‘Sharmila, het juweeltje van Tralala is verward’

60
Archieffoto: Bouterse presenteerde oud-VHP'er Mansaram in juli 2017 als nieuwe aanwinst van de NDP.

[INGEZONDEN] – Na de verkiezingsknock-out op 25 mei 2020, is Sharmila Kalidien, het juweeltje van Desi, roemloos ten onder gegaan. Ze heeft de verkiezingsnederlaag van 25 mei 2020, niet kunnen verwerken. En precies een jaar na de verkiezingsnederlaag op 25 mei, pakt ze de pen op, om het beleid van deze regering te bekritiseren. Aan haar bericht merk je op dat ze lijdt aan verwardheid. 

Sharmila probeert een dilemma te creëren maar onze president hoeft geen keuze te maken tussen twee ongewenste situaties. Hij bezit genoeg leiderschapskwaliteiten om zowel de covid-19 pandemie als ook alle andere zaken die voor hem liggen aan te pakken. Is het de schuld van deze regering dat we vandaag de dag in deze ellendige situatie zitten? 

Sharmila, waar was je toen de grootste roof bij de Centrale Bank van Suriname plaatsvond? Waar was je toen overheidspanden werden verkocht zonder taxatie rapporten? Waar was je toen grote corruptieschandalen plaatsvonden bij De Surinaamse Postspaarbank. Toen keek je de andere kant op. Bewust heb je toen jouw grote mond niet opgezet. 

Was het Chan of Brunswijk, die met alle geld en de harde schijf van de Centrale Bank van Suriname, is gevlucht naar Cuba? Of is het jouw partijgenoot? Wat de president doet is geen kwestie van huilen maar  een oplossing zoeken voor het volk, en hij heeft de oplossing gevonden.

Sharmila, je klaagt over een hoge koers. Als je wil dat we de valutakoers niet moeten vrijlaten dan had de vorige regering genoeg reserves in vreemde valuta moeten houden. Maar nee, die valuta’s zijn gebruikt voor pakketjes en feesten. Die reserves zijn nodig om te kunnen kopen/verkopen als het moet. Zolang de Centrale Bank die vreemde valuta reserves heeft, dan kan het de wisselkoers vasthouden. 

Leiders hakken de knoop door bij het zoeken naar oplossingen en dat is wat president Santokhi en vice-president Brunswijk voor het volk proberen te doen. Hoe moeilijk dit soort beslissingen ook zijn, een echte leider zal desnoods maandenlang met schuldeisers onderhandelen en gaat met de billen bloot. Want ja, het IMF wil alles inzien alleen om zeker te zijn dat we de boel niet weer willen belazeren. 

De president heeft op de laatste persconferentie helder gezegd hoe wij uit deze crisis zullen komen, hij heeft een aantal oplossingen gepresenteerd en die zijn hoopgevend. Zoals de president het vaak zegt, verlies geen hoop, zeg ik ook no las bribi, we komen wel eruit.  

Rodney Bouterse

60 REACTIES

 1. Wat een geweldig stuk gericht aan de verwaande en verwarde stuk niemandalletje die alleen de politiek in kon omdat ze als een viswijf schreeuwt. Niveau en inhoud heeft deze viswijf niet.
  gemodereerd

 2. Waarom spelen surinamers altijdbop de man? Dat heb ik nooit begrepen…ze spiegelen zich vaak aan buitenlandse voorbeelden, democratische staten. Accepteer dan de mening van anderen en ga het debat in met argumenten en feiten! Zegt iets over hun nivo…

  Ik kan niks anders van maken dan dat het slechts brave meelopers zijn…je mag zeggen wat je wil, maar Shamila was altijd scherp op de pen; ook naar de vorige regering toe. Dat is misschien de reden waarom ze nooit een hoge positie is gegund.

  Maar goed, de stelling is kennelijk ‘wie niet voor is, is tegen Chan’! Een iederbdie ook maar 1 kritische noot maakt, is van de NDP. Dus ook de binnenlandse bewoners die nu klagen dat geen enkele verkiezingsbelofte is nagekomen, zijn van de NDP en paarse ratten! Hoe ironisch als je prominente VHP’er bent en mede de overwinning heeft bezorgd…mij duidelijm genoeg: de orange partij is een elitaire, vnl. Etnische partij rond enkele kapitaalkrachtigen!

  Volk van Suriname, opo you ai!


  Maak melding

 3. Djaki, ik kan je zeggen dat Chan het heeeeeel goed doet. Sharmil heeft idd ook meegeroofd. Vraag aan jou, waarom vlucht hoefdraad als hij niets gedaan heeft? Je zou toch denken ,president van de bank ,laat dan zien wat er gebeurd is met de gelden . Waarom ben je op vlucht.
  gemodereerd

 4. Wat merkwaardig is dat niemand en echt no body mag kritiek leveren op Chan. Als dat gebeurd dan ben je van de NDP / paarse ratten ( terwijl wij allemaal Surinamers zijn). Over de loze beloftes die Chan heeft gedaan voor de verkiezing mag niemand een woord reppen. How dear you om daar iets over te zeggen.
  Het zou Chan behoorlijk sieren als hij eerlijk naar het volk toe zou zijn en gewoon eerlijk vertellen dat hij podiumtaal was ( alleen om aan de macht komen).
  Nu hij de macht heeft geproefd kan hij ineens zich ineens niet meer verplaatsten zonder 10 of 12 volg auto’s… belachelijk voor woorden .
  Nepotisme op hoog niveau en gelijk na de verkiezing. Gelijk met vrouwtje lief getrouwd. Haar als huwelijkscadeau een paar prominente functie geven. En als klap op de vuurpijl de statuten van Staatolie gewijzigd zodat ze plaats kan nemen in RVC of raad . Schadeloos en niet wat hij predikte… no family and friends.
  Brunswijk is aan de andere kant. hij heeft iets van Chan wat jij kan, kan ik ook. Dus zijn broer maar belonen met elke RVC of directielid. SLM, STAATSOLIE, EBS (president commissaris en directielid). Zware belangenverstrengeling… en wat nog meer. Teveel om.ol te noemen. Maar Mrs. SANTOKI heeft ook heel wat functies. Maar geen Hond die erover blaft. Vooral hier niet of deze site. Maar goed.
  Wij zullen na 25 mei 2025 zien of hij nog moet 10 volg auto zal rondrijden. I rest my case… en aanvallen maar, I know truth hurts. Bye filicia..
  gemodereerd

 5. Chan ga na huis en @ ram sing,j bnt zeker e likker vn chanwa.want r s geen versgil tusse chanwa n bouterse,z dun alemal t zelfde.
  gemodereerd

 6. Djaki je laatste zinnen zullen jou soort genoten nooit bereiken. Het is het soort dat Suriname verkocht voor eigen gewin. Het soort dat nog in bomen leeft en evolutie voorbij is gegaan.
  gemodereerd

 7. Als deze regering op wat voor manier ten val komt en Chan de missie (ondankbaar werk, ik zou het voor geen geld op deze aarde de taak op mij hebben opgenomen) die hij op zich heeft opgenomen, om de Surinaamse economie te saneren en het volk uit de armoede te verheffen, niet kan realiseren dan is Suriname verloren. Dan gaan we richting Venezuela en Haitie. We zullen mensen zien dat ze hun mens zijn hebben verloren en moeten graaien uit vuilnisbakken.
  Ja, waar was dat stront mens toen het land werd leeggeplunderd, alles werd weggedragen tot de laatste dag van de machtswisseling, ongegeneerd werd gegraaid uit de kas, de Centrale Bank werd leeggeplunderd en verzwakt, alle instituten van het land werden ondermijnd. Toen heeft ze haar grote bek niet laten horen.
  De NDP en al zijn billen likkers heeft de grootste plundering van Suriname gefaciliteerd.
  Chan, moet nu wel gauw spijkers met koppen slaan. Proberen aan al het gestolen geld te komen, plunderaars en dieven van de NDP laten opbrengen om zich te verantwoorden voor de Surinaamse justitie. Hij moet proberen om het gestolen geld welk in het buitenland is gestald, om dat te repatriëren. Het mag niet zo zijn dat het volk die geen moer met deze economische- en sociale crisis te maken hebben, dat zij de prijs moeten betalen voor het dieven- en destructieve gedrag van de NDP.


  Maak melding

 8. Sharmila is een eendagsvlieg zonder realiteitsbesef en is verblind door die paarse balk in haar oog. Ze is zwaar gefrustreerd omdat de ndp door het volk naar de oppositiebanken is verwezen en daarmee is al haar hoop op macht en een hoge positie in rook opgegaan.
  Bij de ndp zitten veel van dit soort holle vaten die door opa d. aangezet worden tot het schrijven (of zeggen) van een hoop onzin.
  Daarmee probeert de ndp het gezag en het beleid van deze regering te ondermijnen en zo onrust en tweestrijd in de samenleving te veroorzaken.
  Die tweestrijd is ook hier op wtk. goed te merken, want ndp-amoebes grijpen elke gelegenheid aan om ongefundeerde kritiek op het gevoerde beleid te leveren.
  Kritiek hebben is goed, mits je beschikt over realiteitsbesef en ook toegeeft dat 10 jaar ndp (wan)beleid geleid heeft tot de ondergang van Suriname. Met ZE Chan zijn wij ten halve gekeerd, met bouta waren wij ten hele gedwaald.


  Maak melding

 9. Inderdaad, Sharmila is niet meer in tel.
  Je hebt nu nog enkele figuren met een afwijking en enkele meelopers zoals ene “Djaki” hier die eigenlijk niks zegt.
  Heeft het over een mening maar heeft zelf geen mening.
  Leeft hoog en droog in Nederland en denkt wat te kunnen typen.

  Gun onze president de tijd en heb vertrouwen in hem.
  Hij ruimt jullie troep wel op.

  No las bribi mi mati. Ok vriendje…
  Big Up yourself
  gemodereerd

 10. Jammer dat ze had gekozen voor een veroordeelde massamoordenaar en crimineel onder wiens regime het land weer naar de klote is. Ditmaal veel erger vrees ik als de vorige keer. Sommige mensen hebben geen eigenwaarde en moraal helaas.


  Maak melding

 11. Hahahaha Hahahaha verkiezing nederlaag niet kunnen verwerken, huilen als kindje bijelkaar?opa desi troetel deze goude kip, die met alle tam tam is binnen gehaald, blijk waardeloze te zijn, loosers?


  Maak melding

 12. Verkeerde keus gemaakt,ze kon bij VHP ver schoppen. Trouwens ze is een slim meid alleen was ze ongeduldig ze wou snel rijk worden zoals vele ndpers.


  Maak melding

 13. Typie’s Surinaamse mentaliteit, als het niet goed gaat gelijk de andere de schuld geven.
  Wat deze teef nodig heeft, is een stevige beurt in de mond: wat haar baasje in al die jaren verziekt heeft, wil ze binnen een jaar recht hebben. Typie’s een domme mentaliteit van een paarse stuk stront zoals, alle andere paarse stront vliegen.
  Dan hebben we ook nog de nep Econoom, alias de boeler RobGay van de Bijlmermeer.

  @ JK
  Je hebt het goed gezien, ze kan gelijk de tippel zone in, in plaats te lopen zeiken op deze forum. Maar ze kunnen niet helpen het zijn beroeps zeikerd en profiteurs.
  Daarom zijn ze leden van de ”Nationale Drollen Partij”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 14. Met andere woorden; Purple kontlikkers zijn niets anders dan, mensen die andermans fouten met GESLOTEN ogen zien, maar hun eigen fouten met OPEN ogen toch niet zien. Dat zijn typisch de karakeristieken eigenschapen van de purple movement.
  Kadaver mentaliteit dus!!!

  Pres Chan keep it up the goodwork en blijf de vorige regering als de creator, boosdoener en veroorzakker van deze gecreeerde crisis als nooit te voren!!!


  Maak melding

 15. Zij kunnen ook gerekend worden worden als een roekeloze autoBESTUURDERS.
  Ondanks manco aan de auto en gevaar op de weg rijden ze als een gekke over de weg!!!
  Zo simpel is dat om het te kunnen begrijpen!!


  Maak melding

 16. Moet je die Rodney Bouterse eens horen. Het is man die je kan bestempelen als ” niks en nergens “. Het is geen echte man. Hij vluchtte naar de Orange Movement waar ze allemaal overspannen beginnen te worden. Velen van hen lopen met waanideeën over o.a. de NDP rond. Het is voor Rodney bij de VHP zoals voor vele anderen uitgelopen op een deceptie, een mislukt avontuur. Rodney is dankzij de VHP in ook een armoedeval terechtgekomen.

  Het is volgens hen allemaal de schuld van de NDP dat ze allen overspannen raken bij de Orange Movement. Ze kijken bij de VHP allemaal in de achteruitkijkspiegel. Santokhi kan het met zijn geklaag gewoon niet meer aan. Terecht dat Sharmilla hem erop attent maakt om zich minder als een ‘ cry baby ‘ op te stellen. Sharmilla laat nu van zich horen omdat de NDP de analfabeten, de amateur politici en de pseudo wetenschappers van de coalitie de ruimte gaf om de job te doen. Mijn inziens is de tijd nu aangebroken dat de NDP haar stem duidelijk laat horen.


  Maak melding

 17. Alles wat de corrupte, criminele organisatie NDP aanhangt is geestelijk verward.

  10 jaar lang als klap en stemvee staan applaudisseren toen het land en volk in glijvlucht financieel/economisch/moreel en sociaal richting afgrond denderde.

  En nu weten die hersenloze, laaggeschoolde rovers, dieven en graaiers als Mansaram, Bouva, Parmessar plotseling hoe je een land moet besturen.

  De helft van die paarse maffia-bende is inmiddels veroordeeld, opgesloten, op de vlucht geslagen en/of in de verdachtenbank.


  Maak melding

 18. De stem van de ndp klinkt als volgt: blablablablaaaaaaa…
  Veel woorden, weinig betekenis, veel beloven, weinig realiseren, de staatskas leegroven, niks achterlaten…het volk slapeloze nachten toewensen, ik kan nog lang doorgaan maar dat voegt weinig toe.
  Ga mijn stuk lezen RobG. Dat is hoe jou partij te boek staat.


  Maak melding

 19. Alweer zo een waardeloos stuk waar geen enkele Surinamer wat aan heeft. Behalve dan de zwakbegaafde vhp’ers, ze kwijlen bij zo’n waardeloos schrijfsel, deng e baba van zie je tok.

  Dat Het Surinaams volk is misleid door de Vhp is erg, maar dat men nogsteeds doorgaat om het volk te misleiden is vele malen erger en onvergeeflijk. De “A NO MIE” vhp movement draait overuren zo veel is duidelijk. Ze kunnen het niet, ze zwak, laf en onkundig en denken dat het steeds verwijzen naar de vorige regering ze van alle blaam zuivert.

  Al deze schrijfsels dienen dus maar één doel, nl het volk blijven misleiden en waterkant.net doet lekker aan mee.
  Journalistiek zwak wanneer je dit soort rommels durft te plaatsen op je media.


  Maak melding

 20. De geestelijk verarming bij de Vhp trollen op waterkant.net is nu duidelijk zichtbaar. Lees de reacties van ze hierboven. Ze maken overuren om nog dommer over te komen dan de ander. Blijkbaar krijgen ze een bonus om de meest banale reactie te plaatsen.

  Bosskowtoe, flyer, Roman, para express, Wat, jk, Esmerald en nog een paar van die zwakbegaafden, hoeveel ontvangen jullie precies per banale reactie?

  Niet schelden aub ik ben gewoon benieuwd.


  Maak melding

 21. De oppositie hier op wtk. is zwak, is hetzelfde als bij de ndp, veel zeggen, weinig inhoud en is geen partij voor het merendeel van wtk. die wel inzien dat deze regering haar uiterste best doet om Suriname uit de ellende te halen die door de ndp veroorzaakt is.
  Het is ook altijd zinloos om op postings van deze amoebes in te gaan omdat het weinig tot geen inhoud heeft en geen onderbouwing heeft van feiten. Ik heb het vermoeden dat deze gasten nooit een hersenschudding kunnen krijgen….:)


  Maak melding

 22. Hahaha “Sharmila de verwarde, het juweeltje van Tralala”

  Djaki 27 mei 2021 At 06:23
  Waarom spelen surinamers altijdbop de man?
  =================================

  Djaki, misschien moet je zelf ook eens een keer in die spiegel kijken.
  Je argumenten en feiten slaan kant nog wal. Jullie soort is altijd al van dat populistisch geleuter geweest.
  Wellicht dat je in die spiegel, naast die lelijke smoel van je ook nog die Balk in je eigen ogen kan zien..


  Maak melding

 23. Nuchtere Chris 27 mei 2021 At 07:48
  Wat merkwaardig is dat niemand en echt no body mag kritiek leveren op Chan. Als dat gebeurd dan ben je van de NDP / paarse ratten ( terwijl wij allemaal Surinamers zijn).
  ============================================

  Nuchtere Chris, je mag altijd met kritiek komen. Maar probeer dat wel met opbouwende kritiek te doen. Ofwel kom dan met tegenargumenten en niet met dat populistisch gedoe wanneer het je uitkomt deze regering door het slijk proberen te halen terwijl ze nu nog steeds hun uiterste best doen om het land uit die ellende te halen waarin de vorige regering het land heeft achtergelaten.
  En btw, wij zijn nu plotseling allemaal Surinamers noh? Ik had het vreemde vermoeden dat een deel van ons gekscherend “verraders” werden genoemd tijdens de vorige twee regeerperiodes door. (note, geheugen, geschiedenis met dank aan die spiegel).
  Verrassend fa ten kon drai. Nu pas blijkt, door alle ellende die aan de oppervlakte komt drijven wie de grootste verraders van het land land zijn.
  Toen NDP aan het bewind was mocht het volk niet in de spiegels kijken en ook nu willen jullie niet dat er in de spiegels gekeken worden.
  Wel volgens mij wordt het ook voor jou weer eens een keer tijd om een spiegel aan te schaffen.


  Maak melding

 24. Dreai 27 mei 2021 At 11:36
  ….”De “A NO MIE” vhp movement draait overuren zo veel is duidelijk. Ze kunnen het niet, ze zwak, laf en onkundig en denken dat het steeds verwijzen naar de vorige regering ze van alle blaam zuivert….”
  =============================================

  Dreal, het “A NO MIE” syndroom is toch wel iets wat uit de koker van je hol maat komt en heeft helaas niets met de VHP te maken.
  Volgens mij ben je net zo verwart als die “Sharmila de verwarde, het juweeltje van Tralala”.
  Ik wist wel dat het bergafwaarts ging met die paarse criminele meute, maar dat het met zulke grote stappen ging had ik niet verwacht…


  Maak melding

 25. Toen Sharmila lid was van de VHP schold ze als een tierelier op de NDP.
  Nu ze lid is van de NDP scheldt ze harder als een tierelier op de VHP.
  Neem haar dus niet serieus, dat is ze ook niet waard.


  Maak melding

 26. Sharmilla kon zich niet afzijdig houden terwijl het land is vervallen tot dom en gommora. Zij moet nu meer op de voorgrond treden. Santokhi moet met zijn desastreus beleid aangepakt worden Het land is verworpen tot een puinhoop en Santokhi verkoopt ons gebakken lucht. De regering Santokhi is totaal vastgelopen. De draagvlak is hij kwijtgeraakt. Er heeft zich onder de aanhang van VHP, Abop, NPS, PL een tsunami aan telleurstellingen ontwikkeld. De maatschappelijke ellende is verschrikkelijk. Gezinnen slaan op de bedeltoer.

  Santokhi heeft veel fouten gemaakt. Je kan geen timmerman aanstellen als gezagvoerder voor een Jumbo jet. Vanaf het begin toen hij de macht kreeg begon hij blunders te maken. Familie en vrienden kregen mooie posities toegeschoven. Brunswijk bleef ook niet achter.


  Maak melding

 27. @Dreai je bent netjes en fatsoenlijk

  @Sandra ik kan ook niet zo veel aan doen, ligt waarschijnlijk toch aan mijn opvoeding in tegenstelling tot de Vhp trollen, het gebrek aan opvoeding spettert er vanaf. Het gescheld, onbehoorlijk gedrag, racistische bejegeningen en achterlijkheid, ze lijken wel een patent op deze tekortkomingen te hebben.

  Allemaal stuk voor stuk zijn labiele gasten, die men misbruikt.


  Maak melding

 28. RobG 27 mei 2021 At 11:08
  Moet je die Rodney Bouterse eens horen. Het is man die je kan bestempelen als ” niks en nergens “. Het is geen echte man.

  RobG
  Ben JIJ dan een echte man met je pseudo kop dat je een afgestudeerde econoom bent en ook nog een IT deskundige?


  Maak melding

 29. @RobG: Voorlopig zitten jullie in het verdomhoekje en vullen jullie de oppositiebanken in de dna met jullie luie reet. Wen maar daaraan, want over een jaar als het meeste puin van de ndp geruimd is en het veel beter gaat, zul je zien dat deze regering op handen gedragen zal worden en in 2025 nog 5 jaar krijgt. Dat betekent dat de ndp 10 jaar moet bankzitten en eelt op de billen zal krijgen. Watch and see how the job will be done en leer ervan.
  Opa d. is tegen die tijd allang onder de zoden en de ndp zal als partij uit elkaar zijn gevallen als een kaartenhuis. Ze zullen allemaal overlopen en jij zou als je in Su woonde van de bosjebrug springen van verdriet. Ik heb nu al met je te doen…..

  @Sandra: misschien moet je Dreai een keer uitnodigen op de koffie, want hij is toch zo netjes en fatsoenlijk…
  Dat heb je destijds toch ook met Wayambo gedaan? Alleen heette je toen Angela 🙂 🙂


  Maak melding

 30. Sharmila didia,
  Accepteer de nieuwe werkelijkheid en dat gaat je rust geven
  Sluit vrede met de nieuwe werkelijkheid en dat gaat je nog meer rust geven
  vergeet wat er is geweest tussen jou en chan want chan is dat allang vergeten
  Realiseer je dat je nog een jonge getalenteerde vrouw bent
  Als je dat Realiseert denk dan na hoe je kan bijdragen aan de opbouw van switie sranang
  je met Mr, Drs, Sharmila Mansaram van Welgedacht ABC
  Die degrees heb je toch niet kado gekregen tocH?
  Dus doe er iets positiefs mee voor je zelf-eigen waarde en voor je land
  Je bent veel te jong om nu al in een schommelstoel of hangmat te gaan.
  ik hoop dat jij je kunt herpakken.
  OK Sharmilia Didia


  Maak melding

 31. ha ha dat is een goeie, sandra met dreai op de wipwap, en robg geeft elke keer het komando hup hup hup , ja en robje g komt klaar, vieze vuile paarse trekpop.


  Maak melding

 32. Waar liggen de kansen van Suriname als het om de productie en export voor Suriname gaat in korte termijn, middellange termijn en lange termijn,

  Korte termijn:
  – eco-toerisme ( ITC), zwembadden ook in het oerwoud/( hotels) gidsen, die hun vreemde talen spreken, Engels, Frans, Spaans.
  – zeevisserij productie en export transport, logistiek, opslag, voor de binnenlandse markt en de buurlanden, de regio/ Antillen, T&T,
  – kleine ondernemingen voor de binnenlandse markt, buurlanden,
  – kleine ondernemingen die met ITC werken
  – goed geschoolde werknemers,
  – sport: prof voetbal, K1- gevechten, enz
  producten, kwaliteit verbeteren om te kunnen concurreren,

  Middellange termijn
  – ecotoerisme, zie boven
  – goudsector/ 50 % aandeel voor Suriname met een buitenlandse goudonderneming
  -moderne productie/midden grote en grote landbouw en exportondernemingen: rijst, cassave, groenten
  – houtsector, verwerken van hout tot eindproducten oa vloeren, ramen, kasten, bedden, plafonds, huizen, vakantie houten huizen, enz.,
  – zeevisserij moderne productie en export transport, logistiek, opslag, met een moderne digitale veiling die internationaal plaats vindt,
  – Wat in korte termijn staat verder uitbouwen.
  – producten, kwaliteit verbeteren om te kunnen concurreren,
  – enz

  Lange termijn
  – ecotoerisme, gidsen/ (zie korte termijn), die hun vreemde talen spreken, Engels, Frans, Portugees, Chinees,
  – goudsector, houtsector/eindprodcuten van hout, ramen, deuren, bedden, stoelen, keukens, vloeren, platonds, enz
  – zeevisserij moderne productie en export transport, logistiek, opslag, met een moderne digitale veiling die internationaal plaats vindt
  – aardolie en gas productie en export,
  – dienstverlening, vele ondernemingen,
  – moderne midden en grote landbouw, productie en export: rijst, cassave, bananen,
  – een moderne diep zeehaveneiland ( 2 km lang 750 m breed) op 35 km voor de kust van Paramaribo tussen de derde en vierde rijweg.
  Wat in korte termijn staat verder uitbouwen,
  – sport: prof voetbal, K1- gevechten,
  – producten, kwaliteit verbeteren om te kunnen concurreren,

  – enz

  scholing, onderwijs, MBO, HBO, wetenschappelijk onderwijs alles afgestemd in deze sectoren

  Er hoort goed bestuur, beleid plaats te vinden. Surinamers moeten hun mentaliteit veranderen en vertrouwen in eigen ik krijgen en gaan ondernemen. Surinamers moeten commerciëler gaan werken en zich in te schrijven bij de kamer van koophandel en fabrieken, .

  Alle buitenlanders die iligaal in Suriname zijn moeten terug gestuurd worden, vooral de kansarme buitenlanders.


  Maak melding

 33. Dreai 27 mei 2021 At 12:38
  Sabaku de vhp trol heeft blijkbaar nu een extra bonus verdient met zijn nietszeggende rommel.

  Dreai 27 mei 2021 At 12:50
  @Sandra ik kan ook niet zo veel aan doen, ligt waarschijnlijk toch aan mijn opvoeding in tegenstelling tot de Vhp trollen, het gebrek aan opvoeding spettert er vanaf. Het gescheld, onbehoorlijk gedrag, racistische bejegeningen en achterlijkheid, ze lijken wel een patent op deze tekortkomingen te hebben.
  ====================================

  Jammer voor je misvatting, ik ben helaas geen VHP aanhanger en als ik al politiek gelieerd was, zou ik het waarschijnlijk eerder richting NDP zoeken. Al was het alleen maar om ze een handje te helpen om zichzelf sneller op te heffen. Overigens is het een beetje infantiele opmerking van je op mijn posting. De inhoud van mijn nietszeggende rommel kan je niet eens op een behoorlijke en volwassen manier pareren. Ik had op z’n minst gedacht dat je net zoals je mede paarse shit, met een populistisch betoog zou zijn gekomen of ben je misschien daar ook te netjes en te fatsoenlijk voor.
  Overigens zit je wanneer het je uitkomt wel als een pitbull te schelden op anderen. Dus kan je liever een toontje lager zingen met die misplaatste hoogmoed van je. Zo zielig en ook nog typerend voor je dat je denkt een beter mens te zijn dan VHP trollen. We zitten toch stiekem massaal uit te kijken naar een heropvoeding door die fantastische ouders van je.
  F@cking malloot, wat denk jezelf?


  Maak melding

 34. RobG 27 mei 2021 At 12:42
  Santokhi heeft veel fouten gemaakt. Je kan geen timmerman aanstellen als gezagvoerder voor een Jumbo jet.
  =============================================

  RobG, je hebt helemaal gelijk. Surinamers moeten in 2025 massaal nog een keer voor die pornoblaadjes, inmiddels couppleger, moordenaar, dictator, drugsveroordeelde, in spaargeld graaiende bankrover stemmen, zodat het weer facntastisch wordt in het land.


  Maak melding

 35. Sabaku zijn reactie geeft ons een inkijkje in zijn verstandelijke beschadiging.

  Het is niet wat je zegt maar wat je doet. Dat je luidkeels beweerd geen vhp aanhanger te zijn zegt mij niets, je gedraging is dat van een zwakbegaafde vhp aanhanger, dat zie ik. Waarschijnlijk weet hij niet eens dat hij vhp aanhanger is.😳

  En Sabaku draaft door, op hoge poten waarschijnlijk slaande op zijn borst als bokito, vind hij dat ik zijn nietszeggende rommel moet pareren. Deze is zo gek als een deur.


  Maak melding

 36. Een flauw artikel.
  Dus van Sharmila Kalidien wordt verwacht dat ze alle misstanden moet aankaarten. Is ze soms PG?
  Nee. Ze is politieke tegenstander van Santokhi. Het is haar taak om te wijzen op wat Santokhi niet goed doet. Of dat waar is, is een andere zaak.
  Het was het werk van de VHP om te wijzen op wat de NDP niet goed deed en niet erop te wijzen wat ze zelf niet goed deden als oppositie. Dus daarom is dit artikel flauw.
  Het zou een goed artikel hebben kunnen zijn indien dit artikel tegen een neutraal persoon was gericht. Want van een neutraal persoon mag je verwachten dat hij iedereen bekritiseert en niet selectief bekritiseert.


  Maak melding

 37. Zolang de mentaliteit van de Surinaamse burgers niet veranderd zal het nooit goed gaan met het land. Er is gewoon een rassenhaat! in Suriname. De reden dat Suriname nu onder water staat is door de burgers die alles neer pleuren in alle hoeken en gaten. De joinkies die eten krijgen elke keer van 1 voor 12 en die maken zo een zooitje daar in hartje Paramaribo ze poepen zelf op de stoepen van de monumentale gebouwen van Paramaribo. Die joinkies verdienen een bordje maaltijd maar nadat ze gewerkt hebben zoals de straten van Paramribo schoonvegen. Om het land weer beter te maken moeten de burgers wat opofferen en dat is ook tijdelijk Chan en Brunsie zijn gekozen voor 5 jaren en niet voor een jaartje dat jullie nu al protesteren. Alleen omdat Chan een hindoestaan is moet hij nu weg? Als er na die 5 jaren niks is veranderd kan Chan weg en nemen jullie Bouta weer als president als hij nog leeft tenminste en dan is Suriname tegelijkertijd failliet en dan komt China jullie vaccineren met hun topmerk corona vaccinatie want van Nederland is niet Goed voor jullie? Ik zie elke keer dezelfde bevolkingsgroepen in Suriname protesteren en bedelen zijn de overige rassen in Suriname dan rijk? Chan heeft gelijk je hoeft elke dag niet vlees te eten groenten met rijst is ook voldoende. Wereld wijd is er een pandemie en wereld wijd gaat economische slecht de Surinamers zijn niet de enigste waar het nu zo slecht gaat.


  Maak melding

 38. Als al die NDP’ers menen met Suriname en het volk, lever dan dat vette salaris in die jullie iedere maand opstrijken van de overheid.
  Jullie hebben genoeg gestolen in 10 jaar tijd. Toon ballen en zeg dat jullie geen salaris meer willen. In de 10 jaren zijn heel veel mini-sters vervangen en zitten iedere maand geld opstrijken zonder iets voor het land te doen.

  Toon ballen!!! En lever in per direct!!!!


  Maak melding

 39. Chan hoeft niet weg omdat hij een hindustaan is. Hij moet weg omdat hij een misleider is, een leugenaar, onbekwaam, ongeschikt en te licht bevonden is. Ir. Rampersad vond hem zelf ook nog ongeschoold. Surinamers moet geen dag langer wachten om hem op te pleuren, hoezo vijf jaar? Wo dede ini a film, vele zullen het niet redden.


  Maak melding

 40. @Dreai Tuurlijk gaan wij niet dood, anders zouden wij al dede zijn na de onafhankelijk van Suriname. Chan gaat helemaal nergens heen. Hij is gekozen voor 5 jaren (mag hij ervan ook profiteren? uiteindelijk is Suriname na de onafhankelijkheid alleen geleid door profiteurs. Want Bouta en woefiedraad waren de eerlijkste en toppers in het land!. Daarom is er nu pina in Suriname en vechten bepalende mensen voor een plastic zakje. Zie Youtube wereldwijd how the african people are fighting for food. Dankzij jullie goede en beste president Bouta en woefiedraad.


  Maak melding

 41. Sharmila is inderdaad niet te vertrouwen, maar die meneer Rodney Bouterse is, wat ik ervan begrepen heb, een even grote, met alle winden meewaaiende opportunist als Sharmila. Maar wat kan je anders verwachten van iemand die Bouterse heet en de afgelopen dertig jaar nooit de noodzaak ervan ingezien heeft om een andere familienaam aan te nemen?


  Maak melding

 42. @ Dreai—————-> Volgen dr ir humbert rampersad is een ieder die geen bba of mba bij hem heeft gekocht ongeschoold. Kijk maar naar die veroordeelde rover, drugshandelaar en nu ook goud- en houtrover gekke lonnie, die heeft hij nog zelfs het abc geleerd en een paar diplomas verkocht voor valuta natuurlijk.


  Maak melding

 43. Dreai, Chan heeft zijn studie in Nederland gevolgd dat zegt al genoeg over Chan zijn intelligentie. Bouta was een geweldige leider en hij had ook de goede scholing gevolgd? Migado een lachertje. Vandaar dat toen bouta leider was geen landen wouden samenwerken. Nu Chan er is zijn er landen die wel willen samenwerken zoals Nederland. Ik zou zeggen ga je kip eten misschien denk je daarom aan een kip zonder kop? Sowieso gaat Chan die 5 jaren blijven als president.


  Maak melding

 44. Sushu 27 mei 2021 At 16:42
  =========================================

  Sushu, Suriname gaat niet kapot aan rassenhaat. Die is er altijd tot in zekere mate al geweest en zal nooit never volledig uit te bannen zijn. Sommige leiders pretenderen het volk met elkaar te verbinden maar als het er op neerkomt verdeel en heerst politiek bedrijven.
  Het zijn die afvallige vieze vuile rioolratten die nu met de komst van de huidige regering Santokhi/Brunswijk niet meer met hun poten in die honingpot kunnen graaien. Ze hebben nog steeds hun zinnen gezet op die miljarden dollars wanneer die olie straks uit de bodem van de zee gehaald gaat worden. Hoe anders kan het dat ze de regering al binnen jaar weg willen hebben. Ze zijn als de dood, dat hoe langer deze regering blijft aanzitten, hoe meer kans er is dat Santokhi en Brunswijk hun beloften naar het volk toe kunnen waarmaken. En dan zal het volk in 2025 definitief afscheid nemen van die paarse meute. Zo zit dat en niet anders.


  Maak melding

 45. Jeetje, jongens niet zo dringen om Chan te verdedigen. Als ik moet tellen hoeveel tongen hij nu al continu in zijn go’olo heeft van al die trollen hier, heeft hij zeker al een prolaps en is zijn kringspier geen cent meer waard en dan komt die van Rodney er ook nog bij! Het is duidelijk dat zijn schijt in jullie gezicht nu al is doorgedrongen tot aan je hersenen, HAAL JE TONG UIT ZIJN GAT!!! Dat is voor je eigen bestwil hoor en ook voor Chan!


  Maak melding

 46. @JK: Heb je ook geteld hoeveel ex-ministers en hoge ambtenaren er rondlopen en een vet salaris of pensioen met alle emolumenten van dien, krijgen die niet van de NDP zijn geweest? Nee, natuurlijk niet, zo eerlijk zijn jullie niet! Niet dat je het niet weet hoor, maar dat zijn er vele malen meer!!


  Maak melding

 47. luci-en , robje g , dreai en alle paarse ratten die paarse rattenhoer sm wil jullie niet jullie zijn te vies bah bah , en die hoer wordt eruit gegooid door de ndp zelf wegens niet goed functioneren dus niet de schuld van de regering.
  en paarse luci wil wel voor hoer spelen , luci-en hoeveel ministers heeft bouta in zijn 2 ambtstermijnen vervangen , meer dan 60 he luci zoek maar op bij voormalige regeringen Suriname , je zult zien dat er meer dan 60 klojo’s zijn , dus oelewapper als niewe hoer van de ndp.


  Maak melding

 48. Luciën 28 mei 2021 At 02:15
  Jeetje, jongens niet zo dringen om Chan te verdedigen. Als ik moet tellen hoeveel tongen hij nu al continu in zijn go’olo heeft van al die trollen hier, heeft hij zeker al een prolaps en is zijn kringspier geen cent meer waard en dan komt die van Rodney er ook nog bij! Het is duidelijk dat zijn schijt in jullie gezicht nu al is doorgedrongen tot aan je hersenen, HAAL JE TONG UIT ZIJN GAT!!! Dat is voor je eigen bestwil hoor en ook voor Chan!

  Luciën 28 mei 2021 At 02:19
  Mi Gado Sushu, let een beetje op je grammatica en spelling. Gewoon een gok hoor…..4e klas lagere school??

  Luciën 28 mei 2021 At 02:27
  @JK: Heb je ook geteld hoeveel ex-ministers en hoge ambtenaren er rondlopen en een vet salaris of pensioen met alle emolumenten van dien, krijgen die niet van de NDP zijn geweest? Nee, natuurlijk niet, zo eerlijk zijn jullie niet! Niet dat je het niet weet hoor, maar dat zijn er vele malen meer!!
  ===========================================

  Geweldig toch! een beter voorbeeld van het “intellect” kunnen niet hebben.


  Maak melding

 49. Lucien,
  Je moet eigen zinnen na gaan of het voldoende abc is? Met je dubbele… En??. Dus begin niet met je spelling. Trouwens beter in chan’s bil zitten hoe jullie domme Surinamers het noemen? Dan die paarse riool ratten steunen. Laat de Ndp maar weer gaan regeren. Dan gaan jullie dood van de honger, dan dat jullie voor een plastic zakje zitten te vechten.
  In ieder geval een fijne dag allemaal.


  Maak melding

 50. @Sabaku en @,Wat grote vette racisten zijn jullie en onfatsoenlijke uitschelden komen jullie jullie en vreten zoeken in nl. Coronaratten zijn jullie netals de vette racisten waar ook nederland mee vol zit@.Dreai goed zo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.