Ex-bankdirecteur Kromosoeto riskeert 5 jaar gevangenisstraf en SRD 150 duizend boete

34
Ginmardo Kromosoeto

Ex-directeur Ginmardo Kromosoeto van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) hoorde vandaag vijf jaar gevangenisstraf tegen zich eisen. Hoofdofficier van justitie Cynthia Klein eiste verder een geldboete van SRD 150.000, te vervangen door twaalf maanden hechtenis.

In haar requisitoir heeft zij de bewijsmiddelen opgesomd. Zij vindt dat Kromosoeto samen zijn medeverdachten ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, ex-governor Robert van Trikt van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en Faranaaz Alibaks-Hausil, directeur Legal, Compliance and International Affairs, heeft meegewerkt, waardoor de moederbank is benadeeld.

Klein merkt op dat handelingen zijn gepleegd om Hoefdraad te faciliteren. Klein komt tot het bewijs dat Kromosoeto zich schuldig heeft gemaakt aan deelname aan een criminele organisatie, verduistering en overtreding van de Anti Corruptiewet.

Ondanks de ontkenning van Kromosoeto is volgens de hoofdofficier van justitie sprake van een nauwe en bewuste samenwerking tussen hem en zijn medeverdachten. Kromosoeto zou handelingen hebben gepleegd na overleg met Hoefdraad waarbij geld is verstrekt vanuit de CBvS. De bank is ernstig financieel benadeeld. Klein vindt dat dit niet past binnen wet en regelgeving, maar desondanks heeft Kromosoeto meegewerkt aan constructies waardoor de ernstige financiële klappen aan de CBvS is toegebracht.

Volgens haar heeft Kromosoeto duidelijk belangen van Hoefdraad gediend. Zij vindt dat de man op deze manier ook handelde ten faveure van behoud van zijn functie als topman bij de SPSB en daarmee gepaard gaande financiële en materiele voordelen.

Kromosoeto heeft ontkend schuldig te zijn aan de ten laste gelegde strafbare feiten. Hij geeft toe opdrachten van Hoefdraad te hebben uitgevoerd. Hij geeft ook toe niet gehandeld te hebben als een goede huisvader want het kon beter.

De verdere behandeling van deze zaak vindt plaats op 29 juni.
 

34 REACTIES

 1. Wat voor poppenkast straf is dat ?! … nu wil ik ook bankrover worden, voor die straf en die boete .. kan ik na 5 jaar als een lord leven.
  gemodereerd

 2. KROMO, PEH A MONIE DEH?
  Die kaolo koelie kocht uien en aloe
  Wat heb jij gekocht? teloh?

  Baja, weer uitstel. de zwakzinnigen zoals robles zullen hem aanraden te vluchten,
  gemodereerd

 3. Kromo lul niet verder, want hoe meer je zingt hoe dieper je zinkt.
  Alleen maar koeterwals zit je uit je vette nek uit te kraaien.
  Want die hele klick ging naar school geweest met de bedoeling om het land leeg te roven.
  Dit op basis van feiten en omstandigheden die tot nu toe zijn bewezen.


  Maak melding

 4. Deze man heeft alles willens weten gehandeld, wel pa e go sdong, maar vergeet niet mensen, weten jullie wat die gek abdoel zei voor de verkiezing, de ndp gaat de verkiezing winnen 25 a 26 zetels?daarom hebben deze beesten in de verkiezing tijd gewoon door blijven stelen en het volk blijven belazeren, een dag gaan ndpers ook chan dankbaar zijn!hoe is het mogelijk vraag ik mij af, dat ndp de bevolking heeft misleid, dat snap ik niet, 4 miljard dollar, er moet een onderzoek komen, meer van die koullo ndp varkens en land,verraders moeten achter de tralies?geen genade, santhoki brunswijk,waarom komt er geen onderzoek waar dat geld is gebleven, santhoki heeft bouta jouw bedreigd, iets klopt niet


  Maak melding

 5. Een veel te lage eis hoofdofficier van justitie Cynthia Klein

  Van Ex-directeur Ginmardo Kromosoeto van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) alle goederen terugeisen. Het is gewoon verkregen door machtsmisbruik en voor zelfverrijking. Het kan onmogelijk zijn dat zij alleen 5 jaar gevangenisstraf eist en een boete van geldboete van SRD 150.000, te vervangen door twaalf maanden hechtenis.

  De hele boevenbende
  I
  waarvan Kromosoeto samen met medeverdachten ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, ex-governor Robert van Trikt van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en Faranaaz Alibaks-Hausil, directeur Legal, Compliance and International Affairs, heeft meegewerkt, waardoor de moederbank is benadeeld moeten heel zware gevangenisstraffen krijgen.

  De Surinaamse maatschappij en het Surinaamse Volk hebben er allemaal grote schade van ondervonden. Deze gasten waren bezig met hun enige eigen belang, zelfverrijking.

  Ook de superieur, hoofdboef ddb, van deze boeven moet hiervoor worden veroordeeld of was hij hiervan niet op de hoogte. Hij wist het waarschijnlijk niet. Hij was daar niet aanwezig. Hij heeft geen opdracht gegeven. Waar heb ik dat eerder gehoord?

  Er moet een daad worden gesteld, waardoor dit nooit meer gebeurt en dit een goed voorbeeld is voor degenen die het in hun hoofd halen en willen gaan na doen. Hierdoor weten zij wat hen te wachten staat. Eens, maar nooit weer


  Maak melding

 6. 5 jaar is veels te weinig voor deze DIEF. 10 jaar vind ik beter bij hem passen met in beslag name van alle roerende en onroerende goederen. Schandalig gewoonweg!


  Maak melding

 7. 5 jaar belachelijk laag, hij mag minimaal 15 jaar als rat leven in Santo Boma. Alle fraudeurs moet stevig gestraft worden. straffen in Suriname is te laag, mede daardoor te veel criminelen in het land en de meeste zijn NDP,ers


  Maak melding

 8. Alla sani sa mi warskow deng dong moro buriki foe na dedesma partij, kong troe.
  gemodereerd

 9. De maximale straffen eisen voor elk delict !
  5 jaar is alleen voor valsheid in geschrifte tel daarbij de overige misdrijven bij op !

  Omdat land en volk er nu de komende 15 jaar er onder zal moeten lijden !
  Door deze paarse plunderaars plegen mensen zelfmoord !
  Door deze paarse plunderaars is er criminaliteit, haat en stress in de samenleving !

  No mercy !

  Wij willen gerechtigheid !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 10. Zijn jullie bang voor Hoefdraad om hem te pakken ,Jullie weten waar hij zit maar durven hem niet te pakken anders gaat Bouta jullie mars breken .


  Maak melding

 11. Kromo is ook zo’n een paarse zelfverrijkende glory hunter. Waar is Sharmila nu met haar grote mond. Deze man moeten ze for life opsluiten.


  Maak melding

 12. @Ram,

  Aloe Baba is nog de ramen aan het poesten van zijn 2 gepantserde voertuigen die hij gejat heeft van de overheid en die betaald wordt door het volk.
  Hij wil veilig vervoerd worden.


  Maak melding

 13. JA, als je het NIET kan Verantwoorden, dan is het enige OPTIE.
  ZO hoort het in het LAND, een Ieder SCREENEN en wanneer deze over gaat op
  NEGATIVITEIT, zullen ze hiervoor moeten, Boeten.
  Zodanig , dat er overal BOEVEN hebben gezeten.
  Een zeer oneerlijke situatie aangaande al de TIJD.
  gemodereerd

 14. Beste Mensen

  Deze gasten Hebben De Staatn Suriname Voor Miljaarden Opgelicht.
  Deze Beste Man Resteert Een Gevangenisstraf Van 5 jaar EN 150.000 Boete.. Omgerekend Ongever 7500 Euro

  Na Dat Hij Zijn Straf Heb Uitgezeten Mag Hij Van De 10 Tallen Miljoenen Gaan Genieten.

  Waar Hebben Wij Het Over Mensen.


  Maak melding

 15. Desi Bouterse 20 jaar bajes voor massamoord.
  Desi Bouterse 11 jaar bajes voor drugssmokkel.
  Dino Bouterse 16 jaar bajes voor drugssmokkel.
  Hoefdraad 12 jaar bajes voor fraude.
  Kromosoeto 5 jaar bajes voor malversaties.
  Trikt en Hausil achter de tralies.
  Adhin in de verdachtenbank voor diefstal/vernieling.

  Dit zijn de corrupte, criminele wapenfeiten van het dictatoriale wanbeleid van de paarse NDP- maffia.


  Maak melding

 16. Kijk ze zeiken, wat een verontwaardiging, het OM moet haar werk doen, doet het ook uitstekend en toch is het resultaat niet genoeg voor de zeikerds hier op WKT. Hallooooo, bewaar je buskruit voor later, niet prematuur zijn, de rechter moet nog uitspraak doen
  Allemaal “geschoold” in het Strafrecht, betweters, ach zegt een kleinzoon, allemaal egotripperij.
  Suriname is nog steeds een Rechtsstaat, als je het leuk vindt of niet.
  Nu heeft rechter Klein het gedaan, morgen iemand anders, en als dat niet genoeg is dan willen zij het ‘Rechtssysteem berechten’, de vampiers zijn uit hun bol.
  Allemaal ondoordacht geleuter.

  Het zal je familie maar wezen.


  Maak melding

 17. 150 duizend srd vindt ik veeeeels te weinig voor de boete.Ze hebben Sur voor miljoenen euros benadeeld,en dat geld verdeeld onder elkaar.Een lachertje boete voor die gewetenloze honden.De rechter moest die bedragen van dat gestolen geld delen door al deze boeven en elk van ze moest dat geld terugbetalen of beslag laten leggen op hun inkomen of huis.Suriname zakt in de afgrond deels door deze hebzuchtige,gewetenloze duivels.Karma gaat ze allemaal pakken
  gemodereerd

 18. Mensen lees het artikel nog een eens goed, het is maar een eis, het is geen uitspraak van de rechter. De rechter hoeft zich niet conform de eis uit te spreken, de rechter kan meer of minder dan de eis (5 jaar met aftrek) geven. Trouwens, er bestaat ook zo iets als Hoger beroep.


  Maak melding

 19. ja pony wij hebben het gelezen hoor paarse travestiet , maar de mensen mogen toch zeggen dat die strafeis veel te laag is , iemand die meegeholpen heeft om ons land Suriname te vernietigen en door zijn handelingen ervan geprofiteerd heeft moet buiten die 5 jaar strafeis publiekelijk op het schavot gezet worden zodat iedereen deze landverrader kan bekogelen met rotte eieren en tomaten en bakstenen en hem in de bek zeiken .
  jij zal er wel van houden he pony.


  Maak melding

 20. De rest van de paarse zeikerds geven niet thuis en wachten totdat er weer een voor hun geschikt onderwerp is om over te zeiken, de lafaards…
  Als er zoveel bewijzen zijn dat deze pae heeft gefraudeerd en de staat heeft benadeeld, is de strafeis van de officier van Justitie idd een lachertje. Hij verdiend het dubbele!
  Hetzelfde geldt voor van Trikt en Faranaaz Alibaks-Hausil. Laatstgenoemde kan haar mooie bekkie straks in santa boma voor andere doeleinden gebruiken.
  Boefdraad die leiding heeft gegeven zou minimaal 15 jaar moeten krijgen. In deze hele zwendelzaak blijft de hoofdopdrachtgever buiten schot. We weten allemaal wel wie dat is. Het is ook niet te verwachten dat als boefdraad wordt uitgeleverd hij alles zal opbiechten, het is tenslotte zijn vieze-vader.


  Maak melding

 21. WAT 26 mei 2021 At 04:24
  ja pony wij hebben het gelezen hoor paarse travestiet ,
  ===========================================

  Volgens de dikke van Dale,
  – Een pony is een klein paard met een schofthoogte van minder dan 1,48 meter of in
  Nederland zelfs tot 1,57 meter, dit is dan een E-pony ofwel ‘een damespaard’.
  – haarlok die over het voorhoofd hangt, zoals bij een pony de manen neerhangen.

  Vertel, hoe serieus kan je zoiets nu nemen?


  Maak melding

 22. Sabaku, lange nek, zit je serieus te doen of niet, zeg het maar, maar dan moet je met steekhoudende argumentatie komen (wat je in mijn ogen weinig doet) al zal ik het misschien niet mee eens zijn, maar er staat tenminste iets op tafel. Anderen afzeiken die het wel doen, dat is geen visie geven op een gebeuren. Geld ook voor de anderen.

  Ik neem aan dat je voldoende scholing heb genoten om je eigen visie weer te geven. Doe er wat mee. We hoeven het niet met elkaar eens te zijn, maar op de man spelen, tja waar zal dat naar toe leiden denk je !!!!!

  De coalitie is de enige nog die steeds weer in de achteruitkijkspiegel kijkt, zo proberen zij zelf veel te verdoezelen en een politiek/ goed blaadje te slaan.
  De mensen zijn bezig te overleven, dat gevoel kent men niet in NL. Waarom gasten hier op WKT doen alsof zij persoonlijk pijn lijden (zie de zeer felle en onbeschofte reacties) om wat er in Su gebeurt is mij vreemd.
  Hier in Su weten wij allang dat wij het gestolen geld niet meer terug zullen zien, dat weet ook deze regering. Het zijn alleen de opportunisten in en rond de politieke partijen die steeds hier op hameren, de man in de straat zal het een worst wezen, die weten wat voor vlees zij in de Kuip hebben.

  Btw, dat je veel weet heb over Pony’s wisten wij niet, dat is een interessante invalshoek, zal aan mijn kleinkinderen vragen als het klopt wat je allemaal hebt opgeschreven.


  Maak melding

 23. Na las ten als iemand niet in een spiegel wil kijken, zonde van de tijd.
  Geen geschiedenis geen toekomst, maar helaas ook niet eens een keer die balk in je eigen ogen kunnen aanschouwen.
  Probeer dat maar aan je kleinkinderen uit leggen.

  Verder geen commentaar.
  Je weet toch, gevalletje fo soso naar school geweest!
  Vertel, hoe serieus kan je zoiets nu echt nemen?


  Maak melding

 24. Sabaku, lange nek, goede raad: je moet minder vanuit je ‘kinderlijke gewoonten’ reageren, (was je zo’n kleuter, altijd bangig hoe men over jou zou gaan denken), het wordt eens tijd dat je juist vanuit jezelf gaat reageren, vooral nu dat je volwassen bent. Het is geen las ting, het is meer ju né durf, ju no habi nofo koni🤫

  Wees jezelf. I rest my case.


  Maak melding

 25. pony wat zit je toch te lullen daar in de bijlmer riool , jij en volwassen , er worden maar weinig ratten volwassen , de meesten worden opgegeten door hun soortgenoten , en dan zijn die weer aan de beurt , maar ze fokken wel snel en zo komen er te veel en gaan over in kanibalisme.


  Maak melding

 26. @WAT 27 mei 2021 At 02:51
  pony wat zit je toch te lullen daar in de bijlmer riool
  ===================================

  Zat jij niet pas een tijdje vast?


  Maak melding

 27. WAT 27 mei 2021 At 02:51
  pony wat zit je toch te lullen daar in de bijlmer riool , jij en volwassen , er worden maar weinig ratten volwassen , de meesten worden opgegeten door hun soortgenoten , en dan zijn die weer aan de beurt , maar ze fokken wel snel en zo komen er te veel en gaan over in kanibalisme.
  ===================
  WAT, gaat dit over Sabaku, die zal het niet leuk vinden, jullie zijn ontsnap, blijkbaar, tot de volgende orgie (eet) hahaha, dus het is oppassen geblazen.


  Maak melding

 28. Pony 26 mei 2021 At 20:47
  ================================

  Je bent helaas volledig mislukt hier op WTK. Je hebt echt geen k@ met je tijd te doen of heeft dit toch zoals ik toch al dacht te maken met het fo soso naar school te zijn geweest. Ga je toch lekker bezig houden met het onderrichten van je kleinkinderen. Wellicht maken die dan een betere kans om iets van het leven te maken. Ik geef ze helaas niet echt veel kans als ze alleen van jou afhankelijk zouden zijn want je hebt er natuurlijk geen ballen verstand van. Maar alle beetjes helpen, als ze maar de juiste richting op gewezen worden.
  Sari torie…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.