Man dood aangetroffen in woning

5
Man dood aangetroffen in woning

In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie in Suriname een melding van een lijk in een woning aan de Gerritweg in het politieressort Latour. De politie ging voor onderzoek ter plaatse en trof een levenloze man aan in een woning.

De Forensische Opsporing en Kapitale Delicten kwamen ook ter plaatse voor onderzoek. Een arts stelde de officiƫle dood vast waarna het ontzielde lichaam werd afgevoerd.

Er zijn geen tekenen van misdrijf aangetroffen op het ontzielde lichaam. Het lijk is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.


5 REACTIES

 1. @Forza

  Een arts of lijkschouwer moet de dood vaststellen en op papier zetten. Zonder dat document kunnen geen verdere stappen ondernomen worden.
  Het heeft niets met makkelijk geld te verdienen voor degene die de dood moet vaststellen, maar eerder voldoen aan de protocollen die zijn vereist bij de dood van een persoon. Er wordt ook vastgesteld of iemand een natuurlijke dood is gestorven of door een misdrijf om het leven is gekomen. In het eerste geval mag de familie gelijk alle zaken regelen omtrent de uitvaart. Is het tweede het geval dan neemt de politie de zaak over om verder onderzoek te doen door welk misdrijf de persoon is overleden. Pas als de politie vindt dat het onderzoek de gewenste resultaten heeft opgeleverd, mag het lichaam aan de familie worden overgedragen. Daarom kan het gebeuren dat soms een lijk pas na dagen of zelfs weken aan de familie kan worden afgestaan.

  Een dienstdoende arts zit er echt niet op te wachten dat hij/zij wordt gebeld voor een lijkschouwing. Helaas hoort dat ook bij de taken van een huisarts.


  Maak melding

 2. @Forza 13 juni 2021 At 18:04

  De arts moet de OORZAAK vaststellen. Niet simpel of iemand dood is maar wat de mogelijke oorzaak kan zijn en tevens of het lichaam een risico voor de volksgezondheid kan op leveren en als de arts niet zeker is van de doodsoorzaak voert hij een autopsie uit.
  Als je iets vreemd vind omdat je er geen verstand van hebt kun je altijd beter een vraag stellen dan gelijk hoog van de toren te blazen.


  Maak melding

 3. forza ga auto rijden zonder rijbewijs als de politie jou naar rijbewijs vraagt
  zeg je gewoon dat je geen rijbewijs nodig hebt omdat je auto kan rijden


  Maak melding

 4. Er zijn ook mensen in Suriname die lijken ook heel vergaande in staat van ontbinding.maar die leven nog , ga maar een kijkje nemen in Lionberg.


  Maak melding

 5. Er zijn ook mensen in Suriname die lijken ook heel vergaande in staat van ontbinding.maar die leven nog , ga maar een kijkje nemen in Lionsberg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.