VIDEO: Arrestant Nieuwe Haven vraagt in FB live video om hulp

32
Arrestant Nieuwe Haven vraagt in FB live video om hulp

‘Kapalani’ die opgesloten is in het cellenhuis Nieuwe Haven is vanmorgen live op Facebook gekomen om hulp te vragen over de situatie in de gevangenis. De arrestant heeft aangegeven dat ondanks zoveel mensen in het cellenhuis positief getest zijn op COVID-19 zij aan hun lot worden overgelaten.

In de video roept hij leidinggevenden van het Korps Politie Suriname op om naar hun om te kijken. Volgens Kapalani en anderen is de situatie in het cellenhuis heel erg en dan krijgen zij alleen paracetamol. Naar zeggen van de arrestanten gaan zij dood in de gevangenis.

Een groep arrestanten van het cellenhuis is vandaag tekeergegaan tegen het medisch team dat ter plekke ging om een swab af te nemen. Zij wilde niet meewerken aan een swab zodat er vastgesteld kon worden of zij wel of niet COVID-19 positief zijn.

Het gaat om de resterende arrestanten dan de 25 die positief zijn getest. Het medisch team ging bij het cellenhuis om de gezondheidstoestand van de 25 besmette personen na te gaan. Ook wilden zij de swab van de andere arrestanten afnemen. Omdat de arrestanten tekeergingen en uitscholden, is het medisch team vertrokken.

De politie kan momenteel vanwege de COVID-19 situatie in het cellenhuis geen controle doen om op te treden.


32 REACTIES

 1. Heel goed. Je zit niet daar omdat je zo geweldig aan de opbouw van het land bijdraagt. ZE Santokhi heeft iedereen nodig maar jouw soort is al moe als ze uit hun ogen kijken. Blijf lekker daar luie pop.
  gemodereerd

 2. In één zin van tien woorden zijn 6 er scheldwoorden en 4 leugens .
  Hoe komen deze gevangen aan een telefoon.
  Zeker van de paarse boeven bewakers.


  Maak melding

 3. Medische team laat de mensen met rust het probleem lost zelf op, u heeft uw plicht gedaan meer kan u niet doen. De straf inrichting helemaal isoleren niemand mag in en uit zodat de virus niet kan verspreiden. Wij hebben teveel gevangen een paar meer of minder mag het niet uit, eigenlijk hoe minder overblijf hoe veiliger Suriname wordt


  Maak melding

 4. Had je je gedragen zou je vandaag aan de niet daar zitten. Nu mag je gewoon dood vallen. Er wordt niet omgekeken naar jullie. Opgeruimd zou netjes zijn.


  Maak melding

 5. Jullie zeuren! Jullie hadden beter moeten nadenken bij het uithalen van jullie overtreding! Hoe komt deze gast aan een smartphone?! Is dat tegenwoordig toegelaten in de cellen?!!!! Sorry brada, maar dit is een van de consequenties van jullie bewuste keus!!! Hebben deze gasten weleens nagedacht over de schending van andermans rechten, daar zij nu vinden dat hun rechten in de gevangenis worden geschonden! Als jullie niet daar willen belanden, roof dan niet, vermoordt niet, verkracht niet etc! Rotzooi met jullie!!!!
  gemodereerd

 6. Hoe is die virus daar gekomen. Iemand heeft het meegebracht of men liegt. Deze boeven willen buiten komen om weer te stelen. Blijf daar en je wordt ziek mag je dood gaan. De natuur reinig zichzelf wel.


  Maak melding

 7. Ook gedetineerden hebben rechten en dienen medisch behandeld te worden. Ga je mensenrechten maar na. Human rights. Uit elkaar halen en behandelen anders krijg je problemen met de internationale mensenrechten commissie en zal de regering zich moeten verantwoorden……………………Dus….a nono grap.


  Maak melding

 8. Hebben de slachtoffers van deze misdadigers geen rechten ? Waarom zitten deze mensen, die een grote aanwinst zijn voor de samenleving alweer vast? Toch niet omdat ze voorbeeldig gedrag hebben laten zien?
  Mensenrechten voor deze gevangenen?
  Mi mars papa !
  gemodereerd

 9. Dede leki alata. Het medisch team is geweest mr ze zijn bedreigd uitgescholden n verjaagd dussss.
  A suku a finie now ai tjarie ing.


  Maak melding

 10. JE VERDIENT NIET HET LUXE: wil deze misdadiger in een HOTEL verblijven.
  LEER VOL te houden, totdat er Vaccins zijn.
  Je maakt je eigen mooie Land tot een HEL.
  Was je maar Braaf geweest en NIET daar belandt.
  Huilen is te laat voor jou.
  gemodereerd

 11. Wil je niet mee werken eigen schuld. Ze mogen geen moment vrijgelaten worden. Covid of niet. Hoe dom ben je om medische hulp te weigeren. Die hele Facebook moeten ze stoppen en direct verwijderen. Blokkeren deze gasten.
  gemodereerd

 12. Je mag van alles vinden,maar deze mensen hebben ook rechten,en plichten en wy hebben een
  wetboek van strafrecht en een grondtwet, en dat hoor men na televen ook de internationale mensen rechten hoor de staat te garanderen, dat wordt steedts niet opgevolgd .
  Vaker is Suriname opgeroepen zich aan de mensen rechten tehouden of na televen en nog
  steedts wordt dat niet opgevolgd, naar wat ik hier allemaal lees woon ik in een heel barbaars gemeenschap die elkaar geen zuurstof gunt en niet bereidt is de mensenrechten serieus
  natestreven, een pynlyke waarneming


  Maak melding

 13. dat is mooi dat ze dood gaan ,hebben we nooit geen last meer van hen.
  hoe komt deze mongool aan die telefoon , zeker gekregen van een van die paarse bewakers daar , rbrowny met y ben jij die bewaker en hebt jij zelf daar gezeten , ze hadden jou nooit meer moeten los laten eikel , jij met je mensenrechten , die lui die daar zitten opgesloten hebben juist de recht van de mens ontnomen uilskuiken door stelen , roven , verkrachten moorden dus in jou y verhaal is een lariekoek.


  Maak melding

 14. Hallo criminelen,hoeveel mensen hebben jullie vermoordt.Blijf lekker daar zitten,hulp is onderweg,vanwege veel regen gaat het even duren.
  gemodereerd

 15. Ze hebben zich schuldig gemaakt aan strafbare feiten en hebben maar een recht en dat is een cel met ijzeren tralies…en geen cellulair. Geef ze dagelijks water en droogbrood en een schop onder hun reet mag altijd!


  Maak melding

 16. Heren ga maar tekeer als dolle honden. Jullie waarde aan de samenleving is geen moer waard, ga bidden tot je god want alleen hel staat in je toekomst. Akiesie oeng mooi, even lekker creperen alleen god had dat aan jullie kunnen geven .


  Maak melding

 17. Rbrown die gasten hebben hun rechten verspeeld op twee fronten één is ze zijn criminelen 2 ze zijn donker paars.
  En jij bent de advocaat van de duivel. Jij praat alles goed wat fout.
  Als inheemse moet je het nu wel door hebben dat het allemaal tegen je gaat werken.


  Maak melding

 18. Ook nog 1 van de stoere BENDE.,now jeh kree.fok off jongoe.ben je al meiske geworden heet jij nu,…Jo-Ann ?
  gemodereerd

 19. Wat hebben jullie gedaan heren om in deze situatie terecht te komen.??? Niet voor zweetvoeten neem ik aan. Jullie hadden van te voren moeten bedenken over jullie zogenaamde stoere gedrag. Snel geld betekent snel in de shit terecht komen en daar zitten jullie nu in. Ik keur het niet goed wat deze criminelen nu meemaken, maar deze gasten hadden van te voeren moeten nadenken.

  Paul @@@ Hou lekker je mond dicht met jouw soort. Ik schijt ziek van deze zogenaamd stoer BABA Paultje hier bij de Waterkant.Maar ja… Ik weet zeker dat BABA-Paul alleen maar stoer is achter zijn toetsenbord op 6 hoog.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.