Ministers delen eerste voedselpakketten uit in Coronie

21
Ministers delen eerste voedselpakketten uit in Coronie

De ministers van Defensie, Krishna Mathoera, Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, zijn vandaag gestart met het uitdelen van voedselpakketten aan behoeftige mensen in het district Coronie. Vele gebieden in dit district zijn onder water gelopen als gevolg van aanhoudende regens in Suriname. Ook de mensen die getroffen worden door de Covid-19-pandemie krijgen een steunpakket. Om de getroffen mensen tegemoet te komen is de regering vandaag in het kokosdistrict gestart met het uitdelen van steunpakketten.

Onder leiding van de coördinator van het landelijke voedselpakketten project van de overheid, Stanley Dijksteel, gaan de ministers huis aan huis om enkele pakketten uit te delen. De bestuursambtenaren en militairen assisteren de ministers daarbij. De mensen krijgen een zak rijst van 25 kg, 1 liter olie, 1 kg suiker, 1 kg aardappelen, 1 kg uien, 1 pond knoflook, 1 grote blik sardien en nog andere hoognodige levensmiddelen.

Tijdens de launch van het project op Coppenamepunt spraken de ministers de manschappen van het Nationaal Leger toe. Minister Mathoera van Defensie zei, dat we met z’n allen in een moeilijke situatie verkeren. “We hebben een Covid crisis, economische crisis en het probleem rond wateroverlast. We gaan als Surinamers door een moeilijke tijd. Het is een zware taak, maar ik vetrouw erop dat jullie als getrainde militairen een goede job zullen doen”, hield de minister de manschappen voor.

Aan de samenleving zei de minister dat de regering niemand in de steek zal laten. “Als regering zullen wij ons best doen om zo snel mogelijk hieruit te komen”, aldus Mathoera. Ook haar collegaministers Ramsaran van Sozavo en Gracia Emanuël riepen de heren op om gezamenlijk een mooie uitvoering te geven aan het project. In Coronie gaat het om 1100 pakketten. Landelijk zullen 80.000 huishoudens van een pakket worden voorzien. Tegelijkertijd wordt er door de verschillende organen gekeken naar een structurele oplossing.


21 REACTIES

 1. Blijkbaar hebben de ministers niets beters te doen, ook vertrouwen ze hun ondergeschikten niet om dit zeer gespecialiseerde, veel kennis vereisende werk te doen.


  Maak melding

 2. 10 jaar ndp zins hun aan de macht waren, bestond hun beleid alleen met voedsel pakketten, dus kriesna mathoera doet het goed!
  Ga zo door!!


  Maak melding

 3. Hebben de ministers niets beters te doen? Het is nog lang geen verkiezingstijd …maar wel tijd om te vertrekken en plaats te maken voor een zaken kabinet. Alles gaat mis door NEPOTISTISCH GEDRAG…!!! TIME TO SAY GOODBYE ….!!!


  Maak melding

 4. henkes en meneer 11 , wat hebben jullie een grote bek , jullie zitten maar te luieren in jullie hangmat , omdat jullie klojo’s mee gegraaid hebben met de paarse kliek he stumpers en zelf in alles zijn voorzien , en omdat jullie voorraad begint op te raken gaan jullie dropveters de schuld in anderen schoenen leggen , nog even en dan staan jullie ook aan de weg om een voedselpakket he paarse droogneukers.


  Maak melding

 5. WAT, je kan me voor van alles uitmaken, behalve voor paars, ik wil niets te maken hebben met moordenaars en dieven. Ik heb er niets op tegen dat de door de overstroming getroffen mensen hulp krijgen. Ik vind het alleen belachelijk dat twee ministers zich geroepen voelen om eigenhandig die pakketten te gaan overhandigen aan de slachtoffers. Weet je hoeveel we een minister per uur betalen? Daar kan je vast een heleboel meer pakketten mee aanschaffen of meer dan honderd werkloze Nickerianen of Coronianen voor inhuren om dit soort ongeschoold werk te doen.


  Maak melding

 6. sorry hoor maar weet je dat wel zeker henkes , je kunt zien aan je reacties dat jij er geen moer van begrijpt , hoe politiek in elkaar zit , en juist voor deze ministers moeten we een petje afnemen , de president en iedere bewindsman(vrouw) staat door zo iets dicht bij het volk , dus hoeft je dat niet belachelijk te vinden , o ja zag je dit ook niet bij de vorige regering net voor de verkiezingen , deze regering doet dit omdat er nu nood aan de man is en niets met verkiezingen te maken heeft , we zijn geen VHP er – ABOB er – NPS er of PL er , en zij zullen van ons ook kritieken krijgen , maar henkes die paarse boevenbende met zijn moordenaars , verkrachters , stelers, helers , landverraders en sympathisanten ook hier op WTK krijgen de volle laag van ons , deze gasten hebben ons land vernietigd en die moeten verdelgd worden , gaat deze regering ook in de voetsporen van die paarse treden zullen ze het ook merken.


  Maak melding

 7. Mooi dat uitdelen van pakketten in Coronie maar als ze even verder hadden gereden naar Wageningen, dan hadden ze echte nood/noodzaak gezien. 1voor 12 en Tra Fas’ De waren dinsdag in Wageningen en daar was het bare en boos maar het lijkt alsof de overheid het ooit zo welvarende deel van Nickerie dat velen tot voorbeeld diende is vergeten.
  In Coronie gingen ze huis aan huis. In Wageningen is dat bijna onmogelijk en leven hele gezinnen in de school zonder de eerste basisbehoeften.
  1Voor12 en Tra Fas’De konden geven door particuliere schenkingen uit voornamelijk Nederland. En dan is er nog geen vervanging van verpest huisraad bij.
  Ik schaam me diep!


  Maak melding

 8. Hallo ja deze klojo regering moet zijn haagje redden en buitendien
  Waar ter wereld zijn regeringen betrouwbaar
  Paars is niet de eerste moordenaar of voor wat je ze wil uitmaken of denk je dat tata onschuldig is die zijn alleen goed geraffineerd daarom
  lijk het land stabiel maar de regels zijn maffia alleen hebben mensen het niet door
  Dus wat ik wil zeggen laat Paars met rust want zij zijn niet de eerste in de wereld en zullen ook niet de laatste zijn
  vhp en abop zijn nu aan de beurt zij moorden niet maar drukken het volk dood


  Maak melding

 9. Voedselpakketten voor Coroni, directeur zonder bedrijf, alias coronmang, is helemaal blij.
  Ben benieuwd als hij deze keer gaat klagen.


  Maak melding

 10. Je hebt hier op wtk een paar stront Surinamers die totaal niks weten over politiek of menswaardigheid. De schuld geven aan een regering die politieke anarchie van ndp recht te trekken is laag. Wanneer het goed gaat zal je deze lage ratten niet horen. Zelf doen ze niks om te helpen aan vooruitgang. zeiken en handjes ophouden. Onder ndp konden ze geld verdienen door corruptie of profiteren van economische malaise van hun eigen vaderland.


  Maak melding

 11. Beste landgenoten,
  Waar en wanneer heeft u ministers, nog er bij vrouwelijke ministers, voedingsmiddelen zien sjouwen onder deze omstandigheden voor het volk ?
  Waar en wanneer heeft u uberhaupt een vrouw met een zak rijst van 25 kg op haar schouder door het water zien lopen om het aan een onbekende te geven ?

  Beste mensen, u bent getuige van het feit dat deze regering het lot van land en volk heel serieus neemt en zich persoonlijk inzet !
  Laten wij deze DreamTeam veel kracht en zegen toewensen, want zij zetten zich voor de volle 100 procent in voor ons land, ons volk en ons toekomst !

  Gado blessi. Krakti !

  ps.
  Die paarse poepzakken, de ministers, adviseurs, family and friends van Bullshit Bouta hebben een vette rekening overgehouden en vreten zich zelf vol. Zij mogen hun straf niet ontlopen !


  Maak melding

 12. Hopelijk gaan ze niet weer zo selectief te werk als op wageningen bah laat je toch niet zo kunnen.
  Op wageningen hebben mensen die niet eens onder water zaten pakket gekregen kamlawatie en lilawatie, dat ander volk kreeg niks, ook is er elders opvang voor ze geregeld.
  Wat een misselijk makende vertoning.
  Ze moesten ze aanklagen wegens grove schending.


  Maak melding

 13. Boesskowtoe 13 juni 2021 At 09:09
  Voedselpakketten voor Coroni, directeur zonder bedrijf, alias coronmang, is helemaal blij.
  Ben benieuwd als hij deze keer gaat klagen.

  de waarheid benoemen is al klagen bij jou?
  zegt genoeg over het verstand dat je dus niet hebt

  en het is “of” en niet “als” , het kenmerk van de minder intelligente


  Maak melding

 14. @Sip:Ik heb ook Indianen/Inheemsen die geen Kamlawatie en Lilawatie heten en andere lifetime oudjes die Wageningen hebben helpen opbouwen totdat het in verval raakte. Kijk niet selectief want ook die mevrouw die met de breedte van die scheur in haar gezicht beweerde dat als het NDP was ze wel een pakket zou hebben gekregen maar haar scheur werd een spleetje voor de camera toen ze uitgelegd kreeg dat het geen politieke actie was ze kreeg op de koop toe ook een pakket en begon haar nood te benoemen netals ieder1 die getroffen was. Zoals de dialyse patienten en de weduwnaar die onlangs zijn vrouw verloor. Deze 2 stichtingen helpen overal en ieder1 zonder om op haarstructuur of politieke kleur te letten. Ze bieden zelfs hulp in buurten waar jij niet durft te komen. Informeer jezelf voordat je gaat mekkeren. Ga kijken naar die stichtingen die dagelijks tikkies plaatsen en dingen inzamelen voor noodhulp en die dingen opslaan om te gunnen aan mensen zoals zij die alleen etnisch en een bepaalde politieke kleur denken.
  Ook morgen en alle dagen van de week zijn ze onderweg ze slaan schenkingen niet op maar gaan naar de mensen en proberen hun situatie te veranderen. WAT DOE JIJ BEHALVE ZEIKEN?


  Maak melding

 15. Iemand, hier, vroeg zich schertsend af waar de staatsvoedselpakketten waren gebleven, die hij regelmatig zag uitdelen in de periode toen NDP aan de macht was, dus met andere woorden, deze regering heeft geen pakketten dienst er zal geen reden zijn staatsvoedselpakketten uit te delen. Ook deze regering komt er niet onderuit. Ze zijn ook al begonnen in Commewijne. Deze notering is niet als verwijt bedoelt.
  De schrijver heeft het niet begrepen, in ons land is het een gewoonte geworden pakketten uit te delen, het is niet alleen uit noodzaak, tegenwoordig is het een middel tot……, alle politieke partijen of partijbonzen doen hieraan mee.
  Dus hierover schelden heeft geen zin, ze doen het allemaal op hun eigen manier.

  Wat ik overigens mis in het pakket zijn een paar goede regenlaarzen. Denk aan de ziekten die de mensen kunnen oplopen, vooral kleine kinderen.


  Maak melding

 16. Sommige ezels begrijpen het gewoon niet en zullen het ook nooit begrijpen dat de ene situatie niet gelijk is aan de andere, zij blijven maar appels met peren vergelijken.
  Zij mogen nooit de vertegenwoordigers / het gezicht zijn van Suriname.

  Krakti !


  Maak melding

 17. Para Express , paarse ezels houden niet van Europese appels en peren , en die voedsel pakketten uit gedeeld door de regering zit geen ezelvoer in , ia ia ia .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.