Van huis weggelopen meisje (13) samen met vriend (18) in Nickerie aangetroffen

14

Een 13-jarig meisje in Suriname, dat vrijdag was weggelopen van huis in Paramaribo, vertrok daarna samen met haar vriend (18) naar Nickerie. De twee zijn dezelfde dag nog op een adres in het rijstdistrict aangetroffen.

De moeder van het meisje had bij de politie aangifte van vermissing gedaan. Haar dochter hield haar voor naar een vriendin te zijn gaan. De vrouw trok dit na en ontdekte dat haar dochter niet thuis bij de vriendin was.

Ze bleef informeren over haar dochter en kwam erachter dat het kind samen met een jongeman naar Nickerie was vertrokken. De jongeman ging samen met het meisje naar het adres van een vriend van hem.

De moeder kwam erachter op welk adres haar dochter was en alarmeerde de politie, die het adres aandeed. Daarbij werd de achttienjarige jongeman aangehouden. Hij werd na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie heengezonden.

Het verdere onderzoek van deze zaak is overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken van de politie.  

14 REACTIES

 1. In plaats dat ze hun school afmaken die een toekomst kan bieden, zijn ze op ontdekkingsreis gaan of ze hebben nieuwe cursus gevonden. Hoe loop ik van huis weg en hoe heb ik sex?
  1.Kinderen wat bezielt jullie,
  2.kan je thuis niet praten,
  3. is de spanning thuis zo hoog,
  4. kunnen jullie voor elkaar zorgen zonder dat beiden ouders jullie helpen om een toekomst op te bouwen,
  5. kunnen jullie geld verdienen,
  6. alle kosten betalen zoals huishuur, boodschappen, zorgverzekering etc,
  7. zelfstandig gaan werken

  Moet er in Suriname meer voorlichtingen zoals op school, op tv en in buurthuizen over weglopen van huis, sex hebben met minderjarigen en hoeveel jaren straf hiervoor krijgt.


  Maak melding

 2. Osie, wat in Zuid Azie en in sommige Afrikaanse landen gebeurd is een ander verhaal, daar worden zulke jonge meisje tegen hun wil uitgehuwelijkt en verkracht. Dit jonge Surinaamse meisje kroop vrijwillig met haar vriend ‘fu go lolo ini wan alesie gron’ in Nickerie. Als je een land zoekt waar zulke jonge meisjes vrijwillig, met medeweten van hun ouders, sex hebben, dan moet je ergens in Noord West Europa zijn.


  Maak melding

 3. Dit wordt een ramprelatie. Meisje te jong om moeder te zijn. Zeker ook gen of weinig seksuele voorlichting om zwangerschappen te voorkomen. Je krijgt dan de situatie dat een kind voor kinderen moet zorgen. Ook geen opleiding dus is de kans op een redelijk inkomen uitgesloten. De jongen is veel te jong om de verplichtingen van een vader te kunnen dragen. Die zal zeker op de vlucht slaan zodra die problemen zich aanmelden. Dus zal dat lieve jonge meisje moeten opdraaien voor de gevolgen.
  Maar eigenlijk moeten we de vriend niet over het hoofd zien. Die geeft jeugdigen de kans om te gaan rotzooien in zijn huis. iets wat ik in mijn ouderlijk huis niet mocht doen.
  Conclusie: de sport die ze helemaal in Nickerie willen bedrijven kan vervelende gevolgen hebben als de politie niet ingrijpt.


  Maak melding

 4. In Aziatische landen worden jonge meisjes uit armoede gedwongen om in de prostitutie te gaan ‘werken’. Komt ook in Suriname voor. Het is treurig dat deze meisjes worden misbruikt om het gezin te voeden. Zelfs jonge gehuwde vrouwen prostitueren om het financieel beter te hebben, zodat ze behalve voor voldoende voeding, kleding ook zorgen dat de kinderen onderwijs kunnen krijgen.
  Het is fout om zomaar te oordelen als men niet weet wat de ware redenen zijn dat jonge meisjes in arme landen hun lichamen verkopen.
  Het is ook fout om het ene land te vergelijken met het andere.


  Maak melding

 5. Tjo-0 -de is heerlijk lekker en dat na tori neks moro.
  Wat achteraf gebeurt of daaruit voortrloeit is punt 2.
  Zelfs oude mannen n vrouwen lusten ht nog en gaan vreemd.


  Maak melding

 6. Het vervelende is dat het menselijk lichaam op die leeftijd al behoeftig word. Ikzelf was ook al vroeg nieuwsgierig. Dit heeft niks met Afrika of Azie of Suriname te maken. Wees dus gewoon open en eerlijk naar je kind toe en zorg dat sexualiteit geen taboe is als gespreksonderwerp. Dat zal een hoop weglopers schelen.


  Maak melding

 7. Laat ze elkaar dan ook gewoon thuis ontmoeten, ze zijn verliefd en thuis kan je het onder controle houden. Verbieden heeft geen zin, ze gaan toch stiekem elkaar ontmoeten, en je wil toch liever niet dat je kind straks met een dikke buik komt te zitten.
  Gewoon zelf de controle op de ontmoetingen blijven houden, soms is het dan ook gelijk over want als de ouders de jongen of meisje leuk gaan vinden, is de lol en spanning er gauw af.😉


  Maak melding

 8. Een vrouw die als jonge tiener moest trouwen omdat ze zwanger was geworden, werd boos op mij toen ik haar aanraadde haar tienerdochter de pil te geven, omdat ze een vriendje had, waar moeder het niet mee eens was. Ze vroeg of ik wou dat haar dochter met die vent ging @#$%, kan je je dat voorstellen? Deze ezel.had zich aan dezelfde steen gestoten en toch dacht ze dat haar dochter niet hetzelfde zou doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.