Suriname presenteert belangrijkste principes herstructurering staatsschuld aan internationale crediteuren

14
Suriname presenteert belangrijkste principes herstructurering staatsschuld aan internationale crediteuren

De minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, heeft op woensdag 2 juni 2021, samen met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken tijdens een virtuele presentatie de belangrijkste principes van de herstructurering van de Surinaamse staatsschuld aan de internationale crediteuren voorgehouden.

Onze regering heeft een economie in diepe crisis, met een onhoudbare staatsschuld, overgenomen. Maar deze regering zet zich in om onze economie weer gezond te maken en ons land weer in de gemeenschap van naties te brengen. 

Deze regering vraagt ​​offers aan de bevolking om het land weer op de rails te krijgen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat al deze inspanningen de komende maanden tot positieve resultaten zullen leiden. 

Op vergelijkbare wijze, heeft de Republiek vandaag aan haar schuldeisers gevraagd om bij te dragen aan deze inspanningen en op korte termijn offers te brengen. Op dit moment is de Republiek Suriname niet in staat om de huidige schuld terug te betalen (159 procent van het BNP).

Wij hebben vandaag aan buitenlandse commerciële en officiële schuldeisers een aanzienlijke vermindering van hun vorderingen voorgesteld. Om onze inspanningen te ondersteunen, hebben we een door het IMF gefinancierd programma aangevraagd dat zal zorgen voor economische en financiële stabiliteit. Dit zijn moeilijke maar noodzakelijke beslissingen.

Tegelijkertijd kan Suriname in de komende jaren, mogelijk een aanzienlijke stijging van haar olie-inkomsten tegemoetzien. De eerste olie-inkomsten moeten eerst ten goede van de Surinaamse bevolking komen: het Surinaams volk brengt grote offers in het kader van de fiscale aanpassingsmaatregelen en bezuinigingen.  Pas hierna kunnen de schuldeisers mogelijk worden gecompenseerd voor hun verliezen.

De Republiek Suriname streeft naar een eerlijke en wederzijds voordelige oplossing voor Suriname en haar schuldeisers. We bouwen aan een nieuw Suriname en hebben de schuldeisers nodig als vertrouwde partners.

14 REACTIES

 1. Het verhogen van het leenplafond door Boefdraad en consorten heeft geleid tot een schuld die gelijk staat aan 159 procent van het BNP.
  Ano spoetoe….wat een wanbeleid! In de DNA zijn allen die destijds voor de motie gestemd hebben net zo schuldig. Dit geldt ook voor de vieze-plee-sident.
  De VHP heeft zich hiertegen verzet, maar moest het onderspit delven omdat ze in de minderheid waren. Nu mogen allen die voor waren de zure vruchten plukken en die in hun reet stoppen.


  Maak melding

 2. Het volk eist en wilt zien dat de vernietigers keihard worden aangepakt, worden vervolgd en worden kaalgeplukt.

  De fout die bij Ashwin Aloedin is gemaakt mag niet meer gemaakt worden.

  Zijn er wetten in de maak om met twk de vernietigers, de ex-ambtsdragers, te veroordelen en kaal te plukken ?

  Wij willen gerechtigheid !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 3. Abdoel was degene die steeds aan gaaf dat Suriname meer kan lenen, hij is een van de hoofd schuldigen. Jammer dat deze mensen zonder straf in Suriname rondloopt.


  Maak melding

 4. Ik wens Z.E. president Chandrikaperkash Santohki, vicepresident Ronny Brunswijk, minister minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, minister Albert Ramdin van BIBUS, succes met de aanpak van de herstructurering staatsschuld aan internationale crediteuren, maar ook met de binnenlandse crediteuren ( banken, ondernemers, enz).

  Laten we het beste van hopen, want de schuldeisers/buitenlandse banken hebben leningen uit staan aan Suriname tegen bepaalde
  (hoge ) renten percentages. Herstructureren wil zeggen dat ze minder renten(lagere renten) gaan krijgen en daar zijn ze niet blij mee.

  Feit is dat ze hun leningen/kapitalen wel terug ontvangen over een langere looptijd.

  Er zijn voordelen bij voor beide partijen en dat is belangrijk. Suriname kan met opgeheven hoofd weer lopen en zich laten zien in de wereld. Wij zijn in staat onze schulden af te lossen.


  Maak melding

 5. Herstructureren wil zeggen dat ze minder renten(lagere renten) gaan krijgen en daar zijn ze niet blij mee.

  Dit bovenstaande klop niet. foutje bedankt. De leningen met hoge renten zijn gesloten en blijven zo staan. Suriname moet deze gewoon aflossen incusief de hoge renten.

  Wat ik bedoelde te zeggen dat met de herstructurering van de totale staatschuld van Suriname, wij een (1) grote lening krijgen met een lagere rente, waarmee al de leningen bij de buitenlandse banken wordt afgelost.

  Of de looptijd wel langer kan zijn voor elk van de schuldeisers om afzonderlijk hun hele kapitaal terug krijgen van Suriname, omdat die hun gelden/kapitaal gespreid terug ontvangen. Zij ze wel bereid om langer op hun kapitaal + renten te wachten? nieuwe afspraken, die de regering met ze over wil maken.


  Maak melding

 6. Koning Albert Ramdien Van Buitenlandse Zaken..

  Hij Is Net Als Die Jonge Kennth Amoksie De Verkeerde Man Op Zo Een Belangrijke Post


  Maak melding

 7. Wij hebben vandaag aan buitenlandse commerciële en officiële schuldeisers een aanzienlijke vermindering van hun vorderingen voorgesteld.

  Om onze inspanningen te ondersteunen, hebben we een door het IMF gefinancierd programma aangevraagd dat zal zorgen voor economische en financiële stabiliteit. Dit zijn moeilijke maar noodzakelijke beslissingen.

  Tegelijkertijd kan Suriname in de komende jaren, mogelijk een aanzienlijke stijging van haar olie-inkomsten tegemoetzien. De eerste olie-inkomsten moeten eerst ten goede van de Surinaamse bevolking komen: het Surinaams volk brengt grote offers in het kader van de fiscale aanpassingsmaatregelen en bezuinigingen. Pas hierna kunnen de schuldeisers mogelijk worden gecompenseerd voor hun verliezen.


  Maak melding

 8. Geldschieters gaan alleen akkoord gaan als het verlies elders kan worden gecompenseerd.

  Het feit dat Su om vermindering vraagt, zal ertoe leiden dat Su internationaal als inbetrouwbaar zal worden gezien.


  Maak melding

 9. Wordt minister Ramdin zijn salaris in USD uitbetaald, ik heb begrepen dat zijn gezin in de VS woont. Het beleid is toch om zoveel mogelijk salarissen in SRD uit te betalen!!!!!
  Kom, wie geeft hier antwoord op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.