President brengt spoedbezoek aan Nickerie per helikopter

28
President brengt spoedbezoek aan Nickerie per helikopter
De president bij aankomst op het Alibux vliegveld.

President Santokhi is vanmiddag omstreeks 14.00u samen met de minister van LVV, met een helikopter geland in Nickerie. De president van Suriname bracht een spoedbezoek aan het rijstdistrict, vanwege een breuk in de lekbeteugelingsdam in het zuidoosten van Nieuw-Nickerie.

De president zal zich oriënteren in het La Beni gebied, te Henar. Het gebied dat bestaat uit veelal rijst arealen en een oppervlakte van enkele tienduizenden hectare heeft, kampt al ruim een week met wateroverlast. Het gebied is getroffen, vanwege de dam van het Surinam kanaal die het heeft begeven, door de zware regenval van de afgelopen periode.

Gisteren is met man en macht gewerkt aan het herstel van de belangrijke dam, waarbij de schade is hersteld. Hiervoor zijn middelen van de overheid ingezet. Helaas is ongeveer 6.000 ha aan rijstaanplant verloren gegaan.

Er zijn bronnen die aangegeven dat de dambreuk niet op een natuurlijke wijze is ontstaan, maar door menselijk handelen. Er zal onderzocht worden als er opzet in de zaak is aangezien het vermoeden bestaat dat de dam eventueel opzettelijk doorgestoken is.

De president sprak de landbouwers toe.


28 REACTIES

 1. Off Topic
  Bij navraag van de redactie van de Ware Tijd donderdag naar de stand van zaken bleken de diplomatieke paspoorten nog steeds niet te zijn ingetrokken.

  Paspoorten ex-minister Hoefdraad ingetrokken – DWTonline.com
  Na een hernieuwde opdracht van Ramdin werden ze onmiddellijk ingetrokken. “Nu zijn ze officieel ingetrokken.

  Zou de huidige coalitie hebben meegeholpen Hoefdraad te laten ontsnappen?
  Zo een balangrijk persoon / getuige / crimineel laat je toch geen jaar al zijn paspoorten behouden?
  Nu 1 jaar later zijn de paspoorten officieel ingetrokken.
  De huidige coalitie
  De politie
  De minister
  de PG
  al deze instanties / personen hebben m.i. bewust meegewerkt om de paspoorten niet op te schorten.
  Paspoort opschorten is toch het eerste wat je doet om vluhten te voorkomen


  Maak melding

 2. Off topic:
  ” …
  PARAMARIBO – De diplomatieke paspoorten van de voortvluchtige ex-minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, zijn donderdag ingetrokken. Hij had er vier. De instructie om de reisdocumenten in te trekken was al enkele maanden geleden aan ondergeschikten gegeven door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis). Bij navraag van de redactie van de Ware Tijd donderdag naar de stand van zaken bleken de diplomatieke paspoorten nog steeds niet te zijn ingetrokken.
  … ” (De Ware Tijd)

  Er moet een onderzoek komen wie de corrupte lek is binnen de organisatie !
  Waarom niet eerder en sneller ?
  Het is duidelijk dat er nog steeds politieke criminelen op verkeerde posities zitten.

  Z. E. Santokhi moet een nieuwe entiteit formeren en in het leven roepen die zich gaat richten op de vernietigers van het land. Een taskforce met bijzondere bevoegdheden.

  Beste landgenoten, moge het weer duidelijk zijn welke partij niet meewerkt aan corruptie bestrijding en aanpak van de politieke criminelen.

  De aanhouding van Hoefdraad en partners als Buyssee en Putter worden bewust door bepaalde personen tegengewerkt.
  Btw, Ashwin Adhin en Bouterse zijn medeplichtig en dus net zo schuldig !

  Kritiek op de aanpak van de vernietigers is terecht !

  Wij hebben gekozen voor rechtvaardigheid !
  Wij willen rechtvaardigheid !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 3. Als Z. E. Santokhi dezelfde fout maakt als destijds oud president Venetiaan dan heeft de VHP hetzelfde lot als NPS !
  VHP zal bij de eerst volgende verkiezing dan ook een historisch laag aantal zetels halen.

  De politieke criminelen mogen niet vrij uit gaan !
  De vernietigers van land en volk moeten berecht worden !
  De volksmisleiders en oplichters moeten kaalgeplukt worden.

  Hier hebben wij voor gekozen !
  Z. E. Santokhi maak uw belofte waar !
  Dat de schade hersteld moet worden en dat dat tijd gaat kosten is logisch !
  Maar wij willen rechtvaardigheid !
  Verlos ons van die hebi !

  Z. E. Santokhi neem JusPol over,
  ABOP kan JusPol niet aan !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 4. Sinds de jaren zestig zyn Foute politici in Suriname altydt vry uit gegaan, noem my eentje die bestraft is (,NUL) dit zal nu ook niet gebeuren dus waar maakt men zich druk om?
  Het geheim van Suriname is Duister,de waarheidt is anders dan ons wordt voor gehouden.
  Soms moet je ook niet teveel willen weten,want dan wordt je onderdeel van de Soap SURIMEN.


  Maak melding

 5. Ik vindt dat men alles mag vermoeden, maar beschuldigingen uiten,van sabotage moet je wel goedt overwegen,geen enkel wel denken mens zal tot dit soort daden komen.
  men zegd wel eens zo de waard vertrouwd men zyn gasten.
  ik ga er van uit dat dit soort dingen niet meer gebeuren,qant de heer Brunswyk heefdt zich toen wel aardig van bediend daar hoor ik jullie niet over.


  Maak melding

 6. het falende beleid van bouta wordt gewoon voortgezet onder deze regering.
  deze falende ex-minister van justitie is nu pleesident, dus wat verwacht je eigenlijk.
  samen met de meervoudig veroordeelde crimineel brunswijk het land besturen
  lachwekkend allemaal dat sommige nog steeds al die domme verhaltjes geloven
  na een jaar zijn de residocumenten ingetrokken?
  na een jaar staat boefdraad nog steeds niet op de interpol lijst.
  iedereen tot en met de pleesident heeft gefaald in deze opdracht.
  deze regering schijt net zoveel stront in het rond als de vorige
  daadkracht 0
  verantwoordelijkheid 0
  eer en geweten 0
  inzet en inzicht 0
  transparantie 0
  nepotisme 100%
  geldverkwisting 100%


  Maak melding

 7. Eens met @Blaawiri

  De president gaat niet voor de lol (met spoed) naar het gebied. Technisch onderzoek moet uitwijzen of er inderdaad sprake is v sabotage. Feit is; minder rijst, interne en export problemen. Plus moet de overheid geld vrij maken voor ondersteuning.

  Ik heb het vaker aangegeven, sommige suri’s gaan letterlijk over lijken om hun gelijk te behalen.

  Schijnt onbelangrijk nieuws te zijn, die meije is spannender 🙄.


  Maak melding

 8. Forza Wat kost het niet,?kost vergelijkbaar met wat bouta deed, om de slm Airbus a 340 _300 voor zichzelf te claimen omdat hij naar ,china moet ook naar cuba en Venezuela?wat heeft het niet gekost,en dan nog 4 miljard dollar gestolen, wat heeft dat Suriname niet gekost?deze helikopter zijn door india via een krediet lijn gekocht, Forza deze regering doet het 100 keer beter dan, ndp de boeven partij, mie na wang blaka mang, ma mo teigi a regering diezi e seta kondre?je gaat het zien, tijdens de inauguratie was er geen geld voor uitbetaling van de ambtenaren, alles dan ook alles is leeggeroofd?
  30 jaar lang bedonderd bouta ons voor het welzijn, terwijl familie vrienden zijn super rijk geworden, forza moet santhoki op ezelkar naar toe?
  Hij gaat orde op zaken brengen, wij hadden ook massaal nps moeten stemmen, een combinatie nps vhp is ook goed, de vloek ndp mag nooit aan de macht komen, tenzij surinamers willen een rovers en staatkas plunderaars, dan mag het, keuze is aan ons, ik heb doelbewust op vhp gestemd, waarom omdat die weten van opbouwen, en ik ga de 5 jaar zien wat santhoki heeft bereikt, met ndp is Suriname 30 jaar achteruit gegaan???


  Maak melding

 9. Forza, het kan ook met de bromfiets of fiets, maar in dit geval is het verantwoord om met een helicopter te gaan, de president heeft het druk genoeg om zoveel onproduktieve uren in een auto onderweg te zijn. Als je echt wilt klagen over de inzet van dure helicopters in Suriname, moet je dat maar gaan doen m.b.t. de Pegasus helicopter van Brampie, die waarschijnlijk met ons belastinggeld is aangeschaft.


  Maak melding

 10. Vanaf het moment dat deze amateurs aan de macht kwamen heeft men nooit meer onderhoudswerkzaamheden aan de dijken verricht. Het droge en vochtige klimaat van Suriname eist dat men intensief de dijken controleert.Opdroging van dijken maakt dat dijken makkelijk kunnen wegspoelen
  De dijken worden ook ondermijnd door ongedierte zoals raten. Maar het schiet de ongeleide aanhang van de regeringspartijen naar het hoofd. Men begint met de beschuldigende vinger richting de NDP te wijzen terwijl deze regering haar werk niet goed doet. Ze hebben thans 20% van hun regeertermijn achter de rug en het land is gevallen in een nog diepere ellende. Het ergste deel moet nog komen. Ik voorzie Columbiaanse toestanden in Suriname. Een sociaal programma in het kader van de IMF maatregelen dat zal mislukken en rellen.


  Maak melding

 11. Paarse ratten proberen overal om gaten te boren….dus ook in dijken
  “Vanaf het moment dat deze amateurs aan de macht kwamen heeft men nooit meer onderhoudswerkzaamheden aan de dijken verricht. Het droge en vochtige klimaat van Suriname eist dat men intensief de dijken controleert.Opdroging van dijken maakt dat dijken makkelijk kunnen wegspoelen”.

  Wat heeft de NDP in die 10 jaar gedaan aan dijkonderhoud, RobG??


  Maak melding

 12. Het geld bestemd voor het onderhoud van de dijken, wegen enz. is opgevreten door de paarse NDP ‘raten’ onder leiding van Bouta, Boefdraad, Aloe Baba en Brampie.


  Maak melding

 13. Esmerald, ik kan het niet ontkennen dat je humoristisch talent bezit. Dat waardeer ik. Maar ik hoop dat de kleur paars geen obsessie voor jou is geworden. Je moet er namelijk van uitgaan dat Paars terugkomt in het machtscentrum . Paars is mijn inziens een beter alternatief is. Dit dringt nu ook tot de massa door. Onder Paars hadden de mensen het in elk geval beter. Na een jaar VHP/Abop/NPS/PL is er bitterweinig gerealiseerd. Op dit debacle had het volk niet gerekend, ik wel.


  Maak melding

 14. Natuurlijk hadden de mensen het beter onder paars duh,
  het is net als uit eten
  Maaltijd heerlijk, bediening voortrefdelijk,
  maar
  ja dan moet de rekening worden betaald
  snap je dat nou echt niet jong


  Maak melding

 15. Nou bedankt!
  De KLEUR paars staat voor spiritualiteit. Mooie kleur, past niet bij de ndp. Heb jij je yoga oefeningen al gedaan vandaag?
  Oranje is kracht, moed en durf.
  Groen is fris en puur natuur.
  Geel staat voor de zon en groei.

  Accepteer de gemaakte fouten, laat los en geef anderen die de durf en moed hebben de kans om de ravage te herstellen.

  Wat deze president doet is voor velen niet te bevatten; met zeer beperkte middelen, een ongekende pandemie, tegenwerking, klimaatverandering, -CCC rating de boel draaiende houden.

  Spirituele mensen geven hun fouten toe, trekking lering hieruit, en bieden zonder eisen de helpende hand. Het gaat immers om de Surinamers, politiek is nu absoluut onbelangrijk.


  Maak melding

 16. @Forza, ik dacht het wel tot je was doorgedrongen. Ten tijde van Paars had Suriname de ex kolonisator niet nodig is.v.m. covid-19. Er waren genoeg bevriende landen die bereid waren om ondersteuning te geven.


  Maak melding

 17. @RobG,
  Ik zeik in mijn broek van het lachen, Rusland, Cuba, Servie etc zijn in
  geen velden of wegen te bekenen. Of zie jij op flightradar iets wat wij nog
  niet weten. Als de nood hoog is leer je je vrienden kennen Robbie


  Maak melding

 18. we wachten nog steeds op onze vrienden om onze te komen helpen.
  Alleen de vijand helpt noh
  Biden wil en zal nog meer doen.
  Raar, de vijanden helpen, de vrienden slapen

  Die rob wordt steeds zieliger


  Maak melding

 19. @Vliegende Hollander, de reikwijdte van jouw belangstelling voor wat er in de wereld voltrekt is zeer beperkt. Vorige week maakte pres Biden van VS bekend dat Amerika 500 miljoen US dollar beschikbaar stelt voor de aankoop van vaccins voor de arme landen. Daarnaast deed hij een dringend beroep op de rijke Europese landen om meer geld beschikbaar te stellen voor de aankoop van vaccins voor de derde wereldlanden. Volgens Biden lopen de VS en Europa het onderspit te delven omdat Rusland en China de derde wereldlanden volop voorzien van vaccins. Het aanzien van de VS en het rijke Europa komt in gevaar. Volgens Bieden moest het aanzien van de VS en Europa in de wereld gered worden.


  Maak melding

 20. …………. Volgens Biden lopen de VS en Europa het onderspit te delven omdat Rusland en China de derde wereldlanden volop voorzien van vaccins. Het aanzien van de VS en het rijke Europa komt in gevaar. Volgens Bieden moest het aanzien van de VS en Europa in de wereld gered worden.

  Nee lullo, het gaat om de mensen in die landen en daarmee om de TOTALE wereldbevolking, jij lult weer en liegt weer zoals we van je gewent zijn

  Dus de derd wereldlanden krijgen volop vaccins, maar hun beste vriend Suriname krijgt niks, helemaal niks? Goeie vriend goeie vriend. weet je ook weer waar je aan toe bent als land en vriend.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.