Ophaalwerkzaamheden vorderen gestaag

15
Ophaalwerkzaamheden vorderen gestaag
Foto (c) BIC Paramaribo Noord-Oost.

De ophaalwerkzaamheden van de primaire lozingen in Paramaribo Noord-Oost vorderen gestaag. Vooral gebieden in Paramaribo Noord hebben enorme last ondervonden van de aanhoudende regens. Inmiddels is er een crisisteam bestaande uit de ministeries van Openbare Werken (OW), Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) ingesteld om de problemen aan te pakken. De werkzaamheden gaan vlot. Districtscommissaris Ricardo Bhola heeft zich begeven naar de ressorten waar er werkzaamheden worden uitgevoerd.

In verschillende ressorten die vallen in het verzorgingsgebied van het commissariaat Paramaribo Noord-Oost worden er ophaalwerkzaamheden uitgevoerd. Het werk wordt naast OW, ook door lokale ondernemers verricht met bemiddeling en facilitering van de burgervader. Door het commissariaat wordt er ook extra personeel ingezet om de werkzaamheden te ondersteunen. Op Beekhuizen, Blauwgrond, Centrum, Munder en Rainville zijn de problemen aangepakt. 

De burgervader roept de gemeenschap op om waar nodig elkaar te helpen. “Dit zijn buitengewone tijden waar wij elkaar meer dan ooit moeten ondersteunen. De aanhoudende regenbuien zijn onderdeel van veranderende weersomstandigheden.” Vanuit het crisisteam wordt er alles aan gedaan om de woonbuurten droog te krijgen. Op de meeste plekken is dat reeds het geval. Echter kampen enkele gebieden door ongunstige omstandigheden nog steeds met wateroverlast. Ook daar wordt er alles gedaan om de problemen tot het verleden te doen behoren. 

DC Bhola vraagt ook eenieder om extra geduld te betrachten. “Tegen de natuur valt er niet te vechten. De autoriteiten zijn met man en macht bezig om al het mogelijke te doen.” Ten slotte zegt de burgervader dat de gemeenschap mag rekenen op alle mogelijke steun vanuit de overheid. Berichten daartoe worden vanuit de officiële overheidskanalen bekendgemaakt. 

15 REACTIES

 1. Goed dat de afvoerlozingen opgehaald worden, maar iedere koe van zondag in Suriname weet dat het in April, Mei, Juni, Julie tot half Augustus grote regentijd is in Suriname. Misschien is door klimaatsverandering daar een beetje verandering in gekomen, maar in grote lijnen klopt het nog steeds (Suriname is nog geen Sahara geworden). Daarom is het verbazingwekkend en schandalig dat niemand op Openbare Werken op het idee is gekomen, om vóór het aanbreken van de grote regentijd, de afvoerkanalen op te halen. Pas wanneer Paramaribo verdronken is, halen deze deskundigen (om geen ander woord te gebruiken) de kanalen op.


  Maak melding

 2. Ik zou alle opgehaalde bagger dumpen bij ocer en leonsberg bij bepaalde figuren. Misschien komen ze tot inzicht, wat voormerk baggerbelijd ze hadden gevoerd, waardoor we in deze tokotoko terecht zijn gekomen. Enfin, noord is laaggelegen en ondanks de rijke lui, die daar in hun gigantische villa’s wonen, raakt HET structureel onder water. Noord is op een grote waterbelt gebouwd.
  Goed opletten als je doorrijdt vanavond telesur eind Wilhelminastraat door de kristalstraat. De weg gaat omlaag. Oplossing: betere pompgemalen, grotere kokers en de wegen verhogen.
  De mensen zijn dan verantwoordelijk om hun eigen percelen te verhogen. En al deze maatregelen NIET alleen in noord, maar overal.


  Maak melding

 3. Je kunt je dus afvragen wat men 10 jaar lang heeft zitten doen daar op die ministeries met zoveel leningen die zijn aangegaan.
  Waar is alle arbeid en geld naar toe gegaan de afgelopen tien jaar?


  Maak melding

 4. Wat mij opvalt bij deze ophaalwerkzaamheden, is dat het opgehaalde, gewoon in de berm word gedumpt. Alle rotzooi die naar boven komt, met name petflessen, plastic zakken etc. Niet word opgeruimd. Het blijft er gewoon liggen of het drijft na het ophalen op het water. Dus dies na werkelijk een typisch geval van pur bruku, weer bruku. Dus de DC kan daar gaan staan en trots toekijken. Maar in feite heeft hij niets opgelost. We hebben een grondige aanpak nodig van het probleem.


  Maak melding

 5. Super primitieve benadering. Terwijl je aan het ophalen bent, vernietig je de wegeninfrastructuur met machines die niet geschikt zijn voor zo’n weg. De oplossing is niet om gebruikte banden voor en onder de machine te gooien. Je ziet het mischien niet, maar tog je f a pasi op. De oplossing zou moeten zijn om twee of drie van die grasetende boten te kopen en een paar boothellingen te bouwen. Laat ze werken volgens een strikt bijgehouden schema en whalla, het probleem zal worden opgelost.
  Geen dramatisch “nieuws” meer over zoiets mondaines als schoonmaken, en doe alsjeblieft af van de belachelijke koloniale uniformen met Noord-korea uitziende militaire hoeden voor gewone burgerarbeiders.
  Doet me denken aan Borat


  Maak melding

 6. Dit had u vanaf uw aanstelling al kunnen aanpakken wetende dat in mei de regens heftig zijn, maar nee grove nalatigheid door uw handelen heeft mijn huis doen overstromen met vies vuil water vol bacteria uit de septinthank van de buurt. En nu popie jopie doen dat je werkt. Ik reken op een schade vergoeding, want eerst kon het niet, maar als wij de straat opgaan om verhaal te halen kan dat opeens wel.


  Maak melding

 7. Ga je erf verhogen. Je kong suku schadevergoeding. Ga vragen bij ocer en leonsberg bij opa D. Die zit hoog en droog op zijn go te genieten van hoe hij het verarmd surinaams volk voor de gek heeft gehouden. Dump die bagger bij ocer en leonsberg. Want dat zijn die paarse figuren, gotro motjos.


  Maak melding

 8. Kortzichtige mensen van OW. zorg dat u met goede planning werk en al dit werk in de droge tijd wordt uitgevoerd,anders kom ik jullie zelf van daar verwijderen,jo domme technici bijelkaar.


  Maak melding

 9. Latour Posse 3 juni 2021 At 19:42
  Ga je erf verhogen. Je kong suku schadevergoeding.
  =============================================================
  Ik heb al vaker laten doorschemeren dat ik geen politieke kleur heb en ook niet op deze nietsnutten heb gestemd. Maar als jij Latour zo een likker bent die niets hoeft te verwachten van deze regering zou ik zeggen go on and keep om dreaming. Vandaar dat wij heden ten dage anno 2021 nog steeds de broko parnasie mentaliteit hebben en dus geen oog en oor hebben voor vooruitgang en ontwikkeling. Door deze wateroverlast, waarbij er na twee maanden nog steeds woningen en percelen onder water liggen kunnen wij straks na de covid een andere ziekte tegemoet zien. Dus denk een beetje na en praat geen onzin over NDP etc… dat is een gepasseerd. Wij leven nu en de regering moet een deskundige visie hebben om zaken aan te pakken. Regeren is vooruitzien en niet achteruit. Telkens verwijzen naar achteren…geen vooruitgang….dus ga maar weer lekker dokken ..ha..ha…Jo LIKKER.
  DEZE REGERING KAN LIEVER GISTEREN DAN VANDAAG PLAATS MAKEN VOOR EEN ZAKENKABINET MET VISIE OP VOORUITGANG EN ONTWIKKELING.

  THINK!!


  Maak melding

 10. Ga jij maar lekker dokken in een tingi gotro MET je ndp olv opa D, de grootste verkrachter van Suriname en zet je oogkleppen af, jo paarse djamoe ede . Waar was je kapa toen opa D en zijn paarse criminele boevenbende de boel aan het vernietigen was? Dus kom nu geen moraalridder spelen. Ga die volksverlakkers liever vragen, PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE? Ga je erf verhogen .


  Maak melding

 11. Latour Posse
  Ik zal en kan jou niet kwalijk nemen EZEL…Lees goed wat er geschreven staat..MI NO DE FOE NDP. Maar…Have a nice day.

  FOCUS!


  Maak melding

 12. Franco11 alias ankofranko is ook een van die grote graaiers.
  Zeg hij ook nog met droge ogen ik ben niet van de ndp.
  Alles wat hij zeg is donker paars.
  Alleen paarse rioolratten beweren steeds dat je niet achter om moet kijken.
  Tuurlijk niet die troep die ze gemaakt hebben willen ze natuurlijk zo snel mogelijk afschuiven naar iemand anders in dit geval naar de nieuw regering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.