Bureau Eenheid gestart met distributie voedingspakketten in Commewijne

12
Bureau Eenheid gestart met distributie voedingspakketten in Commewijne

Bureau Eenheid is dinsdag 1 juni gestart met het distribueren van voedingspakketten in het district Commewijne. Deze pakketten zijn geschonken door de Chineze Ambassade aan het Instituut van de First Lady (IFL) van Suriname.

Bureau Eenheid als werkarm van het instituut, voert samen met het IFL, ondersteunt door vrijwilligers het veld werk uit. De Surinaamse samenleving heeft gehoor gegeven aan de oproep welke het Bureau deed om gezinnen, die vanwege enorme wateroverlast in ernstige noodsitiuaties verkeren en dringende hulp nodig hebben, op te geven.

De gezinnen uit Commewijne die zijn opgegeven zijn allen voorzien geworden van een voedingspakket. Tevens heeft het Bureau het district voorzien van fruit (bacoven) welke dagelijks beschikbaar wordt gesteld door het ministerie van LVV en het bacove bedrijf FAI.

12 REACTIES

 1. Ze moeten die mensen elke week een pakt geven wand zo een paket is niet eens een week en dan is het op dit is een schijnbeweging eenmalig wie houd wie voor de gek


  Maak melding

 2. De tijd van CIS, is voorbij. Veel mensen hebben bijna niks.
  Gelukkig, hoeft u niet om een voedselpakket. Of snakt u geheimelijk naar meer?
  Ik gun een ieder hun dagelijks voedel.
  Vrede met u alleen.


  Maak melding

 3. De uitdrukking Karma is een bitch heb ik wel vaker gehoord.. Moet je maar eens zien welke politiek met behulp van de Chinese ambassade pakketten uitdelen. Zij keken neer op de voedselpakketten die ten tijde van de NDP werden uitgedeeld aan het arme volk .Ha,ha,ha, nu zijn het dezelfde mensen die pakketten uitdelen. Deze actie legt letterlijk bloot hoe deze politieke klungels met de rug tegen de muur staan.


  Maak melding

 4. Er is een groot verschil met tussen deze noodpakketen en de pakketten van de ndp.

  Deze pakketten zijn verstrekt als gevolg van een wereldwijde pandemie en wateroverlast.
  De pakketten van paars waren uitsluitend bedoeld om naïeve mensen om te kopen, voor hun stem. Het ging zooo voortreffelijk de afgelopen 10 jr dat mensen van pakketten leefden. Een aanslag op hun gevoel van eigenwaarde.

  Nogmaals, als je niet weet wat karma is gebruik het dan niet oké.

  Paars heeft duizenden bedrogen; de last minute benoemingen, de last minute beschikkingen, de niet betaalde kosten aan lokale ondernemers, de mofina wan, het volk die lijdzaam moest toezien hoe een klein groepje gangsters zich tegoed deden aan hun belastinggeld en spaargeld. De ambtenaren die aan het lijntje zijn gehouden en onder erbarmelijke omstandigheden moesten werken.

  En jij durft te “roepen” dat paars is gegroeid. Jij durft!


  Maak melding

 5. A regering disie no e kwik les-mang, dat deed de ndp wel… daarom verdomd een deel van de bevolking het om te werken.
  Deze pakketten zijn zoals gezegd voor de meest behoeftigen m.n. zij die hard geraakt zijn door de wateroverlast.
  RobG geloofd heilig in zijn eigen onzin theorieen en blijft zichzelf hier op wtk belachelijk maken. Hij behoord tot een uitstervend ras, is allang dood, maar beseft het nog steeds niet.


  Maak melding

 6. @Leek ,daar zeg je wat! Die tijd van CIS. Je mocht maar een paar zakken rijst kopen , van een paar kilo, per persoon en ook beperkte flessen spijs olie. Was kort na de onafhankelijkheid.


  Maak melding

 7. Het is en blijft jammer dat een groot deel van her Surinaamse volk ervoor gezorgd heeft dat Bouterse Venetiaan kon opvolgen als president. Het was niet allemaal rozegeur en maneschijn toen Vene president was, maar we waren op de goede weg en hadden geen pakketten nodig om het hoofd boven water te houden. De massamoordenaar met zijn kliek heeft ervoor gezorgd dat het fenomeen ‘pakketten uitdelen’ nodig werd. Dat er nu nog pakketten uitgedeeld worden is te wijten aan de vorige regering onder leiding van DiDiBri; de economie van het land vernietigen was geen kunst, de schade herstellen kost echter enorm veel geld, tijd en moeite.


  Maak melding

 8. Henkes 2 juni 2021 At 13:54
  Ben ik helemaal met je eens…
  In een van mijn vorige postings heb ik jou onterecht bestempeld als een ndp-er, daarvoor mijn welgemeende excusus.
  Ik ben zeer net als jou zeer begaan met het welzijn van mijn geboorteland en volk.
  Dat het 8000 km. ver is, maakt niet uit want Suriname zit in mijn hart en zoals ik eerdere postings, aangaf ik doe veel aan liefdadigheid omdat de nood in Suriname hoog is.
  Ik heb mij gericht op kinderen&ouderen omdat die het meest lijden onder de economische recessie.
  Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen, dat jou postings wel hout snijden. Dat, i.t.t. tot de vele leeghoofden hier die ondoordachte reacties plaatsen.
  En ja, ik ben me er terdege van bewust dat een klein deel van de bevolking het verpest voor het grootste deel, die wel hard werkt aan de opbouw en ontwikkeling van ons mooi Suriname.


  Maak melding

 9. ” …
  Het is en blijft jammer dat een groot deel van her Surinaamse volk ervoor gezorgd heeft dat Bouterse Venetiaan kon opvolgen als president. Het was niet allemaal rozegeur en maneschijn toen Vene president was, maar we waren op de goede weg en hadden geen pakketten nodig om het hoofd boven water te houden. 
  … ”

  Mee eens.

  Vene had weer (weer na een NDP regering) alles in balans gebracht en een basis gelegd voor vooruitgang.
  Suriname kon verder bouwen maar werd weer, ja alweer misleid door de paarse plunderaars. Dom dom dom !

  En nu is het ook geen rozengeur en manenschijn, althans voor nu, nu er weer ja alweer eerst de paarse puinhopen opgeruimd moeten worden.
  Er er wordt nu weer ja alweer gewerkt aan een basis. Het volk moet nu weer ja alweer eerst op de blaren zitten en het geduld opbrengen. Want de goede tijden komen pas nadat de paarse puinhopen zijn opgeruimd en het volk heeft geleerd om niet telkens een populistiche boeven bende volrecht te geven om land en volk te beroven.

  Het volk mag deze regering dankbaar zijn !
  Want de rest van de wereld had Suriname al bestempeld voor dom en lui, a failed state, een land met een kansloos volk.

  Het volk van Suriname zal zich nu keihard moeten inzetten om het tegendeel te bewijzen. Want dat paarse schandvlek die Suriname nu ontsiert is niet de eigenschap van ons echte Suriname !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 10. Dankzij deze regering wordt er wereldwijd hulp aangeboden! Als paars nog had gezeten was de helft van de bevolking overleden, want niemand zou vaccins sturen naar SU en ook geen hulpgoederen.


  Maak melding

 11. Zwartje 2 juni 2021 At 21:53
  Dankzij deze regering wordt er wereldwijd hulp aangeboden! Als paars nog had gezeten was de helft van de bevolking overleden, want niemand zou vaccins sturen naar SU en ook geen hulpgoederen.
  ======================================

  Niet helemaal eens, Suriname zou nog meer moeten lenen om die vaccins te betalen en zo nog meer in de dikke stront van leningen belanden.

  Ik blijf het zeggen. Het valt niet goed te praten maar het land komt veel sneller vooruit met kruimeldieven dan met drugscriminelen die in je spaarcentjes graaien.


  Maak melding

 12. Boesskotoe, alhoewel ik het gemist heb dat je me voor een NDPer uitgemaakt hebt, accepteer ik je excuses. Ik kan het echter begrijpen dat je dat bij een van mijn posts hebt kunnen denken, omdat ik op elke politicus in Suriname, zelfs op die ik gestemd heb, kritiek heb als ze iets doen, dat in mijn ogen niet in orde is. Ik doe namelijk niet aan persoonsverheerlijking.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.