SRD 1.000 toelage voor ambtenaren Suriname bij salaris uitbetaling juni

15
Surinaams geld srd Suriname

Een van de overbruggingsmaatregelen van de Surinaamse regering is het toekennen van een ondersteuningstoelage aan bepaalde groepen. Deze ondersteuning geldt voor 1 jaar en is belast. De ondersteuningstoelage van SRD 1.000 wordt niet meegenomen bij de berekening van de pensioenpremie en de SZF-bijdrage.

Deze toelage wordt voor het eerst uitbetaald bij de salaris uitbetaling van juni 2021

De ondersteuningstoelage geldt voor actieve en voor gepensioneerde landsdienaren, personeel in de gezondheidssector en geldt voor de loonreeksen tot SRD 12.602 per maand. Deze grens geldt voor eenieder dus zowel voor ambtenaren als overige groepen die hier zijn genoemd. 

Hoeveel u overhoudt van deze toelage is afhankelijk van uw huidig bruto-inkomen. Hoe hoger uw inkomen hoe minder netto u overhoudt. In ieder geval houdt u netto tenminste SRD 580 over van deze toelage aldus de overheid. 

15 REACTIES

 1. De ambtenaren hebben geen recht op de verhoging, hun werkprestaties is nihil. Geeft het geld aan de kleine ondernemers, zoals schilders, landbouwers enz. Die mensen werken klei hard voor hun geld en voeren zelden acties. Shantokoe u maakt de ambtenaren nog luier


  Maak melding

 2. Dit is een doorzichtige afleidingsmanoeuvre van de regering o.l.v. zijne excellentie Santokhi. Dit bedrag zal niet voldoende zijn om de prijsstijgingen te compenseren. Hoe zit het met de mensen die in het bedrijfslen werkzaam zijn? Het vertrouwen in deze regering is helemaal zoek en zal zich op den duur gaan wreken. ‘ Friends & family ‘ hebben hem naar de strop gevoerd. Santokhi denkt dat hij met deze zoethoudertje het volk aan zijn kant zal krijgen en houden.

  Ik wil de mensen adviseren om maar naar de situatie in Columbia te kijken. Het is er heel onrustig in het land.De belastinghervormingen in het land hebben al tientallen doden opgeleverd en honderden gewonden. De economische hervormingen die de Columbiaanse presidenten aan het volk oplegde zijn op een mislukking uitgelopen. Het programma dat o.a.
  drie miljoen armen financieel tegemoet zou moeten komen is uitgelopen op een fiasco.Er kwamen juist miljoenen armen bij. Het verzet tegen de regeringsplannen is heftig. Santokhi kan zich beginnen voor te bereiden.


  Maak melding

 3. Het gaat de goede kant op, en met santhoki brunswijk komt het zeker goed met Suriname, als mensen niet snappen hoe en wat imf aan het doen is, laat je informeren?zodat het je duidelijk wordt waar de schuldige zijn, 10 jaar wanbeleid mislijder, over 5 jaar geen fouten maken mensen?no loekoe soema e draai a kondre, loskomen


  Maak melding

 4. Ondersteuningstoelage doet niks, want de prijzen in de winkel blijven stijgen of je vindt bepaalde goederen niet.
  Er was een lijst doorgestuurd van basisgoederen, maar als je in de winkels bezoekt, dan vindt je bepaalde producten niet en ook niet tegen de vastgestelde prijzen. EZ ga uw werk doen.
  Regering u doet er beter aan toe als u de prijzen van de goederen naar beneden brengt, dan kan iedereen iets doen met het weinige dat men heeft.
  Je krijgt een bruto bedrag en netto hou je niet veel over en kan je met datgene dat overblijft heel weinig doen. Denk a tori. U moet geen zand in de ogen strooien van de mensen.


  Maak melding

 5. nep econoom robg zit ook weer te zeiken , he oelewapper jij zit weer het zaakje op te naaien , jij haalt Columbia aan is Columbia soms Suriname of Nederland weet je paarse galbak als je lover bouta weer plesident was geworden was nu Suriname gelijk als venuzuela en daarna zijn die tweelanden van china druiloor


  Maak melding

 6. Regering U heeft toch wel die last minuut ambtenaren en die spookambtenaren er uit gekegeld , en die gepensioneerde ambtenaren geeft U toch ook niet die 1000 srd want die krijgen toch al die aov verhoging.


  Maak melding

 7. WAT 12 juni 2021 At 02:44
  ‘en die gepensioneerde ambtenaren geeft U toch ook niet die 1000 srd want die krijgen toch al die aov verhoging.’

  WAT, en de mensen uit het bedrijfsleven krijgen geen compensatie, niks, nada.
  WAT, jouw regering werkt uitsluitend voor de ambtenaren ipv omgekeerd. De vorige regering sloot leningen om de salarissen te betalen, deze regering betaalt het uit eigen middelen, door prudent beleid.hahaha
  Maak melding

 8. Beste president Santokhi,
  Krijgen de laagstbetaalden uit de sector het bedrijfsleven ook de nodige toeslagen (prijscompensatie) uit de financiële middelen door uw prudent beleid. Zij betalen ook de hoge prijzen in de winkels, de hoge huren enz. Komen zij niet in aanmerking voor lastenverlichting, waarom alleen de ambtenaren.
  Zij moeten straks toch ook de IMF rekening mee betalen.
  Mijnheer de president, U bent toch ook hun president.
  Waarom kiest u niet bijvoorbeeld voor een tijdelijke verlaging van de loonbelasting?

  Waar blijven de vakbonden in deze sector, hebben zij het zo goed, ik hoor ze niet klagen!!!!!!! Kom op vakbonden, eist ook uw deel op, ook uw leden hebben recht op prijscompensatie, ook uw leden moeten opdraaien voor de leningen van de overheid, ook uw leden voelen het in hun portemonnee, ook uw leden hebben kinderen die met een lege maag naar school gaan. Kom op vakbondsleden sta op en eist uw deel op. Op naar het onafhankelijkheidsplein!!!!!!! Opo wroko man un opo !!!!!!


  Maak melding

 9. het kapotte ambtenaren apparaat krijgt er een toelage bij
  de lui-ste onverantwoordelijkste groep in het land wordt weer eens geholpen ten koste van de rest van het land.
  een groot gedeelte die onder bouta ook al de boel zat op te vreten
  de groep zonder enige werk ethiek of verantwoordelijkheid.

  zelfde dom verhaaltje dat boefdraad op de interpol lijst staat
  de zoveelste leugen
  dat het verzoek ontvangen is, betekend niet dat hij op de lijst staat oelewappers
  het betekend alleen dat ze nu weten dat suriname hem op de lijst wilt, maar er is nog niets toegezegd.
  incompetente idioten


  Maak melding

 10. Het is aan de vakbonden om met de werkgevers van het bedrijfsleven te onderhandelen over loonsverhoging van de werknemers en niet de regering.


  Maak melding

 11. Er op deze onzin moesten we jaloers worden? Een wassen neus? Het liegen en bedriegen is nu tot norm verheven door Chan. Je devalueert tot 3 keer de Surinaamse munt, verhoogt de benzineprijs en daarmee alle prijzen in de winkels, verhoogt de wisselkoers meerdere malen en laat het nu zogenaamd los zodat de vrije markt, jouw mensen, de koers kunnen bepalen. Nu speel je de valse Sinterklaas en geeft slechts een deel van het volk een zakcentje, dat nog door de belastingmolen moet en weer voor disruptie van de prijzen in de winkels en de koers gaat leiden!! En je klopt jezelf op de borst dat je dit geld bij elkaar hebt gespaard?? Je liegt alsof het gedrukt staat. Dit geld heb je ons uit de zakken geklopt, je bakt ons WEER in ons eigen vet!! Vuile bedrieger!!!


  Maak melding

 12. RobG
  Ik wil de mensen adviseren om maar naar de situatie in Columbia te kijken. Het is er heel onrustig in het land.De belastinghervormingen in het land hebben al tientallen doden opgeleverd en honderden gewonden.

  RobG
  Je bent weer zo een oen die zelfs zijn aardrijkskunde niet op orde heeft.
  RobG
  Er hebben geen belastinghervorming plaatsgevonden in Columbia, de hoofdstad van South Carolina, die slechts 120.000 inwoners telt.

  RobG.
  Je bedoeld kennelijk het land Colombia dat ligt in Zuid Amerika.
  Goh ze zeggen wel “je bent een rund als je met vuurwerk stunt”..
  In dit geval RobG wil ik zeggen “je bent een oelewapper die zogenaamd probeert te stunten met kennis die je niet bezit” 🙄

  RobG
  Feit is dat als je niets doet, dus stilstaat / stilzitten, je achteruitgang in de hand werkt.
  Als je iets tracht te doen wat in jou ogen zou kunnen doen en ook doet om te helpen er 2 uitkomsten mogelijk zijn:
  – Je lost het probleem geheel of gedeeltelijk op
  – Je verergert het probleem

  RobG en al die anderen, het schijnt dat jullie steeds maar achter de krijtlijk blijven roepen dat alles niet goed is wat een ander tracht te doen om het probleem op te lossen terwijl jullie zelfs niets aandragen en dus het probleem alleen groter maken (al is het maar voor de buhne)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.