken, ondanks de harde kritische houding op elkaar.
  Op dit punt kunnen wij veel van ze leren!!!!


  Maak melding

 18. directeur zonder bedrijf 15 juni 2021 At 18:18
  algemeen bekend dat surinamers goed zijn in het bespreken van problemen
  alleen aan oplossen komen ze nooit toe
  ===========================================================
  Volgens mij had ik Nederlands (officiele spreektaal ) geschreven en geen surinaams . DE MINI-STER VAN OW MOET ER VOOR ZORGEN DAT DE TRENZEN OP TIJD WORDEN OPGESCHOOND EN DE WEGEN MOETEN REGELMATIG WORDEN ONDERHOUDEN. DIT IS DE OPLOSSING EN NIETS ANDERS MENEER DE DIRECTEUR ZONDER EEN BEDRIJF. LEZEN ..BEGRIJPEN …EN UITVOEREN. ZO SIMPLE IS DAT EZEL. DIE MINI-STER DEUGT NIET ….SNAP JIJ DAT NU…SUKKEL.


  Maak melding

 19. Wim , die pony is ook een ndpér , en hij is geen haar hoor ze is een travestiet , de dikkedeur en die franko’s 1 t/m 11 en die pony zeiken constant en door al dat zeik is ons land ondergelopen , jammer de pompen hebben heel veel moeite om die zeik te lozen en de mensen daar zeggen ook het stinkt naar zeik.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.